Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 21
    i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Për maqedonasit, armiku më i madh është…Shqipëria

Më shumë se 66 për qind e maqedonasve vlerësojnë se Serbia është vendi më miqësor ndaj Maqedonisë, ndërsa mbi 66 për qind mendojnë se Shqipëria nuk është vend miqësor me Maqedoninë.

Anketa është realizuar nga Instituti për hulumtimin e opinionit publik “Dimitrije Çupovski” nga data 17 – 21 maj, ku janë anketuar 1050 anketues, ndërsa hulumtimi kishte për bazë të analizojë perceptimet dhe qasjet e qytetarëve ndaj vendeve fqinje si dhe marrëdhëniet ndërfqinjësore, raporton INA.

Sipas anketës, 66 për qind e maqedonasve vlerësojnë se Shqipëria është një vend me qasje armiqësore ndaj Maqedonisë, ndërsa 79,8 për qind e shqiptarëve në Maqedoni kanë theksuar të kundërtën.

Serbia qëndron si vendi më miqësor dhe më i afërt për maqedonasit, sa i pëket qasjes dhe fqinjësisë së mirë. Në pyetjen për Serbinë se sa ky vend ka qasje miqësore ndaj Maqedonisë, mbi 66 për qind e maqedonasve kanë dhënë përgjigje positive, 28 për qind përgjigje negative. Ndërsa shqiptarët lidhur me këtë pyetje, 56 për qind mendojnë se Serbia ka qasje jomiqësore ndaj Maqedonisë, ndërsa 26 për qind kanë theksuar se Serbia ka qasje miqësore ndaj Maqedonisë.

Sa i përket Bullgarisë, 23,5 për qind e maqedonasve mendojnë se ky vend ka qasje miqësore dhe partneriteti me Maqedoninë, ndërsa mbi 36 për qind e shqiptarëve janë shprehur pozitivisht lidhur me Bullgarinë si vend mik. Rreth 64 për qind e maqedonasve kanë theksuar se Bullgaria ka qasje armiqësore ndaj Maqedonisë.

Lidhur me raportet me Greqinë, 86 për qind e të anketuarëve maqedonas kanë theksuar se ky vend ka qasje armiqësore dhe jomiqësore ndaj Maqedonisë, ndërsa shqiptarët janë shprehur 72 për qind rreth kësaj pyetje. Vetëm një pakicë e të dyja komuniteteve prej 6 dhe 9 për qind kanë vlerësuar se Greqia ka qasje miqësore ndaj Shkupit.

Në pyetjen se cilët nga këto vende kanë qëllime të mira ndaj Maqedonisë: 60 për qind janë shprehur vetëm pro Serbisë, 0,5 për qind për Shqipërinë, 4,5 për qind për Bullgarinë, 0,5 për Kosovën, 0,6 për qind për Greqinë etj.
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816

Për: Për maqedonasit, armiku më i madh është…Shqipëria

Keta sllavo Maqedonasit jane te cuditshem - armiku me i madh eshte Shqiperija !!

Serbia e pranon suverinitetin territorial te Maqedonise ,e mohon egzistimin e kombit maqedonas dhe nuk e pranon kishen e tyre ortodokse.
    Greqia e pranon Maqedonine por nuk ja pranon emrin.
    Bullgaret e pranojne shtetin e maqedonise,por nuk e pranojne qe egziston kombi maqedonas dhe gjuha e tyre.

Shqiperija e pranon edhe shtetin maqedonas,kombin dhe kishen e tyre ortodokse dhe prap deklarohen qe Shqiperija eshte armike per ta !

Te vetmit ne rajon Shqiptaret ja pranojme te gjitha (kombin,shtetin,kishen,gjuhen) dhe na llogarisin armiq.E shihni na urrejne gjenetikisht,pa marr parasysh c`far qendrimi merr ndaj tyre...Le ta lexojne naivet e forumit qe mendojne ndryshe !
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Citim Postuar më parë nga qeveriablu Lexo Postimin
    Keta sllavo Maqedonasit jane te cuditshem - armiku me i madh eshte Shqiperija !!

Serbia e pranon suverinitetin territorial te Maqedonise ,e mohon egzistimin e kombit maqedonas dhe nuk e pranon kishen e tyre ortodokse.
    Greqia e pranon Maqedonine por nuk ja pranon emrin.
    Bullgaret e pranojne shtetin e maqedonise,por nuk e pranojne qe egziston kombi maqedonas dhe gjuha e tyre.

Shqiperija e pranon edhe shtetin maqedonas,kombin dhe kishen e tyre ortodokse dhe prap deklarohen qe Shqiperija eshte armike per ta !

Te vetmit ne rajon Shqiptaret ja pranojme te gjitha (kombin,shtetin,kishen,gjuhen) dhe na llogarisin armiq.E shihni na urrejne gjenetikisht,pa marr parasysh c`far qendrimi merr ndaj tyre.
    pse ndodh kjo??????
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Popujt e balkkanit e pranojne njeri tijetrin permes armiqesise.Gjithmone ka qene nje zone e zjarrte.Shekulli i XX filloi me luftrat ballkanike dhe perfundoi me luften e fundit gjate shperberjes se Jugosllavise.Ketu urejtja eshte ushqimi i prteferuar shpirterore.Dhe sot zerat e larte politike, si tregues te politikes se masave rrevolucionare, jane te gateshme te cedojne demokracine dhe paqen ne rajon.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324

Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    pse ndodh kjo??????
    Ti e di shume mire, kot pjyet, por po ta rikujtoj. Thjesht! Eshte epshti i urejtjes qe valvitet ne tupat ortodokse kundrejt muslimanve. Por ky epsht egersohet kur nje popull musliman eshte i dobet, sic eshte rasti i shqiperis. Kurse kur behet fjal per popull musliman si Turqia, ortodokset e tu ju fillojn pikan neper pandallona, sa qe tmerohen nga frika.
    Ndryshuar për herë të fundit nga altin55 : 26-05-2013 më 11:28
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

i/e regjistruar Maska e Archon
    Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Citim Postuar më parë nga altin55 Lexo Postimin
    Ti e di shume mire kot pjyet por po ta rikujtoj. Thjesht! Eshte epshti i urejtjes qe valvitet ne tupat ortodokse kundrejt muslimanve. Por ky epsht eegersohet kur nje popull musliman eshte i dobet sic eshte rasti i shqiperis kurse kur behet fjal per popull musliman si Turqia ortodokset e tu ju fillojn pikan neper pandallona sa qe tmerohen nga frika
    Clidhje ka ortodoks apo mysliman,aty thote qe maqedonasit urrejne pas shqiptareve me shume greket,edhe keta ortodokse jane,pse i urrejne???
    Po boshnjaket qe jane myslimane dhe te dobet pothuajse sa ne,perse nuk i konsiderojne si armiq?

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324

Ka lidhje o korca ka. Mbas shqiptarve jane boshnjaket.Por shqiptaret e maqedonis dhe te kosoves ju a kane thyer hundet shkive, prandaj e kane dhe me te theksuar urrejtjen per ne. KURSE boshnjaket jane popull i but.
    Maqedonasit kane te bejne me shqipot e maqedonis dhe te Kosoves, qe jane me trima dhe te zgjuar se te shqiperis.
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

Perjashtuar nga Mod.
    Anëtarësuar
    07-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    5,308

Shqiperia e madhe
    urrejtja nder shekuj

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

qe jane me trima dhe te zgjuar se te shqiperis
    lol kjo qe e bukur.
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

shume e qarte..maqedonasit e lidhin me shqiperine por ne te verteter e kan me shqiptaret qe jan ne maqedoni..e dine mire se nese do te egzistojne si shtet jane shqiptaret ato qe do i mbajne ne kembe..nese nuk duan shqiptaret atehere maqedonia shperbehet dhe shuhet miti i kombit maqedon..dhe shqiptaret po e luajne mire rolin e paterices per ta..
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •