Close
Faqja 16 prej 28 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 278
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-08-2009
    Postime
    389

Për: "Skënderbeu, hero i katolikëve"

Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    Deputeti i Kuvendit të Kosovës, Gëzim Kelmendi, e ka quajtur Gjergj Kastriot Skënderbeun “hero të katolikëve” dhe jo hero kombëtar.
    Kelmendi, e argumentoi këtë se në shekullin 15, në kohën kur ka vepruar Skënderbeu, nuk kanë ekzistuar kombet.
    “Katolikët e kanë heroin e tyre – Skënderbeun. Në shekullin 15 nuk kanë ekzistuar kombet dhe luftërat janë bërë për çështje fetare”, tha deputeti Kelmendi, në një Show Televiziv.
    Ai gjithashtu ka dyshime në prejardhjen e heroit kombëtar për shkak të nënës së tij dhe ekzistencës së shumë kombeve në Shqipërinë e asaj kohe.
    Kelmendi, gjithashtu tha se pajtohet që të ndërrohet historia shqiptare duhet të ndërrohet.
    Ai ka thënë se pajtohet se Turqia nuk ka qenë okupator i Shqipërisë, por vetëm ka sunduar me këtë vend dhe si e tillë duhet trajtuar si vend mik.
    “Ne kemi bashkësunduar me Turqinë dhe për këtë duhet të ndryshohet historia. Edhe ashtu historia që mësohet në shkolla nuk është shumë e vërtetë”, tha deputeti Kelmendi. /Gazeta Express/
    Këtë QELBËSIRËN OTOMANE DUHET TA DËRGOJMË TË JETOJË NË TURQI, LE TË VIJË NDONJË XHIRO KËTEJ NGA KORÇA AY TRIMI OTOMAN SE JA TREGOJMË NË HISTORINË PASTAJ
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kermilli : 17-07-2013 më 13:40

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-08-2009
    Postime
    389

Citim Postuar më parë nga Bajlozi i Zi Lexo Postimin
    Ku ka patur etni ne shekullin XV! Arber, Serb dhe Bullgar kane qene pak a shume e njejta gje. Skenderbeu qe imagjinojne sot Shqiptaret nuk ka lidhje me Skenderbeun e shekullit XV. Gjergj Kastrioti luftonte per Kryqin dhe vetem kaq, por ne e kthyem sikur ai luftoi per Shqiptaret.
    Ore Bajloz nga cila SHPELLË paske zbritur mo? Si nuk paska patur Etni mo i pashkollë, po Grekët e lashtë të gjithë ata që nuk ishin Grekë i quanin Barbarë, ke tru apo ske mo?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-08-2009
    Postime
    389

Citim Postuar më parë nga violativo Lexo Postimin
    Pikerisht "Fenomeni i Skenderbeut" dhe historia e tij politike dhe ushtarake e hedhin poshte kete "version" tendin ! Dhe nga "version" e shndrrojne ne "diversion" !
    "Fenomeni Skenderbe" eshte pikerisht mosvendosja e "fese" mbi ndjenjen etnike ! Dhe kjo ka ndodhur vetem nder shqiptare ! "Fenomeni Skenderbe" eshte prova ! Por dhe Sulltani , sigurisht si i gjthedituri mbi te tjere , jo rastesisht i dha titullin "Aleksandri i Madh" !

Kot , rastesisht me erdhi tani ne mendje , mos di gje ti , ka ndonje person tjeter qe Sulltani i ka dhene titullin "Aleksandri i Madh" ? Sepse sipas meje , ne rast se jo , duhet studjuar "shkaku" i ketij veprimi te Sulltanit !
    Ke 1000% TË DREJTË VËLLA , NË TË GJITHË HISTORINË USHTARAKE TË NJERËZIMIT VETËM 2 GJENERALË KANË PATUR TITULLIN '' ISKANDER'' I PARI ISHTE ALEKSANDRI I MADH DHE I DYTI ISHTE PIKËRISHT SKËNDERBEU YNË,
    Por ca mbeturina OTOMANE na kanë çarë By@@ën me këto dëngla,

Perjashtuar Maska e Ura e Cekajve
    Anëtarësuar
    02-07-2013
    Vendndodhja
    Galaktika Andromeda
    Postime
    344

Citim Postuar më parë nga pirro10 Lexo Postimin
    Skenderbeu nuk eshte hero vetem i katolikeve, por eshte i te gjithe shqipetareve.
    Sa per dijeni familja Kastrioti ishte familje ortodokse epiroto-arbanase
    Skenderbeu eshte Hero i Botes se Krishtere.

Perjashtuar Maska e Ura e Cekajve
    Anëtarësuar
    02-07-2013
    Vendndodhja
    Galaktika Andromeda
    Postime
    344

Citim Postuar më parë nga Kermilli Lexo Postimin
    Ore Bajloz nga cila SHPELLË paske zbritur mo? Si nuk paska patur Etni mo i pashkollë, po Grekët e lashtë të gjithë ata që nuk ishin Grekë i quanin Barbarë, ke tru apo ske mo?
    O Kermill, kthehu te zhgualli jote se tu thane trute! Ne radhe te pare nuk po flase per greqine e lashte. Megjithate, Grek quheshin te gjithe ata qe perkrahnin kulturen Greke, ata qe nuk ishin pjese e kultures Greke quheshin barbare. Vet Leka i Madh donte te Helenizonte gjithe boten, prandaj martoheshe me grate e popujve qe pushtonte.

Ne mesjete, te krishteret martoheshin me te krishteret. Fisniket martoheshin me fisnik te tjere europian. Po ti duket qe nuk ke studjuar historine europiane dhe eshte e kote te merrem me nje injorante te ketij rangu.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-01-2012
    Vendndodhja
    Rrefugjat ne vendin tim ...
    Postime
    991

Ku ka patur etni ne shekullin XV! Arber, Serb dhe Bullgar kane qene pak a shume e njejta gje. Skenderbeu qe imagjinojne sot Shqiptaret nuk ka lidhje me Skenderbeun e shekullit XV. Gjergj Kastrioti luftonte per Kryqin dhe vetem kaq, por ne e kthyem sikur ai luftoi per Shqiptaret.
    Cfare flet mor ti ? Ti paguhesh si mashtrues apo , nuk ke lexuar asnje rresht te shkruar ne jeten tende ? Po vetem letren e Skenderbeut te lexosh ku ai i shkruan Mbretit te Milanos se "une jam nipi i Pirros se Epirit qe nje here ka qene ne tokat tuaja dhe eshte ndare me lavdi ....!" , pak a shume keshtu shkruan , dhe del e qarte si drita e diellit qe Skenderbeu fliste ne emer te perkatesise se gjakut dhe asaj arberore ! A nuk u pagezua nga Historia me pas popullsia qe morri pjese ne bemat e Skenderbeut si "Shqipetare" ?

Mos t'i hy analizes se letrave kur ai komunikon me Sulltanin ...... Luftes me Venedikun , Luftes per mbrojtjen e Napolit etj.etj.

Na dole ne konkluzione ti ... A thua se po flet me shoke te tu , apo me shqiptare injorante qe nuk dine shkrim dhe kendim dhe mezi po presin "mendimin" tend ???!!!! Ha....ha....ha.... si i rren mendja keta jo shqiptaret ?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-01-2012
    Vendndodhja
    Postime
    991

Citim Postuar më parë nga Kermilli Lexo Postimin
    Ke 1000% TË DREJTË VËLLA , NË TË GJITHË HISTORINË USHTARAKE TË NJERËZIMIT VETËM 2 GJENERALË KANË PATUR TITULLIN '' ISKANDER'' I PARI ISHTE ALEKSANDRI I MADH DHE I DYTI ISHTE PIKËRISHT SKËNDERBEU YNË,
    Por ca mbeturina OTOMANE na kanë çarë By@@ën me këto dëngla,
    E pra kjo tregon qarte se Sulltani , si i gjithedituri i kohes se tij , e ka ditur shume mire perkatesine etnike te Skenderbeut , damarin e gjakut te tij , prandaj e ka lavduar me emrin e nje parardhesi te ndritur jo vetem per gjakun e shenjte shqiptar por per gjithe boten !

Por ani , s'ka gje se Bajlozi i Zi i ardhe ne keto troje do te pesoje te njetin fat si paraardhesi i tij ! Le te llape ! E rendesioshme eshte qe ne i dime gjerat si jane dhe te vertetat tona ! Bajlozet nuk e kane shancin te na mashtrojne me !

Si shkruante ne fermanin e tij Sulltan Sulejmani ? "-Mos germoni ne tokat e arnauteve , se do t'iu kujtoni atyre lavdine e te pareve ... !." Kush ishin te paret apo Eterit ?
    Ndryshuar për herë të fundit nga violativo : 17-07-2013 më 16:41

Djalë Drenice Maska e Lexuesi_
    Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014

E rendesishme qe ka qen dhe do te mbetet hero.
    Asnje hero nuk eshte hero i te gjitheve.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-01-2012
    Vendndodhja
    Postime
    991

Skenderbeu eshte Hero i Botes se Krishtere.
    Bota e krishtere i ka te gjitha arsyet per ta mbajtur HERO Skenderbeun , sepse ia shpetoi lekuren dhe qafen nga hanxhari osman ! Por kjo nuk do te thote se Skenderbeu nuk luftoi per token e tij Arberore me te gjithe princerit arberor se bashku , si ushtar i barabarte te nje ushtrie vetem arberore , pavaresisht se perfitime nga kjo , pati edhe krishterimi .

Ah Bajloz a Bajloz , je vone per me hedh helmin antishqiptar ! Sot nuk ka vetem nje Naim apo nje Sami Frasheri etj etj. ! Sot shqiptaret jane te ditur !
    Ndryshuar për herë të fundit nga violativo : 17-07-2013 më 16:58

Fakti qe shqiptaret u islamizuan deri ne palc, i beri qe ti ndrronin Sknderbeut arsyen pse ai luftoi kundra Osmaneve, qe ishte lufte kunder islamit.
    Po po, u pagezuan me raki rrushi, islamizuan si e the ti!
    Por nje diçka nuk kuptova une, kush e deformoi drejtimin nga mbrojtes i krishterimit ne mbrojtes te shqiptareve kunder islamit!?!
    Jam shume kurioz ta di, a ben ta mesojme edhe neve...?
    Mësoi të tjerët me jetën tënde dhe jo me fjalët e tua

Faqja 16 prej 28 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •