Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Akili-A : 05-06-2013 mė 11:28
Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru
"u beje thirrje turqve"qe ti ndalin protestat,sepse vetem turqija ju ka mbetur ketyre turqvet tane pa u prish,se shtetet tjera islame jane shkaterru tanime,hahahah.Pra turq te turqise ndalni proetstat e mos e prishni turqine se do i lini turqit tane me goje hapur pastaj!!!!!!A jo harrova,vetem turqija ka ngelur akoma laike,vazhdoni protestat dhe sjellnjani edhe turqise sheriatin,dhe dilni n'selamet,se vetem shteti i juaj ka ngelur laik...
...bini burra se shkoj dovleti,
po na shkoj turqija na shkoj xheneti!!.........
kshu ka pas thane sulltan ahmeti
se pat qel shpi bublike per vedi.
Une turqine jau baj xhenet,
ka ni shpi publike me qel per vjet
se ndryshe nuk shkojme n'xhenet...
pra,pa shpi publike s'ka selamet....
.....E nkam koka que Halil Patrona,
kush asht burr turk musliman,
nkam mu que burra t'tane
nkam ju turq tane me u que
shpite bublike me'j farue..
Por sulltani si luan,
patrones ja qon ni selam,
kryekomandant me't ba une kam
veq ti rrugen me na nshue
tana t'mirat i ke me mue.
E Halili lajthit paska pas
jish kan rrejt se e kish pas kryet derrase
Pra, halili koka tradhtue,
sulltani kryet ja ka shkurtue
...Keshtu halili ka marue...
shkrimtari Nobelist, Orhan Pamuk me ne fund ka thyer heshtjen, ai ka derguar nje leter te hapur mbi ngjarjet ne turqi.
midis te tjerash ai shkruan se "revoltat jane rezultat i politikave te vazhdueshme te shtypjes dhe autokracise se qeverise se erdoganit.
vendosmeria e njerezve qe mbrojne te drejtat e tyre me jep shprese per te ardhmen."
nderkohe qe Erdogan sipas lajmeve te fundit, po pergatitet te polarizoje me tej shoqerine duke e cuar vendin drejt konflikteve te hapura sociale. pasi ai po pergatitet te nxjerri ne shesh simpatizantet e tij.
jam brenda temes. por ti nuk do ta kuptosh.
nuk mund te behet debat i barabarte mbi demokracine mes perendimoreve dhe botes tjeter.
kur perendimi flet mbi demokracine te tjeret thjesht duhet te degjojne. jo per arrogance, por per respekt te demokracise, pasi ne perendim demokracia eshte realitet kurse ne lindje as nuk kane mundur ta realizojne.
Liria e shtypit te freedom house eshte e ulet sepse ka arrestime t disa gazetar qe u akuzua se kishin lidhje me Organizaten e tipit Gladio.
Po flisja qe gjasme nuk pasqyrohet ne shtyp se ca po ndodh...edhe une postova sesi shtypi pozite/opozit eshte kunder menyres se si policia me qeverin I ishin pergjigjur protestave.
epo per syrin e "terroristit" parlamentar atqille, veem protesta duhet te kene tv,
:d
po jepte mediaseti sot direkt nga stambolli dhe thoshte qe protestuesve ju shperndahen falas ushqim i ngrohte dhe pastaj ata qe shperndajne ushqimin edhe e mbledhin qe te mos behet sheshi pis, dhe te mos i akuzojne qe per papasterti.
pra protesta dhe me c'e rrethon s'esthe dicka spontane, por dicka e mire organizuar.
p.s
qe ja ka sjelle ne maje te hundes edhe erdogani, pjese ateiste ja ka sjelle. po edhe qe pemet qene shkkalu,...lol
si thu si atqille?
--- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...
---voudou.. ---
Ky eshte konflikti i Turqise moderne me ate mesjetare. Per fat te keq ne Turqi ka shume "mesjetare", analfabet, njerez te pacipe deh per kete intelektualet e kan veshtire. Sulltan Erdogani e din kete pune dhe per kete vepron keshtu.Se si ka per te perfunduar, vec nje dreq e din.
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Krijoni Kontakt