Close
Faqja 21 prej 28 FillimFillim ... 111920212223 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 278
    i/e regjistruar Maska e Archon
    Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Për: "Skënderbeu, hero i katolikëve"

Citim Postuar më parë nga violativo Lexo Postimin
    Cfare thua more trushkulur dhe dite zi ? Para se te shikoj letrat diplomatike qe Skenderbeu i dergonte Papes per ta terhequr ne aleance , une shikoj Perkrenaren qe e mbante ne balle dhe ne maje te kokes ku shkruante : "PRICIPE D'ALBANIA ED EPIROTUM" ! O bageti , nuk ta ka lene ty Skenderbeu per te deklaruar , por eshte deklaruar vete publikisht !

Po ke dyshime , i ke ne Austri , mu ne perkrenaren e tij keto deklarata ! Lexo me kujdes perkatesine e gjakut dhe te Kombit : Albania ed Epiroti ! Kaqol i ZI ....

Hamzain qe ishte islamizuar e mbante krah te djathte , sa kohe nuk e tradhetoi dhe spiunet dhe miqte e oborrit te sulltanit qe i sillnin informacionin i kishte po myslymane ! Deri para humbjes ne Berat , ai nuk i vriste kurre roberit turq ! Vetem pas humbjes se Beratit dha urdher qe te mos mbahet asnje rob !

O Kaqol i Zi ..... te shkuan dem shpifjet dhe genjeshtrat !

Sa per saktesi:

Ne helmeten qe mbante ne koke shkruhej: * IN * PE * RA * TO * RE * BT *, që do të thotë: Jhezus Nazarenus * Principi Emathie * Regi Albaniae * Terrori Osmanorum * Regi Epirotarum * Benedictat Te (Jezui i Nazaretit E Bekon Skënderbeun, Princ i Matit, Mbret i Shqipërisë, Tmerri i Osmanëve, Mbret i Epirit).

Perjashtuar Maska e Ura e Cekajve
    Anëtarësuar
    02-07-2013
    Vendndodhja
    Galaktika Andromeda
    Postime
    344

Cfare thua more trushkulur dhe dite zi ? Para se te shikoj letrat diplomatike qe Skenderbeu i dergonte Papes per ta terhequr ne aleance , une shikoj Perkrenaren qe e mbante ne balle dhe ne maje te kokes ku shkruante : "PRICIPE D'ALBANIA ED EPIROTUM" ! O bageti , nuk ta ka lene ty Skenderbeu per te deklaruar , por eshte deklaruar vete publikisht !

Po ke dyshime , i ke ne Austri , mu ne perkrenaren e tij keto deklarata ! Lexo me kujdes perkatesine e gjakut dhe te Kombit : Albania ed Epiroti ! Kaqol i ZI ....

Hamzain qe ishte islamizuar e mbante krah te djathte , sa kohe nuk e tradhetoi dhe spiunet dhe miqte e oborrit te sulltanit qe i sillnin informacionin i kishte po myslymane ! Deri para humbjes ne Berat , ai nuk i vriste kurre roberit turq ! Vetem pas humbjes se Beratit dha urdher qe te mos mbahet asnje rob !

O Kaqol i Zi ..... te shkuan dem shpifjet dhe genjeshtrat !
    O Hoxhe Turk,

Hamzai u pagezua njelloj si Gjergji kur u kthye ne token e Arberit, ai ishte i KRISHTERE! Shko ne xhami tani dhe falu per Mehmet Fatihun o arnaut turk!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-08-2009
    Postime
    389

Citim Postuar më parë nga Bajlozi i Zi Lexo Postimin
    O Kermill,
    ta vura videon per ta degjuar dhe pare sepse me keto qe shkruan duket qarte se ke probleme serioze ne lexim, je analfabet funksional.
    Ti qënkërke ANALFABET PROFESIONIST më duket, o gjym, ke dëgjuar shumë të KRISHTERË TI MO ME EMRIN HAMZA, meqë u pagëzua si e kishte emrin e KRISHTERË O JENIÇER ME DËSHIRË

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-01-2012
    Vendndodhja
    Rrefugjat ne vendin tim ...
    Postime
    991

Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    tani si vete kjo pune.........te besojme ty apo Barletit????
    Po mire mor njeri , lexoje me pare Barletin dhe pastaj fol ! Sa thashe me siper nuk e ka thene vetem Barleti , por edhe studiues te tjere ! Vendimi i Skenderbeut pas humbjes ne Berat , ndryshoi ! Ai nuk i perdori me roberit per shkembim , por i asgjesonte ! Por kjo nuk kishte te bente se ata ishin myslyman , por se ishin armiq ne lufte !

Megjithese une lodhem kot me ty ! Ti dihet se ku kullot , keshtu qe goja ate ere do te te mbaje !
    Ndryshuar për herë të fundit nga violativo : 19-07-2013 më 11:09

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-01-2012
    Vendndodhja
    Postime
    991

Citim Postuar më parë nga Archon Lexo Postimin
    Sa per saktesi:

Ne helmeten qe mbante ne koke shkruhej: * IN * PE * RA * TO * RE * BT *, që do të thotë: Jhezus Nazarenus * Principi Emathie * Regi Albaniae * Terrori Osmanorum * Regi Epirotarum * Benedictat Te (Jezui i Nazaretit E Bekon Skënderbeun, Princ i Matit, Mbret i Shqipërisë, Tmerri i Osmanëve, Mbret i Epirit).
    Po pse ku e shikon dallimin ti , me ate qe kam thene une ? Pse une i rashe shkurt per te thene thelbin e ceshtjes (sepse mendoj se te gjithe i dine faktet) , kjo nuk do te thote se ti nuk ke dhene pikerisht ate qe provon Perkrenarja ! Qe te mos vazhdojme me teorite per heraldiken , domethenien e saj politiko-ushtarake , futja e Jezusit ne kete mes , eshte thjesht per te deklaruar anen e "pales" qe Skenderbeu mbante ! Ishte mese e padiskutueshme qe Skenderbeu ne luften kunder Perandorise Osmane do te kerkonte aleate te krishteret ! Aleance qe nuk ia dhane kurre !
    Kjo ishte evidente sepse Ai trojet e arberoreve ose shqiptareve (te mevonshem) , nga armiku i kohes do t'i mbronte ! Rreziku i kohes dihet tashme kush ishte !
    Por ajo qe eshte e rendesishme AI ishte deklaruar si Princ i Maqedonise , Albanise dhe Epirit , saktesisht trojet tona etnike te asaj kohe ! Asgje me shume dhe asgje me pak !
    Pra AI vete , Skenderbeu , nuk kishte dyshime per perkatesine e tij etnike dhe as per trojet ku shtrihej dhe ndodhej kjo Etni ! Nga na dolen keta te sotmit qe krijojne diskutime ?

PRA ME HERALDIKEN E TIJ AI E KISHTE KRIJUAR "MBRETERINE KOMB" ! BESE-LIDHJA e MADHE dhe Unifikimi krahinor i ushtareve te tij te nje race dhe etnie , ishte vezullimi spektakolar i berthames se Kombit te Pare ne Europe , qe ne shekullin 15 -te ! Kete proces Europa do ta njihte vetem 3 shekuj me vone !

A nuk jane edhe sot pas 600 vjetesh po te njejtat Troje dhe po e njejti KOMB ? A nuk quhemi neve shqipetare , per shkak te Ushtrise dhe heraldikes se Skenderbeut ?
    Ndryshuar për herë të fundit nga violativo : 19-07-2013 më 11:29

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-01-2012
    Vendndodhja
    Postime
    991

Citim Postuar më parë nga Bajlozi i Zi Lexo Postimin
    O Hoxhe Turk,

Hamzai u pagezua njelloj si Gjergji kur u kthye ne token e Arberit, ai ishte i KRISHTERE! Shko ne xhami tani dhe falu per Mehmet Fatihun o arnaut turk!
    Ha....ha.....ha.... o Kaqol i Zi ! Ngaqe nuk ke piken e trurit ne ate "trasten e kalit" qe ke mbi qafe , jep "provat" qe mbeshtesin argumentin tim dhe tezen time dhe te historianeve qe shkruajne dhe studiojne histori dhe jo tallava te arixhinjve greko-serbe dhe turqinishte !

E shikon ore tutkun , se shqiptaret nuk e canin fort menderen per fene ? Hamzai sipas teje dhe Skenderbeu , po sipas teje e kane ndrruar fene tre here gjate jetes se tyre ! Ha.....ha....ha....

Poooor Atdheun e te pareve , nuk e kane ndrruar asnjehere dhe nuk e harruan kurre ! Ha....ha....ha..... o Kaqol i Zi !

Ku i gjejne keta antishqiptaret keto burime idiote njerezore , si Kaqoli i Zi & Co , dhe i vene te merren me keto pune ? Keta paskan me te miret ?
    Ndryshuar për herë të fundit nga violativo : 19-07-2013 më 11:39

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Po mire mor njeri , lexoje me pare Barletin dhe pastaj fol ! Sa thashe me siper nuk e ka thene vetem Barleti , por edhe studiues te tjere ! Vendimi i Skenderbeut pas humbjes ne Berat , ndryshoi ! Ai nuk i perdori me roberit per shkembim , por i asgjesonte ! Por kjo nuk kishte te bente se ata ishin myslyman , por se ishin armiq ne lufte !

Megjese une lodhem kot me ty ! Ti dihet se ku kullot , keshtu qe goja ate ere do te te mbaje !
    di ti botoj ketu kur te kem kohe, faqet e Barletit, ne periudhen para humbjes ne Berat.
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Barleti ketu flet per diten e dyte pas betejes se krujes, pra ne 29 nentor 1443

Emri:  barleti-web.jpg

Shikime: 253

Madhësia:  159.4 KB

Updating.... Maska e Wordless
    Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Interesant shënimi në fund të faqes !!! Më interesante është se të njëjtën gjë pretendojnë dhe Osmanët !!! Por edhe më interesante është se : Pas gjithë këtyre luftrave nga të krishterë dhe msulimanët për të na "shpëtuar shpirtin" , Shqiptarët .. po paganë mbetën !!
    Ky shtet është ky që është sepse qytetarët tanë janë këta që janë !

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Citim Postuar më parë nga Wordless Lexo Postimin
    Interesant shënimi në fund të faqes !!! Më interesante është se të njëjtën gjë pretendojnë dhe Osmanët !!! Por edhe më interesante është se : Pas gjithë këtyre luftrave nga të krishterë dhe msulimanët për të na "shpëtuar shpirtin" , Shqiptarët .. po paganë mbetën !!
    e rendesishme eshte te mesojme historine ashtu sic ka qene. ne epokat e tyre. duke ruajtur distancen e shekujve. dhe ne ate periudhe te mesjetes, lufterat kishin karakter fetar.

kurse sot te miren dhe te keqen e percakton kushtetuta e republikes dhe jo konkluzionet qe secili pelqen te nxjerri nga historia.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Akili-A : 19-07-2013 më 12:49

Faqja 21 prej 28 FillimFillim ... 111920212223 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •