Shen Alban,
Qdo ndryshim, zhvillim, perparim ne fillim eshte e pazakonshme, e panjohur, prandaj e pabesueshme. Mu kjo me pelqene tek shkrimet e Nezir Myrtes. Se sa jane te sakta nuk mund te them sepse nuk jam gjuhetar.
"Historia e kombit shqiptar nuk din per ekzistencen e Myrtes. Keq apo jo ?"
Kjo nuk eshte me rendesi per tash. Ajo qe eshte me rendesi eshte te shkohet perpara. Sipas mendimit tim eshte shume heret qe te kuptohen shkrimet e Nezir Myrtes, ndoshta pas disa dekadave. Kur shkrimet e tij te kuptohen vetem atehere Nezir Myrta do ta ze vendin e tij ne histori.
Nuk di se a ke mund te veresh nje fenomen. Ata shkencetar te vertete nuk kane kohe per fame, prandaj edhe nuk jane te famshem. Shembull konkrete eshte Dr Skender Rizaj, siq thua ti "Deri me tani ishte i pafamshem, nga doli ai". Ai kurr nuk kishte kohe per fame, sepse e di qe ka shume pune per te bere per ta ndriquar qeshtjen Shqiptare.
"Dhe tani Nezir Myrta korrigjon historine dhe gjuhesine boterore!!!!"
Te lutem Shen Alban lexo vetem pak per Pellazget ne internet, nuk ka nevoj per nje studim te thelle qe te kuptohen genjeshtrat e Grekeve. Shfrytezoje kete aftesine tende te jashtzakonshme kunder atyre qe e meritojne.
Nese e bene kete do te fillosh ti kuptosh shume gjera, por me e rendesishmja eshte do te fillosh te mburresh me te kaluaren tone.
Meritat me te medha te Nezir Myrtes jane sepse ka frymezuar shume te ri, njeri nga ta jam une. Permese meje do te frymezohen me mijera tjere, sepse une kam mjetin per tu fole ne te njejten kohe miliona Shqiptareve. Qeshtja Shqiptare nuk mund te zgjedhet nga disa Shqiptar. Ajo mund te zgjedhet nga disa mijera Shqiptar.
Per kete arsye Nezir Myrta do ta ze vendin ne piadestalen me te larte te historise se Shqiptarise. Eshte nderi dhe fati im qe jam frymezuar nga Ai.
Krijoni Kontakt