Close
Faqja 6 prej 10 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 100
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-12-2010
    Vendndodhja
    ne boten e çudirave
    Postime
    3,776

Për: EULEX arreston 5 ish-komandantë të UÇK. Janë akuzuar për krime lufte

Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Vete fakti qe fletarrestet mbajne daten 25 Prill dhe nuk jane zbatuar deri pikerisht ne diten kur Thaci&Dacic jane pajtuar per planin e implementimit te "marreveshjes", eshte indice e qarte per natyren dhe rolin e ketij "arrestimi" simbolik...
    Sic duket, ky "arrestim" ishte nje der "kushtet" e rendesishme te Thacit dhe te PDK-se per te nenshkruar faljen e nje territori te Kosoves.
    Tani disa dite me radhe mund te ankohen (ose te bejne bashing) ndaj EULEX-it te urryer ne popull, i cili po i perndjeke "clirimtaret" (shoket e tyre te luftes) dhe njekohesisht te justifikojne veprimet e tyre antikombetare.

Pas "marreveshjes" Thaci deklaronte parreshtur:
    "Thaçi: Plani për zbatimin e marrëveshjes me 26 prill"

Njekohesisht EULEXi (Misioni ndihmes i pushtetit per mashtrimin e popullit te Kosoves) ben gati fletarrestet , ne menyre qe ti zbatoje posa ta jep urdherin Thaci nga Brukseli.
    Keshtu edhe ndodhi.

Pavaresisht kesaj, shume nga keta te arrestuarit do te meritonin me keq se arrestime te tilla. Jo per shkak te ndonje krimi te pretenduar lufte, pasi qe shumica s'kane pa ushtare te Serbise me sy gjate kohes se luftes, por per shkak te krimeve (vjedhjeve) qe kane kryer pas luftes kunder qytetareve te Kosoves, shtetit dhe kombit.
    Jo baba yt ka pa ushtare serb gjate luftes. Ne fakt e besoj qe edhe ti i ke pa. E keta qe ti i sheh me qejf nburg i kane luftu ushtaret e policet serb. Qe te gjithe. Thuaje emrin e njerit nga keta per te cilin ti garanton qe ska luftu me serb. Jane rreth 1000 ushtare e police e dreqen serb te vrare gjate luftes ne Kosove , i ke vrare ti ata?
    Je nje cope idioti ti anti... qe kerkon nje dajak te mire aq sa te mos te bie kurre ndermend te vjellesh vrer lidhje palidhje...
    AUTOCHTHONOUS

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar më parë nga anita340 Lexo Postimin
    Jo baba yt ka pa ushtare serb gjate luftes. Ne fakt e besoj qe edhe ti i ke pa. E keta qe ti i sheh me qejf nburg i kane luftu ushtaret e policet serb. Qe te gjithe. Thuaje emrin e njerit nga keta per te cilin ti garanton qe ska luftu me serb. Jane rreth 1000 ushtare e police e dreqen serb te vrare gjate luftes ne Kosove , i ke vrare ti ata?
    Je nje cope idioti ti anti... qe kerkon nje dajak te mire aq sa te mos te bie kurre ndermend te vjellesh vrer lidhje palidhje...
    Reth 600 ushtare dhe 400 police te Serbise jane vrare, sipas disa statistikave me te besueshme. Por, jo vetem nga UCK! Nje pjese e madhe jane vrare gjate sulmeve te NATO-s.
    Prandaj, nese llogarisim 50.000-60.000 luftetatre te UCK-se, sic jane lajmeruar zyrtarisht, atehere behet e qarte se shumica s'kane pa ushtare serbe me sy.
    Sigurisht se numri 1000 eshte me i vogel se numri real, pasi qe nuk llogarten edhe paramilitaret etj. Por, edhe nese do te ishin 2000 perseri shumica absolute e ushtareve te UCK-se le qe nuk kane vra ushtare te armikut, por sipas te gjitha gjasave as nuk i kane pa me sy.
    Megjithate, kontributi i secilit ushtare te UCK-se, pavaresisht a ka marre pjese ne konfrontime direkte apo jo, ka qene jashtezakonisht i vlefshem.
    Askush nuk e mohon kontributin e asnje luftetarin te UCK-se. Por ky kontribut nuk eshte justifikimi per vepra kriminale gjate dhe pas luftes, si ushtare apo si civiliste. Dhje sidomos jo per vjedhje te qytetareve dhe pasurim ne kurriz te tyre.

Ato tentimet per ofendim dhe kercnimet virtuale jane vetem shprehje primitive te nje njeriu primitiv.

i/e regjistruar Maska e Drenica 97
    Anëtarësuar
    19-07-2009
    Vendndodhja
    KOSOVE
    Postime
    1,092

Sipas kesaj qe thua ti, edhe pushteti aktual i Kosoves do te ishte gjithashtu antishqiptar, sepse e ka ftuar dhe vazhdimisht e perkrahe EULEX-in dhe pranine e tij ne Kosove. Madje edhe ne Kushtetute e ka sanksionuar (indirekt) pranine e ketij misioni?!

Nese EULEX-i eshte pushtues, atehere pushteti i Kosoves eshte dore e zgjatur e pushtuesit.
    Bile edhe Shqiperia ne krye me Sali Berishen vazhdimisht shprehin perkrahjen per misionin e EULEX-it. Se paku sa here ju kerkohet.
    Edhe ti po shkruan si me pas ra mbrem prej hene e nuk e din pse jan ne KOSOVE KFORI,UNMIKU,EULESHI e mekanizma tjere !!!

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

SHBA: Akuzat s’janë kundër UÇK-së, por kundër individëve

Ne e vërejmë se akuzat aktuale nuk janë kundër UÇK-së në tërësi, por kundër individëve, për krime që pretendohet se janë kryer ndaj viktimave etnike serbe dhe shqiptare. Apelojmë në opinionin publik dhe në institucionet në Kosovë që të përmbahen nga ndërhyrja në një proces të pavarur gjyqësor dhe ta lënë këtë rast që të vazhdojë sipas sundimit të ligjit, për të cilin luftuan aq shumë njerëz”, ka thënë Ambasada amerikane për “Kohen Ditore”.

SHBA ua kanë tërhequr vërejtjen Qeverisë, Kuvendit dhe politikanëve të tjerë që të mos ndërhyjnë në drejtësi.

Ambasada amerikanë në Kosovë ka thënë se njerëzit në Kosove me të drejtë janë krenarë për luftën dhe se hetimet për krime të luftës nuk po bëhen kundër UÇK-së, por kundër disa individëve të dyshuar për krime lufte.

Ambasada e SHBA-ve vëren se ka reagime të ngarkuara politike në Kuvend dhe në mediume lidhur me hetimin dhe ndalimin e të ashtuquajturit “Grupi i Drenicës”, shkruan Koha Ditore.

Njerëzit e Kosovës me të drejtë janë krenarë me luftën e tyre të suksesshme për një shtet të pavarur dhe demokratik që bazohet në respektimin e sundimit të ligjit”, ka thënë Ambasada amerikane. /IO/
    http://www.zeri.info/artikulli/7187/...der-individeve

Antar i PDK-s Fitimtar. Maska e Boy_XL
    Anëtarësuar
    24-10-2010
    Vendndodhja
    n'PDK
    Postime
    678

ka thënë Ambasada amerikane për “Kohen Ditore”.
    ''Koha ditore'' me than: Uji shkon te posht , une kam me dal me kshyr ka po shkon ???!!!!
    Vv - Palaço+LISBA :D

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar më parë nga Boy_XL Lexo Postimin
    ''Koha ditore'' me than: Uji shkon te posht , une kam me dal me kshyr ka po shkon ???!!!!
    S'po t'pelqen deklarata e ambasades a?!

Ja ku e ke edhe me aktuale nga "miqte" e Europes:

12:20 / 6.06.2013
    BE-ja: Të gjitha dyshimet për krime lufte duhet të hetohen

Nëse kosovarët duan t’u bëjnë shërbim të mirë vlerave historike të luftës, duhet të lejojnë hetimet e pretendimeve për krime, ka deklaruar Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë, për gazetën “Koha Ditore”.

BE-ja ia ka kujtuar Qeverisë dhe Kuvendit nenin 4 të Kushtetutës së Kosovës që fletë për ndarjen e pushteteve.

Ne vetëm mund të përsërisim se duhet të bëhet dallim i qartë midis pushtetit gjyqësor, ekzekutiv si dhe atij legjislativ. Ky dallim paraqitet në nenin 4 të Kushtetutës së Kosovës, ku shkruan se parimi i ndarjes se pushtetit ka rëndësi kryesore”, ka deklaruar Zyra e BE-së në Kosovë. /Telegrafi/

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Grupi i Llapit” – fajtor!

Gjykata Themelore për Krime të Luftës në Prishtinë i ka shpallur fajtor “Grupin eLlapit për krime lufte kundër popullatës civile.

Në bazë të vendimit të kësaj gjykate, Latif Gashi është dënuar me gjashtë vjet burg, Nazif Mehmeti dënohet me tri vite burg kurse anëtari i Kryesisë së PDK-së Rrustem Mustafa Remi dënohet me katër vite burg.

Në arsyetimin e gjykatës thuhet se të pandehurit kanë pasur përgjegjësi për veprimet që kanë ndodhur, përfshirë këtu rrahjet dhe torturimet në qendrën e paraburgimit në Prapashticë prej 1998 deri me 1999.

Prokurori i rastit ka kërkuar që Latif Gashi të vihet menjëherë në paraburgim por trupi gjykues ka vendosur që duke marrë parasysh se të pandehurit kanë qenë në paraburgim ka vendosur që kjo mos të ndodh akoma pasi sipas tyre vendimi ende nuk është i formës së prerë.

Nëse gjykata vendos të kompensoi paraburgimin, vuajtjen e dënimit në burg mund ta vuan vetëm i akuzuari Latif Gashi, ndërkaq të tjerët nuk do ta vuanin dënimin.

Mbrojtja beson se aktgjykimi është i padrejtë pasi që sipas tyre të pandehurit për të tretën herë po akuzohen për pikë të njëjtë të aktakuzës. /express/
    ...
    http://www.zeri.info/artikulli/7368/...rupin-e-llapit

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-06-2013
    Postime
    29

1. Esht e vertet se ka pas vrasje dhe keqtrajtime
    2. Kush esht fajtor le ta han

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-12-2010
    Vendndodhja
    ne boten e çudirave
    Postime
    3,776

Reth 600 ushtare dhe 400 police te Serbise jane vrare, sipas disa statistikave me te besueshme. Por, jo vetem nga UCK! Nje pjese e madhe jane vrare gjate sulmeve te NATO-s.
    Prandaj, nese llogarisim 50.000-60.000 luftetatre te UCK-se, sic jane lajmeruar zyrtarisht, atehere behet e qarte se shumica s'kane pa ushtare serbe me sy.
    Sigurisht se numri 1000 eshte me i vogel se numri real, pasi qe nuk llogarten edhe paramilitaret etj. Por, edhe nese do te ishin 2000 perseri shumica absolute e ushtareve te UCK-se le qe nuk kane vra ushtare te armikut, por sipas te gjitha gjasave as nuk i kane pa me sy.
    Megjithate, kontributi i secilit ushtare te UCK-se, pavaresisht a ka marre pjese ne konfrontime direkte apo jo, ka qene jashtezakonisht i vlefshem.
    Askush nuk e mohon kontributin e asnje luftetarin te UCK-se. Por ky kontribut nuk eshte justifikimi per vepra kriminale gjate dhe pas luftes, si ushtare apo si civiliste. Dhje sidomos jo per vjedhje te qytetareve dhe pasurim ne kurriz te tyre.

Ato tentimet per ofendim dhe kercnimet virtuale jane vetem shprehje primitive te nje njeriu primitiv.

Te quajta cope idioti une po dhe kaq idiot sje ti jo. I iken llafit dege me dege dhe del aty ku do ti. E mendon se te tjeret hane bar.
    Nejse.....Doja te dija ne cfjali u ndjeve i kercenuar ti nga une? Mos te duket vetja kaq i rendesishem. Jo mor jo, vetme shpreha mendimin tim. Disa idiot e kane sherrin e madh dhe druri u ben mire. Kete po mnendoja une. Dhe nje nder ta je ti. Po mos mendo qe do te te japi kush dru ty.

E lane drune keta dhe vrapun pas lekut ndaj erdhen ku erdhen. Po te vazhdonin punen fisnike me dajak ne dore edhe Kosova do te ishte me mire, se idiotet e spiunet sdo te kishin hapesire veprimi po edhe vet do te ruanin me mire ate qe e ndertun me gjak e me djerse.

Ti cope idioti ne 50000 - 60000 ushtare te uck-s vetem dica mija ishin ushtare te mirefillite qe sipas llogarise tende i bie te kene vrare rreth 1000 a 2000 serb.I vrau NATO nga qindra metra lartesi paramilitaret ne Abri Likoc e Rezalle thua ti?
    Po cilin nga te arrestuarit nuk ka qene ushtare prej verteti ne UCk ishe pyetja. Madje isht akoma me e qarte, per cilin nga keta garanton ti qe nuk ka vrare serb. Se ne postimin qe kam citu une ti ke thene shumica prej tyre. Ata jane shtate e shumica i bie te jene te pakten 4. Cili pra nuk ka pare ushtare me sy. E njeh ti Sahit Jasharin? Po Avni Zabelin? Pyet ne Skenderaj dhe gjej dikend qe te te flase keq per Avni Zabelin. Eshte nder njerzit me te virtytshem qe ka Kosova. E une te garantoje qe jo vetem i ka pare po ka luftu ne 7 e 8 metra afersi me paramilitare.

U ndjeve i ofenduar zotria jote. Po ti qe ofendon te tjeret duke i prekur ne piken me te ndjeshme te sedres? A llogarite ti qe ne forum k ushtare te UCK, nga ata qe e kane vene jeten ne rrezik per te mbrojtur ate qe mund te mbrohej, ne kohen qe ti e soji e sorollopi keni ikur nga syte kembet?Po ska gje se nuk ndjehen te ofenduar nga gjithkush ata. Tekefundit kush dreqin je ti qe te arrish te ofendosh ushtarin me te thjeshte te UCK-se qofte ata qe skane pare ushtare me sy. Jo per ty po per ata qe te lexojne ty e mbase i lexojne edhe keto qe po te them une do te te sqaroje nje gje te cilen ti e di, po si dhelper e poshter qe je behesh qe se di. Ne luften e Llapushnikut ne korrik te 98 tes, UCK i ka zbrapsur serbet mplot dy dite e dy net. Nje numer i vogel ushtaresh me arme primitive, secili prej tyre kishte dy tanke serbe perballe. E kam pare vet me syt e mi ( nga larg se mos po e keqinterpreton ti sic e ke zakon) tankun kur ka mbetur i djegur ne fushat me grure........ Qe te mos thuash se po flas e bazuar ne propagande gazetash. Ne mesin e ushtareve ka qene edhe vellau im 18 vjec aso kohe dhe kusheriri im. Dy muaj me vone kusheriri im eshte vrare me plumb ne fytyre dhe nga afersia , ne kohen kur bashke me shoket e tij ishin vene ne mbrojtje te popullates. Dy ore me heret iu ka premtuar njerzve aty ku ka qene se per se gjalli si tlejonin tu afroheshin serbet. Dhe su afruan ata sa ishe gjalle ai. Cdo te bente tjeter ai pos kesaj? E nuk ka qene i vetem ai.
    Apo as kete se beson ti?

Sta ze per te madhe. Nje tip si ti nuk ze bese vepra kaq te medha.

COPE IDIOTI!
    Ndryshuar për herë të fundit nga anita340 : 07-06-2013 më 15:50
    AUTOCHTHONOUS

i/e regjistruar Maska e K.i EPERM
    Anëtarësuar
    09-03-2009
    Postime
    924

CITIM--Reth 600 ushtare dhe 400 police te Serbise jane vrare, sipas disa statistikave me te besueshme

S'është më rëndësi tani se sa shki jan vrarë ,më rëndësi është sa shki(racë e ndyrë e Ballkanit) jan larguarë nga Kosova.

Faqja 6 prej 10 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •