ueeeeeeeee. lexova edhe njehere tregimin. kisha harruar pa lexuar ornamentin.
Ornamenti thote "tregim serioz dhe me synim....." pastaj shton
pyetjen per drerin "pse dhe me c'qellim ka ardhur tregimi ketu ne kete forum?"
Si gjithmone i cuditshem je ti or'maratonomak-nament'.
....
tregimi nuk ka pike serioziteti.... ia ke fut kot. Tregimi eshte nje ngarkese me kujtime te dhimbshme. Po qe eshte punuar jo seriozisht. Po te kishte edhe perkushtimin qe e ben serioz plus ato qe ka do te qe nje nder tregimet me te bukura qe ke lexuar.
....
Per synime, nuk ma mer mendja qe ndonjeri e aq me teper dreri , hyn ne forum per synime. Mu me besohet se perqindja me e madhe e te ardhureve ne forumin e letersise eshte kenaqesia, dhe ndarja e shpirtit me dashashpirtet.
....
ajo ne lidhje me ferrarin nuk me intereson.
Pra e lexova prap tregimin. Eshte nje tregim i gjalle me te vdekur qe flasin. Ndoshta ne kujtimet e secilit prej nesh keto te vdekur flasin me gjuhen tone.
...
Sa me shume e lexoj aq me shume bindem se ne nderhyrjen e pare qe mund ti besh tregimit, ne secilin paragraf , mund te zgjerohet e te marre permasat e nje proze te gjate. Te gjithe personazhet jane . Tregimin mund ta terheq djali i vene ne veten e pare. ndoshta edhe per autorin ka per tu bere me i kollajte .
Nuk kam durim deri sa ta shoh te punuar.
Kam ngel si kau ne rrenje ke ky tregim . Pervec emocioneve kam edhe miza_nerva. Bir njeriu qe ma mbush mendjen se tregimi nuk eshte i bukur nuk ka.
.... ndoshta u mesuam kohet e fundit me prozen poetike e na vjen pak si jo ne mode te lexojme proze-proze . Per mua tregimi thote shume . Te pakten mua me thote gjithe ato gjera, gjithe ato ngjarje . gjithe ato dhimbje, pendesa, qendresa, dhe gjarperinj.!!!!
Eshte i bukur , pra!!!!!!!!!!!!!!!!
Krijoni Kontakt