Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 15
    i/e regjistruar Maska e sCHiZoiD-AL
    Anëtarësuar
    04-08-2013
    Postime
    72

Pse foshnja në duart e lypses është gjithmonë në gjumë?

Emri:  prosjaci-irv-04.jpg

Shikime: 591

Madhësia:  50.0 KB

Një gazetare boshnjake ka bërë një zbulim tronditës i cili duhet të zgjojë
    ndërgjegjen e të gjithëve.

Në storjen e saj për revistën boshnjake Magazin, gazetarja tregon se si e ka ndjekur
    organizimin e bandës së lypsarëve, të cilët “mbrohen” dhe kontrollohen nga një boss i
    tyre. Bossi merr pjesën më të madhe të “fitimit” ditor përderisa lypset marrin ndonjë
    shishe vodka, viski ose ndonjë sanduiç apo qofte zgare. Organizimi i këtillë i bandës
    është një “sekret publik”, është diçka të cilën të gjithë e dinë e askush s’e flet
    publikisht. Lidhjet e bossave me autoritetet shtetërore janë aq të thella saqë askush
    nuk i heton apo nuk i ndjek për të parë se ku përfundojnë paratë e mëshirës.
    Pjesa shqetësuese e storjes është abuzimi i fëmijëeve, e në veçanti i foshnjave gjatë
    procesit të kërkimit lëmoshë. Keni vërejtur se shumica e lypseve femra mbajnë në dorë
    një foshnjë të cilën s’e keni dëgjuar asnjëherë të qajë apo të bëjë zë – gjithmonë
    është në gjumë. Gazetarja e ka hetuar këtë rast dhe i ka kërkuar lypses së njëjtë
    informacion për foshnjën, pse gjithmonë fle, pse asnjëherë s’dëgjohet të qajë, si mundet që gjatë gjithë ditës foshnja të jetë e qetë pranë “nënës” kur dihet se foshnjet
    flejnë e zgjohen disa here brenda ditës. Përgjigja që ka marrë gazetarja ka qenë nga
    qytetarët dhe kalimtarët e rastit të cilët nga dhembshuria për lypsen e kanë sharë dhe
    ofenduar gazetaren që s’e lë lypsen rehat në vuajtjet e saja.
    Beteja e saj për të nxjerrë të vërtetën nuk ndalet këtu, por ajo gjen lidhje dhe njerëz
    të afërt me krimin e organizuar të cilët në besueshmëri të plotë i rrëfejnë se foshnjat
    që mbajnë lypset në dorë, nuk janë fëmijë biologjikë të tyre – por janë zakonisht bebe
    të vjedhura nga spitalet, nga jetimoret por edhe nga familje të ndryshme. Shkaku pse
    ato foshnja flejnë gjatë gjithë ditës është se atyre ju jepet një sasi droge dhe vodka
    (alkool) për t’i mbajtur në gjumë. Organet e foshnjave nuk janë në gjendje të durojnë
    një shok të atillë dhe shpeshherë këto foshnjë vdesin gjatë “orarit të punës”, por
    lypset megjithatë vazhdojnë punën edhe me foshnjën e vdekur në krahë. Këto janë
    rregullat. Dhe kalimtarët do hedhin ndonjë dinar duke menduar si i ndihmojnë “nënës”.
    Kur të shihni një lypse me foshnjë në dorë rrugëve të qytetit, vini re nëse foshnja fle
    apo është e zgjuar. Kërkoni nga “nëna” t’a shihni beben përpara se t’i jepni një 10
    denarsh. Nuk e di nëse në Tetovë (dhe në përgjithsi në vendin tonë) ekziston praktika
    e njëjtë si rrugëve të Bosnjës, por e di që një ditë kur po pija një kafe me një mikun tim
    në një lokal në Tetovë, erdhi nje lypse me një foshnjë, dhe një burrë në një tavolinë i
    kërkoi t’a shihte foshnjën, por lypsja u largua me shpejtësi dhe s’u kthye më.
    Dihet se ka nevojtarë, por duhet t’a dini se ka dhe kriminalitet. Kur vendosni t’a bëni
    një të mirë duke i dhënë ca para një lypses, mendojeni mirë se mund të këni investuar
    në një biznes të flliqur që shuan jetë foshnjësh çdo ditë…
    A. Xhaferi – ShqipMedia
    O͔̞͖̰̭̖͈̙̲̝͊͑̉̿̓̀̈́̒̚͘.̥̪̯̪̲̜̳̩̬̇̓͑̓̿̊̀͗͆͘͜C̢̡̢̘͈̗ ̺̞̤͕̎͛͗̏̂̊̋̌̊̚.͉͓͍͕̳̬̞̙͚̖̌̈́̉͆͛̈̐̑̓̚

ciao belli !!! Maska e donna76
    Anëtarësuar
    30-08-2005
    Postime
    1,491

Për: Pse foshnja në duart e lypses është gjithmonë në gjumë?

Duhen denoncuar keta, dhe kafshet i mbrojne foshnjat, njeriu qenka i lig shume!!!
    "Mi dissero che per farla innamorare dovevo farla ridere. Ma ogni volta che ride, m'innamoro io."

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

Citim Postuar më parë nga donna76 Lexo Postimin
    Duhen denoncuar keta, dhe kafshet i mbrojne foshnjat, njeriu qenka i lig shume!!!
    po jo moj dona..po humbi nje femije behet nami e e merr vesh krejt komuniteti qe humbi nje femije..sa te afte qenkan gabelet me vjedhe femije..foshnja ne krahet e lupses eshte thjeshte kukull moj e jo prej verteti..te jeni e sigurte per kete..

shume gjera shkruhen rreth lypsareve por pjesa dermuese e gjerave qe thuhen jane genjeshtra..
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

ciao belli !!! Maska e donna76
    Anëtarësuar
    30-08-2005
    Postime
    1,491

Citim Postuar më parë nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    po jo moj dona..po humbi nje femije behet nami e e merr vesh krejt komuniteti qe humbi nje femije..sa te afte qenkan gabelet me vjedhe femije..foshnja ne krahet e lupses eshte thjeshte kukull moj e jo prej verteti..te jeni e sigurte per kete..

shume gjera shkruhen rreth lypsareve por pjesa dermuese e gjerave qe thuhen jane genjeshtra..
    Une shpresoj me gjithe zemer qe ti te kesh te drejte, se kjo qe thuhet ne teme eshte shume e rende. Ndonjehere dhe zmadhohen gjerat .
    "Mi dissero che per farla innamorare dovevo farla ridere. Ma ogni volta che ride, m'innamoro io."

Gjurmë në Pentagram ♪... Maska e symphony
    Anëtarësuar
    04-06-2009
    Vendndodhja
    Në luginën e dashurisë.
    Postime
    2,622

Është e vërtetë kjo në lidhje me 'bossin'. Edhe në Strugë që para tri viteve kam dëgjuar rreth kësaj bande të djallëzuar. Shumkush e di të vërtetën, askush s'e bën publike.
    Në çdo cep të rrugës sheh një grua me një fëmijë të tharë eshtër e lëkurë, më tutje një i gjymtuar, pa këmbë ose me këmbë të shtrembër. Të gjithë duke zgjatur dorën për një copë lëmoshë nga mëngjesi deri në orët e vona të mbrëmjes.
    E shikon atë gruan atje që ec vërdallë rreth tyre? Është bossi i tyre- më tha.
    Heshta, ndërkohë të dridhura më përshkuan trupin. Në moment doja të shuhej i gjithë rruzulli tokësor!!
    S'është e drejtë kjo!! Po ku je o Zot??
    Love has no limits

ku je ti? ke mundur ta lajmerosh ne organet policore dhe do kishe kryer punen tende ne vend se te vajtosh.
    Nëse dëshiron ta dish të vërtetën duhet të jesh i gatshëm ta pranosh.

1.2.3...I
    Anëtarësuar
    10-09-2005
    Postime
    1,967

Ne organet policore lajmron per dicka qe e ke te sigurt dhe ke ndonje fakt,jo thjesht me te degjuar,asnje se merr kte iniciativ,te shkoj ne organet kopetente te lajmroj dicka qe sapo degjoj...

Obligim moral per kte rast eshte te mos u japesh me asnje cent....them moral per arsye se me dhenjen e 'gjasme lemosh' ti po nxit kte fenomen,pastaj jo vetem moral ne disa vende denohesh dhe me ligj.

Anëtarësuar
    04-06-2009
    Vendndodhja
    Në luginën e dashurisë.
    Postime
    2,622

Citim Postuar më parë nga optimus.prime Lexo Postimin
    ku je ti? ke mundur ta lajmerosh ne organet policore dhe do kishe kryer punen tende ne vend se te vajtosh.
    Ku të lajmërosh? Vetë shtetin e udhëheq mafia, lloji i këtyre bandave mafioze.
    Love has no limits

Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anëtarësuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763

Personalisht per keta lypesat as qe me behet vone fare .Asnjehere nuk u kam dhene leke dhe asnjehere nuk do ta bej.Njoh njerez qe kane vertete prob serioze ( shendeti) dhe qe nuk lypin kurre .

Anëtarësuar
    04-06-2009
    Vendndodhja
    Në luginën e dashurisë.
    Postime
    2,622

Citim Postuar më parë nga zANë Lexo Postimin
    Ne organet policore lajmron per dicka qe e ke te sigurt dhe ke ndonje fakt,jo thjesht me te degjuar,asnje se merr kte iniciativ,te shkoj ne organet kopetente te lajmroj dicka qe sapo degjoj...

Obligim moral per kte rast eshte te mos u japesh me asnje cent....them moral per arsye se me dhenjen e 'gjasme lemosh' ti po nxit kte fenomen,pastaj jo vetem moral ne disa vende denohesh dhe me ligj.
    Jepu bukë, simite, të paktën të ngopin barkun.
    Love has no limits

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •