Close
Faqja 0 prej 28 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 278
    i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

"Skënderbeu, hero i katolikëve"

Deputeti i Kuvendit të Kosovës, Gëzim Kelmendi, e ka quajtur Gjergj Kastriot Skënderbeun “hero të katolikëve” dhe jo hero kombëtar.
    Kelmendi, e argumentoi këtë se në shekullin 15, në kohën kur ka vepruar Skënderbeu, nuk kanë ekzistuar kombet.
    “Katolikët e kanë heroin e tyre – Skënderbeun. Në shekullin 15 nuk kanë ekzistuar kombet dhe luftërat janë bërë për çështje fetare”, tha deputeti Kelmendi, në një Show Televiziv.
    Ai gjithashtu ka dyshime në prejardhjen e heroit kombëtar për shkak të nënës së tij dhe ekzistencës së shumë kombeve në Shqipërinë e asaj kohe.
    Kelmendi, gjithashtu tha se pajtohet që të ndërrohet historia shqiptare duhet të ndërrohet.
    Ai ka thënë se pajtohet se Turqia nuk ka qenë okupator i Shqipërisë, por vetëm ka sunduar me këtë vend dhe si e tillë duhet trajtuar si vend mik.
    “Ne kemi bashkësunduar me Turqinë dhe për këtë duhet të ndryshohet historia. Edhe ashtu historia që mësohet në shkolla nuk është shumë e vërtetë”, tha deputeti Kelmendi. /Gazeta Express/
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464

Për: "Skënderbeu, hero i katolikëve"

keti deputetit,mbiemri nuk po ju pershtat'ka mire,sepse KELMENDASIT e vertete kan qene trima e te pamposhtur perball osmanve neper shekuj.Porse ky far"kelmendasi"qenka perzier me faren turke dhe si i tille,kishte me qene mire qe ta heqe mbiemrin,ngase nuk qenka kelmendas...
    Te kesh mbiemrin Kelmeni,dhe te flasesh fjali te tilla nuk shkojne bashk.

Arberor ishe,e ne turk u shnedrrove
    shkele ETERIT TANE,e vellazerine harrove.

...Per nje kacidhe,nderrove fe,
    per nje pellemb toke,shite Atedhe.

O kush te thasht ty e tetjereve si tyShqipetar
    ne vatrat e tyre lindeshin gjithmone gomar....

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816

Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    Deputeti i Kuvendit të Kosovës, Gëzim Kelmendi, e ka quajtur Gjergj Kastriot Skënderbeun “hero të katolikëve” dhe jo hero kombëtar.
    Kelmendi, e argumentoi këtë se në shekullin 15, në kohën kur ka vepruar Skënderbeu, nuk kanë ekzistuar kombet.
    “Katolikët e kanë heroin e tyre – Skënderbeun. Në shekullin 15 nuk kanë ekzistuar kombet dhe luftërat janë bërë për çështje fetare”, tha deputeti Kelmendi, në një Show Televiziv.
    Ai gjithashtu ka dyshime në prejardhjen e heroit kombëtar për shkak të nënës së tij dhe ekzistencës së shumë kombeve në Shqipërinë e asaj kohe.
    Kelmendi, gjithashtu tha se pajtohet që të ndërrohet historia shqiptare duhet të ndërrohet.
    Ai ka thënë se pajtohet se Turqia nuk ka qenë okupator i Shqipërisë, por vetëm ka sunduar me këtë vend dhe si e tillë duhet trajtuar si vend mik.
    “Ne kemi bashkësunduar me Turqinë dhe për këtë duhet të ndryshohet historia. Edhe ashtu historia që mësohet në shkolla nuk është shumë e vërtetë”, tha deputeti Kelmendi. /Gazeta Express/
    Nuk kane ekzistuar kufij,por kombet kane ekzistuar,
    (bashkesi njerzish qe flasin te njejten gjuhe dhe kane te njejten kulture)
    Turku eshte futur me ushtri dhe nuk quhet okupator????Quhet mik????
    Ne nje pjese te deklarates se tij Kelmendi shprehet qe nuk kane ekzistuar kombet.
    Pastaj bie ne kontradikte me veten kur shprehet qe ne Shqiperi ka pasur shume kombe.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334

