Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 37 prej 37
    Nuk doja te nderhyja ne kete teme dhe pse Dreri eshte miku im ,por mbas gjithe ketyre analizave qe ju bene ketij shkrimi po them dhe une dy fjale:
    Si thote ornament '' shume keq keshtu'' dhe une them po vertet shume keq biles turp i madh ,si ore na shkroi Dreri kete tregim me kete nivel??...dhe kush Dreri qe ka mare'' disa cmime Nobel'' dhe qe ne i dhame gjithe ato miljona lek te na shkruante kete tregim.......si nuk e shkroi dhe rishkroi disa here ne flete te bardhe para se ta hidhte ketu ne kete forum ku marin pjese ''kritiket '' me te famshem te letersise boterore ......
    Shume turp...turp e faqe e zeze ......kete turp e lan vetem gjaku ........
    ......ta vrasim drerin per kete qe beri .......

Nuk keni fajin ju , se ju jeni pasardhesit e atyre ''gjarperinjeve '' qe dini vetem te vrisni , te shkelni mbi cdo gje te bukur kur ajo nuk ju pelqen juve apo kur jeni ziliqare qe nuk e arini dot .
    Hajde shendet.
    ''C'do gje fillon nga mendja , dhe perfundon ne mendje''

_____________ Maska e ornament
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    O Lot, ēfare thu merr jahu, kush e shajti tregimin, per me teper se kam lexu hala (mungese kohe). Me "shume keq keshtu" s'desha me thone tregimi s'ben, po shume keq qe autori s'ka pas ASNJE QELLIM (te cilin e pranoi vete, per kete e pyta me pare) kur e ka ba dhe kur e ka postu.
    Dhe vepra pa QELLIM eshte si makina pa benzine. Te pakten per mu. Ai kapito?
    Me shkrimin lart i drejtohesha pikerisht "kritikes", te ciles i drejtohesh dhe ti, me ato "gjarperinjte e tu" qe ta kane peshtjelle fytin e mendjen paranojake, megjithese gjarpri eshte simbol i medisines dhe duhej te te sheronte.

Dhe a di pse? para se ta "marr mundimin" ta lexoj tregimin e tij e pyta me pare. Ngaqe nje person qe jeton ne amerike, e shkrun ne shqip per barinj, dele, e gjarperinj te shqiperise, per me teper pa me te voglin qellim, mu me duket ĒUDI, kjo me habit shume, njesoj si ata qe shkrujn letersi ne anglisht e postojne ne forum shqiptar.

Administratore Maska e Fiori
    Anėtarėsuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    "Cudi dy here cudi" - ka qene liber per femije e mbaj mend

Nejse, cudia me e madhe ketu je ti ornament qe dhe pa e pasur idene perse flet pjesa vazhdon dhe jep mendime qofte per autorin qofte per ata qe jane duke e diskutuar ate si pjese.

Mos kujto se ata qe ikin ne Amerike nuk i merr me malli per te vertetat e vendlindjes dhe ato cfare perjetuan atje si dhe mos te duket cudi qe brezat e reja shqiptare edhe perse shqiptare ne shpirt mendojne dhe shkruajne anglisht gjithe kohes pasi ne fund te fundit jane ne ambjente ku shumica e njerzve jane te huaj. Une nuk jam me ate qe shqiptaret te harrojne shqipen, madje jam e para qe jam pro shkollave shqipe ne vende te huaja ne menyre qe te gjithe te ruajme gjuhen tone, por kjo nuk do te thote se ata qe kane veshtiresi me te si gjuhe do i zbojme nga forumi. Kjo eshte arsyeja perse forumi pak a shume ka te hapur kende te ndryshme ku secili mund te gjeje vetveten.

Ne lidhje me qellimin jam pro idese se secili ka nje qellim kur shkruan. Ndosha dreri nuk do ta ndaje me ne qellimin e tij te vertete, ndoshta dhe ai vete nuk e njeh qellimin e tij te vertete. Te gjithe shtyhemi nga dicka kur shkruajme, prandaj shkruajme derisa ne fund te kuptojme qellimin. Te ishte aq i lehte ideja e qellimit nuk do na duhej te shkruanim por do kalonim drejt e ne "veprim".

Ne komentin tim te pare ne lidhje me kete teme kam thene : "Ideja qe je "kujtuar" te na "kujtosh" si dhe paralelizmi me gjarperinjte ishin dy pikat me te rendesishme qe do vleresoja tek shkrimi yt."

Pra eshte qellim i mjaftueshem per nje "shkrimtar' te mbaje njerzit ne vijen e kujtimeve te atyre cfare kane qene me pare pjese e jetes sone e tani na duken thjesht si filma.

Nuk besoj te kesh lexuar shume libra ku autori ne fund jep qellimin e tij. (nuk po e vazhdoj kete ide, shpresoj ta kuptosh ku e kam fjalen.)

Pershendetje!

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    ue, u tremba.
    te betohem nuke prisja nje reagim kaq zemrak te lotit te kristalte.
    kjo me kenaq duke mi bere dyshimet bindje.
    tung lot!
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

_____________ Maska e ornament
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    Fiori ti s'kape gje. I ngatarron gjerat me moral e atdhedashuri, duke harruar qe Letersi = Art, pak hyn malli ketu.
    Delet, bari, gjarperinjt dhe gomari, jane per shkrimtarin si bojerat per piktorin. Eshte si te pikturosh pa bojera, ose larg tyre, megjithese te ka marre malli ti S'MUNDESH DOT.
    Te dy pretendojne se bejne art; kur s'shkruan per qellim informacioni (letrari), kur s'lyen murin ose tavolinen me qellim zbardhjen nga zhuli (piktori).
    Kuptohet qe Dreri e ka pas nje qellim (armiqesor, prandaj se tregon, haha). Qellimi primar eshte, kuptohet, me qene dikush, me u vetvleresuar, mos me mbet "anonim",nje krijues aq me mire. Kjo eshte e vlefshme per te gjithe ne, kam folur tek filozofia, mbi nje perralle postuar nga Sokoli, ku e kam shtjelluar kete fenomen.
    Une prandaj nderhyra, me e "ndihmu" ne qellimin megjithese te pathene te tij, me ja lartesu ate, pra me ja rrit vleren punes tij te ardheshme qe ajo mos mbetet vetem nje postim i "vockel" forumi, por te behet nje veper e vertete e me vlera universale, pse jo kosmike, qe dhe japonezi kur ta lexoje ti kujtohen dhe atij delet e vendit tij. Dele ka dhe atje.

ps; i kam pak te dhime nderhyrjet, e kuptoj, me mungon shpesh ajo qe quhet "bon sens", por dhe une kerkoj "te permiresohem", prandaj shkruj ne vend te flej, megjithese ky i fundit me pelqen me shume, nga malli thua?

i/e regjistruar Maska e Dreri
    Anėtarėsuar
    02-06-2002
    Vendndodhja
    Florida
    Postime
    661
    Ornament"
    Nuk them qe i ke te "dhime" nderhyrjet, por je i idhet. Dhe kjo, jo nga dashamirsia qe ke per bashkforumasit, por nga nje ego qe te pikturon para pasqyres nje lapidar kushruar ty.
    Kur ti me drejtove pyetjen "legjendare" Une e anashkalova ate me takt. Te tregohem i sinqerte, nuk e dija se ti kishe bere gati nje "pakete " ndihmash per mua qe tregimi im te pushtonte kosmosin..apo te mahniste barinjte e Japonise. Dhe e dyta nuk e dija qe kishe bere gati te parafabrikuar nje antiteze pergjigjes sime..(cila do qe te ishte ajo)

Ti se paske lexuar ,, dhe futesh te komentosh...kot ne tym...pa ditur gje se cfare behet fjale????
    Po zbavitesh keshtu....???
    Kur humbet lidhja e logjikes me shikimin, nje mize mbi xham te duket perbindesh ne fushe.
    Do te te lutesha qe ndrro teme ,kalo andej tek fjale pa dogane..se ka me shume larmi per stilin tend...
    Do me besdiste se tepermi qofte edhe nje fjale qofte edhe ngrohte e jotja.. gje qe ti nuk ia di shijen...

Me shume respekt nese ti hesht.
    v.o qellimi im i te shkruarit te asaj copeze nuk ka asgje te perbashket me qellimin e pytejes tende.

Loti i kristalte.
    lol
    Pershendetje.
    une skam faj..shume e rrepte me mua ti.
    hahahahahahahaa
    muzg i heshtur

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    ...
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema tė Ngjashme

1. Arrestohet nė Itali vrasėsi i Eva Vishės, nėnės sė Elsa Lila
    Nga Brari nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 44
    Postimi i Fundit: 06-09-2006, 03:31
  2. Telefonata qė shpėtoi 40-vjeēarin. Kapet vrasesi me pagese.
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 29-04-2006, 13:31
  3. Arrestohet nė shpellėn e malit tė Dajtit, vrasėsi i “Ali Demit”
    Nga ALBA nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Postimi i Fundit: 20-06-2003, 03:02
  4. Idajet Gjeci, vrasesi qe bredh i lire.
    Nga Brari nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Postimi i Fundit: 09-08-2002, 13:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •