E pakrahasueshme...
Ne BE ka gjithsejt 2-3 milion emigrante ilegal, ne SHBA afer 12 milion.
Ne BE jetojne mbi 500 milion njerez, ne SHBA mbi 300 milion.
Emigrimi ilegal ne SHBA per shume arsye eshte shume me atraktiv dhe me i realizueshem se ne BE.
BE-ja, nder tjerash, perbehet nga shume shtete (te vogla dhe me te medha) te cilat kane ligje, rregulla, administrate dhe tradita shume me strikte se SHBA-te.
Ne njeren ane eshte shume me problematike te jetosh dhe punosh ilegalisht ne BE, sepse p.sh. nje vizite e thjeshte mjeksore si ilegal eshte problematike, ne anen tjeter eshte shume me thjeshte dhe pa kosto te larte te debosh ilegalet nga p.sh. Gjermania ne Shqiperi se nga SHBA ne Shqiperi.
Sidoqofte, arsya kryesore pse SHBA-te nuk e heqin vizat per Shqiperine dhe per shume shtete tjera eshte gjedja e keqe socio-ekonomike.
Cdo gje tjeter eshte dytesore dhe e varur drejtpersedrejti nga situata socio-ekonomike. Nje vend, i cili eshte ne situate te lakmueshme (te qendrueshme) socio-ekoniomike pothuajse automatikisht i permbushe edhe shumicen e kritereve tjera, pervec ndonje formal qe mund te permbushet brenda pak muajve.
Vendimi i BE-se per heqjen e vizave per shumicen e vendeve te Ballkanit perendimor eshte pjeserisht edhe vendim politik.
Ish Jogosllavia, edhe pse formalisht ka qene vend komunist apo diktatur komuniste, e cila ka shtypur te drejtat themelore te njeriut dhe te pakicave kombetare, ka gezuar liri te levizjes pa viza ne disa shtete te BE-se. Jo pse i ka plotesuar kushtet, por sepse prioritet kishte interesi ekonomik dhe politik i shteteve perkatese dhe BE-se.
kto qe thua ti nuk eshte fakt, ku i ke provat?hahhah
Po ajo dihet qe ti ke me shume dijeni se nje njeri qe vjen per nje jave, per nje muaj por prape dhe ne krijojm nje ide.
Pastaj sjemi ne tirane, por ka njerez qe njohim atje dhe ata mund te na tregojn
Nejse, perqindja e femrave te mbuluara ne shqiperi eshte shume e ulet per mendimin tim, e paperfillte.
Ne Oslo eshte me e larte
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Plaku me kostum : 16-05-2013 mė 13:53
kush te tha ty qe ky votim perfshin praktikantet? Ku ka praktikante ne fe tek ne?Ne kishe shkojne ne dite te vecanta feste ,ndersa ne xhami shkojne si praktikante,vetem katunare te vobekte.Prandaj dhe une shpesh beje thirrje qe te paraqitemi sic jemi, produkt i komunizmit dhe jo te votojme pa pergjegjesi, qe ti japim njerezve armiqesore, te shiturve tek arabet, privilegjin per tu ndjere magiorance fetare.Nese shqipatret do te votonin ashtu sic jane rrealisht, sic sillen, si e kane formimin e tyre shpirterore, vehabistet do te dilnin nje minorance fare e pa perfillshme dhe nuk do te kercenonin demokracine.Ne i kemi dhene atyre nje tapi te pa merituar.
Injorantin e kam frike,
Budallin e meshiroj,
Te diturin (civilin) e dua pa mase.
anesti,
ske punuar mire,
i ke lon vehabistet te ta kallin si thone nga durrsi.
po mos u dekurajo, do behet prape census.
--- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...
---voudou.. ---
Natyrishte qe une i di te gjitha keto, por shkrimi im nuk i ve rendesi realizimit final, heqjes se regjimit te vizave, une kam trajtuar si primare reformen pas perandorake.Nese krijohet nje program nga SHBA, reforma ka nje autore virtual dhe shqiptaret jane te detyruar te zbatojne ate.Pra nese do te kerkohen te dhena per nje individ, kjo nenkupton qe islamiket jane te privuar te prekin SHBA-ne.Me sa po ndjek zhvillimet e fundit dhe ne vendet e BE-se, do te kete nje reforme ndaj islamizmit, e cila do te vendose nen trysni muslimanet praktikanet, deri sa te detyrohen te largohen.Gjithsesi, shqiptaret nuk kane asnje interes te synojne drejt islamizimit te tyre.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 16-05-2013 mė 15:34
Injorantin e kam frike,
Budallin e meshiroj,
Te diturin (civilin) e dua pa mase.
"Nje ide qe nuk esht e rrezikshme nuk meriton te quhet ide"
Oscar Wilde
paqen, e sjell vetem drejtsia
nuk eshte tirana shqiperia
ata qe shef ti ne tirane mund te jene turq, boshnjake, arabe por edhe ndonje tiranas
shko ne fshatrat e shqiperise , aty ku ka shqiptare te vertete, shko ne plazh, shko neper shkolla
amerika e di kete gje, dhe un besoj se si vend evropian shqiptaret pas 3-4 vjetesh mund te levizin pa viza drejt amerikes.
berisha eshte ujk i vjeter, ai nuk flet kot.
Ne mos gabohem Berisha foli per LIBERALIZIMIN e vizave me USA (jo heqjen e tyre)
Neqoftese ka udheheqes ne Shqiperi qe mund te hape portat hermetike te perendimit Ai eshte Sali Berisha e askush tjeter
cili eshte ndryshimi mes liberalizimit dhe heqjes se vizave?
jo per gje, por me duket se po ia fut nje cike si kot.
liberalizim = heqje.
http://www.consilium.europa.eu/uedoc...jha/117555.pdf
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga the admiral : 16-05-2013 mė 18:31
Vasudhaiva Kutumbakam
Krijoni Kontakt