Citim Postuar më parë nga benseven11 Lexo Postimin
    Nuk kane ekzistuar kufij,por kombet kane ekzistuar,
    (bashkesi njerzish qe flasin te njejten gjuhe dhe kane te njejten kulture)
    Turku eshte futur me ushtri dhe nuk quhet okupator????Quhet mik????
    Ne nje pjese te deklarates se tij Kelmendi shprehet qe nuk kane ekzistuar kombet.
    Pastaj bie ne kontradikte me veten kur shprehet qe ne Shqiperi ka pasur shume kombe.
    - Po i bjen qe as serbet nuk ishin pushtues ne vitin 1912 kur e pushtuan Kosoves. Kemi qeverisur edhe bashke me shkijet mashallah deri ne vitin 1989.
    - Si shpjegohet qe Serbet (kataliket apo me sakte ortodokset) dhe Osmanet (myslot) ishin aleate kunder Skenderbeut dhe Janos hunyadi?, mund ta kujtojme betejen e dyte tu Kosoves...ku serbet qafirat u rreshtuan me Myslot.
    - Nuk ishte vetem Skenderbeu qe luftoi por gjitha fiset shqiptare, njihen figurat te njohura i madhi Leke Dukagjini, Vrana Konti, Gjergj Arianiti etj.
    - Skenderbeu me fisnike tjere shqiptare kane luftuar edhe ndaj katolikeve tjere si Venidikasit apo Francezet, pa permendur ortodokset, shkijet qe ishin aleatet e myslove.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fishtani1 : 10-06-2013 më 19:28

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816

Nuk e ke kuptuar keq ate qe kam shkruar.
    Ne postin tim,i kam vene pikepyetje......
    Kelmendi eshte shprehur qe turqit nuk kane qene okupator.
    Turqit kane qene okupatore .E thjeshte fare.
    Kombet kane ekzistuar,Kelmendi thote nuk kane ekzistuar.
    Kelmendi duhet te shkoje ne shkolle te mesoje histori dhe gjeografi.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Anëtarësuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334

Citim Postuar më parë nga benseven11 Lexo Postimin
    Nuk e ke kuptuar keq ate qe kam shkruar.
    Ne postin tim,i kam vene pikepyetje......
    Kelmendi eshte shprehur qe turqit nuk kane qene okupator.
    Turqit kane qene okupatore .E thjeshte fare.
    Kombet kane ekzistuar,Kelmendi thote nuk kane ekzistuar.
    Kelmendi duhet te shkoje ne shkolle te mesoje histori dhe gjeografi.
    Ne fakt je ai qe ke keqkuptuar.
    Une te mbeshteta ne pohimin tend o Benseven, prandaj te citova duke shtuar edhe argumente te tjera.

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Po mire Skenderbeu eshte hero i katolikeve apo jo? Nuk mendoj se Kelmendi ka bere ndonje deklerate te padegjuar deri me sot.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Anëtarësuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Po mire Skenderbeu eshte hero i katolikeve apo jo? Nuk mendoj se Kelmendi ka bere ndonje deklerate te padegjuar deri me sot.
    Sigurisht qe jo.
    Nuk eshte vetem Skenderbeu, por jane gjithe fiset shqiptare qe per here u bashkuan ne numer te madh ne vitin 1443. Ne ate kohe pothuajse gjithe fiset shqiptare ishin me shumice Katolike e Ortodokse.
    Nuk kane luftuar vetem ndaj Osmaneve por edhe ndaj grupeve tjera sa ishte ne krye Skenderbeu.
    Per vete faktin, qe serbet (ortodokset) u bene aleat me Osmanet, apo shpesh edhe venedikasit me Osmanet. Kjo tregon qe secila etni ka luftuar per territoret dhe interesat e tyre.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fishtani1 : 10-06-2013 më 20:13

Perjashtuar nga Mod.
    Anëtarësuar
    07-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    5,308

Citim Postuar më parë nga Fishtani1 Lexo Postimin
    Sigurisht qe jo.
    Nuk eshte vetem Skenderbeu, por jane gjithe fiset shqiptare qe per here u bashkuan ne numer te madh ne vitin 1443. Ne ate kohe pothuajse gjithe fiset shqiptare ishin me shumice Katolike e Ortodokse.
    Nuk kane luftuar vetem ndaj Osmaneve por edhe ndaj grupeve tjera sa ishte ne krye Skenderbeu.
    Per vete faktin, qe serbet (ortodokset) u bene aleat me Osmanet, apo shpesh edhe venedikasit me Osmanet. Kjo tregon qe secila etni ka luftuar per territoret dhe interesat e tyre.
    Per territor dhe per interesa. Bravo.

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar më parë nga Fishtani1 Lexo Postimin
    Sigurisht qe jo.
    Nuk ju pergjigje pyetjes sime. Eshte e pamohueshme qe Skenderbeu eshte hero i katolikeve. Mos harro kontribution e Papes qe furnizoi me arme e luftetare Skenderbeun. Mos harro qe te gjitha burimet e hershme mbi Skenderbeun vijne nga teologe katolike. Po ashtu mos harro se te gjithe arbereshet e Italise i ke katolike.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Faqja 0 prej 28 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •