Eshte turp te ju lexoj e te ju degjoj njeri qe flisni me kaq dashamirsi ne emrin e nje Greku duke ja lejuar vetes tuaj qe nuk egziston njeri nga shqiptaret qe e meriton te jet ne krye te komunitetit Ortodoks me gjithse turpin ēdo kush e ka per veten e ti, une them me plot bindjen qe ka plot e perplot shqiptar qe e meritojne dhe jan te denje dhe ne lartesin e duhur per te qen ne krye te ēdo feje ne shqiperi ,kshu qe te dashur shqipfoles mos ja lejoni vetes tuaj ta quani shqiptar as arvanitas as veten tuaj e as anastasin arvanitas jan gjith ata shqiptar qe kan lejuar vetes dhe familjes se tyre qe ta mbajne gjuhen dhe traditen e arvanitasve, nese Anastasi keka kaq i mir per fen ateher atij ju dashka qe prifterinjet e ortodoksi shqiptare qe u maskaruan nga vet Shteti Grek pse keta "legena"nuk i deklarojn shenjetor te kishes ortodokse shqiptare perderi sa i perkasin nje rreligjoni fetar,ky eshte nje turp i yni si komb qe se kerkojm me doemos dhe i gjith atyre qe e quajn veten ortodoks dhe e vetshpallin Anastasin si njeriu me te denje per shqiptart ortodoks , sdi ēte them me gjat por ky eshte turp i vertet ,sepse jeni kaq te apasionuar mbas Anastasit sa ju keni Harruar te flisni per prifterinjet e ortodoksis shqiptare ,une them qe gjith ata persona qe kerkojn te ēojne ne mbivlersim anastasin dhe te harrojne prifterinjet e ortodoksis shqiptare ,une pervete do i quaja shqipfoles e jo ortodoks shiptar,besoj qe ky FORUM ESHTE DHE I PERKET SHQIPTARVE nese jo atehere jemi pjestar te nje komuniteti shqipfoles ku ne shqiptart nuk kemi vend per te diskutuar, nese dini kuptimin se ēesht babai dhe ēesht njerju ateher do kuptoni se vertet eshte me mir te kesh ne krye te komuniteteve fetare bashke kombas shqiptar se sa nje te huaj flm per mirkuptimin.
Krijoni Kontakt