O Kermill, kthehu te zhgualli jote se tu thane trute! Ne radhe te pare nuk po flase per greqine e lashte. Megjithate, Grek quheshin te gjithe ata qe perkrahnin kulturen Greke, ata qe nuk ishin pjese e kultures Greke quheshin barbare. Vet Leka i Madh donte te Helenizonte gjithe boten, prandaj martoheshe me grate e popujve qe pushtonte.
Ne mesjete, te krishteret martoheshin me te krishteret. Fisniket martoheshin me fisnik te tjere europian. Po ti duket qe nuk ke studjuar historine europiane dhe eshte e kote te merrem me nje injorante te ketij rangu.
Cfare flet mor ti ? Ti paguhesh si mashtrues apo , nuk ke lexuar asnje rresht te shkruar ne jeten tende ? Po vetem letren e Skenderbeut te lexosh ku ai i shkruan Mbretit te Milanos se "une jam nipi i Pirros se Epirit qe nje here ka qene ne tokat tuaja dhe eshte ndare me lavdi ....!" , pak a shume keshtu shkruan , dhe del e qarte si drita e diellit qe Skenderbeu fliste ne emer te perkatesise se gjakut dhe asaj arberore ! A nuk u pagezua nga Historia me pas popullsia qe morri pjese ne bemat e Skenderbeut si "Shqipetare" ?
Mos t'i hy analizes se letrave kur ai komunikon me Sulltanin ...... Luftes me Venedikun , Luftes per mbrojtjen e Napolit etj.etj.
Na dole ne konkluzione ti ... A thua se po flet me shoke te tu , apo me shqiptare injorante qe nuk dine shkrim dhe kendim dhe mezi po presin "mendimin" tend ???!!!! Ha....ha....ha.... si i rren mendja keta jo shqiptaret ?
E pra kjo tregon qarte se Sulltani , si i gjithedituri i kohes se tij , e ka ditur shume mire perkatesine etnike te Skenderbeut , damarin e gjakut te tij , prandaj e ka lavduar me emrin e nje parardhesi te ndritur jo vetem per gjakun e shenjte shqiptar por per gjithe boten !
Por ani , s'ka gje se Bajlozi i Zi i ardhe ne keto troje do te pesoje te njetin fat si paraardhesi i tij ! Le te llape ! E rendesioshme eshte qe ne i dime gjerat si jane dhe te vertetat tona ! Bajlozet nuk e kane shancin te na mashtrojne me !
Si shkruante ne fermanin e tij Sulltan Sulejmani ? "-Mos germoni ne tokat e arnauteve , se do t'iu kujtoni atyre lavdine e te pareve ... !." Kush ishin te paret apo Eterit ?
Ndryshuar për herë të fundit nga violativo : 17-07-2013 më 16:41
E rendesishme qe ka qen dhe do te mbetet hero.
Asnje hero nuk eshte hero i te gjitheve.
Bota e krishtere i ka te gjitha arsyet per ta mbajtur HERO Skenderbeun , sepse ia shpetoi lekuren dhe qafen nga hanxhari osman ! Por kjo nuk do te thote se Skenderbeu nuk luftoi per token e tij Arberore me te gjithe princerit arberor se bashku , si ushtar i barabarte te nje ushtrie vetem arberore , pavaresisht se perfitime nga kjo , pati edhe krishterimi .
Ah Bajloz a Bajloz , je vone per me hedh helmin antishqiptar ! Sot nuk ka vetem nje Naim apo nje Sami Frasheri etj etj. ! Sot shqiptaret jane te ditur !
Ndryshuar për herë të fundit nga violativo : 17-07-2013 më 16:58
Mësoi të tjerët me jetën tënde dhe jo me fjalët e tua
Krijoni Kontakt