Close
Faqja 12 prej 28 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 278
    i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Për: "Skënderbeu, hero i katolikëve"

Citim Postuar më parë nga halla mine Lexo Postimin
    Ky eshte vetem interpretim i qellimeve.. negativ, i pabazuar ne fjalet e tij, paragjykues. Ndoshta edhe e ka kete prapavije, por nuk e ka thene..
    Edhe per mendimin tim Kosova s'ka nevoje per kete kulture, pa dashte ndalimin denimin ose diskriminim e tyre me ligj ose ne çfardo menyre tjeter. Kosova s'ka nevoje as per poligami, bigami e prostitucion, as per tosikodipendent, alkoholist, duhangji e bixhozgji.. etj. Nevoja lidhet me aspiratat, te cilat bazohen ne perceptimet tona se çka eshte mire e çka jo per nje te ardhme s'paku normale.. dhe meqenese une nuk aspiroj qe Kosova te jete vend i homoseksualeve dhe ketyre kategorive tjera, natyrisht qe e them pa droje "nuk ka nevoje". Nese ti qendrimin tim e sheh si kerkese per ti prere ne qafe "qafirat".. le i lire me gabu. Sigurisht qe kultura nga vijme une e deputeti i PD-se jane krejtesisht te ndryshme, madje mendoj se as "kultura" e tij nuk i nevojitet fare Kosoves.. dhe te njejten gje presupozoj qe do ta thoshte ai per timen.

Ketu s'jam shpreh apo kuptuar mire. Te fyerit, te demtuarit me rastin e ketij krahasim-perafrimi “Nuk ka nevojë Kosova për homoseksualë dhe lezbike, ata janë të sëmurë mendorë" mbeten te semuret, jo homoseksualet. Te semuhesh nuk eshte shprehje e ndonje lloj kulture a sub.. dhe ti quajsh per kete aresye(vetem pse jane semure) homoseksual, eshte fyerje, nençmim i madh, perbuzje. Mirepo meqenese askush nuk e çon zerin ne mbrojtjen e te drejtave te tyre, kalon pa u verejtur.

Une jam kunder pa kalu ne prepotenc meqenese jemi shumice dhe te kerkoj "ndalimin ose ndeshkimin". Dhe nuk kam fare qellim denigrimin, etiketimin.. sepse kjo thjesht eshte e pamundur. Une nuk do te dija as si ti etiketoj, me çfare etikete.. sepse çfaredo fjale, emri apo imagjinimi qe do perdorja.. te demtuarit ne dinjitet do te ishin gjithmone te tjeret.

Problemtika nuk qendron ne faktin se secili prej nesh ne parim ka te drejte te shprehe lirisht vullentin, deshiren, shpresen...e tij per nje model te caktuar te jetes dhe te shoqerise, i cili sipas tij eshte me i miri...
    Por kjo ne asnje menyre, ndoshta me perjashtim te ndonje rasti te jashtezakonshem, nuk duhet (ose nuk guxon) te behet permes shkeljes drastike te te drejtave dhe lirive themelore te personave apo grupeve tjera. Fyerja, diskreditimi, diskriminimi, nxitja e urrejtjes...ndaj personave dhe grupeve te caktuar (-me prioritet ndaj pakicave pa mbeshtetje te duhur-) eshte nje nder menyrat me te zakonshme te shkeljes se te drejtave dhe lirive te tjereve, per te realizuar qellime politike etj.

Te thuash "Kosova nuk ka nevoje per homoseksualitet" praktikisht eshte e njejte sikur te thuash p.sh. "Kosova nuk ka nevoje per serbe, rome, turqe..." ose "Kosova nuk ka nevoje per njerez te zi, te bradhe, te verdhe...".
    Kjo eshte propagade e palejuar diskredituese dhe diskriminuese.
    Ose pranohet realiteti shoqeror, pjese e te cilit eshte edhe homoseksualiteti, ose kundershtohet. Nuk ka "Ein bisschen schwanger" ( apo "pak shtatzene") sic thone gjermanet.
    Nese kundershtohet, atehere nuk ka ndryshim te madh nese thua "Kosova nuk ka nevoje per homoseksualitet" apo "Kosova duhet ta ndaloje me ligj homoseksualitetin". Fjala eshte per rastet kur keto shprehje keq-perdoren si sllogane politike etj. ne vende relevante te sferes publike jo per cdo shprehje te tille apo te ngjashme ne biseda private apo forume te internetit.

Per shprehjen "...ata jane te semure mendor!" skemi as nevoje te diskutojme.
    Kjo eshte fyerje plotesisht e kunderligjshme dhe e denueshme. Eshte ceshtje tjeter qe askush nuk kujdeset qe "deputeti" i Parlamentit te Shtetit te ndeshkohet per keso gjerash. Kjo nuk ndodh vetem tek ne por ne shume shtete tjera, kryesisht ne shtete jo-perendimore.

he he hee... Maska e halla mine
    Anëtarësuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojë
    Postime
    1,466

Te thuash "Kosova nuk ka nevoje per homoseksualitet" praktikisht eshte e njejte sikur te thuash p.sh. "Kosova nuk ka nevoje per serbe, rome, turqe..." ose "Kosova nuk ka nevoje per njerez te zi, te bradhe, te verdhe...".
    Kjo nuk eshte njejte, sepse nuk dihet çka eshte homoseksualizmi..
    Nuk eshte race tjeter, as etni, as gjini.. as besim fetar, as ideologjik, nuk eshte semundje as mode.. Atehere çka eshte, a eshte lloj kulture, orientim seksual, sjellje e veqante..? Kulture eshte edhe poligamia, nuk di sa lejohet ose kundershtohet ne perendim..

Ose pranohet realiteti shoqeror, pjese e te cilit eshte edhe homoseksualiteti, ose kundershtohet. Nuk ka "Ein bisschen schwanger"
    ka ka.. s'paku duhet te kete. Une e toleroj dhe garantoj egzistencen, por nuk e promovoj ne asnje menyre ate raport jetese ose kontakti ndernjerezor. Nese eshte diskriminim edhe shfaqja thjesht e bindjeve rreth nje raporti te veqante, atehere kjo kalon ne diktatur. Duhet te kete njefar kufiri ndermjet shprehjes se lire dhe abuzimit me te. Ka rrezik qe nje dite nese vazhdohet me kete ekstremizim mbrojtes te mos kesh mundesi ta shfaqesh asnje lloj mendimi konkret, sepse patjeter do te cenoj ne nje menyre a tjeter ndonje bashkesi njerezish, a interesash, a kulturash..
    Ka njerez qe jane kunder marteses hapur, qe s'do me thane qe po i diskriminojne te martuarit. As qe ankohet kush per kete shprehje kundershtuese ndaj kesaj kulture bashkejetese e raporti. Pse athu? Pse s'jane te rrezikuar?
    Kjo eshte fyerje plotesisht e kunderligjshme dhe e denueshme. Eshte ceshtje tjeter qe askush nuk kujdeset qe "deputeti" i Parlamentit te Shtetit te ndeshkohet per keso gjerash. Kjo nuk ndodh vetem tek ne por ne shume shtete tjera, kryesisht ne shtete jo-perendimore.
    Po i mbivlereson shume shtetet perendimore. Me keto kufizime qe po i ben ti, gjysma e politikaneve te evropes do kishin shume probleme, n'amerike sigurisht eshte edhe ma zi..
    Asnjë kompromis, kurr asnjëher.. deri n'apokalips!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691

Ore me sqaroni pak si kaloi biseda nga Skenderbeu tek homot dhe lezbiket? A ka ndonje lidhje qe nuk arrij ta shoh?

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar më parë nga halla mine Lexo Postimin
    Kjo nuk eshte njejte, sepse nuk dihet çka eshte homoseksualizmi..
    Nuk eshte race tjeter, as etni, as gjini.. as besim fetar, as ideologjik, nuk eshte semundje as mode.. Atehere çka eshte, a eshte lloj kulture, orientim seksual, sjellje e veqante..? Kulture eshte edhe poligamia, nuk di sa lejohet ose kundershtohet ne perendim..
    Ti vete e ke shkruar... orientim seksual (heteroseksual = mashkull me femer, homoseksual= mashkull me mashkull ose femer me femer)
    Madje behet fjale per kategori kushtetuese te barazvlereshme me racen, gjinine, etnine, besimin fetare etj.
    Prandaj, nuk ka dyshim se eshte e njejta sikur te thuash "Kosova nuk ka nevoje per serbe, rome, te zi, per njerez me hunde te madhe, blonde...etj"

Poligamia nuk eshte orientim seksual, por forme e caktuar martesore (ose bashkejeteses).
    Bashkejetesa me shume gra nuk eshte e ndalua. E ndaluar eshte vetem martesa formale (ligjore) me shume gra.
    Ne shumicen e vendeve perendimore nuk mund te martohesh me nje grua tjeter, pa u shkurorezuar me te paren. Pastaj mund te jetosh me te dyjat apo edhe me shume tjera njekohesisht. Eshte ceshtje private.

ka ka.. s'paku duhet te kete. Une e toleroj dhe garantoj egzistencen, por nuk e promovoj ne asnje menyre ate raport jetese ose kontakti ndernjerezor.
    Fyerja, denigrimi dhe diskriminimi publik jane te ndaluara dhe nuk mund te perdoren si instrument per te promovuar, penguar...dicka apo per te shprehur kundershtimin ndaj nje dukurie...
    Patjeter ka mundesi te diskutohet edhe per homoseksualitetin, pa i fyer personat homoseksual, ata qe dyshohet se jane homoseksual apo, sic ndodhe shpesh, madje edhe ata qe kundershtojne denigrimin dhe diskriminimin e hapur dhe publik te personave homoseksual.
    Ai qe ka argumente te vertata kunder homoseksualitetit mund t'i shprehe ato pa asnje pengese. Por fyerjet, denigrimi, diskriminimi, nxitja e urrejtjes...ne forme te slloganeve propaganduese politike, mbi bazen e paragjykimeve (te njohura) banale qe mund te kete secili ndaj secilit, cdo grup ndaj cdo grupi tjeter etj., nuk mund te vlejne si argumente.

Nese eshte diskriminim edhe shfaqja thjesht e bindjeve rreth nje raporti te veqante, atehere kjo kalon ne diktatur.
    Patjeter eshte e ndaluar shfaqja e bindjeve ne forme te fyerjes, denigrimit, diskriminimit, urrejtjes...
    Nuk eshte rastesi dhe as vetem shenje respekti vullnetar qe njeriu (edhe shumica prej nesh) ne sferen publike nuk flete dhe nuk sjellet njejte si ne sferen private. Gjithashtu, mjafton prania e nje personi tjeter dhe secili prej nesh instinktivisht shprehet dhe sjellet me me shume kujdes.
    Pra, nuk eshte e ndaluar "shfaqja e thjeshte e bindjeve", por menyra e shfaqjes se ketyre bindjeve konform situates.

Duhet te kete njefar kufiri ndermjet shprehjes se lire dhe abuzimit me te. Ka rrezik qe nje dite nese vazhdohet me kete ekstremizim mbrojtes te mos kesh mundesi ta shfaqesh asnje lloj mendimi konkret, sepse patjeter do te cenoj ne nje menyre a tjeter ndonje bashkesi njerezish, a interesash, a kulturash..
    Ka njerez qe jane kunder marteses hapur, qe s'do me thane qe po i diskriminojne te martuarit. As qe ankohet kush per kete shprehje kundershtuese ndaj kesaj kulture bashkejetese e raporti. Pse athu? Pse s'jane te rrezikuar?
    Kufiri eshte thjeshte aty ku fillon fyerja, denigrimi, diskriminimi dhe nxitja e urrejtjes nda tjereve...
    Ne fund do te vendoste gjykata, nese kemi te bejme me mendim te zakonshem apo me "abuzim...te shprehjes se lire".

Ai qe si di as perafersisht kufijte e tille nuk duhet te shprehet publikisht, lere me te jete deputeti i parlamentit te nje shteti.
    Nese, megjithate, shprehet dhe i shkele qellimisht kufijte, atehere duhet te zbatohen konsekuencat e parapara me ligj te shteti dhe dhe/ose rregullore te institucioneve perkatese. Nese nuk ka konsekuenca, nuk do te thote automatikisht se shprehjet ishin konform ligjit, te drejta dhe te verteta, por vetem se nuk ka funksionuar shteti ligor si duhet, p.sh. nuk eshte marre fare me rastin, ka pase shkelje te tjera ligjore ose administrative etj. Kjo vlene sidomos per vende si Kosova.

Po i mbivlereson shume shtetet perendimore. Me keto kufizime qe po i ben ti, gjysma e politikaneve te evropes do kishin shume probleme, n'amerike sigurisht eshte edhe ma zi..
    Asnje nga politikanet e Europes Perendimore dhe te SHBA-ve, fjalen e kam per politikane te institucioneve me te larta federale, jo per cdo politikane ne komuna, qarqe dhe province, nuk do te shpetonte pa sanksione, se paku nga institucionit qe i takon, nese do te shprehej se "...vendi i tij nuk ka nevoje per homoseksualitet" sepse "ata jane te semure mendor!".

Natyrisht se nuk dua te perjashtoj mundesine se ne te kaluaren (apo ne keto momente) ka pasur ndonje raste te ngjashem apo te krahasueshem ne perendim, i cili gjithashtu nuk eshte sanksionuar.
    Une po nisem vetem nga pervoja dhe informatat qe kam une, jo nga pozita e ndonje institucioni kompetent qe mbikqyre dhe mbledhe te dhena per gjera te tilla.

Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    Ore me sqaroni pak si kaloi biseda nga Skenderbeu tek homot dhe lezbiket? A ka ndonje lidhje qe nuk arrij ta shoh?
    Sepse behet fjale per te njejtin deputet (islamist) qe flete per Skenderbeun...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Antiproanti : 16-06-2013 më 03:38

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Citim Postuar më parë nga klajdi wolf Lexo Postimin
    Kontraditat i ka gjetur midis Oliver Schmittit dhe historise qe njohin shqiptaret.
    Edhe historiane te tjere shqiptar si Zef Mirdita thone qe Skenderbeu ka qene luftetar i krishterimit,jo kombetar.
    Te thuash se nje person eshte "hero i krishterimit" dhe se i njejti person eshte "hero i kombit" apo "hero i Krujes", nuk mbart asnje kontradikte ne vetvete!! Po ashtu si nuk eshte kontradikte te thuash se je Shqiptar dhe Evropian njekohesisht!! Njeri opsion nuk perjashton tjetrin, keshtuqe eshte e udhes qe te informoheni me pare se çfare eshte "kontradikta" e pastaj ta perdorni me vend!!
    Oliver Schmitt(Profesori i Historisë së Europës Juglindore në Universitetin e Vjenës) ne vepren e tij “Shqiptarët- një histori mes Lindjes e Perëndimit” thote:

-Shqiptaret dhe Bosnjaket kane qene shtylla kurrizore e ''Perandorise Osmane''
    KJo eshte nje perpjekje mjerane tipike islamike, per te perligjiur dashurine nostalgjike qe keni per Baba Dovletin!! Nese me "shtylle kurrizore" kihet parasysh vetem pjesa ballaknike e PO-se, atehere do te mund te kishte edhe ndonje kuptim kjo fraze, por absolutisht nese flasim per PO-ne ne teresine e saj territoriale!! Nese pastaj flitet per perdorimin e shqiptareve dhe boshnjakeve si mish per top dhe si dora me te cilen PO-ja ndeshkonte tere popujt qe luftonin kunder saj, atehere kjo do te mund edhe te jete e vertete, por ne te njejten kohe na mbulon me turp dhe aq me teper poshteron islamiket qe qajne mbi varret e sulltaneve e, ç'eshte me e keqja 'zbardhon' arsyen e urrejtjes qe mbartin popujt fqinje nda shqiptareve dhe boshnjakeve myslimane!!
    -Skenderbeu ka luftuar bashke me sllavet,greket dhe vllehet.
    Ku eshte kontradikta ketu?!
    -Shqiptaret kane bere kryengritje per shkak te sherbimit ushtarak,ose per taksa,por jo per ide nacionaliste
    Ketu e ke fjalen per shqiptaret e islamizuar apo direkt per Gjergj Kastriotin?!
    Sidoqofte, perseri ketu zbardhet poshterimi i pafund i shqiptareve myslimane!!
    -Shqiptaret kane qene po aq fetar,sa popujt e tjere ballkanik etj
    Ku eshte kontradikta?!
    -Sipas tij nuk ka vazhdimesi iliro-shqiptare sic pretendojne historianet shqiptar.
    Kontradikte?! Ku eshte vazhdimesia kulturore me iliret??! Nuk kemi prova per kete, pra, s'ka asnjefare kontradikte!!
    Disa prej librave te tij jane perkthyer edhe ne shqip nga Ardian Klosi apo nga te tjere,te cilet kane ndryshuar edhe mendimet nacionaliste te shqiptareve perkthyes.
    Mire, a nuk te vjen turp te marresh pergjegjesine te flasesh per persona qe nuk njeh e te shprehesh ne vend te tyre "idete e tyre nacionaliste"?!
    Olsi Jazexhi po ashtu thote qe Skenderbeu eshte figure e mitizuar dhe e vendosur nga Austro-Hungarezet per te bashkuar shqiptar mysliman me te krishter kunder Turqise.
    Olsi Jazexhiu eshte ai qe jargavitet per Muhamedin dhe Baba sulltanin, e si mund te mos peshtyje kunder Gjergj Kastriotit??!!
    Tashi, ti si tip i zgjuar qe je, a mund te me thuash se pse per shqiptaret myslimane do te duhej te perdorej nje "hero i krishtere" si Skenderbeu, kunder asaj Turqie, te ciles edhe sot e kesaj dite Olsi Jazexhiu dhe soji i tij i lepihen akoma??!!
    Idiotesirat e Olsi Jazexhiut jane njesi matese te dashurise qe nje mysliman ka per Turqine: sa me shum et'i besosh ato, aq me "turk" je!!
    Jarigas,para se te vesh tek deputetet qe bejne akuza te tilla ,e ty te duke antikombetare duhet te shikosh evropianet-austriak njehere
    Jam mjaft i zene me krimbat e vendit tim, per te pasur kohe te merrem me te huajt!!!
    Jarigas

i/e regjistruar Maska e Sami Hyseni
    Anëtarësuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857

Citim Postuar më parë nga dielli1 Lexo Postimin
    ..Se jam i sigurt se ketu po ballafohem me shume joshqiptar,ketu nuk kam asnje dilem,porse i shtroj nje pytje vetes time,se a ja vlen qe te humbas kohen kot me keta joshqiptar,edhe ketu nuk kam dilem,se po,po e humbas kohen time.Megjithate ne secilen kohe do jem prezent kundejt ketyre"njerezve"dashakqinj te popullit tone...Historija jone ka lene gjurme te medha ne gjithe Europen,dhe kjo nuk ka dileme.Ne historine tone te bujshme mbas lindjes se Krishtit(porse edhe perpara)kemi figura te medha qe hyne edhe ne historine Europiane,dhe behen figura kyqe,pa qe kan luajtur rol vendimtar....Menjehere me fillimin e Krishterimit kemi edhe shenjter Ilir siq qene SHEN FLORI dhe SHEN LAURI qe Romaket i ekzekutuan.Pastaj kemi NIKET DARDANIN,JUSTIJANIN,KONSTANTININ E MADH,GJERGJ BALSHEN(pjesemarresin e luftes se Kosoves)MILUSH KOPILIN(heroi qe ekzekutoj sulltan muratin),GJERGJ ARIJANITIN qe mahniti boten e Krishter me debimin e turqeve,KRYEHEROIJN GJERGJ KASTRIOTI,MARIN BARLETIN,GJIN GAZULLIN,PAPA KLEMENTIN(KELMANDASIN,qe organizoj edhe KUVENDIN E FAMSHEM KUVENDI I DYTE I ARBERIT,me 1703),NENE TEREZEN,qe quhet edhe NENA E BOTES(nebelisten e paqes)ISMAIL KADARENE(gjeniun e letrave,shume here i nominuar per qmimin nobel per letersi),IBRAHIM RUGOVEN njeriun madheshtor te paqes etj etj...E pra,ARBERORET_SHQIPTARET e vertete jane krenar me keto figura qe kaluan kufijt e kombit,dhe bene gjera madheshtore...Populli yne eshte gjithmone krenar me keto figura EUROPIJANE,e te tjeret qe nuk jane shqiptar le te pelcasin nga inati....
    Derisa ti, dhe shume te tjere si ti, fyeni Besimin/Fene Islame dhe Profetin e tyre, Muhamedin a.s. (paqja qofte mbi ate) te me se gjysmes se Popullit Shqiptar, dhe si po shoh ketu ne postimin tende qe nuk e permend Ismail Qemajlin p.sh. apo Adem Jasharin, etj. vetem se i takojne Besimit Islam (une ne kete arsye besoj 100%), une, Sami Hyseni, me Pergjegjesine me te madhe personale, te them dhe te garantoj (nese don, te shkruar ne leter te nenshkruar) se, te gjithe ata, mese gjysma e popullit Shqiptar, te perkatesise Islame, do te te thoshin TY dhe te tuajve, keshtu; "...mbaji ti per vete keta qe i ke permend me larte, ndersa ne i mbajme ata qe i kemi ne...." E din pse? Sepse, edhe ti, si i krishter me ata te tuajt (mos te them ne krye me ty), dhe te tjeret, ne anen tjeter, si mysliman, vetem kundershtoni dhe fyeni njeri-tjetrin dhe kjo nuk do te sjell asnje te mire as per ty, si i krishter, me te tuajt, e as per ata, myslimanet, me te tyret. Por, kjo qon vetem ne nje humnere te pafundme Urrejtjesh, qe mund te kaloj edhe ne nje dukuri edhe me te rrezikshme (p.sh. lufta fetaro-civile) per popullin tende si i krishter dhe per popullin e atyre si mysliman.

Ma gjej nje postim ketu ne Forum (se une nuk kam has askund ne ndonje te tille) ku myslimanet fyejn Krishterizmin si Fe/Besim i mirefillte dhe Profetin, te derguarin apo vete Zotin e Krishterizmit (si e quani ju saktesisht se une nuk jam i krishtewr dhe nuk jam i sigurt) Jezusin. Ndersa, vetem ti ke postu me dhjetra postime ku e fyen Islamin dhe Profetin e Islamit, Muhamedin a.s. (paqja qofte mbi ate).

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464

..jo jo,Sami Hyseni,une nuk i ndava Heronjt(dhe nuk i ndaj asnjehere,mandej kjo qe thua ti qe i ndava heronjet nga perkatesija fetare nuk qendron),porse me lart natyrisht qe vura Kryeheroin,dhe heronjet e shekujve qe mberriten majat e Heronjeve dhe kaluan Kombin Tone duke bere edhe shembuj per Europen,pra te Tillet e siperpermendur kaluan kufinjet tane dhe u bene edhe heronj te Europes.Kjo eshte aresyja qe lash pa i futur ne lisen e siper-permendur dhe jo per aresyet qe ti permend..E per te shtuar listen qe kemi me Heronj lokal ose kombetar,natyrisht qe nuk do mberrija te beje list edhe per nje dite te tere.Por aresyja e veteme listes qe bera,eshte ktyekpur per te jua kujtuar disavet qe harruan dhe neperkembin veten e vet.Mandej,kam besimin qe ti nuk je i rreshtuar ne keta "njerezit shqipetar"qe neperkembin figurat qe i solla me lart(te pakten do te donja qe vendi Yne te kete sa me pakez te tille)Me nderime nga une Dielli1.

Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207

Citim Postuar më parë nga klajdi wolf Lexo Postimin
    Kontraditat i ka gjetur midis Oliver Schmittit dhe historise qe njohin shqiptaret.
    Edhe historiane te tjere shqiptar si Zef Mirdita thone qe Skenderbeu ka qene luftetar i krishterimit,jo kombetar.

Oliver Schmitt(Profesori i Historisë së Europës Juglindore në Universitetin e Vjenës) ne vepren e tij “Shqiptarët- një histori mes Lindjes e Perëndimit” thote:

-Shqiptaret dhe Bosnjaket kane qene shtylla kurrizore e ''Perandorise Osmane''

-Skenderbeu ka luftuar bashke me sllavet,greket dhe vllehet.

-Shqiptaret kane bere kryengritje per shkak te sherbimit ushtarak,ose per taksa,por jo per ide nacionaliste

-Shqiptaret kane qene po aq fetar,sa popujt e tjere ballkanik etj

-Sipas tij nuk ka vazhdimesi iliro-shqiptare sic pretendojne historianet shqiptar.

Disa prej librave te tij jane perkthyer edhe ne shqip nga Ardian Klosi apo nga te tjere,te cilet kane ndryshuar edhe mendimet nacionaliste te shqiptareve perkthyes.
    Olsi Jazexhi po ashtu thote qe Skenderbeu eshte figure e mitizuar dhe e vendosur nga Austro-Hungarezet per te bashkuar shqiptar mysliman me te krishter kunder Turqise.

Jarigas,para se te vesh tek deputetet qe bejne akuza te tilla ,e ty te duke antikombetare duhet te shikosh evropianet-austriak njehere.
    Ne rradhe te pare e mbi te gjitha, Skenderbeu qe orthodoks dhe udhehoqi ushtri orthodoksish, ndaj nuk ka si te jete hero katolikesh. Ti as e ke lexuar Schmittin qe e citon lart e poshte per ta keqinterpretuar ne favor te anes se cunget te argumentit. Jo se e keqinterpreton ti personalisht, pasi e merr te servirur nga nje kuzhine virtuale sajesash e shpifjesh, qe gjoja kerkon mendimin dhe gjykimin objektiv te historise se kombit tone, por qe ne te vertete gatuan vec nje llum me ngjyra fiktive intelektuale. Nuk mund te analizosh objektivisht nje fenomen kur vete nisesh nga nje baze iracionale analize sic eshte radikalizmi fetar. Ajo qe mbetet per viktimat e ketij makinacioni meskin eshte riprodhimi i te ashtequajturave fakte historike ne menyre mekanike papagallore pa perdorur per asnjehere te vetme logjiken, ne mungese te mendimit analitik, qe per hir te se vertetes se zoteron askush qe ka humbur vete arsyen. Ju nuk perbeni asnje ndryshim nga nacionalistet qe aq fort po i kritikoni, pasi metodologjine e te analizuarit e keni te njejte. Ne thelb iu bashkon infektimi ideologjik i cili iu jep dhe energji te paezaurushme ne riperesitjen e se njejtes metodologji aspak produktive, ose sic thote populli, i bie fyllit po ne nje vrime.
    relata refero

mall Maska e bili99
    Anëtarësuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804

Nuk nderrohet historia shekullore nga rrethanat dhe per interesa siperfaqsore aktuale-te sodit . Skenderbeu pushton sheshet e shume vendeve si Kryetrim i shqiptareve dhe jo si Kryetrim i te krishtereve ( ashtu shkruan edhe ne histori por,edhe ne bustet anekend botes)... Te mohosh kete fakt historik do te thote te rreshtohesh me ata qe i mohojne shqiptarine Skenderbeut ( me serbet pra - dhe kjo eshte komplet keshtu dhe jo nga mentaliteti perjashtues "o je me ne o kunder nesh "

Ndersa per te qene kunder homoseksualeve do te thote se je shume siperfaqsor, je njeri shpirtngushte, je komplet i paqytetruar ( je nje barbar - si mund te urrejsh nje njeri vetem per jeten personale ...ai mund te jete njeriu, vellau,djali,humanisti,shkencetari ose mjeku me i mire ne bote )dhe ke rruge te gjate per te arritur titullin e thjeshte njeri. Te qenit homoseksual eshte ceshtje personale dhe bile shume me personale se sa feja qe mund te nderrohet aq shpesh sa ti teket nje njeriu . Sic mund te shihet edhe ne jeten e perditshme por edhe ketu ne Forum, eshte pikerisht feja shkaku qe mohohet krye-heroi kombetar detyrimisht mohohet kombi, dhe nuk eshte homoseksualizmi qe mohon ndonje vlere kombetare ( eshte personale dhe nuk eshte vetem stil jete por fakt qenesor i pranishem qysh se egziston njeriu). Kush cka ben me jeten e vet private ,morale,fizike dghe trupore eshte ceshtje personale e tij dhe ne nuk do ti tregojme si te jetoje dhe aq me pak duhet ta urrejme. Kemi ne jeten tone personale dhe mund ta jetojme sic deshirojme,kjo eshte e patjetersueshme. Ndersa per ata qe hyne ne teren tjeter dhe perjashtojne kryetrimin nga froni i kombit kemi shume problem me ju , ju jeni nje pjese e kombit dhe jo vete kombi!( cka ste ben shqiptari,te ben te shkruajsh keshilla edukative elementare per jeten personale te njeriut ketu tek tema e Skenderbeut- po te ishte Skenderbeu musliman do kishte kerrcenime me vdekje pse permendet homoseksualizmi ne nje teme si kjo)

Sa i gjate vendnumrimi yne me shekuj, presim ne te arrime ku ka arritur bota ,ne qe vetshkulim rrenjet tona per gjethe te kalbura kahmoti. Mjerimi yne eshte i pakufishem ,edhe sikur te merremi vetem me lavdine e kryetrimit ne kete kohe do te ishte nje doze parapambeturie dhe mjerimi kombetar , e le me te merremi ne kete kohe me mohimin e kryeshqiptarit. E gjithe bota ( ne mbi 40 gjuhe ka shkruar per Skenderbeun si Kryetrim shqiptar), e moojne vetem ata qe nuk lexojne historine shqiptare por e nisin edukaten e vet me "abetaren arabe" ... Mjaft me se nuk kemi kohe te shpenzojme gjithe jeten me ju, punoni vete, lexoni vete dhe mesoni te verteten,jetojme ne kohen e informimit ku burimet per te mesuar te verteten jane te pakufishme ... Lexoni me shume dhe shkruani me pak ( ose mos shkruani fare ).
    Ndryshuar për herë të fundit nga bili99 : 16-06-2013 më 11:47
    I Ilirides jam Iliri,
    dhe i lire dua me mbet.
    Per cfardo xhevahiri,
    Shqiperine se jap per jete

i/e regjistruar Maska e Sami Hyseni
    Anëtarësuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857

Dielli1, derisa ti dhe cdokush tjeter ta kupton se heronjte kombetar jane heronje te nje kombi dhe te gjithe, pa dallim, jane te njejte pa i ndare ne lokal apo regjional sic thua ti, une dhe ti do te kemi gjithmon "perplasje mendimesh". Te gjithe kane pasur nje jete, gjeja me e vlefshme per njeriun, dhe ata (heronjte), kete e kane dhene apo rrezikuar ta japin per kombi, pa e marr parasysh mynyren, metoden apo formen se si kane luftuar apo vepruar.
    Fakti qe ti ke permend Ibrahim Rugoven, si hero kombetar me permasa nderkombetare, gje per mendimin tim eshte teper qesharake, hedhe poshte, gjithe ate cfare ke shkruar me lart. Pikerisht, edhe per kete arsye reagova une.

Faqja 12 prej 28 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •