Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 37
    El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    ueeeeeeeee. lexova edhe njehere tregimin. kisha harruar pa lexuar ornamentin.
    Ornamenti thote "tregim serioz dhe me synim....." pastaj shton
    pyetjen per drerin "pse dhe me c'qellim ka ardhur tregimi ketu ne kete forum?"
    Si gjithmone i cuditshem je ti or'maratonomak-nament'.
    ....
    tregimi nuk ka pike serioziteti.... ia ke fut kot. Tregimi eshte nje ngarkese me kujtime te dhimbshme. Po qe eshte punuar jo seriozisht. Po te kishte edhe perkushtimin qe e ben serioz plus ato qe ka do te qe nje nder tregimet me te bukura qe ke lexuar.
    ....
    Per synime, nuk ma mer mendja qe ndonjeri e aq me teper dreri , hyn ne forum per synime. Mu me besohet se perqindja me e madhe e te ardhureve ne forumin e letersise eshte kenaqesia, dhe ndarja e shpirtit me dashashpirtet.
    ....
    ajo ne lidhje me ferrarin nuk me intereson.

Pra e lexova prap tregimin. Eshte nje tregim i gjalle me te vdekur qe flasin. Ndoshta ne kujtimet e secilit prej nesh keto te vdekur flasin me gjuhen tone.
    ...
    Sa me shume e lexoj aq me shume bindem se ne nderhyrjen e pare qe mund ti besh tregimit, ne secilin paragraf , mund te zgjerohet e te marre permasat e nje proze te gjate. Te gjithe personazhet jane . Tregimin mund ta terheq djali i vene ne veten e pare. ndoshta edhe per autorin ka per tu bere me i kollajte .
    Nuk kam durim deri sa ta shoh te punuar.
    Kam ngel si kau ne rrenje ke ky tregim . Pervec emocioneve kam edhe miza_nerva. Bir njeriu qe ma mbush mendjen se tregimi nuk eshte i bukur nuk ka.
    .... ndoshta u mesuam kohet e fundit me prozen poetike e na vjen pak si jo ne mode te lexojme proze-proze . Per mua tregimi thote shume . Te pakten mua me thote gjithe ato gjera, gjithe ato ngjarje . gjithe ato dhimbje, pendesa, qendresa, dhe gjarperinj.!!!!
    Eshte i bukur , pra!!!!!!!!!!!!!!!!
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

E gjifa Maska e Henri
    Anėtarėsuar
    14-04-2002
    Vendndodhja
    Kanada
    Postime
    1,086
    S'kam permendur ndonje kulle, kam cituar Drerin dhe pershkrimin e tij per "shtepine". El' do ta kem parasysh qe t'i bej bisht nervave te tua here tjeter, se ketu afer s'te kam te te palosja pak veshin pushor per se prapthi, ashtu pra, per te luajtur
    Sa per pjesen e shkruar nga Dreri, shpreha pikat ku me kish lene mua mbrese, si ato te mirat, dhe ato qe me lane me nje shije hutimi pasi i lexova. C'kam dashur te shpreh me ate shkrimin e meparshem, sidomos me ate fjaline e fundit eshte se nese dikush (psh Dreri) do t'i futej e analizonte e korrigjonte e pershtaste e ndryshonte gjerat, mua mund te me dukej produkti i mesiperm thjesht dicka monotone e pergatitur enkas per te m'u servirur mua, mases pra; kjo do me sillte vetem lodhje e aspak shijim krijimi.

Vargu i vargut te geshtenjave, pse ia fut filozofirave o Corason (po te le pa gjini kesaj rradhe) apo thjesht per te qene pjese e kesaj pjese (ashtu si ne komentin e meparshem tek kjo teme)?

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    " mė lane me nje shije hutimi pasi i lexova" ....... kėto qe ke shkrujt vete lexo ti henri e leni llogjet.
    Where does a thought go when it's forgotten?

Gjirokaster ballergjende Maska e Albioni
    Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Arizona
    Postime
    225
    Nuk e di pse njerzit "e heshtur" me acarojne me shume se ata qe "flasin shume".
    Postuar me pare nga Fiori

Ne kontekstin e kritikes..
    Ne radhe te pare si administratore pastaj si anetare e ketij forumi. Nderhyrje te tilla skan se si mos ofendojne anetare te ndryshem. Te gjithe personat qe po marin pjese ne kete teme jane anetare te nderuar te cilet kane treguar prej shume kohesh qe nuk marin pjese ne diskutime per te acaruar njerez te tjere. Nuk mund te ndash anetaret aq me teper duke i akuzuar, (te pakten ne forum) ne te heshtur apo fjale shume.
    Me nderhyrje te tilla je ti qe i ke acaruar dhe akoma vazhdon te ofendosh anetare te ndryshem ne kete forum.

Si moderator i ketij forumi e ndiej per detyre qe te reagoj ndaj shkrimeve te tilla, aq me teper kur keto shkrime prekin dhe ofendojne dukshem anetare te ndryshem.
    Be peacefull in your pursuit of a beautiful life.

Administratore Maska e Fiori
    Anėtarėsuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Albi ne lidhje me anetaret une ju jam drejtuar te gjitheve ne vecanti per ate qe mendoj per ta apo per cfare dua tu them ne lidhje me kete teme.

Ajo fjali ishte e ndare nga te tjerat pasi ishte nje "vezhgim" i imi mbi njerzit ne pergjithesi. Dhe si njeri qe jam kam dhe une opinionenet e mia, te cilat jo gjithmone duhet te jene ofendime, apo patjeter drejtuar dikujt ne forum, se jo gjithmone me punon truri forumisht Alb, nganjehere mendoj edhe per ato/ata qe me rrethojne ne te vertete dhe e ndjej nevojen te shprehem.

Gjithashtu eshte ne doren e gjithkujt ketu te lexoje ato cfare i lexohen, dhe ska nevoje te lexoni dhe ato qe ju lodhin koken, sidomos kur nuk ju drejtohen ne vecanti.

Pershendetje!

i/e regjistruar Maska e Dreri
    Anėtarėsuar
    02-06-2002
    Vendndodhja
    Florida
    Postime
    661
    Faleminderit .
    te gjitheve ju qe keni kushtuar vemendje kesaj copeze"
    FALEMINDERIT
    Lum Lumi
    Shigjeta
    Macia
    Corazon
    "vandali"
    babetironsja
    Hope31
    Fiori
    Henri
    Albionline
    prania juaj me komente me inkurajon , ndihem i obliguar te mos kete dicka ne te ardhtem qe te ndezi debate midis jush.
    Ornament, sinqerisht nuk di ta perkufizoj arsyen qe e shkrova..dhe arsyen qe e shkrova ne forum. Pse duhet te kete nje arsye ( po flasim si shoke , une nuk kam tendence) fundja nuk eshte hera e pare qe postoj dicka ne kete forum...
    sinqerisht Dreri

"Vandali" heren e pare kur lexova shenimin tend mu duk pak si sportiv..gati gati rashe viktime e asaj "loje"
    S'paska qene ashtu ju po tregoheni i rrepte ( lol) Te gjitha ti lejoj, duke qeshur, por te thuash qe kam kopjuar diku nuk me duket aspak e drejte, perkundrazi.
    E para autoret qe ti permend , me vjen mire qe ti i njeh...por une as si kam lexuar..as degjuar emrin e tyre kurre...i m sorry"
    Pastaj , nuk eshte frika ajo qe e beri plaken te mos futet ne ate shtepi, por kuptohet "nga gunget e oxhakut dy rrekeza gjaku rrollen drejt deres" mjafton kjo per nje njeri qe te mos i beje zemra te jetoje prane atij oxhaku me. Ti kapesh tek disa gjera qe jane pakuptim te mi thuash...edhe une te te pergjigjem. "pse ajo gruaja nuk shkoi ta ndihmonte" Ose si ka mundesi qe terhoqi te plagosurit thua... tani ,..si do kishte mundesi ti linte duke renkuar ne oborr....E drejte i vdiqen burri dhe djali, krejt jeta e saj por jo dashuria dhe humanizmi qe nganjehere eshte instikt te njerzit me shpirt te madh si Nana Luke "drite paste"
    Pastaj venden ku u vrane thua nuk qendrojne pasi ai tek kroi..i jati tek shkallet. lol .. kroi eshte jo me shume se 10 meter nga shtepia..nje krua me uje qe vjen nga nje vije nga siper nje kopeshti te bukur..ky uje merret tek prroni i Ukashit keshtu quhet . Pastaj kush i linte te plagosurit thua ti....kush eshte denuar me vdekje...e vrisnin..Kush e denoi me vdekje 14 vjecarin..apo te jatin...askush...u vrane kot.....krejt te pafajshem....thejsht se dyshohej qe ate nate per feste do vinte nje nga te arratisurit kusheri i burrit te Lukes..nje informacion i rreme i ndonje punetori te palodhur". Nje nder te plagosuti ishte nenpunes i shtetit...e di edhe emrin e tij te vertete..Ai u shtri bargas...hengri disa plumba ne prapanice....edhe shpetoi....edhe pse nuk eci drejt kurre me....
    etj etj...
    Sa per kuriozitet....ne ate vend ka kaluar shume pushtues per vec turqeve, austrohungarezet, malazezet. italianet, gjermanet Por ne kujtimet e atij popull masakrat e partizaneve jane shkruar me dhimbje , me vone te eshte quajturat forcat e ndjekjes. me vone sigurimsat e faqja e zeze e tyre . Po ate nate ku ndodhi kjo masaker. ne lagjen perballe u vra nje burre...e pse thua ti....Sepse informcioni i forcave te ndjekjes ishte ....Nje shtepi e madhe...e para siper rruges. e rrethuar me peme..aty ruani dhe vriteni filanin.... Keta me te paren shtepi qe gjeten...siper rruges dy kateshe, e rrethuan dhe vrane nje burre...qe pas darkes se festes do shkonte tek shtepia e vet..30 m me lart.Shtepi qe duhej ruajtur ishte 100 m pertej..Diversanti* erdhi festoi iku...u vrane tjeter kush..po crendei kishte per ata..ata vrane..kjo ishte kryesore...Kurre nuk u kerkua falje, as nuk u sqarua PSE.
    Une kam lindur ne ate vend, dhe isha shume i vogel kur pergjoja te medhenjte kur tregonin.
    Mos u lodh te gjesh dicka tjeter ne aspektin e subjektit ..se e mbroj..pasi nuk kam trilluar asgje.. bye bye
    muzg i heshtur

vandal Maska e guntheric
    Anėtarėsuar
    10-02-2003
    Vendndodhja
    pak majtas henes
    Postime
    92
    Po e nis nga Fiori.
    Personalisht nuk do i thoja kurre nje 14 vjecari "capken". Ne kete moshe ka filluar periudha e adoleshences. Bashke me te kane filluar dhe gjithe ato shnderrime trupore, dhe mendore, te cilat pak a shume i njihni te gjithe. Bile, po ta mendosh me shtruar, te ky femi keto dukuri kane filluar qe 13 vjec. Kete vandali e thote me njefare ngurimi por duke u bazuar ne llogjike te thjeshte. SHikoni pra ku bazohem. Po flasim per nje vend malor, para kolektivizimit te bagetise. Kjo do te thote qe familjet kishin te gjalla ne shtepi. Pra ushqimi kryesor i tyre ishte mishi dhe qumeshti. Qe te dy produktet kane proteina. Dhe proteina shpejton ardhjen e tipareve te adoleshences.
    E si mund ti thuash nje femije te cilit i kane dale leshte, apo qe i eshte thyer zeri, apo qe ka pasur dhe endrra te njoma, "capken"? Dhe si mund te lodroje neper livadhe me vetveten ashtu sic pershkruhet?
    Jam dakord me ty qe kalimi nga nje teme ne tjetren nuk ishte i goditur por nuk e vura ne dukje me pare sepse kisha cfare te shkruaja.
    Nga Delillo kam lexuar vetem novelen "Americana"(me duket se ish e dyta novele e tij). Nuk mbaj mend hollesira sepse nuk me pelqeu shume. Dhe nuk bie dakord me shume besime te tij, te shprehura kryesisht ne intervista. Nejse. Ne pergjithesi autoret e sotem nuk i lexoj.
    ....

Macja blu. Vandali as nuk mori mundimin ta redaktoje pjesen. Nuk po ve ne dukje gabimet gramatikore por ato strukturore. Gramatika ha buke vec. Struktura nuk eshte e qendrushme.
    Nuk them se nje grua shqiptare nuk eshte ne gjendje te ndihmoje te plagosurit (nuk e kam fjalen te forca fizike). Por si ka mundesi qe kjo grua qe eshte kaq e forte psiqikisht, sipas teje, nuk ka po aq force sa te vazhdoje te rroje ne shtepine e vet? Po ajo plaka tjeter te penxherja nga u zhduk? Pse nuk doli?
    Ia paskam fut kot fare kur djalin desha ta binjakezoj me kafshet. Vandali nuk permendi fjalen binjakezim. Thjesht nuk me pelqeu. Djalin mund ta beni superman po te doni. Perseri vandalit nuk do i pelqeje.
    Dhe si ka mundesi qe ky djali 14 vjecar te mos kete kuptuar se fjala "gjarperinj" pershkroi ne menyre figurative vrasesit?
    Dhe nuk e kemi me te nxefme!!!
    Pa pike respekti per mocen! Ne fakt si nuse lale me dukesh.
    .....

...quisquis amat taliter
    volvitur in rota.

....

Dreri, nuk besoj se ke kopjuar temen. Thjesht me kujton autoret e mesiperm. Qe ta mbyllim kete teme vandali beson se duhet vene dore mbi te. Ato shpjegime qe me dhe te pergjigja jote e fundit nuk me ndryshuan mendim. Ama mund te perdoresh te atilla shpjegime brenda shkrimit ne menyre qe te qartesosh me teper gjerat. Mos harro se personazhi kryesor eshte nje femije dhe nuk ke arsye ta besh te veshtire per te kuptuar pjesen. stili jot ngjan me ate te Kadarese. Edhe ai e le pergjysem diku per ta kapur nga ana tjeter. Por ai nuk ka personazhe femije. Te keshilloj te shkruash me qarte dhe me me pak rreshta poetik(si psh., "pishat u fiken te kroi....", etj).

Kaq kish vandali.

pa respekt
    white noise

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    more vandal.... qe nuk e ke iden sa shume te dua edhe pse nuk kam pike respekti.lol
    shif or ketu.... se tash ka fundi jam tu te marr vesh une ty ..... se na ke ardh si shume i zorshem.lol
    pra ky tregimi qe eshte edhe me i kritikuari prej teje jam e bindur se eshte edhe me i pelqyeri yt.
    ah e dija une qe ne fillim qe vandale te tille duhen te na duhen e duhen dashur.
    vandal ore....( e di ti se me dukesh pak si pentesilea ti mua)
    me ba me me dal se je ajo kam me ba namin, ta dish.
    ( sa rrote jam edhe une, pse i shkruj te gjitha ca mendoj ne forum)
    vandal jepi ti jepi, po ama tregimi te pelqen...e shoh nga perkushtimi yt une.
    vandaaaaaaaaal mos u nxef se e kam fiksim me u grric i cike.lol
    ama respekt per ty, nuk kam asnje pike.
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

_____________ Maska e ornament
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    Ngaqe ke nevoje te rrefehesh, s'do beje keq te shkoje ēdo te diele tek prifti.

Me "serioz" une nenkuptoj diēka te paramenduar, jo spontane, me nje fare ideje te kristalizuar me pare, qe s'do te thote medomosdo diēka e BUKUR.
    Ti psh tek shkrimet e tua, nuk je "serioze", ngaqe nuk perzgjedh me pare, kete e pohon dhe vete kur thua: "pse i shkruaj te gjitha ēfare mendoj ne forum une". Kjo njekohesisht s'do te thote qe ato ēfare shkruan e qe jane te gjitha ēfare ti mendon, jane me domosdo budalliqe.

Ndersa ate pytjen per "ferarin", po ta kapish ēfare du me thene une, ti behesh pa asnje dyshim poetja me e mire e botes. Prit se po ta shpjegoj ketu me poshte duke perdor shembullin qe dha Fiori, te cilin se kuptova per ēfare e perdori: "Nuk ēalon gomari nga veshet".

Kjo me konvenon dhe do te doja ta zberthej.
    Une mendoj se pikerisht gomari ĒALON nga VESHET. Pse?
    Sepse duke i pasur veshet e gjate, atij i kane ngele kembet e shkurtera me te cilat s'vrapon dot po aq shpejt si kali, kusheri i afert i tij (i cili i ka vesht e vogla).
    Veshet e gjate e ndihmojne ti ndieje "agresoret" qe larg, keshtu qe ai ka mundesi te largohet me kohe, ne te kundert kalin, veshet e vegjel nuk e ndihmojne te degjoje aq mire si gomari, prandaj ai per te mbijetuar dhe shpetuar ujkut ka zhvilluar kembet e vrapon si veriu, gje te cilen siē e shpjeguam gomari se ben dot.
    Pra arrijme ne konkluzionin qe: Gomari ĒALON nga VESHET. Prandaj ky perdoret vetem me mbajt dru.
    Me kete shpjegim i bera nje rezume Darvinit dhe teorise se tij te famshme te "evoluimit te specieve".

Prandaj Macja; ferari po te mos qe "testa rosa" nuk do ecte po aq shpejt.

Ndersa per temen ketu do te tregoja nje citat te Niēes, i cili ka thene: "nuk e lexoj diēka, po te mos jete shkruar me gjak".
    Kjo do te thote, po te mos SHPREHE nje deshire, nje qellim, nje VULLNET.
    Me sa duket Dreri s'e paska pas diēka te tille, ose e pakta qe mund te thuhet ai s'di gje per ket, pra ka shkrujt kot, me vra kohen.
    Shume keq keshtu.

i/e regjistruar Maska e Dreri
    Anėtarėsuar
    02-06-2002
    Vendndodhja
    Florida
    Postime
    661
    Po shume keq ornament. me e keqja eshte se vrava kohen time...po vras edhe tenden.
    Sa me shume te mundohet dikush te tregohet i zgjuar" duke u futur vend e pavend ..verteton te kunderten...sa keq keshtu.
    ( e kam fjalen per vete, ti e kupton kete...... po??) bye bye
    muzg i heshtur

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Arrestohet nė Itali vrasėsi i Eva Vishės, nėnės sė Elsa Lila
    Nga Brari nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 44
    Postimi i Fundit: 06-09-2006, 03:31
  2. Telefonata qė shpėtoi 40-vjeēarin. Kapet vrasesi me pagese.
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 29-04-2006, 13:31
  3. Arrestohet nė shpellėn e malit tė Dajtit, vrasėsi i “Ali Demit”
    Nga ALBA nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Postimi i Fundit: 20-06-2003, 03:02
  4. Idajet Gjeci, vrasesi qe bredh i lire.
    Nga Brari nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Postimi i Fundit: 09-08-2002, 13:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •