Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 52
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Vendndodhja
    Oslo , Norway
    Postime
    472
    Brari nė opinjonėt e veta, citon kash e lashet e satelitit tė LDK-sė, gazetėn mė tė ndyer aktuale "Bota Sot".

Parimisht nuk jam kundėr LDK-sė dhe askujt, por himnizimi qė i bėhet Rugovės dhe "argumentave" tė pėrseritura nga klika e tij servile nga Brari nuk imponojnė, vec iritojnė lexuesit qė ngjarjet e dy dekadave tė fundit nė Kosovė i shohin nga njė prizėm neutral.

Cilat janė argumentėt e stėrpėrseritura tė Brarit?

- Rugova ka fituar shumicėn e votave nė Kosovė!!!

Gėnjeshtėr!! Po ta kish shumicėn e votave nuk kishte nevojė tė mbahėn tri seanca nė Parlamentin e Kosovės (nuk fitoj nė votime pėr president), dhe u desht koncenzuesi pėr zgjedhje tė tij.

Pra krejt cka thotė Brari janė jo tė verteta, por gėnjeshtra dhe riperseriten pothuaj se nė tė gjitha shkrimet e tij.

- Populli nuk u dha votė demagogėve!!!!

Nuk ishte krahu i luftės demagog por pragmatist dhe trima. Rugova ėshtė senil me vite. Mos te ishte djelmnia e Kosovės nuk do pėrmendej as Klarku dhe as Milloshi nuk do ishte sot nė Hagė, por kėmbėkryq nė Beograd. Rugova e Milloshi kishin kontakte tė mshefta dhe cėshtja e Kosovės do zgjidhej me opcionin "pacifist" tė Rugovės duke e ndarė pushtetin me Popovacat.

Klarku ndihmoj nė clirimin e Kosovės, por ishin ata qė nuk kishin as "gjashtė snajper" qė ndihmuan intervenimin e Klarkut dhe sot nė Kosovė nuk shkelė cizmja e cetnikėve tė uniformuar serb.

Rugova e Sali Berisha nuk kishin idenė se si vjen deri te shporrja e shkaut. I pari me gotė tė "wiskit skocez" dhe i dyti duke e anėtarėsuar vendin nė Konferencėn Islamike do ta clironin Kosovėn. Pallavra!!!!

Pse nuk e ndihmoj familjen Jashari dhe Drenicėn presidenti i atėhershėm dhe i tanishėm Rugova dhe qeveria e tij nė mergim??
    Pseee??

Propaganda e Brarit ėshtė lehtė pėr tu demaskuar. Do ta bėj sa tė gjej pakėz mė shumė kohė.

Do rishikoj gjitha shkrimet e tij dhe do bien si ndertesė letrash pėr tokė. Shumica janė genjeshtra tė ripėrseritura dhe ėshtė lehtė tė demantohėn. Shumicėn i ka demantuar edhe koha nė kėto vitet e fundit.

Mė vjen keq qė nuk kam kohė mė shumė sot tė mirrem me kėto pallavrat e Brarit.

i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    "Rugova ėshtė senil me vite." Lumi.

Lumi , nese eshte kjo e vertete, atehere aktiviteti i tij politik mund te shpjegohet dhe argumentohet lehte. Dhe mendoj se duhet te jete ashtu. Vetem me kete shpjegohet " lufta " e tij.

Lumi me sjell linkun e citatit te Maces, te lutem .

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    Doni thote :

"Kurse pėr vrasjet qė ju akuzoni PDK-nė janė akuza aq naive dhe shumė dashakeqe qė vetėm njė i marrė qė del kundėr interesave kombėtare sikur puna e juve mund ti bėj nė atė mėnyrė,"

Dodon ti e di me mire se une se eshte PDK e Thaqit Vrasese e shume Shqiptare dhe ktu sme ka ngele mua te shtoj asgje.

Jane kercenimet e Thaqit ndaj kolonel Ahmet Krasniqit, organizatorit te FARKUT, te degjuara nga Shume deshmitare dhe kolonel Krasniqi vritet ne mes te Tiranes nga Bandat e Thaqit te ndihmuara nga Shiku i KLOSIT.
    E Thaqi eshte kryetar i PDK-se.

Eshte vegla e Thaqit, Melaim Zeka i cili ne Rambuje kercenon gazetarin trim MERO BAZE dhe i thote.. MERO Te vras sic e vrame Ahmet Krasniqin.

Eshte Thaqi qe kercenon Tahir Zemen dhe eshte gazeta e Thaq-LUMES qe projekton Vrasjen e Tahirit dhe Tahiri masakrohet me gjithe Djal e me gjith nip.

Eshte Fatmir LIMA e Jakup Krasniqi (dy titullare te PDK-se ) direkt organizatore te vrasjes se DRINIT.

Uk BYTYQI u kercenua nga fanatiket e PDK-se dhe u vra diten e Votimeve.
    Cka duhet ma qe nji Partie me i vu vulen e VRASESIT?

Pse genjeni.. behuni burra e mbaini fjalet. Nji her Tigra e nji her kaprolla mos u shtini.

Pra kur une them se PDK eshte vrasese kete nuk e luan as TOPI.

Ornamenti thote:

"Ata u masakruan ngaqe "agjente" te tyre ne Drenice nuk kishte, keshtuqe aty serbet bombarduan pa frike e me sy mbyll, te sigurt qe s'eliminonin te vetet."

Ornush..

Nuk jam une "populisti" por disa tjere qe e "populizuan" Adem Jasharin e e moren me Kamera (theksi tek E-ja) dhe e xhiruan neper katund bacen Adem e at kaset e populizuan ose e cfaqen per televizionet e huaja..pra..indirekt .. Shko SERBI..ja ku e ke at mjekrosh ..Shko vrite e masakroje se..ne marksistave te Nanosit e Koco Danos nuk na duhet shum ai katundar i gjall por na duhet i masakruar si pun Deshmori..se ashtu eshte plani che-guevarist..

Dhe ne zonen pa "agjenta" te Drenices o Ornush rrushi.. Serbia vjen dal kadale e hyn ne katund e e rrethon e i thot Dorzoju e ma ne fund e masakron.. e nga kjo Zone pa Agjenta o ornushamento nuk doli asnji mik e burre ose Njesite UCK-je ta ndihmoje ne ato caste te renda Komandantin Legjendar..te rrethuar mes 50 grave e fmive qe AI nuk duhej ti mbante aty.

Ata femije Duhej te jetonin per KOSOVEN te GJALLE..

Ata femije duhej me Kohe te largoheshin prej aty ashtu sikurse KOCO DANO..Bedri Islami..LUM LUMI..Hashim Thaqi etj i kishin largue me koh per Zvicer e Gjermani Fmit e grate e veta..

Ornush si thue ti.. A eshte mire me ta cfaq une ty kaseten qe te kam xhirue ty tu ba stervitje me pushke ne Teritor te Kosoves kur une te mijte i kam sigurue ne Europ e te tute me qen aty ku bajoneta Serbe mbrrin mbrenda ores ??

Jo ornush kjo quhet Shk-erdhatacion..dhe pik.
    E kte ja bene Adem Jasharit kta lot-krokodilsat e Melaim Zek-Thaq-Halitave..

E mbasi 50 trupa Shqiptaresh u poshtruan nga bandat e Sllobos doli Melaim Zek-Thaqi me riprodhue kaseten e Baces Adem, mbas vdekjes , ne mijra kopje e me shit Komandantin legjendar neper Diaspore e me fut ne Xhep miliona dojcmarka.

Ushtria-Lufta-Faktori KOHE.

Dy fjale..

Amerikanet kur pregatisnin Bomben atomike nuk i thane Japonezve e as kerkujt se po pregatisin dicka te fuqishme.

Gjithcka behej fshehuras sepse fshehtesia eshte ARM ne vetvehte. Nji dite ata e kryen Bomben e provuan dhe nji dit te bukur ja hodhen Xhaponezve dhe kapitulloi ARMIKU i tyre.

Dalim tek UCK-ja.

Ku ishte qellimi i daljes me maska te tre kaqolave kembeshpejte ne nje varrim ku ishin mbledhur 20 mije burra e te deklaronin se "Kena UCK"?

A ish qellimi qe ata 20 000 burra te kapnin ne cast pushken e te fillonin luften?
    Apo qe ata 20 000 burra te degjonin kte lajm e ta shperndanin ne popull e nga Populli te shkonte ne Vesh te Botes e te SERBISe qe shqiptaret e Kosoves jane gati per LUFTE?

Fakti qe ata burra ne ate lendine katundi degjuan e pane me syte e tyre tre djelmosha me maska qe deklaruan se jane UCK nuk rezultoi se kjo dalje aty kish qellim terheqjen ne kte Ushtri te nji pjese te atyre burrave sepse mbas deklarates se "ka UCK" pati vertet brohoritje por 20 000 burrat nuk u kycen at nate ne UCK por u kthyen ne shtepite e tyre e tre djelmoshat mbasi u fotografuan iken nga erdhen..

Pra del se qellimi i daljes e i shpalljes eshte popullarizimi ne opinion i nje ngjarjeje qe.."Kosova ka UCK".

E bukur si ide duket..oo sa e bukur..
    Nji anderr e vjeter realizohet..kena UCK burra..ehh lum si na bre..

Mirpo Dardha e ka bishtin mbrapa..

KOHA cben ne kte kohe????

Kosova deklarohet se ka ushtri..(sa nji ekip futbolli) dhe eshte pra e gatshme me prit ekipin kundershtar me ba ndeshje..

Bukur shume..

A u muar mendimi i Popullit qe ne emer te atij Populli me ba nji shpallje qe e lidh direkt e indirekt krejt nji popull me nji PROV te TMERRSHME?

JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO.......

KTU FILLON GABIMI dhe KRIMI...

E pse gabim mund te thote LUM LUMI ( Lum po te marre ty si shembull por pa ndoj keqdashje) i cilli ate naten kur merr lajmin prej axhensive te Botes se ka UCK e ka hap ni birre ne Shoqat te Osllos e e ka pi meniheri se ish kan kall fyti e mbasi nxjerr nji gogsim te fort arom turshijet me speca e patellxhana te rrasuna ne Gjiz me i kile krip u thot Oslloxhijve..Hajt per hajr Burra..Rrnoft UCK-ja..

Kte gja e ban dhe Bedri Islami ne Mynshen..
    Kte ban dhe Koco Dano ne Zvicer i cilli ne vend te Birres hap nje shishe raki Sarande e i thote ca enveristave..nashti o shoke puna do te veje mire se vetem me lufte fitonet Lirija dhe i kujton atyre enveristave te etur per lufte..trimerite e tije kur si sekretar Partie ne Sarande coptonte trupat e ca djemve nenash qe kerkonin te arratiseshin ne vitet e Enverit jashte..me kazma e lopata e i shetiste me zinxhire zvarre mbas Zetorit me tmerru popullin..

Knaqen Koso-enveristat e askush ska guximin ti thote..Edhe ty more Koco u dashka me te lidh ne zinxhir e me ta ba trupin copa copa e me te shetit rrugve te Bernes e Zyrihut sepse dhe ti ke ik nga Atdheu..

JOOOO enveristet kosovare jane te afte qe cdo cope muti te PPSH-se ti thone "Cfare bombon i bukur tek koka bre".

Vazhdojme..

Tre djelmoshat e UCK-se mbasi mbaruan Shpalljen ikin ..dikush ne Prekaz, dikush ne Poberxh e dikush ne Mitrovic..

Tan naten e lume ata shiqojn andrra te bukura..e ndersa ne lajme te botes thuhet si shkarazi se nji far UCKoje ka dale ne Kosove.

Lum Lumi i thot naten e mire shokve e del ne rrug shkon tek kerri e shiqon mire mos ja ka gerdhisht kush teneqen e niset shkon ne Shpi..

Kosova Fle.. europa flene..demokrat e Enveriste gjithsekush ne shtetin e katundin e vete.. ne krevat me ato mullaqe mdhajat e tyre tuj i tund grat prej qejfit..

Mire deri ktu..

Por cfare ndodh ne Beograd?

ATY nuk FLENE.

Aty Sllobo mbasi ka marre informatat direkt ose indirekt ka mbledh krejt shtamadhorine..
    e U thote..
    Ata mu-ta Shiptari kane dal sot me nji fare guerile ucekoje ..prandaj filloni pregatitjet..
    Si urdheron druzhe Milloshe thone gjeneralat dhe sejcilli ne krye te punes..

Ekipi i futbollit te Kosoves me ne krye Selimin..i kane shtue radhet e veta..
    Qysh nga dita Shpalljes ata kane gjetur dhe tre mitroloza..4 kallasha e 7 bomba dore e u kane ardh vullnetare ne Ushtrine e tyre nja 20 djem te mire pi Mitrovice..Gjakove e prishtine..
    Mire shume bukur..
    Dauti u ka premtuar se nji magar me kallasha ka me mbrrit pi Tropoje ne Decan kto dite.. Shoket gezohen..

Traineret enveristete UCK-se ne Zvicer e Londer (Bardhyl Mahmutat me shoke) menjihere lidhen me BiBis-irat e u vertetojne atyre se PO VERTET ka nji UCK..qe dhe filmat tona..shiqojini ju gazetara te huaj e tregojani botes..

Bukur fort..

Ne Osllo organizohet fondi..
    Ne Mynih po asdhtu ne Nju jork po ashtu..
    Sahati ben TIK TIK TIK..

Cfare ben sahati ne BEOGRAD..
    Le ta shikojme..

Tik tik... Ne nji vend Sekret mblidhet shtabi ushtrise jugosllave e gjenerali i Tankeve deklaron para Sllobos..
    Druzhe Sllobo..Une me 500 tanket (tenkat) jam gati..
    Druzhe Millo ..raporton gjenerali artilerise..une me 300 bateri te artilerise rende dhe te lehte jam gati..
    Druzhe Milloshe..thote gjenerali i forcave te motorrizuara..une i kam gati karvanet ( konvojet) me kamiona per te transportuar gjithcka te nevojshme menjihere per ne Kosove..
    Druzhe Millo..thote Gjenerali i Kufirit..kam filluar minimin e krejt brezit kufitar me Shqiperine..dhe kam dhjet fishuar vrojtimin ne teritorin e Shqiperise..
    Druzhe Sllobo thote Shefi i zbulimit..kemi vene ne gatishmeri krejt agjenturen jasht e brenda vendit per te grumbulluar informatat..
    Druzhe Millo ..thote Komandanti Aviacionit.. gati jemi me migat tone dhe helikopteret tane te kontrollojme kufirin dhe krejt teritorin e Kosoves dhe kemi marre lidhje me Ruset te na furnizojne cdo cast me pamje satelitore te rajonit..

Verllo dobro thote Sllobo dhe shikon oren..

Vec nji ore ka zgjatur kjo mbledhje sekrete e Ushtrise Jugosllave..

Cka ka bere gjate nji ore sahati ne Decan?

Dauti ka shkue te Ramushi e jan ul ne hije te Livadhit e po flasin..
    Ka me ja kajt nanen qatyne mutave te LDK.se se nuk po na binden..thot Ramushi..
    Po valla thot idriz togeri kena me i myt kejt e mi hedh ne berllok..
    Hajt se une ja ndreqi atyre thot Dauti..
    Sonte naten po i dal kerrit te policise qaty te frebika drunit e po gjuj e ata nesret vijne ne Decan Policia e ja kajn nanen qatyne mutave te LDK-se se jan msue rehat qata pisa..
    Mir boll thot Ramushi vec kujdes se mos po te she kush..
    Po e pave keq dil ne Mal e kalo ne tropoje e rri tek Jaha Salihi ..se asht i joni..
    Ani mir boll thot dauti..

sahati ne Osllo..tik tik tik..

Lum lum-luftaraku asht cue ne ora 12 te drekes e i bertet grues..
    Cka kije oj dreq qi je tu ma qit gjumin kaq heret..
    Jo bre thot ajo se jam ka baj brum per buk..e dun thmija me hanger..
    Mi bjer pantollat ktu shpejt e ma qit ni kafe se kom do pune nga Shoqata..

Sahati ne gjermani.. tik tik..

Oj mimoz po thot ibrahimi..pi krevetit te bute.. hape qat radio dojce vellen cka po thot per UCK-ne.
    Eu nuk kam kohe tani thot Moza se do iki ne incizim dhe i lyen buzet mir e mir e del..e shkon tek kerri kuq e zi..
    Ibrahimi kap telefonin e i thot Bedrise..
    a je si je bedri islami..cka i kie punt..
    ooo mire bre Ibrahim kelmendi ..jam krenar per djemte tane qe shpallen UCK-ne..
    Po valla..kushedi se si i ka ba turijt ai pisi Rugova kur ka ngue lajmet..he nanen ja kajsha une atij..
    Hmm Thot Bedriu.. ai titoist i qelbur le te guxoje e te mos e Njohe UCK-ne se ja tregojme vendin tradhetarit..

Tik tik sahati ne Tirane..

Ne zyre te Xhep Mejdan -Nanos ka hi haliti me Hashimin..

ėeee.. mm eee degjoni shoke..ėee mmm ..ju e dini se si jane punet e diplomacise..u thote Nano..
    Duhet qe Shteti jone te mos akuzohet per ceshtje te UCK-se sepse ju i kuptoni punet..
    Po po bre Baca Tos hiq mos kie ti at merak..se Na juve nuk ju perziejm vec nji gja ju lutemi qe do shoket tone me pas mundesi me shkue ne vlore me gjet disa kallasha..
    ashtu po shkoni.. flisni me Klosin edhe me Zabitin dhe u japin ata..hmm ėe kuptohet ėee se njerzit pa para nuk i japin kallashet..
    jo bre se pagojna ne se kena me organizue ni Fond ne Diaspore e kur ti grumbullojna devizat kena me i pague shoket e Vlores..thot Halit -Hashimi..
    mire e kini menduar vetem se thote Nano.. ne Kufi kujdes mos na hapni telashe me palen ygosllave..

Del hashimi pi takimit me Nanon e i thot Halitit a po shkojna ne Pllazh se do shoka na presin..

tik tik sahati ne USA..

Jan mbledh shqiptaret e po i gzohen UCK-se..
    Do shkojme thone te gjithe.. te luftojme..o sot o kurre..
    E djemte e Amerikes fillojn me mendue Rrugen per Shqiperi e pi Shqipnije ne Kosove..

Kalojne jave e muaj derisa grupet vullnetare mbrrijne ne Rinas e Durres e nisen drejt tropojes..

E vetem dy tre dite kaluan nga Shpallja dhe Sllobo i futi konvojet me tanke e mortaja pi NISHI ne Podujeve..

E tre muaj kaluan derisa LUm Lumi pi Osllo ka shkue ne Durres e pi durresi ne Tropoje e pi Troppoje ne kufi..e gati me hi naten me shoket..per me luftue..

Lum lumi me nji kallash Vlore tuj ju afrye kufinit..NATE..

Bashk me shoket Lumi. Dodoni e Albani po ecin me kujdes neper shtigjet e maleve..

Erresire e plote..
    Armiku nuk shikon..

Ehhh. Armiku ka dy muaj qe kufirin e ka minuar.. Per kete pune i mjaftoi vec nji jave prej Shpalljes se UCK pi Daut Haraskopit..
    Armiku ka prue ne Pej e Decan e Gjakove krejt tanket e Nishit dhe Kragujevcit..
    Cdo ushtar jugosllav eshte paisur me Dylbi qe e bajne naten dite dhe mitralozat e tyre vec presin urdherin me u derdh mbi luftaret Shqiptare..qe po afrohen dal ka dale e ne shpine te Lum lumit dallojne dhe nji Thes te madh..
    Ne ate Thes Lum lumi ka Librin.."UCK ..arritje e madhe e Popullit tone"..

Kolona me 120 vullnetare nga USA.. Norvegjia e Gjermania po ecin ate nate me zemren qe u dridhet nga emocionet..
    Po afrohen ne Token e Kosoves..
    E kane pritur kte dite dhe jane gati te japin dhe jeten aty ne Front bashk me Shoket per Lirine e Popullit ..

Drenica heroike qe prej shtigjeve te Badeshit te Tropojes heroike..(ku ata po ecin ate nate te ftohte eshte 150-200 km larg) po i pret bijt e saje..
    Askush sdi cka asht ba me prindet e fmijet e kushrijte e tyre..
    Ne televizor kane 10 dite qe shikojn vec tym-Flak-predha qe bien mbi ata te Mjere Drenicake..

Me mendje po i falenderohen xhabirit Qorrit qe ja ka gjet nga nji kallash dhe me te lire vec ka 500 dojc marka ja dhane ne dore..

Po ecen dodoni..Lum lumi e Albani ne krye i cili e njef mire rrugen sepse gjyshi tije ka kalue ni here me Azem galicen ktyne anve ( se ai vet kurre) e po i thote..mbas qasaj korije duhet me qen nji prrue e kina me kalue neper prrye e me dal me ni breg e qaty na pret Dauti se qashtu ka then Nazim haradini ne tropoje..e mbasandej kur te zbardhi dita po takojna lum haxhine i cilli ka lshue mjekerr e po na jep udhzime..

Mirpo ate cast nji shperthim i tmershem i ka shokue krejt shoket..
    Qaty pertej dikush ka ra ne mine..
    Ohh nane ooj nane ndihm bre..bertet dikush ne erresire..
    Bresherite e Mitrolozave Serbe fillojne dhe vendi behet drite prej raketave Serbe..
    Mijra fishek Mitralozash derdhen mbi xhamperat prej doku jeshil te luftareve e qindra cifla bombash ja u gjakosin kryet e "mbrojtur" vec me bereta stofi..

Kasaphane..thertore..Gjak..vdekje tmerr..

Lum lumi terheq albanin e plagosur neper shtegun e Malit dhe Dodoni i thot ikni ju shoke se une smuj ma.. Mi bani te fala nanes..

ja pra Lufta si u ba e pse perfundoi ne deshtim e pse une them se UCK nuk beri asgje vec.. i dha Serbise preteksin me ba MASAKREN me te madhe qe eshte bere mbas Luftes Dyte Boterore ne EUROPE..

Prandaj populli kosoves Derdhi lot gzimi kur NATO i Ra SLLOBOS ..

Asnji nuk tha.. e cka po don qajo m-ut Nato qe po nderhyjn..pse more nuk na lajn me ja kajt nanen vet na UCk-ja Serbise..

Joooo asnji ska prit se po e cliron UCK-ja..
    ASNJI as vet gruaja e Thaqit..

qashtu bashk fshatar te kompjuterizum..

E ju krejt i dini punet por ju a don oreksi me pranue Mashtrimet se ju vijne bukur mbas teorive mashtruese te Koco-Qose-Demac-pisave..

tung..

....

Perjashtuar Maska e malsorja
    Anėtarėsuar
    30-10-2002
    Postime
    29
    BRARI

Vajto ket bashkepuntor te juajin (te serbit) pasi veq me vajtime merresh.

BRARI

Mbroje edhe ket person nese mundesh.

-----------------------------------------------------------------------------------

Kush ishte dhe ēka bėri kolonel Tahir Zemaj

NGA NJĖ ISH-OFICER AKTIV I ARMATĖS JUGOSLLAVE, AI SHNDĖRROHET NĖ NJĖ TĖ AKUZUAR PĖR DROGĖ

LETĖRNJOFTIMI I USHTARAKUT QĖ NĖ LUFTĖN E KROACISĖ ISHTE NĖ ANĖN SERBE, KURSE NĖ ATĖ TĖ KOSOVĖS KUNDĖR UĒK-sė

-Dy gra serbe shėnojnė pjesėn tjetėr tė biografisė sė Zemajt. Sllobodanka Travica - Zemaj, katėr vjet mė e vjetėr se ai, ishte gruaja me tė cilėn ai ishte martuar gjatė shėrbimit tė tij nė Knjazhevc dhe Negotin (tri plus tri vjet). Nė Zajeēar martohet me njė tjetėr serbe, Liljana Stankoviq - Zemaj, me tė cilėn do tė ketė dy fėmijė - djalė e vajzė. Mė pastaj, me urdhėr tė KOS-it, Tahir Zemaj do tė sistemohet nė Kosovė, nė kohėn kur veē kishte shpėrthyer Lėvizja studentore e vitit 1981. Po nė vitin 1981, flitet se ka qenė Tahir Zemaj ai qė nga helikopteri ka vrarė Tahir e Nebih Mehėn (djalė e babė), nė ditėn kur kėta tė fundit kishin zhvilluar njė betejė tė gjatė dhe heroike me forcat policore dhe ato ushtarake tė regjimit tė Beogradit

Me gradė major dhe ndėr oficerėt shqiptarė mė tė privilegjuar nė APJ

Ditėlindjen e vėrtetė tė heroit, i cili propagandėn e madhe kundėr djelmoshave "me kallashė tė ndryshkur tė Shqipėrisė qė donin ta digjnin Kosovėn" e kishte shndėrruar me njė dezertim masiv nė Bjeshkė tė Strellcit, e kam mėsuar pėr herė tė parė nė njė procesverbal aktgjykimi, me tė cilin Gjykata e Qarkut nė Prishtinė, mė 1988, akuzonte pėr vepėr penale njerėz nga tė gjitha "kombet dhe kombėsitė" e ish-RSFJ-sė. Tahir Zemaj, i lindur mė 28 dhjetor tė vitit 1951, nė Strellc tė Epėrm tė Deēanit, akuzohej pėr kontrabandė droge, tok me njė rrjet tė gjerė bashkėpunėtorėsh tė tjerė tė tij. Kishte qenė njė betejė e fortė spiunazhi ndėrmjet dy strukturave mė tė forta sekrete tė ish-Jugosllavisė, ajo qė kishte rezultuar me prangosjen e shumė njerėzve tė implikuar nė lojėn me narkotikė. Tregtari dhe kontrabanduesi i pluhurit tė bardhė, i lidhur ngushtė me strukturat e ish-KOS-it, nuk kishte pasur asnjė mundėsi t'i ikė prangosjes. Nga njė ish-oficer aktiv i armatės
    jugosllave, ai shndėrrohet nė njė tė akuzuar pėr drogė. Dikush do tė mendojė se diēka e tillė mund tė ketė qenė nė vazhdėn e akuzave dhe kurdisjeve qė Beogradi bėnte ndaj shqiptarėve. Por, jo! Zemaj, me gradė major nė APJ, ishte ndėr mė tė privilegjuarit nė ushtrinė e Titos. Privilegjet e tij kishin arritur deri atje sa ai kishte pasur dy gra serbe dhe komoditet tė lartė jetese dhe ishte nga tė rrallėt oficerė shqiptarė qė kishin tė drejtėn e jetesės edhe nė Kosovė. Oficeri i ardhshėm shqiptar nga Kosova, kishte kryer shkollėn ushtarake nė Akademinė e Beogradit, nė periudhėn 1970-1974. Sikur edhe shumė oficerė tė tjerė, ai patjetėr duhej tė kalonte nėpėr shkollėn e rekrutimit nė shėrbimet sekrete tė shtetit, e bashkė me kėtė edhe tė pėrfitojė privilegje tė tjera. Ata qė e njohin e pėrshkruajnė si arrogant dhe tė padisiplinuar, me tipare tė njė mafiozi tė vėrtetė. Thuhet se e kishte tė mishėruar nė vete lojėn e bixhozit, nė tė cilėn njihet si njė lojtar i zoti. Nė periudhėn sa ishte nė shkollim ushtarak nė Beograd, Tahir Zemaj ishte rekrutuar edhe nė radhėt e shėrbimit informativ tė ushtrisė jugosllave, KOS. Njihet edhe si kapo i kosistėve tė Kosovės dhe cilėsohet ndėr tė paktė apo i vetmi oficer aktiv i APJ-sė, shqiptar nga Kosova, qė edhe pas aftėsimit final nė shkollat ushtarake t'i jetė lejuar tė jetojė nė Kosovė. Vetėm ushtarakėve shqiptarė proserbė u ishte lejuar qė pas shkollimit tė kthehen nė Kosovė. Dy gra serbe shėnojnė pjesėn tjetėr tė biografisė sė Zemajt. Sllobodanka Travica - Zemaj, katėr vjet mė e vjetėr se ai, ishte gruaja me tė cilėn ai ishte martuar gjatė shėrbimit tė tij nė Knjazhevc dhe Negotin (tri plus tri vjet).
    Nė Zajeēar martohet me njė tjetėr serbe, Liljana Stankoviq - Zemaj, me tė cilėn do tė ketė dy fėmijė - djalė e vajzė. Mė pastaj, me urdhėr tė KOS-it, Tahir Zemaj do tė sistemohet nė Kosovė, nė kohėn kur veē kishte shpėrthyer Lėvizja studentore e vitit 1981. Po nė vitin 1981, flitet se ka qenė Tahir Zemaj ai qė nga helikopteri ka vrarė Tahir e Nebih Mehėn (djalė e babė), nė ditėn kur kėta tė fundit kishin zhvilluar njė betejė tė gjatė dhe heroike me forcat policore dhe ato ushtarake tė regjimit tė Beogradit. Zemaj dyshohet tė jetė ndėr bartėsit kryesorė tė organizimit tė vrasjes sė veprimtarėve tė Lėvizjes kombėtare nė Kosovė, Rexhep Malės e Nuhi Berishės. Me qėllim zbulimi dhe hulumtimi brenda tė tė burgosurve politikė shqiptarė tė Kosovės, nė vitet 80-ta, Tahir Zemaj "burgoset" nė Burgun e Dubravės (Istog -tash Burim). Ai atje thuhet tė ketė kryer njė punė tė madhe hulumtimi nė funksion tė shėrbimit nė tė cilin ishte rekrutuar shumė herėt. Me shpėrthimin e luftės nė ish-Jugosllavi - Slloveni e Kroaci – majori shqiptar i ushtrisė jugosllave, nė luftėn pėr Kninin, do tė gjendet i pozicionuar nė anėn serbe. Mė pastaj ai do tė shkojė nė Perėndim, pėr t'u kthyer nė Kosovė gjatė vitit 1998, me qėllim tė shkatėrrimit tė brendshėm tė luftės sė nisur nga Ushtria Ēlirimtare e Kosovės. Konstatimin se ai ka pasur pėr qėllim shkatėrrimin e kėsaj lufte mė sė miri e kanė dėshmuar tė bėmat e tij, tė cilat do tė kulmojnė me dezertimin nė Bjeshkė tė Strellcit, nė shtator tė po atij viti. Strellci i Epėrm, njihet si njė ndėr arteriet e rėndėsishme tė organizimit tė luftės sė UĒK-sė. Sikur edhe e gjithė popullata deēanase, edhe njerėzit e kėtij fshati, qysh nė fillim kishin pėrkrahur luftėn e nisur nga Ushtria Ēlirimtare e Kosovės. Ky dhe fshatra tė tjera tė Deēanit, sikur edhe pjesė tė tjera tė Rrafshit tė Dukagjinit, kishin njė pėrvojė tė hidhur pėrgjatė gjithė shekullit njėzet nė ballafaqim me terrorizmin shtetėror tė Beogradit. Fshatrat e kėsaj ane kishin qenė nė thumb tė heshtave tė regjimit tė Beogradit, gjithmonė pėrgjatė qindvjetėshit tė kaluar. Bashkė me njerėzit kryengritės dhe liridashės tė kėtyre anėve, hordhitė serbe disa herė kishin tentuar edhe shkatėrrimin e kullave tė gurta dhe tėrė arkitekturės autentike shqiptare. Megjithatė, njerėzit dhe kullat e Strellcit dhe fshtarave tė tjera tė Deēanit, gjithmonė kishin qenė njė dhe ishin bėrė gur i pathyeshėm pėrballė hordhive serbe.
    Tahir Zemaj, majori i APJ-sė dhe njeriu i Bujar Bukoshit, i futur nė Kosovė menjėherė pas fillimit tė luftės me pėrmasa serioze, kishte zgjedhur pikėrisht Strellcin dhe fshatrat pėrreth pėr ta krijuar enklavėn e tij apo gangrenėn e luftės sė Ushtrisė Ēlirimtare tė Kosovės. Sikur edhe nė tė gjitha fshatrat tjera tė Rrafshit tė Dukagjinit, edhe kėtu ardhja e Zemajt, si "oficer me shkollė", nė kohėn kur lufta nė Kosovė veē kishte plasur, qe konsideruar shpresėdhėnėse pėr tė gjithė.

Implikimet nė kontrabandėn me drogė dhe prangat nė duar pas njė lufte spiunazhi ndėrmjet UDB-sė dhe KOS-it

Nė bazė tė njė aktakuze me shkrim tė Prokurorisė Publike tė Qarkut, nė Prishtinė, tė lėshuar mė 4.5.1988, Tahir Zemaj, bashkė me njė rrjet tė gjerė njerėzish nga Kosova dhe ish-RSFJ-ja, thuhet tė jetė implikuar nė trafikun me drogė e narkotikė, pėr cka figuron tė jetė akuzuar pėr vepėr penale. Nė rrjetin nė tė cilin ishte i implikuar majori Zemaj, ishin pėrfshirė edhe shumė njerėz tė tjerė nga mbarė hapėsira e ish-Jugosllavisė. Fakte tė tjera tė shumta flasin se ai kishte rėnė nė burg pėr shkak tė njė lufte shėrbimesh sekrete nė ish-RSFJ, ku UDB-ja kishte rėnė nė gjurmė tė veprave klandestine tė kryera nga njerėzit e shėrbimit informativ (KOS) tė ushtrisė jugosllave, APJ-sė. Nė kėtė betejė tė muajve janar e shkurt tė vitit 1988, Tahir Zemaj, si i rekrutuar nė radhėt e KOS-it, shėrbimit informativ tė APJ-sė, del tė jetė zhytur nė lojėn me kontrabandė droge, nė tė cilėn ishin tė implikuar edhe ushtarakė e joushtarakė tė shumtė tė APJ-sė, serbė, kroatė, malazias, maqedonė, shqiptarė etj., nė mesin e tė cilėve edhe vetė majori Zemaj. Kontrabanda me drogė ishte bėrė nė relacionin Stamboll-Prishtinė-Beograd-Madrid dhe pėrfundonte shpesh nė Shtetet e Bashkuara tė Amerikės. Rrugėkalim kryesor i kėtij trafiku ishte Italia. Destinacioni i fundit tė shumtėn e herave ishte vetėm Madridi. Pas mbajtjes sė seancave publike, prej 14 deri mė 19 korrik 1988, Prokuroria Publike e Qarkut nė Prishtinė kishte shpallur publikisht aktgjykimin ndaj 24 tė tė akuzuarve nga Kosova, nė tė cilėn listė Tahir Zemaj figuron tė jetė i dhjeti me radhė.
    Koha e trafikimit tė drogės nė tė cilin biznes Kosovėn e kishin futur edhe Tahir Zemaj dhe tė akuzuarit e tjerė, pėrfshinte vetėm periudhėn pėr tė cilėn Prokuroria posedonte fakte - atė prej shtatorit tė vitit 1985 deri nė nėntor tė vitit 1986. Nė pėrcaktimin e fajėsisė sė tė akuzuarve, bashkė me Tahir Zemajn fajėsia binte edhe mbi Sejdi Ramėn, tė cilėt, sic thuhet nė aktgjykim, akuzohen:;sepse gjatė vitit 1986, sipas marrėveshjes paraprake, nė mėnyrė tė paautorizuar kanė vėnė nė qarkullim 1,5 kg. heroinė, nė atė mėnyrė qė sė pari nė Prishtinė, nga Daut Kadriovski kanė blerė 0,5 kg. e pastaj kanė marrur hua 1 kg. heroinė, ashtu qė tėrė sasinė, nė dy raste, i akuzuari Sejdi Rama ia ka shitur Demir Deskut, nė Shtetet e Bashkuara tė Amerikės" Daut Kadriovski mund tė ketė qenė kapoja e tėrė kėsaj bande trafikantėsh tė drogės. Zemaj ishte i lidhur drejtėpėrdrejt me tė, nė tė cilin rrjet ishin tė implikuara edhe disa femra, sikurse Sllobodanka Dillberova, Millka Grigorovska, Millena Tasiq etj., dhe njė numėr i konsiderueshėm shqiptarkash e shqiptarėsh tė tjerė, tė lidhur ngushtė me shėrbimin informativ tė ushtrisė jugosllave, KOS. Tahir Zemaj qe dėnuar me gjashtė vjet burgim, duke iu llogaritur edhe koha e mbajtjes nė paraburgim, prej datės sė arrestimit, 8 shkurt 1988.

Pėrpos bixhozit, pėrfitimi i parė prej 14 mijė dollarėsh nga shitja e drogės

I akuzuari Sejdi Rama, kishte deklaruar para gjyqit nė mėnyrė tė hollėsishme se si ishte implikuar nė kontrabandėn me drogė, nė atė periudhė. Ky qė mė parė e kishte njohur njė person qė jetonte nė SHBA (Dallas), qė quhej Demir Desku. Me tė kishte pasur raporte edhe mė herėt, por me tė marrė vesh se ai mirret me tregtinė e narkotikėve, Rama ishte interesuar qė atij t'i gjejė lidhje nė Kosovė (Jugosllavi) pėr t'i siguruar narkotikėt qė vinin nga Stambolli. Sejdi Rama, nė anėn tjetėr, kishte dėgjuar pėr bixhozgjiun nga Kosova, majoring Tahir Zemaj. Ai ishte interesuar tė vė kontakte me tė. Tregtia me pluhurin e bardhė dhe loja e bixhozit pėr majorin Zemaj atėkohė ishin biznes i mirė. Ky nuk kishte ngurruar t'i premtojė Sejdi Ramės se narkotikun pėr Demir Deskun (SHBA) do ta sigurojė pėrmes disa njerėzve e lidhjeve qė kishte nė Prishtinė.

Zemaj nė Prishtinė mbante lidhje tė mira me Daut Kadriovskin, njeri i shėrbimit informativ tė ushtrisė jugosllave, KOS-it. Ai, po ashtu, njihte nė anėn tjetėr, njė person sikur se ishte Sejdi Rama, i cili Zemajt i kishte thėnė se ėshtė punėtor i Sekretariatit Republikan tė Punėve tė Brendshme tė Serbisė (SPBR) dhe atij tė Federatės (SPBF). Njėkohėsisht, Tahir Zemaj ishte i rekrutuar nė shėrbimin informativ tė armatės jugosllave, KOS. Ishte njė vend nė afėrsi tė restaurantit "Rugova" nė Prishtinė baza e njė biznesi tė tillė dhe vendtakimi me Daut Kadriovskin i cili ua siguronte narkotikėt Tahir Zemajt dhe Sejdi Ramės pėr t'i shitur mė pastaj nė Shtetet e Bashkuara tė Amerikės.
    Kėtė nė detaje e shpjegon vetė deklarata e Sejdi Ramės para gjyqit, e cila nga procesmbajtėsi ishte shkruar tekstualisht kėshtu: "I akuzuari Sejdi Rama ka cekur se me rastin e qėndrimit nė SHBA, te Demir Desku, nė Dallas, me tė cilin ėshtė njohur edhe mė parė, ka kuptuar se ai merret me tregti me narkotikė, andaj pasi qė ėshtė njoftuar me tė akuzuarin Tahir Zemaj dhe ka parė se ky luan bixhoz, kėtij i ka thėnė se e ka njeriun nė Amerikė, tė cilit mund t'i shesė narkotikė, ndėrsa i akuzuari Tahir Zemaj i ka thėnė se pėrmes disa personave nė Prishtinė mund ta sigurojė narkotikun. Pas asaj, pėrmes tė akuzuarit Muhamet Metaj kanė rėnė nė kontakt me Daut Kadriovskin, e kėtė fakt nuk e kontestojnė as i akuzuari Tahir Zemaj e as i akuzuari Muhamet Metaj, kėshtu qė kėta tė dy janė marrė vesh me Daut Kadriovskin, i kanė tubuar tė hollat dhe, nė Prishtinė, nė afrėsi tė restaurantit "Rugova" kanė blerė nga Daut Kadriovski 0,5 kg. narkotik, tė cilin ai pastaj ia ka cuar Demir Deskut nė Dallas, e nga ai kanė fituar 18.000 dollarė, nga tė cilėt tė akuzuarit Tahir Zemaj ia ka dhėnė 14.000 dollarė e pėr vete ka ndalur 2.500 dollarė dhe i ka llogaritur shpenzimet e udhėtimit. Pas asaj, ky dhe i akuzuari Tahir Zemaj, gjithashtu nė Prishtinė, te restauranti "Rugova", nga Daut Kadriovski kanė marrė 1 kg. narkotik, dhe atė si hua, tė cilin ky pėrsėri ia ka cuar Demir Deskut nė Dallas. Tė njėjtin nuk ia ka paguar pasi qė narkotiku atje ishte rrėmbyer e pasi qė pa tė holla nuk ka guxuar tė kthehet nė Jugosllavi, me vete e ka sjellur Demir Deskun, i cili nė Prishtinė direkt ėshtė marrė vesh me Daut Kadriovskin". Procesverbali ishte shkruar nė bazė tė saj qė kishte deklaruar bashkėpunėtori i Tahir Zemajt, Sejdi Rama, para personave tė autorizuar zyrtarė, njėjtė, nė tė dyja herėt, mė 12 shkurt 1988 dhe mė 22 shkurt 1988.

“I madhi” Tahir Zemaj para gjyqit: “E kam konsideruar detyrė patriotike tė bashkėpunoj me njeriun e sigurimit shtetėror”

Tahir Zemaj para gjyqit si mbrojtės tė tij kishte angazhuar avokatin nga Peja, Gavrillo Vujeviqin, i cili nuk kishte prezentuar nė momentin e marrjes sė tij nė pyetje, edhe pse Zemaj kishte kėmbėngulur para gjyqit qė, pa praninė e mbrojtėsit Vujeviq, tė mos pėrgjigjet. Nė pikat kryesore, deklarata e Zemajt do tė jetė e njėjtė me atė tė Sejdi Ramės. Ai do t'i pranojė tė gjitha implikimet e tij dhe blerjen e "mallit" nga Daut Kadriovski. Por, dallimi i vetėm kėtu ėshtė se Tahir Zemaj, si bashkėpunėtor i KOS-it, shprehet se me Sejdi Ramėn ka bashkėpunuar duke e konsideruar kėtė si veprim patriotik, sepse qė mė parė, ky i fundit i paska thėnė Zemajt se ėshtė punėtor i SPB-sė dhe se ėshtė futur nė kėtė lojė pėr t'i zbuluar rrėnjėt e rrjetit mafioz. Kėshtu sė paku i ka thėnė gjyqit majori Tahir Zemaj, thuhet nė procesverbal.
    Mė poshtė njė citat nga procesverbali: ;para personave tė autorizuar zyrtarė , mė 22.02.1988, pa asistimin e mbrojtėsit, i akuzuari Tahir Zemaj e ka dhėnė deklaratėn e tij, duke cekur se ky dhe i akuzuari Sejdi Rama, nga Daut Kadriovski kanė blerė 0.5 kg. narkotik, e pastaj e kanė marrė si hua edhe 1 kg. nė kohė dhe mėnyrė shtu sic i akuzuari Sejdi Rama cekė n mbrojtjen e tij. Nė fund ka theksuar se atė qė e ka bėrė, e ka bėrė dhe ka hyėrė nė punė me narkotikė, me insisitimin e tė tė akuzuarit Sejdi Ramės, i cili gjithkund ėshtė prezentuar si person i SPB-sė, ndėrsa atė (Tahir Zemajn) e ka bindur se me tė vėrtetė punon nė zbulimin e grupit i cili merret me tregti me narkotikė".
    Nga kėtu dalin edhe implikime tė tjera qė pranohen nga vetė goja e majorit Tahir Zemaj. Ai para gjyqit haptas e pranon dhe konfirmon, duke tentuar t'i ikė akuzės sė drejtpėrdrejtė tė implikimve nė tregtinė me drogė, se me Sejdi Ramėn ėshtė lidhur pėr arsye patriotike dhe qė tė shėrbejė pėr shėrbimet sekrete shtetėrore e ushtarake tė jugosllavisė sė atėhershme. Zemaj e pranon vetė se paraprakisht ka pasur njohuri se Sejdi Rama punon pėr SPB-nė dhe se ai i ka thėnė kėtij se ėshtė duke operuar nė tė zbuluarit e rrėnjėve tė rrjetit tė drogės. Nė njėrėn anė nuk mund tė kontestohet implikimi i ushtarakut Zemaj nė strukturat e shėrbimeve tė spiunazhit ushtarak dhe shtetėror tė Jugosllavisė e, nė anėn tjetėr, dalin si tė qarta vetė aktivitetet e tjera tė tij, si nė sferėn e bizhozit dhe atė tė tregtisė me heroinė. Tė parėn, implikimin nė fushėn e shėrbimeve tė KOS-it dhe "vullnetit tė tij tė mirė" pėr t'u ndihmuar edhe strukturave tė SPB-sė (Sejdi Ramės) e konfirmon vetė Tahir Zemaj. Tė dytėn, marrjen e tij (Tahir Zemajt) me tregtinė me narkotikė dhe me lojėrat e bizhozit, e konfirmon vetė Sejdi Rama, bashkėpunėtor i SPB tė Serbisė dhe atij tė Jugosllavisė. Ndėrkaq, mė poshtė, bėhet e ditur se Sejdi Rama kishte refuzuar tė pranojė para gjyqit se ėshtė dekonspiruar te Tahir Zemaj si bashkėpunėtor i SPB-sė:
    "Nė pyetjen se a i ka thėnė tė akuzuarit Tahir Zemaj se punon pėr sigurimin shtetėror, gjegjėsisht nė cilat organe tė pushtetit janė personat me tė cilėt ėshtė marrė vesh para nisjes pėr nė Amerikė dhe pas kthimit nga Amerika si dhe kush i ka bartur shpenzimet e udhėtimit nė Amerikė, i akuzuari ka refuzuar tė pėrgjigjet".
    Nė seancėn kryesore, Tahir Zemaj mohon tė ketė kryer aktivitete tė kontrabandės me drogė, ndėrsa pranon qė mė parė tė jetė pajtuar tė bashkėpunojė mė Sejdi Ramėn, me idenė se ėshtė duke kryer njė punė patriotike, sepse ky i fundit i kishte thėnė atij se pėrvec pėr shėrbimin e sigurimit republikan SPB (tė Serbisė) dhe atė federativ (tė Jugosllavisė) punon edhe pėr Interpolin. Zemaj thotė se pėr arsye patriotike e ka njoftuar Sejdi Ramėn pėrmes Muhamet Metajt me Daut Kadriovskin:
    "I akuzuari Tahir Zemaj, nė mbrojtjen e tij nė seancėn kryesore ka theksuar se ka pranuar t'i kryejė shėrbim tė akuzuarit Sejdi Ramės, pasi qė ai disa herė i ka thėnė se ėshtė duke i kryer disa detyra speciale pėr SPBR dhe SPBF dhe pėr Interpol, andaj pėr arsye patriotike, pėrmes Muhamet Metaj e ka njoftuar me Daut Kadriovskin;".
    Loja me narkotikė, kishte futur nė sherr dy shėrbimet sekrete tė Jugosllavisė, atė shtetėror (UDB-nė) dhe atė ushtarak (KOS-in). Zatėn, nė kėtė periudhė ishte bėrė njė luftė e fortė spiunazhi ndėrmjet kėtyre dy shėrbimeve. Tahir Zemaj dhe Sejdi Rama dalin kryekėput si dy bashkėpunėtorė, nė njėrėn, anė dhe si rivalė, nė anėn tjetėr. Punėtori i KOS-it, i pari, dhe ai i UDB-sė, i dyti, duke bashkėpunuar e kishin vėnė nė kurthė njėjri-tjetrin. Kėta qė tė dy ishin protagonistė nė nivele tė larta tė dy shėrbimeve tė spiunazhit jugosllav. Nė procedurė e sipėr tė marrjes nė pyetje dhe tė deklarimeve, del nė pah edhe dėshmia e Bexhet Bllacės, njeriut kryesor tė kėsaj historie. Nėse ky thjeshtė ka qenė vetėm njėri ndėr kryekapot e kėsaj loje pėr interesa tė pėrfitimeve menarkotikė, te Tahir Zemaj dhe lidhjet e tij me spiunėt dhe kontraspiunėt e kėtyre shėrbimeve sekerete, sipas edhe vetė deklaratave tė tij, del nė pah njė lojė edhe mė e madhe. Ai nė operimet nėntokė tė lidhjeve me drogė, kishte kryer, sic thotė edhe vetė, shumė punė patriotike nė shėrbim tė KOS-it dhe SPB-sė.
    UDB-ja nė kėtė periudhė bėnte njė lojė tė fortė nė tė zbuluarit dhe tė pėrcjellurit e aktiviteteve nacionaliste tė emigracioneve tė ndryshme, nėpėr Evropė e Amerikė.

Nė luftėn pėr Kninin, nė anėn e armatės jugosllave (serbe), nė atė tė Kosovės, inspirues dhe menaxhues i dezertimit

Tahir Zemaj do tė burgoset bashkė me bashkėpunėtorėt, por nuk do ta vuajė dėnimin tė tėrė. Ai mė vonė do tė jetė njė kuadėr i preferuar sėrish pėr armatėn jugosllave. Ishte dėshmuar si fanatik i Beogradit. Kėtė provim e kishte kaluar ndoshta edhe me operimet kundėr Tahir e Nebih Mehajt, nė Prekaz mė 1981 sikurse edhe nė organizimin e likuidimit tė aktivistėve tė ilegales shqiptare, Rexhep Mala e Nuhi Berisha. Jugosllavia do tė fillojė tė tronditet nė themele tė saj. Nga Sllovenia lufta gradualisht do tė bartet nė Kroaci, Bosnjė e Hercegovinė dhe fare vonė nė Kosovė. Argati konkret mė i fundit i Tahir Zemajt si ushtarak bėrė Beogradit, do tė jetė beteja pėr Kninin, nė luftėn e Kroacisė, ku majori do tė jetė i pozicionuar nė anėn e ushtrisė jugosllave (serbe). Tė gjithėve u ėshtė e njohur ajo luftė. Nė shumė beteja, nė anė kroate kishin marrė pjesė vullnetarė shqiptarė. Ushtarakė tė shumtė kishin dezertuar nga APJ dhe u ishin bashkuar rashėve kroate, njėjtė sikur mė vonė edhe nė luftėn e Bosnjė e Hercegovinės. Por, Tahir Zemaj, jo!
    Nė luftėn e Kninit kemi ndoshta ballafaqimin e parė direkt tė dy figurave qė dėshmojnė kontraversitetin qė do ta karakterizojė edhe luftėn nė Ushtrinė Ēlirimtare tė Kosovės. Bekim Berisha - ABEJA do tė jetė njėri ndėr heronjtė e gjallė tė luftės nė anėn kroate, derisa Tahir Zemaj do tė jetė i pozicionuar nė anėn serbe. Ėshtė fjala pėr betejėn e Kninit, pas sė cilės, pėr shkak tė heroizimit tė treguar, ABEJA do tė gradohet nga strukturat mė tė larta ushtarake tė armatės kroate e cila vec kishte filluar tė lind. Tahir Zemaj do tė jetė drejtues i forcave serbe nė kėtė luftė, nė kėtė luftė nė tė cilėn krah clirimtarėve kroatė ishin pozicionuar edhe heronjtė tjerė si Fehmi e Xhevė Lladrovci.
    E njėjta do ta pėrcjellė mė vonė edhe luftėn nė Kosovė.
    Derisa ABEJA do tė bie heroikisht nė betejat e Junikut, e Fehmi e Xhevė Lladrovci nė ato tė Drenicės, protagonisti tjetėr i luftės nė Kroaci, Tahir Zemaj, do tė pėrgatisė njė dezertim masiv nė fshatrat e Decanti, tė cilat tashmė me tė madhe kishin shprehur gatishmėrinė dhe ishin mobilizuar nėn emrin e Ushtrisė Clirimtare tė Kosovės. Tahir Zemaj do tė jetė ai qė nė shtator tė 1998-tės, do tė urdhėrojė rreth dy mijė ushtarė tė tij, nė tri brigada, qė me armėt e tyre tė kalojnė kufirin shqiptaro-shqiptar nė bjeshkėt veriperėndimore tė Kosovės dhe pastaj t'ia mbajnė kah tė munden;
    Ky, pra, ėshtė Tahir Zemaj: Nė vitet e '70-ta major i APJ-sė dhe i rekrutuar nė shėrbimin informativ tė APJ-sė, KOS; nė vitet e '80-ta lojtar i njohur i bixhozit dhe kontrabandues droge; nė vitet e '90-ta nė luftėn e Kroacisė, i pozicionuar nė anėn e armatės serbe dhe nė vitin 1998 i pozicionuar kundėr djemve tė Ushtrisė Ēlirimtare tė Kosovės, shkaktar i dezertimit masiv nė Bjeshkė tė Strellcit.

Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    Malsore ti e din mire se autori librit kunder Tahir Zemes eshte Kosova pressi e ernest Lumes dhe eshte i njohur si fabrikus rrenash.

Malsore e po ne Drenic nuk ka qen asnji dit Tahiri me Fark..pse athere dezertoj Thaqi me Jakupin e shkun ne Tirane.
    Kujt ja lan UCK dhe Drenicen ata?
    Sllobos?

Tahiri eshte hero e vrasesit e Tahirit jane kriminela e kte e din krejt Kosova qe shkoj ne Varrimin madheshtor te Tahir Zemes.

Malsore po sa mire neper arkiva te UDB-se paska hi ernest luma me mbledh materiala per Tahirin.
    Paska probatina Luma i Ramush Thaqit mbrenda ne Kos e UDB.
    E lum si ju.

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    o braro, hajt na trego ti neve, se si e kishe ndryshu punen e kosoves, edhe pse tash me nuk eshte me rendesi. Hajt te lutem, cfare rruge do te kishe ndjekur ti, po te kishe qene keshilltare i ibres.

Nje gje qendron pa levizje: UCK eshte i vetmi formacion guerril, qe ka patur SUKSES ne historine njerezore.

Lufta fitohet me aleat!!!

Flm

PS: perse ja dhan voten kosovaret Ibrahimit e jo Hashimit, mund te ma sqarosh?, dhe ne anen tjeter, perse ja dhane voten maqedonasit Ahmetit, e jo Xhaferit?
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    Ne kosov pres lexova vec kte fraze:

"Kryetari i Partisė Demokratike tė Kosovės, Hashim Thaēi, tha se Prishtina, Beogradi dhe bashkėsia ndėrkombėtare duhet qė me marrėveshje tė vendosin moratorium nė ēėshtjen e statusit final tė Kosovės, dhe pas kėsaj Kosova, Serbia dhe Mali i Zi, si entitete, tė hyjnė nė integrimet evroatlantike. "

Nuh ..cka po don ky Thaqi qe perzihet kudo?
    E kemi Rugoven president dhe ai e di cka duhet deklaruar.
    A e shikon si e kan kap per bo-lesh Hashimin nderkombetaret dhe mbasi e fusin Met-nanosin me ja shti dhe ata gishtin ne by-the e kurdisin kte katundar idiot me na shti dhe i her nen rrota te Serbise.
    Pse a duhet ala me pagu Kosova pislleqet e ketij?

Njiher ka shti Bel-bukuroshen me i ndreq punt e veta me ane te Shtajnerit e tash dhe Kosoven kerkon ta shesi me shpetue prapanicen ky hajn Bordellosh..

Anėtarėsuar
    30-10-2002
    Postime
    29
    Denoncohen nė polici

"Gazetarė" kuksianė mashtronin nė Kosovė - rrėmbenin mijėra euro

Kukės, 6 prill - Kishin mashtruar nė Kosovė
    shumė familje dėshmorėsh tė luftės nė kėmbim
    tė materialeve pėr ta nė radion dhe televizionin
    e Kukėsit, denoncohen zyrtarisht nga
    organet vendėse. Pėr kėtė dhe materialet qė
    nuk pane dritėn e transmetimit, Xhevdet
    Ahmati 42-vjeēar "gazetari" mashtrues, ishefektiv
    policie i shkarkuar, nga njė fshat i Hasit
    dhe njė miku i tij kishin marrė qindra euro.
    Kėtė skandal e ka denoncuar dje Shoqata e
    Veteranėve tė Luftės nė Kosovė dhe familjarėt
    e dėshmorėve. Kryetari i Bashkisė sė Kukėsit,
    Ylber Zeneli e ka quajtur tė turpshėm "kėtė
    mashtrim qė kanė bėrė kėta persona tė
    papėrgjegjshėm, qė nuk kishin qenė gazetarė
    asnjė minutė, duke dėmtuar imazhin e mirė
    qė kanė gazetarėt e Kukėsit, por dhe gjithė
    kukėsianėt nė Kosovė".
    Edhe Radio-Kukėsi i ka tėrhequr vėmendjen
    qė tė mos bien pre e mashtrimeve tė tilla
    dėgjuesit e saj, qė janė tė shumtė prej 40
    vjetėsh nė Kosovė.
    "Kėta mashtrues nuk kanė asgjė tė pėrbashkėt
    me punėn e gazetarėve tė radios dhe gazetarėve
    tė tjerė nė Kukės", thuhet nė reagimin
    e Shoqatės sė Gazetarėve tė Kukėsit. Ahmati
    njihet si mashtrues dhe ėshtė pėrjashtuar vite
    mė parė nga radhėt e policisė si njeri i padenjė.
    Edhe nė raste tė tjera ai ka pėrdorur dhe
    dokumenta false tė radiostacioneve tė tjera nė
    Kosovė, duke pėrfituar miliona, me
    mashtrimet e tij. (Korrieri)

__________________________________________________ __

BRARI
    Mus je ti ai "Gazetari" qe vetem din te mashtrosh e genjesh?

Anėtarėsuar
    30-10-2002
    Postime
    29
    Udhėheqėsi i Kėshillit Nacional Serb, Milan Ivanoviq tha se pret qė pėrfaqėsuesit e serbėve tė dalin nga institucionet e pėrkohshme tė Kosovės dhe e ftoi pushtetin e Beogradit tė kėrkojė pezullimin e shefit tė UNMIK-ut, Mihael Shtajner. Kalimi i autorizimeve, sipas vlerėsimit tė Ivanoviqit, nuk ėshtė sipas mandatit tė cilin UNMIK-ut ia ka dhėnė Kėshilli i Sigurimit i Kombeve tė Bashkuara, sepse misioni i KB nė Kosovė ėshtė qė para zgjidhjes sė statusit pėrfundimtar ta vendosė autonominė substanciale dhe tė sigurojė jetė tė qetė pėr tė gjithė banorėt e Kosovės. Nėse Shtajneri nga kjo nuk heq dorė, Ivanoviq shprehet se pret destabilizimin e rrethanave nė Kosovė dhe se

"serbėt do tė duhej tė vetėorganizohen, ta formojnė ushtrinė e vet dhe ta mbrojnė sigurinė dhe lirinė e tyre tė cilat u janė rrezikuar ".

__________________________________________________ __

Pasi veq nuk paten sukses me formimin e "sigurimcave"
    Povrataku e ldk-ja do te formin nji ushtri te perzier per ta mbroit sigurin dhe lirin e tyre!!!

I klisha pyet keta te LDK-se po qka u ba me "sigurimcat" qe i patet formue per te njejtin qellim si ket ushtrin e re qe po doni ta formoni???

Anėtarėsuar
    30-10-2002
    Postime
    29
    Kthimi tė mos keqpėrdoret pėr qėllime politike thotė Hashim Thaēi

“Kudo qė gjenden tė shpėrngulurit, kanė tė drejtė tė kthehen dhe tė jetojnė nė shtėpitė e tyre, tė gjithė ata janė tė mirėseardhur, mirėpo kthimi nuk mund tė keqpėrdoret pėr qėllime politike”, ka thėnė kryetari i Partisė Demokratike tė Kosovės, Hashim Thaēi nė njė prononcim pėr agjencinė informative B92. Ai theksoi se ėshtė e vėrtetė se shqiptarėt e Kosovės duan ta kenė pavarėsinė e Kosovės sa mė

parė, mirėpo pastaj shtoi se "qytetarėt e Kosovės do tė duhej t'i kenė institucionet demokratike dhe transparente, nė tė cilat do tė jenė tė pėrfaqėsuara tė gjitha bashkėsitė kombėtare dhe grupet politike. Duhet ta pėrshpejtojmė procesin e integrimit tė tė gjitha bashkėsive nė institucionet e Kosovės, duke pėrfshirė kėtu edhe policinė, korpusin mbrojtės dhe mekanizmat tjerė mbrojtės”, citohet tė ketė thėnė Hashim Thaēi.

6 prill 2003, ora: 15:26 CET

Brari

Pa deshiren tane prap ky Thaqi po ep mendime e intervista.

Tu dit qe ti nuk deshiron qe ky te flas sa te eshte rugova gjall,keshtu kishe pas shkrue ma nalt ne nji shkrim tanin.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga malsorja : 07-04-2003 mė 09:27

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kombin shqiptar 7 milionėsh nė Ballkan e kanė mbuluar retė e zeza
    Nga Davius nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 01-08-2010, 13:18
  2. Kosova “titiste” dhe kosova “ahtisariane” – ngjajshmėri apo paradoks!?
    Nga Selami2006 nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 17-04-2009, 06:02
  3. Kosova: unjust politics
    Nga bqato nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 06-10-2006, 08:07
  4. Ēeku: Kosova e pavarur nėn patronazhin e KB-sė
    Nga ARIANI_TB nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 10:21
  5. Kosova nė marrėdhėniet ndėrkombėtare
    Nga ex-x nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 25
    Postimi i Fundit: 03-08-2004, 12:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •