Close
Faqja 9 prej 11 FillimFillim ... 7891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 107
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Pėr: Sulmohet nje ushtar ne Londer, i pritet koka

Citim Postuar mė parė nga bili99 Lexo Postimin
    E keqja dhe e mira,mendesia dhe pamendesia jane ne lufte te perjetshme ,sa keq!
    E qe ne krye bie ne hendekun e paragjykimit, i dashur bili99!! Mendesia nuk eshte e kunderta e pamendesise!! Hap fjalorin shqip qe ta mesosh!!
    Mendesia ime dallon shume nga pamendesia : mendesia ime ka gjykuar kriminelin,krimin dhe etiologjine e krimit dhe qe ti bie shkurt ka pergjithsuar fene si etiologji te krimit dhe jo te gjithe fetaret po ec e merre vesh ti.
    Edhe ne kete pike, jejashte ēdo lloj arsyetimi normal, por nuk ka si te jete ndryshe kur nje person flet per "mendesi" e kujton se po flet per pasjen e minimumit te intelektit!! Etiologjia e krimit ne fjale nuk eshte "feja" ne pergjithesi, pasi shume mire mund te te permendja budhizmin si fč, por eshte vetem nje fč, ajo islamikja, do apo nuk do ti, fyhesh ti apo pjesa me e madhe e shqiptareve apo harapeve anembane, qa me ben!!
    Meqe ti ke sjelle si rrenje te krimit fene ne pergjithesi, atehere me gjej nje kriminel si ky ketu siper e si shume kerma te tjera qe vrasin me britmen allahu akbar", ne fete e tjera!! E nuk flasim per budizmin qe s'vrasin dot as edhe nje mize, por gjejma edhe nga hindute, te krishteret, ēifutet, shintoistet, apo deri ne kanibalet e xhunglave!!
    Vetem islamiket vrasin njerez e kafshe me emrin e Allahut ne goje!!
    Po le te jene edhe pergjithsime si i koncepton ti perseri nuk jane personalizime me "ti" qe ti e ben me lart,ataqet personale jane arma e atyre qe gjykimin e kane ne nivelin me spikates primitiv,barbar pra!
    Nuk ishte sulm i personit tend, por i mendesise(mentalitetit, meqe nuk e kupton dhe aq mire shqipen) tende, apo i menyres tende te shpifur per te shtrire pergjegjesine e krimin edhe ne fete e tjera, ergo, atyre evropiane!
    Ai qe beson beson nje perralle qe u rrefye ketu e mbi 2000 vjet me pare per protagonistin qe lindi nga nje grua virgjine ,ai qe mendon e zberthen me shpjegim shkencor dhe logjik dhe nuk beson ne perralla te tilla. Njerezimi eshte keshtu sic eshte per arsye se ka besim dhe besimi ia kufizon te drejten te mendoje. Andaj njeriu ka nevoje dhe duhet te mesohet te mendoje dhe jo te besoje dhe mos ta perdori trurin qe ja fali natyra.
    Asnje nga ata qe besojne ne perrallat" qe permend ti, nuk vret duke u thirur ne zot e sidoqofte, nuk te pyeti njeri se ne ēfare duhet "besuar!!Kjo eshte tjeter teme!!
    Mendesia pra dallon shume nga pamendesia andaj rrjedhimisht i bie qe qe krimineli ne pamendesine e vet ngjan me shume me nje pamendesi tjeter ketu qe nuk hy ne teme nga keqardhja e rastit tragjik,as nga ngjenja e drejtesise per tu solidarizuar me te drejten dhe me gjykuar krimin por hyn ketu me nje arsye te vetme te beje propagande urrejtje ndaj nje konfesioni dhe te lavderoje pamendesine e ngjyres vet.
    Nuk u kuptua mire: ti kunder ciles fč po ben propagande urrejtjeje??!
    Sa i takon nga vi une: me thuaj nga vjen te te them se kush je, ky eshte gjykim primitiv dhe do te jap sqarim per kete. Per pamendesine eshte thjeshte : lindi virgjinja u be, djali zotit u be, vjen nga Maqedonia eshte islamist u be ,kaq eshte gjykimi i nje truri primitiv( beso pra mos mendo).
    Jo nga ku je, por me ke rri e ku je rrit!!
    Fakti qe ti terthorazi kerkon te zbusesh krimin e kryer nga kafshet e konvertuara ne islam te kesaj teme, tregon shume se me ke rri e se ku je rrit, prandaj une mendova se je nga Maqedonija, por ti edhe mund te me kundershtosh nese e kam gabim!!
    Per mendesine eshte ndryshe: vlereson dhe zberthen cdo fakt dhe gjykon drejt nuk shpalle njerezit kriminel pa i njohur..
    Ai tjetri ka therur robin ne mes te rruges e ti kakaris se nuk mund ta therresin "kriminel" pa e njohur me pare??!! Ky quhet "gomarllek" e jo "mendesi"!!
    Une nuk jam fetar dhe nuk besoj as ne zot,jam heretik pra ke cte thuash por mos me paragjyko si islamist(po te isha nuk do ta mohoja qe te dukem mire,se do kisha guximin qe kam ta them te kunderten)
    Nuk mund te jesh "heretik" pa qene fetar, por qe nuk ke shume "mendesi" e patem kuptuar billi99, prandaj mos u tut, ke nivelin e duhur per t'u bere islamik i devotshem!!
    E vertete eshte se e keqja dhe e mira jane ne lufte pa fund dhe kjo perkethehet si lufte mes besimit dhe mendimit, eshte lufte e pashprese dhe e pafund. Nje njeri qe mendon nuk mund te sjelli ne nivel te qytetruar nje njeri qe beson nje perralle perpara 2000 vjec e ca(dhe ka ngelur ne nivelin e mendimit po aq larg). Nje njeri qe mendon nuk mund te qytetroje nje njeri qe nuk mendon, zotrote ti je nje Shefqet Krasniq i nje konfesioni tjeter per nga gjykimi, perjashtimi,urrejtja dhe zemerngushtesia por me nje emer tjeter Jarigas Ikrishteri.
    Nese per ty te urresh nje fč eshte e njejta gje si te urresh fetaret e nje feje, atehere ke te drejte ne ate "mendesine" tende, qe ndryshe une e quaj "gomarllek"!!
    Ndersa Shefqet Krasniēi(emer harap e mbiemer sllav) therren ne urrejtjen e te "krishtereve" ne emer te Allahut, une therras ne urrejtjen e asja feje qe ushqen urrejtje, pra ISLAMIT!!
    Une pre shembull, ndryshe nga ti qe mendon se meqe perdor termin "etiologji" hyn me te drejte ne eliten e mendjendriturve(ani se nuk kupton shqipen "mendesi"), mendoj se ajo shtaza qe ka therur ushtarin anglez ne mes te rruges me pretendimin se po hakmerrej per vellezerit e tij myslimane, nuk do te kishte rene ne nivelin e shtazes sikur te mos ishte konvertuar ne islam!!
    Idiotesite e tipit "s'ka pyll pa derra" apo "ēmenduria nuk ka fč", lerini per ata qe sillen si kafshet e pyllit e perlyejne duart me gjak duke pellitur "allahu akbar"!!
    Eshte ne dobi te temes dhe forumit ne te flasim per temen: krimin,kriminelin dhe etiologjine e krimit jo se do bejme gje por te cfaqim nje opinion qe te avansojme mendimin publik shqiptar mos ta leme ne nivel primitiv si ne kohen e zanafilles se njerezimit. Pra te folim per ceshtje dobiprurese dhe jo per njeritjetrin.
    Une e bera, i dasuhr bili99 e te ftoj te besh te njejten gje!!
    Jarigas

i/e regjistruar Maska e xhori
    Anėtarėsuar
    25-12-2006
    Vendndodhja
    MARCHE
    Postime
    1,518

qimen tra e bejne dhe keta gazetaret, i pren koken thon ate te k.... do thoja un i pren
    jeshét prčmč ne aliarčm
    jeshčm more jeshčm
    po drita skeshčm

Veritas liberatis Vos
    Anėtarėsuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691

Keta dashkan me shume "welfare" per te parazituar dhe per t'u riprodhuar si minjte e haleve.

Veritas liberatis Vos
    Anėtarėsuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

po zien kazani ne UK.....

te dhenat e fundit nga edl lol
    xfiles

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691

Citim Postuar mė parė nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    Eshte vertet absurde, nese ligji eshte njesoj per te gjithe pse nuk arrestohen dhe denohen te gjithe ata qe bejne komente anti-perendim ne rrjetet sociale?

Veritas liberatis Vos
    Anėtarėsuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

xfiles

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007

sipas nje gazete dhe ne france asht sulmu nje ushtar me thike
    JO SEKS PARA MARTESE

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-01-2011
    Postime
    2,425

Citim Postuar mė parė nga goldian Lexo Postimin
    sipas nje gazete dhe ne france asht sulmu nje ushtar me thike
    mos e ngaterro francen me angline se i bie te krahasosh shqiperine me nigjerine

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007

Citim Postuar mė parė nga Ziti Lexo Postimin
    mos e ngaterro francen me angline se i bie te krahasosh shqiperine me nigjerine
    nuk e bera per krahasim po thjesht sapo e lexova si lajm
    sorry
    JO SEKS PARA MARTESE

Faqja 9 prej 11 FillimFillim ... 7891011 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •