Postuar më parë nga
Antiproanti
Keto perralla s'kane asnje rendesi per mua...
Ka mijera "perralla" te tille nga lufta e Kosoves.
Nuk jam aspak i interesuar te lexoi peralla te tilla. Kujt ti interesojne, le ti lexoje, s'kam asgje kunder.
Faktet relevante per diskusionin jane ato qe permenda une.
Sipas statsitikave te besueshme kishte reth 600 ushtare dhe 400 police te vrare serb.
Nje pjese e konsiderueshme ishin te vrare nga NATO.
Numri i luftetareve te UCK-se, te cilet jane regjistruar si te tille eshte afer 60.000.
Edhe nese do te ishin vetem 20.000 apo 30.000 nuk ka rendesi te madhe. Perseri do te ishin me se shumti reth 300-500 serbe te vrare nga UCK, ne rrethana te ndryshme dhe kryeshisht police dhe paramilitare (Afer 100 jane vra vetem ne Betejen e Koshares !).
Perndryshe, vllezer, daje, shoke, miqe etj. qe jane vrare, qe jane plagosu, qe na tregojne te verteta, gjysme te verteta, thashethena dhe perralla te luftes ne Kosove kemi te gjithe.
Po te kishim bere lufte si duhet, pavaresisht se vepra e secilit qe ka kontribuar per aq sa kishte mundesi ne ate kohe eshte absolutisht per cdo lavdate dhe e pamohueshme, do ti kishim punet me ndryshe.
Jo si tani, ku nje pjese e mire dhe e rendesishme e territorit praktikisht eshte e humbur, nje pjese tejter kontrollohet dhe shfrytezohet de facto nga Serbia, ndersa pjesa tjeter qeveriset dhe kontrollohet nga bandat e ndryshme, mafia, krimi i organizuar, sherbimet e huaj sekrete, perfshi edhe ate te Serbise dhe nga NATO. Pasojat i njeh secili shqiptar dhe vezhgues i interesuar. Shume te rinje dhe te reja kosovare, ato qe kane mundesi, largohen per cdo dite nga Kosova, per shkak se nuk shohin asnje perspektive ne nje konstrukt artificial strategjik ne dore te mafias dhe krimit te organizuar qe legjitimojne kapjen e shtetit dhe institucioneve te shoqerise si dhe vjedhjen masive te shtetit dhe cdo qytetari me luften e tyre kinse "madheshtore".
Me ato perrallat dhe romantizmat e luftes ndoshta mund ta impresionosh dike qe nuk e njeh Kosoven, nuk dine cka eshte Kosova, nuk e done Kosoven, nuk i njeh njerezt e kosoves, nuk i njeh rrethat e luftes dhe paqes ne Kosove ...apo edhe ndonje femije dhe nxenes te klaseve te para ne fshatra malore te Kosoves.
Ofendimet dhe fyerjet personale, pavaresisht se de facto nuk me bejne pershtypje, megjithate, jane te ndaluara, te denueshme dhe shprehje e kultures se ulet te sjelljes dhe diskutimit.
Eshte e njejta fryme, e njejta sjellje dhe i njejti mentalitet si ato te disa hoxheve dhe e disa islamikeve fundamentaliste, te cilet deshirojne ta ulin diskursin (privatisht dhe publikisht) ne nivelin me te ulet te mundshem, ku nuk kane me rendesi faktet, argumentet dhe shkembimi i mendimeve dhe kritikave te ndryshme, por ne radhe te pare efekti zakonisht i pritshem i zemrimit personal ose publik ndaj fjalorit ofendues, denigrues dhe diskriminues kunder individeve apo grupeve te caktuara.
Krijoni Kontakt