Close
Faqja 25 prej 28 FillimFillim ... 152324252627 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 241 deri 250 prej 278

Për: "Skënderbeu, hero i katolikëve"

po ata qe luftuan ne Spanje, Asim Vokshi, Xhemajl Kada, Ramiz Varvarica, Petro Marko etj...mercenar ishin? Apo heronj kombetar? Ate logjiken tende te ndarjes se karaktereve sipas fese une e shpjegoj keshtu: individi kapet nga diqka per t'u shquar, muslimanet per feje duke e ditur se e kane adut te forte, jane shumice prandaj ndihen te forte nese bashkohen nen ombrellen e Islamit, te krishteret nuk mund te kapen per feje se jane pakice, po u kapen per feje kaput, iken, keshtu qe perpiqen te duken nacionalist per t'u faktorizuar, ateistet per çka te kapen? veq ne u kapshin per boleve, s'kane as fe as komb...
    Nëse dëshiron ta dish të vërtetën duhet të jesh i gatshëm ta pranosh.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

Citim Postuar më parë nga dardajan Lexo Postimin
    Nuk është fjala për ndonjë tek tuk por në përgjithësi.
    un kam arritur ne nje konkluzion,qe fanatikeve te te 2 feve,myslyman/ortodoks,me shume i interreson feja sesa kombi,ndersa atyre qe thjesht i perkasin ketyre feve i interreson me teper kombi,katoliket per mua jane kategori tjeter,sepse ketu nuk ndahen si 2 te paret per mendimin tim ne pergjithsi jane me te interesuar per kombin

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

Citim Postuar më parë nga optimus.prime Lexo Postimin
    po ata qe luftuan ne Spanje, Asim Vokshi, Xhemajl Kada, Ramiz Varvarica, Petro Marko etj...mercenar ishin? Apo heronj kombetar? Ate logjiken tende te ndarjes se karaktereve sipas fese une e shpjegoj keshtu: individi kapet nga diqka per t'u shquar, muslimanet per feje duke e ditur se e kane adut te forte, jane shumice prandaj ndihen te forte nese bashkohen nen ombrellen e Islamit, te krishteret nuk mund te kapen per feje se jane pakice, po u kapen per feje kaput, iken, keshtu qe perpiqen te duken nacionalist per t'u faktorizuar, ateistet per çka te kapen? veq ne u kapshin per boleve, s'kane as fe as komb...
    ti mos fol,se ti vete dje kur te pyeta,the qe je myslyman,jo shqiptar dhe shtetas kosovar,kshuqe ske pse ta kesh problem

me fe jam musliman, me shtetesi jam kosovar me kombesi jam shqiptar! asnjera nuk perjashton tjetren!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

me fe jam musliman, me shtetesi jam kosovar me kombesi jam shqiptar! asnjera nuk perjashton tjetren!
    jo jo mos e dredh tani,te tjera the dje,po harrove hidhi nje sy temes se djeshme ku bisduam,qe te kujtohesh....

s'ka nevoje t'i hedh kurrfare syri, thjeshte thash se te pelqente ashtu...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681

Edhe ata të Spanjës njësoj ishin luftuan për një ideal personal që nuk ishte feja, as atdheu por komunizmi, dhe nuk shkuan atje për të çliruar Shqipërinë. Dhe vet ata sikur të ringjalleshin do kuptonin që e çuan jetën dëm për asgjë, për diçka abstrakte dhe mostruoze. Pavarsisht qëllimit të mirë të tyre. Në fakt sot ata askush nuk i kujton përveç partisë komuniste Shqiptare me 1000 antarë.

Citim Postuar më parë nga dardajan Lexo Postimin
    Edhe ata të Spanjës njësoj ishin luftuan për një ideal personal që nuk ishte feja, as atdheu por komunizmi, dhe nuk shkuan atje për të çliruar Shqipërinë. Dhe vet ata sikur të ringjalleshin do kuptonin që e çuan jetën dëm për asgjë, për diçka abstrakte dhe mostruoze. Pavarsisht qëllimit të mirë të tyre. Në fakt sot ata askush nuk i kujton përveç partisë komuniste Shqiptare me 1000 antarë.
    une mendoj se e keqja duhet luftuar pavaresisht se ku gjendet...nese e lufton te keqen te fqiu e lufton edhe per veten tende...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979

Citim Postuar më parë nga BLEDI_SH Lexo Postimin
    un kam arritur ne nje konkluzion,qe fanatikeve te te 2 feve,myslyman/ortodoks,me shume i interreson feja sesa kombi,ndersa atyre qe thjesht i perkasin ketyre feve i interreson me teper kombi,katoliket per mua jane kategori tjeter,sepse ketu nuk ndahen si 2 te paret per mendimin tim ne pergjithsi jane me te interesuar per kombin
    ca do me thon ti me fjalen "me shum i intereson" ? ma shpjego i cik hollsisht se un jom i trash e se kuptoj. un jom myslimon e jom dhe shqiptar. edhe pse skom nenshtetsi shqiptare kushdo qe m'pyt ca je i them jom shqiptar e nuk i them jom myslimon. kur m'pysin ca feje je i them myslimon. pse keni manin me e cilsu si gjo t'keqe besimin e dikujt? feja nuk mdalo mu me qen shqiptar. po ashtu dhe anasjelltas. ca ka t'keqe ktu?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681

une mendoj se e keqja duhet luftuar pavaresisht se ku gjendet...nese e lufton te keqen te fqiu e lufton edhe per veten tende...
    Kjo mvaret nga këndvështrimi individit pra ajo që shpjegova pak më parë. Nëse shkon të luftosh fashizmin në emër të komunzmit nuk ke bërë asgjë. Nëse lufton për çlirim dhe liri ke bërë diçka të mirë. Nëse lufton në siri për të çuar alkaidën dhe gjith mjekroshat e tjerë më mirë mos shko lërja atij populli ta zgjidhë vet fatin e tij. Ai e di më mirë se ty se kush është e mira dhe e keqja për të.

Faqja 25 prej 28 FillimFillim ... 152324252627 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •