Close
Faqja 5 prej 28 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 278
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Për: "Skënderbeu, hero i katolikëve"

Citim Postuar më parë nga Milkway Lexo Postimin
    Antiproanti si ke nerva te mirresh me kete cop mishi me dy sy ??

Ky eshte injorant sepse dy dit shkolle nuk i ka , arritja me e madhe e ketij eshte ndegjimi i hoxhollareve neper xhamia . Nuk pritet me shume prej tij.

Pirro na qenka hero i paganizmit , Skenderbeu i katolicizmit , Ismail Qemajli dhe Adem Jashari i islamizmit .
    Nuk priten gjera racionale nga njerez qe besojne se ne boten e pertjeme do kene bordello personal .

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Nuk priten gjera racionale nga njerez qe besojne se ne boten e pertjeme do kene bordello personal .
    Besimi im ne zot e ka burimin nga truri dhe jo nga organet gjenitale or hermafroditi i forumit.

Ti bordellot personale mund ti kesh live ne shtepine tende se duket te lexuar postimet e kuptoj se c'kallup i piset e ordiner je.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Perjashtuar nga Mod.
    Anëtarësuar
    07-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    5,308

Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Ti quash njerezit tjere "te semure mendor" per shkak se nuk jane si ti, nuk kane orientimin e njejte seksual si ti, te ben radikal dhe primitiv...

Ne shoqeri moderne demokratike, edhe ne Kosove, homoseksualiteti nuk eshte i njohur si "semundje mendore", por orientim legjitim dhe i natyrshem seksual dhe e drejte themelore e njeriut.
    Ne shumicen e shoqerive me moderne te botes partneret homoseksual madje munden edhe te martohen, te adoptojne femije etj.

Kundershtimi i homoseksuliteti eshte i lejueshem, por jo edhe ofendimi, diskreditimi dhe diskriminimi publik e njerezve me orientim te till seksual.
    D.m.th. Ti mund te thuash patjeter se je kunder homoseksualitetit, por jo ti diskreditosh njerezit e tille si "te semure mendor" apo ta interpretosht stilin legjitim te jetes se tyre si "semundje mendore" etj.
    Fyerjet, diskreditimet, diskriminimet...e bazuara ne bindjet tua personale, fetare, politike nuk mbulohen nga e drejta e lirise se shprehjes.
    Kerkesat dhe rregullat e islamit vlejne vetem per ata qe deshirojne vullnetarisht ti perfillin ne jeten e tyre private, jo per secilin musliman apo jo-musliman te Kosoves...
    Ne jeten publike te Kosoves vlejne vetem kushtetuta dhe ligjet e shtetit. Ne baze te ketyre eshte e organizuar dhe rregulluar bashkejetsa e njerezve, pavaresisht problemeve qe ka sistemi. Prandaj thirrja ne fe apo bindje fetare nuk e legjitimon asnje shkelje ligjore apo shkelje te lirive dhe drejtave te garantuara te tjetrit.

Po te ishte puna tek perfillja e sakte e rregullave te islamit, atehere deputeti ne fjale do te duhej te kerkonte "ekzekutimin me vdekje". Ne te kunderten, nuk mund te thirret ne kuran apo islam.

Ku jeton ti daku? Ngele duke thene shoqeri perendimore, shoqeri demokratike, civilizim, e fjale te tjera qe te jane programuar ty ne tru.

Modernizni/civilizimi =/= njohja e pederave
    Mos t'mendojne se behet fjale per nje shqiptar (deputet) te rendomte te Kosoves.
    Shumica absolute e shqipetareve te Kosoves nuk jane si ky.
    Shumica e Shqiptareve jane kundra pederave.

i/e regjistruar Maska e freeopen
    Anëtarësuar
    22-07-2011
    Postime
    1,516

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Po c'fare je duke folur ti ore? Shumica e Shqiptareve as e kane idene se kush eshte Pirroja.
    Une e kam nje komshi qe quhet Pirro,eshte pasticier,njeri i mire.
    MOS I NDY TEMAT no name

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar më parë nga The Macallan Lexo Postimin
    Ku jeton ti daku? Ngele duke thene shoqeri perendimore, shoqeri demokratike, civilizim, e fjale te tjera qe te jane programuar ty ne tru.

Modernizni/civilizimi =/= njohja e pederave

Shumica e Shqiptareve jane kundra pederave.
    S'ka rendesi...
    Perderisa nuk fyhen, nuk diskriminohen dhe nuk dhunohen njerezit, secili ka te drejte te shprehet kunder cfardo forme te jeteses.
    24/7 dhe 365 dite mund te deklarohesh se je kunder "pederave".

i/e regjistruar Maska e Diella1
    Anëtarësuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Ismail Qemali nuk sakrifikoi per kryqin por per flamurin Shqiptar.

Eh pike e zeze, po Skenderbeu t'a krijoi ate flamur...... Turp e faqe e zeze per cfare flitet ne kete teme, nuk m'a kishte marre mendja kurre qe shqiptaret do te arrinin ne kete pike......

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Pse ti diellza mendon se atyre ju be vone per kete flamur qe kemi ?! Ata rrezik mezi presin ta ndryshojne.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e Diella1
    Anëtarësuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162

Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Pse ti diellza mendon se atyre ju be vone per kete flamur qe kemi ?! Ata rrezik mezi presin ta ndryshojne.

Cfare te them, po mesohemi me keto komente qe akoma me lene totalisht perplekse e s'kuptoj ku jam, a eshte ky forum shqiptar apo s'eshte, si dikush qe e quan veten "shqiptar" do te thote "Kenobeu" per ate qe me shume ka bere per kete popull, apokalips, s'di c'te them, na tronditen fare.....Po moderatore, a ka valle kjo teme, i ftoj te zgjohen e te hapin syte ndaj disa ekstremiteteve qe jane shkruar ketu.

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816

E thashe edhe me pare, pothuajse cdo gje mund te kundershtosh, edhe permes protestave.
    Cfare nuk ke te drejte te besh, eshte fyerja, diskreditimi, diskriminimi publik i grupeve te caktuara te njerezve, siq e ka bere "deputeti" ne fjale, i cilki ne televizionin publik te shtetit ka thene se "...homoseksualt jane te semure mendor..."
    Askush nuk mund te detyroje ty te pranosh homoseksualitetin si te tille, por njekohesisht askush s'ta jep ty te drejten ti fyesh, diskreditosh dhe diskriminosh (aktivisht dhe qellimisht) individet apo grupet e personave me orientim te tille seksual.
    Kur individi ( ne kete rast edhe deputet) i jep shume hapesire friges imagjinare te imponuar dhe pa senzibilitet dhe arsye (mjekesia homoseksualitetin nuk e llogarit semundje) e stigmatizon pakicen - atehere njeriu duhet T`JU KUNDERVIHET ketyre personave sepse keshtu fillon represioni i misheruar te keta qe quhen te shendetshem ndaj atyre te "semure".

Sot Ata jane te semure,neser dikush tjeter qe nuk i ploteson standartet e tyre ... C`do here dikush eshte i sulmuar,gjersa TI nuk behesh i sulmuari.Neqoftese nuk ju ndalet torrua kur te arrisin te TI,atehere eshte vone per gjithcka,nuk ka kush me te te mbroje !
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Historianët shqiptarë kanë reaguar në lidhje me pretendimet e historianëve turq dhe qeverisë së këtij vendi, të cilët janë duke u përpjekur të krijojnë idenë se ata nuk kanë qenë pushtues të mirfilltë, dhe as që kanë kryer vepra të përgjakshme.
    Drejtori i Institutit të Historisë, Beqir Meta dhe historiani Romeo Gurakuqi thonë se nuk mund të ndryshohet fakti që osmanët kanë qenë pushtues dhe me ta janë zhvilluar beteja të përgjakshme.
    “Turqit në Ballkan dhe në Shqipëri kanë ardhur si pushtues e do të thoja se shqiptarët kanë bërë luftrat më të përgjakshme, me kostot më të larta në historinë e tyre si popull. Nuk mund të përdoret qënia e disa nënpunësve shqiptarë në Turqi, që ishin një minorancë. Nuk përfaqësonin interesat e kombit shqiptar. Ata ishin thjesht nënpunës otomanë. Turqit sigurisht kanë qenë timoni drejtues, forca , pesha e kësaj perandorie. Këtë nuk e vë në dyshim askush”- tha Meta.
    “Shqipëria ka qenë për pesë shekuj e pushtuar nga perandoria osmane. Gjëja e parë që duhet bërë është ndarja e një shteti të së kaluarës me një shtet aktual- sot. Bëhet fjalë për një pushtim të mirëfilltë”- tha Gurakuqi.

Sa i takon pretendimit të historianëve apo qeverisë turke për rishikim të historisë shqiptare mbi periudhën e Perandorisë Otomane, studiuesit pranojnë se debatet shërbejnë, por historia duhet të thotë të vërtetën.

“Qeveria turke nuk ka asnjë të drejtë të ndërhyjë në historiografinë e një vendi tjetër. Kanë gjithë të drejtën e zotit të debatojnë me të gjitha termat e parametrat. Pastaj sa të sakta janë dhe sa të pasakta do të dali nga rezultatet e këtij debati”- tha Meta.
    “E vetmja ndërhyrje që mund të jetë e pranueshme është zbatimi I kritereve shkencore. Do të duhet të jemi të kujdesshëm në heqjen e termave pezhorativë nëqoftëse do të ekzistojnë”- tha Gurakuqi.
    Turqia është duke ushtruar një presion të madh, sidomos në Kosovë, për ndryshimin e teksteve të historisë, në mënyrë që të zbutet qendrimi ndaj periudhës së pushtimit osmann./tema
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Faqja 5 prej 28 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •