Close
Faqja 3 prej 28 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 278
    i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Për: "Skënderbeu, hero i katolikëve"

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Dmth te jesh kundra homoseksualeve quhesh radikal me ide primitive?
    Ti quash njerezit tjere "te semure mendor" per shkak se nuk jane si ti, nuk kane orientimin e njejte seksual si ti, te ben radikal dhe primitiv...

Ne shoqeri moderne demokratike, edhe ne Kosove, homoseksualiteti nuk eshte i njohur si "semundje mendore", por orientim legjitim dhe i natyrshem seksual dhe e drejte themelore e njeriut.
    Ne shumicen e shoqerive me moderne te botes partneret homoseksual madje munden edhe te martohen, te adoptojne femije etj.

Kundershtimi i homoseksuliteti eshte i lejueshem, por jo edhe ofendimi, diskreditimi dhe diskriminimi publik e njerezve me orientim te till seksual.
    D.m.th. Ti mund te thuash patjeter se je kunder homoseksualitetit, por jo ti diskreditosh njerezit e tille si "te semure mendor" apo ta interpretosht stilin legjitim te jetes se tyre si "semundje mendore" etj.
    Fyerjet, diskreditimet, diskriminimet...e bazuara ne bindjet tua personale, fetare, politike nuk mbulohen nga e drejta e lirise se shprehjes.

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Ti quash njerezit tjere "te semure mendor" per shkak se nuk jane si ti, nuk kane orientimin e njejte seksual si ti, te ben radikal dhe primitiv...

Ne shoqeri moderne demokratike, edhe ne Kosove, homoseksualiteti nuk eshte i njohur si "semundje mendore", por orientim legjitim dhe i natyrshem seksual dhe e drejte themelore e njeriut.
    Ne shumicen e shoqerive me moderne te botes partneret homoseksual madje munden edhe te martohen, te adoptojne femije etj.

Kundershtimi i homoseksuliteti eshte i lejueshem, por jo edhe ofendimi, diskreditimi dhe diskriminimi publik e njerezve me orientim te till seksual.
    D.m.th. Ti mund te thuash patjeter se je kunder homoseksualitetit, por jo ti diskreditosh njerezit e tille si "te semure mendor" apo ta interpretosht stilin legjitim te jetes se tyre si "semundje mendore" etj.
    Fyerjet, diskreditimet, diskriminimet...e bazuara ne bindjet tua personale, fetare, politike nuk mbulohen nga e drejta e lirise se shprehjes.
    Boll na hape barkun me keta shpifsira qe cojne drejt shkaterrimit te egzistences se njeriut.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

i/e regjistruar Maska e Archon
    Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Ata qe kerkojne nga Skenderbeu te luftoje per kauza nacionale ne shekullin e 15,jane jo vetem qesharake por edhe injorante ne histori.

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar më parë nga Korca 123 Lexo Postimin
    Ata qe kerkojne nga Skenderbeu te luftoje per kauza nacionale ne shekullin e 15,jane jo vetem qesharake por edhe injorante ne histori.
    Shume e vertete , jam plotesisht dakort me ty.

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Miliona qytetare te Parisit ne protesta kundra homoseksualeve.
    ...
    E pasakte...
    Kunder martesave dhe kunder barazise se martesave homoseksuale.
    Homoseksualitet dhe partneritet homoseksual ka pase cdo here ne vendet perendimore, ku mbahen protesta te tilla.
    Pothuajse asnjehere nuk protestohet ne menyre masive kunder homoseksualitetit si te tille.

Pavaresisht kesaj, shumica e organizatoreve te protestave te tilla patjeter vijne nga organizata te djathta radikale dhe nga rrethe konzervatore deri fundamentaliste fetare.
    Pra, edhe ne keso rastesh kemi te bejme kryesisht me radikalizem dhe fundamentalizem, edhe pse ne nje kualitet dhe kontekst te pakrahasueshem.
    Dhe as ne perendim nuk mungojne radikalet, fundamentalistet, primitivet... e ndryshem!
    Kjo, megjithate, nuk do te ishte justifikim per asnje prani te dukurive te tilla apo edhe me negative ne mesin tone. Aq me pak justifikim per veprime parimisht te kunderligjshme te njerezve me pergjegjesi te larte publike, siq jane deputetet e nje vendi.

E thashe edhe me pare, pothuajse cdo gje mund te kundershtosh, edhe permes protestave.
    Cfare nuk ke te drejte te besh, eshte fyerja, diskreditimi, diskriminimi publik i grupeve te caktuara te njerezve, siq e ka bere "deputeti" ne fjale, i cilki ne televizionin publik te shtetit ka thene se "...homoseksualt jane te semure mendor..."
    Askush nuk mund te detyroje ty te pranosh homoseksualitetin si te tille, por njekohesisht askush s'ta jep ty te drejten ti fyesh, diskreditosh dhe diskriminosh (aktivisht dhe qellimisht) individet apo grupet e personave me orientim te tille seksual.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Antiproanti : 11-06-2013 më 03:37

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin

Cfare nuk ke te drejte te besh, eshte fyerja, diskreditimi, diskriminimi publik i grupeve te caktuara te njerezve, siq e ka bere "deputeti" ne fjale, i cilki ne televizionin publik te shtetit ka thene se "...homoseksualt jane te semure mendor..."
    .
    Deputeti ne fjale eshte besimtare Musliman i cili eshte zgjedhur si deputet nga perkrahesit e tij Muslimane. Ti thuash homoseksualeve thjeshte '' te semure mendore'' eshte nje lluks i jashtezakonshem pasi sipas Islamit denimi i tyre eshte ekzekutimi me vdekje.

Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Shume e vertete , jam plotesisht dakort me ty.
    Por kjo nuk do te thote qe ne sot nuk duhet ta nderojme apo te mos e quajme hero.Ashtu sic greket(apo maqedonasit me pretendimet e tyre qesharake) mburen me Aleksandrin e Maqedonise,qe nuk ka pasur idene e kombit ne mendjen e tij apo ka pasur fe tjeter nga ajo qe kane sot, por ka luftuar thjesht per pushtet.

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Boll na hape barkun me keta shpifsira qe cojne drejt shkaterrimit te egzistences se njeriut.

Kush t'ka autorizue ty me fole ne emer te njerezimit (7.1 miliarde) apo edhe te "ekzistences se njeriut"...?

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar më parë nga Korca 123 Lexo Postimin
    Por kjo nuk do te thote qe ne sot nuk duhet ta nderojme apo te mos e quajme hero.Ashtu sic greket(apo maqedonasit me pretendimet e tyre qesharake) mburen me Aleksandrin e Maqedonise,qe nuk ka pasur idene e kombit ne mendjen e tij apo ka pasur fe tjeter nga ajo qe kane sot, por ka luftuar thjesht per pushtet.
    Pse quajme Skenderbeun dhe jo Pirron e Epirit p.sh?

Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Pse quajme Skenderbeun dhe jo Pirron e Epirit p.sh?
    Te dy kane vend te ndritur ne historine e kombit shqiptar,por Skenderbeu nderohet si i pari person qe bashkoi princat shqiptare ne nje shtet te vetem,pa perdorur dhunen dhe per rezistencen madhore qe i beri per 25 vjet perandorise me te madhe dhe me te fuqishme te asaj kohe,nje nje kohe kur shume vende te tjera,edhe me te fuqishme,ishin mundur dhe pushtuar

Faqja 3 prej 28 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •