Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 26
    i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Evropa ka 300 vjet që nuk e mëson leksionin që i jep Shqipëria

Emri:  alb-islam.jpg

Shikime: 748

Madhësia:  131.1 KB

Kryetarët e Bashkësive Islame të Ballkanit janë pritur sot në një takim nga kryeministri i Shqipërisë, Sali Berisha me rastin e organizimit të konferencës së 6-të të tyre në Tiranë. Berisha ka theksuar rëndësinë e dialogut ndërkulturor, ndërsa ka veçuar shembullin e Shqipërisë, besimet fetare të së cilës nuk e përçanë për asnjë moment këtë komb.

“Nuk janë besimet që i vendosin njerëzit kundra njëri-tjetrit, por politikat që i përdorin si pretekst besimet”, tha Berisha. “Edhe Ballkani mund të jepet si shembull në botë për bashkekzistencën paqësore të besimeve fetare”, ka shtuar ai.

Prof.Dr Mehmet Gormez, kryetar i Komunitetit Mysliman të Turqisë, u shpreh se mezi prisnin lëvizjen e kamionëve në sheshin e ndërtimit të xhamisë së madhe të Tiranës, të cilën, ai tha se do ta mbështesnin fort. Ai tha se, e kishin falur namazin një ditë më parë në Shkodër, ku fare pranë xhamisë ishte kisha.

“Europa ka 300 vjet që nuk e mëson dot këtë leksion që jep Shqipëria për harmoninë fetare”, u shpreh Gomez, i cili shtoi se Berisha ishte me fat që një muaj para zgjedhjeve takonte kaq krerë fetare që luteshin për shëndetin dhe suksesin e tij. /Shekulli Online
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-02-2011
    Vendndodhja
    Antarkdite
    Postime
    626

Për: Evropa ka 300 vjet që nuk e mëson leksionin që i jep Shqipëria

Evropa ka faje ndaj shqiptareve te pafund, por nuk mund te presim leksione nga disa njerez te fese islame apo tjeter feje. Keta zoterinj te nderuar, te merren me shpirtrat e shqetesuar te shqiptareve, qe nuk po gjejne paqe me veten dhe politiken tja lere politikaneve.
    moj Evrope moj k*rve qemotit, ndave tokat e Shqipnise me ushqye kelyshet e Rusise

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

edhe leksione nga shqiperia i duhen europes, qe te katandisi si shqiperia. keta jane qesharak fare.

i/e regjistruar Maska e Prudence
    Anëtarësuar
    11-03-2008
    Postime
    2,419

Ate qe e kemi te mire pse mos tia pranojme vetes dhe te mesoje dhe Evropa ne ket rast.
    "Më e mira është armike e së mirës"

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876

Citim Postuar më parë nga Prudence Lexo Postimin
    Ate qe e kemi te mire pse mos tia pranojme vetes dhe te mesoje dhe Evropa ne ket rast.
    gjithmone kam besuar ne kete harmonine nderfetare. gjithmone e kam pare tek prinderit e mi dhe e kam vene ne praktike per vehten time, por ketu ne forum kam pare se si kjo "harmoni" qenka vetem fiktive dhe siperfaqesore...
    jane te pakte ata qe besojne ne harmonine e vertete.
    per fat te mire vehten e fus ne kete grup.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Citim Postuar më parë nga Prudence Lexo Postimin
    cfare ke te mire???? ekzistencen e shume religjioneve???/ te cilat nuk e lejojne kombin te kene minimumin e konsensusit socialo-kulturor, gje e domosdoshme per krijimin e nje shteti te mbare ligjor.

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    edhe leksione nga shqiperia i duhen europes, qe te katandisi si shqiperia. keta jane qesharak fare.
    Multikultura eshte e pashmangshme ne boten e globalizuar, moderne dhe me aktualisht afer 4 here me shume njerez ( mbi 7 miliard) ne bote se p.sh. ne vitin 1945 ( mbi 2 miliard)...
    Sigurisht se individe dhe grupe te caktuara, sidomos te pasurit, edhe me tutje mund te gjejne dhe krijojne ndonje oaze per te jetuar te vetmuar apo ne mjediset qe deshirojne.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-07-2011
    Postime
    239

Njo gje nuk ndodh midis shqiptareve te maqedonise apo te kosoves! Ata jan me fanatike se disa arabe. Dhe sigurisht vene fene perpara kombit!

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816

Pse ne Europe s'na paske harmoni fetare keshtu?
    Qenka war zone midis feve atje?lol
    Deklarata idiote.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar më parë nga benseven11 Lexo Postimin
    Pse ne Europe s'na paske harmoni fetare keshtu?
    Qenka war zone midis feve atje?lol
    Pjeserisht po...
    Ka pjese te qyteteve dhe provincave ne shtete perendimore, ku p.sh. muslimanet nuk mund te jetojne dhe punojne te lire pa e rrezikuar edhe jeten.
    Gjithashtu ka pjese me shumice absolute muslimane, kryesisht arabe, dhe turqe, ku tjeret praktikisht nuk mund te zhvillojne jete te zakonshme te shoqerise shumice.
    Shumica edhe nuk vajne per te jetuar ne ato pjese ose largohen nga aty.
    Ne Gjermani p.sh. jane vrare afer 200 te huaj per motive raciste brenda 23 viteve te kaluara.
    Per cdo dite ka dhjetra, nese jo qindra konflikte dhe veprime kriminale me motive raciste dhe te urrejtjes nderetnike, nderfetare...

Ne Shqiperi dicka e tille nuk ndodh, pavaresisht se Shqiperia nuk mund te krahasohet me shtete e medha perendimore, ku jetojne nje numer konsiderueshem e etnive, kulturave dhe feve te ndryshme. Megjithate, fakt eshte se ne Shqiperi dhe ne shumicen e viseve shqipetare ekziston nje harmoni e lakmueshme fetare (edhe pse ndoshta jo perfekte, gje qe edhe nuk eshte reale) ku shume rralle ose kurre nuk ndodhin sulme te ndersjellta me motive te tille. Lere me vrasje apo masakra te ndersjellta.
    Konflikte dhe intolerance ka edhe ne Shqiperi. Por, keto nuk manifestohen ne menyre te njejte si ne shume shtete perendimore apo edhe shtete multietnike dhe multifetare ne bote, te krahasueshme me Shqiperine.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Antiproanti : 18-05-2013 më 21:12

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •