Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 33 prej 33
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-07-2011
    Postime
    239

Për: Çfarë mendimi kanë shqiptarët në përgjithësi për shqiptarët e Maqedonise ?!

Citim Postuar më parë nga enkelejd1971 Lexo Postimin
    para dy javesh isha me kunatin tim tek ca kusharinj shqiptare nga maqedonia hyme brenda ne shtepi bujare sa ska me por per te qirasur e benin burrat gruaja trokiste ne dere doli burri i botes mori tabakane, dhe mbaroi filmi.
    U cudita dhe i thashe kunatit pse sillen keshtu.? Jane fanatike te medhenj mu pergjigj.
    E dinja qe Shqiptaret ne Maqedoni jan si me ndryshe ne zakonet nga ata te Shqiprise por Ne fakt sma priste mendja qe te ishin edhe kaq shum fanatike, akoma me shume se turqit.
    Citim Postuar më parë nga Ardijan Reka Lexo Postimin
    Brezi i ri eshte shumë me i perparuar dhe mendjegjere.. Por ka edhe nje perqindje që jan fanatik per shkak te mesimit prinderor. Fanatizmi religjoz ne Maqedoni eshte me i perhapur thjesht per ceshtje mbrojtjeje te identitetit ndaj bulgareve te Maqedonise. Slavet i kan mbajtur ne injoranc shqiptaret duke mos lejuar arsimin te lart ne gjuhe ame, dhe per kete injoranca ka krijuar fanatizme. Por kjo ceshtje eshte tu perparu, brezat te rinje po shkollohen sa me shumë dhe humbin fanatizmin. Eshte nje gjë që do shuhet plotesisht pas disave vitesh tani që shqiptaret e Maqedonise kan me shumë te drejta dhe perballen me vllezerit nga Kosova, Shqiperia, Mali i Zi etj.

Sa per shqiptarine dhe identitetin shqiptar ne Maqedoni nuk ka dyshim. Ketu kemi vdekur me qindra e mijera nen himnin kombetar (i vetmi që kendojm) dhe duke mbrojtur flamurin kuq e zi dhe gjuhen tone hyjnore!
    Ne Gostivar, ne Tetov, ne Strug, ne Diber po valavisin flamujt kuq e zi dite e nat neper rruget dhe shtepite Shqiptare.
    Kam pershtypjen qe feja nuk eshte aq e nevojshme per te mbruar identitetin tend. Sepse nuk jetojme me ne kohen e turqeve. Besoj qe shqiptaret atje jane te afte ta rruajne kombin e tyre pa vene ne mese fene, sepse ajo eshte nje ceshtje personale, thjesht. Dhe mos harrojme qe shqiptaret kur nuk kan pasur probleme me fene, por kan qene sidomos tolerante. Esht lajm i mire qe brezi i rri ka mentalitet ndryshe nga ajo e prinderve. Po do duket ne ta ardhmen si do jet gjendja atje.

i/e regjistruar Maska e Hanny
    Anëtarësuar
    28-10-2010
    Vendndodhja
    qitu..
    Postime
    349

Për: Çfarë mendimi kanë shqiptarët në përgjithësi për shqiptarët e Maqedonise ?!

kosovaret kan lidhje shum t'ngusht me Shqipet e Ilirides, ka pas edhe ka shum martesa mes nesh...i konsiderojm shqiptar, sikur na, s'diskutohet..
    MOS MA TESH, QAQ DI ME T'THON

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-08-2009
    Postime
    389

Citim Postuar më parë nga Luftetari Ilir Lexo Postimin
    I njoh vetem si vellezer shqiptar nga Ilirida. Nuk me peleqjne disa qe ne festa kombetare etj, festojne me flamur arab. Kete e pranoj. Qe jane musliman nuk ka problem, ne fund te fundit feja eshte ceshtje personale e secilit, por nuk me pelqejne ata qe i thone vetes arab e ne vena kane gjak shqiptari. Eshte turp qe nje shqiptar ta mohoje kombin, kjo i jep tekst armikut sllav te thote nuk ka shqiptare ne maqedoni se te gjithe jane arab.
    Gjithashtu mendoj se shqiptarve ne fyrom ju mungon uniteti. Sikur te gjithe te ishin bashke, shteti do te qeverisej nga shqiptaret. Po kjo eshte me shume ceshtje politike.

Te gjithe shqiptaret kudo qe jane per mua jane vellezer dhe asnje shqiptar qe ka gjak dhe mendje shqiptari nuk ben perjashtim. Kam mendim pozitiv per shumicen, mbi 90% te shqiptareve ne maqedoni, pasi qe ata qe e mohojne kombin jane te paket...
    Edhe une te njejtin mendim me ty kam, kur shikoj ne disa protesta Falmurin Turk ose Arab perkrah atij Shqiptar ose kur degjoj disa komente te stilit, SKENDERBEU ISHTE TRADHETAR SEPSE TRADHETOI SULLTANIN, ose bojkotime sic ishte ay i tanishmi per Kongresin e Manastirit ,ose ndryshe Kongresi i Shkronjave shume here me ve ne mendime se keta nuk jane fare dhe nuk ndihen fare SHQIPTARE por TURQ dhe ARABE

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •