Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 43
    i/e regjistruar Maska e Marya
    Anėtarėsuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665

Pėr: Si e mesuat qenin tuaj pekinez te mos urinoje/beje pis ne shtepi?

Faleminderit broken.
    Qe e vogel i kam patur fiksim macet, madje kur isha e vogel gjeja ndnj mace te vogel e fusja ne nje kuti kartoni dhe e mbaja fshehur derisa mamaja e pikaste dhe ma nxirrte jashte, nuk me linte dhe me kujtohet edhe kesaj dite sa e lenduar ndihesha.
    Sot shikoj vajzen sa shikon nje mace pispis ja ben, duket qe i ka shume qef dhe tham ta marrim nje, frika e vetme eshte pislleku dhe mos ma cjerri vajzen ne fytyre, sy dhe mos i transmetoje ndnj mikrob. Do shohim besoj se do adaptohen me njera tjetren prandaj dua ta marr macen qe te vogel.
    Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo

cherry blossom girl
    Anėtarėsuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095

ne te vertete keshillohet qe kur ke femije te vogel te merret nje mace e rritur sepse sic po thoja edhe me pare jane me te qeta dhe te matura, por e kuptoj mire qe nje mace e vogel te terheq me shume dhe jam e sigurte qe do te mesoheni shume shpejt ju me ate dhe anasjelltas. me kalimin e kohes kupton edhe nga tonacioni i mjaullitjes se cfare po mundohet te te kerkoje, kupton nese macja eshte e bezdisur apo e friksuar, nese do te luaje, nese ka uri, apo thjesht po te te pershendet. tregojne shume elegance ne sjellje, sidomos femrat, por shpesh here te bejne edhe per te qeshur, psh kur shohin ndonje zog dhe mundohen te "flasin" me te duke e imituar. nuk dua te tregoj me shume sepse eshte me bukur kur i zbulon vete pak nga pak

mos u merakos nuk cjerrin ne fytyre, sepse edhe ato vete e kuptojne qe eshte dicka qe shkakton dhimbje, por kur jane shume te vogla dhe ti je duke luajtur me to, psh duke i levizur gishtat e tua shume shpejt para tyre, ato mund t'i shtrengojne gishtat me putra dhe te te kafshojne, sepse ne ate moment harrojne qe gishtat jane te tuat, kujtojne se eshte nje loje dhe vazhdojne te luajne ne kete menyre. vec se kur jane te vogla dhembet e tyre nuk demtojne fare, po ashtu edhe thonjte, por kjo gje mund t'i behet zakon dhe keshtu mund ta perseritin edhe kur jane te rritura, dhe atehere po qe te dhemb nese te kafshojne me dhembe. megjithese varet shume edhe nga karakteri i maces, por mire eshte te mos i mesosh keq qe kur jane te vogla.
    sa per pastertine, besoj se macja eshte nje nder kafshet me te pastra. pastrohen vazhdimisht, edhe pasi kane ngrene nuk u mjafton te lepijne buzet por fillojne te pastrojne gjithe trupin. e imja vdes per eren e rrobave te sapo lara, shtrihet mbi to dhe une e kuptoj qe ka qene aty sepse kur me afrohet i mban ere te mire i gjithe trupi. era e keqe qe ndihet nganjehere ne disa shtepi ku jetojne mace vjen nga ushqimi jo nga macja. prandaj mundohu t'i marresh ushqim me cilesi dhe sa me natyral. baza ushqimore eshte mishi i pules ose peshku dhe biskotat e posacme per mace. mishin e zier mund ta pergatisesh edhe ti vete (pa kripe sepse kane veshka shume delikate ) ose mund ta blesh te konservuar por me perberes natyral qe te mos mbaje fare ere.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga broken_smile : 18-05-2013 mė 11:04

.................... Maska e iktuus
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261

Citim Postuar mė parė nga Marya Lexo Postimin
    edhe ne pas afersisht dy javesh do kemi nje macok, eshte akoma i vogel , sa te hiqet nga gjiri i nenes do e marrim, vecse kam hall edhe une per eliminasionet, si ta ndres qe ti bej ne nje vend,
    Clidhje ka me temen ky postimi yt?
    E bukur forumit eshte sepse dialogon dhe shqyrton per probleme te ndryeshme. Kush ka dijeni per nje fushe, aspekt te caktuar sqaron dhe ndihmon tjetrin ne fjale. Cuditem se si macoku i gjyshes mund te jete pjes e asaj ndihme edukative qe kerkon hapesi i temes.
    Per inerci lind pyetja, po postimi im clidhje ka me temen?
    Ndihem vertet keq qe hyra ne temen e ketij forumi si nje person kritikues, por e kam per detyr morale te shpjegoj me tone keshillues femrave te moshes se tret (gjysheve) qe edhe pse perballen me peshen e viteve ne shpatulla kjo nuk i lejon ato qe ne cdo teme te ndihen prezent duke shprehur qoft edhe absurditete.
    Ju Inkurajoj gjithashtu qe mot te me pergjigjeni sepse keshtu e njollosim temen duke e bere chit-chat. Me respekt une nipi juaj
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Citim Postuar mė parė nga Gentian_gr Lexo Postimin

Ketij i thojne rekomandim,por te jem i sinqerte s'do kish shans te hynte ne shtepine time nje qen.

I shikon me makina lux, e me veshje lux e kur u shkon ne shtepi sakte era QEN.
    Shtepia ime nuk vjen era qen. Vjen era Febreze. :P
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mia@ : 19-05-2013 mė 13:15
    Feelings change - memories don't.

Perjashtuar nga Mod.
    Anėtarėsuar
    07-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    5,308

Citim Postuar mė parė nga mia@ Lexo Postimin
    Shqtepia ime nuk vjen era qen. Vjen era Febreze. :P
    Mos e perdor shume se mos te shkakton ndonje alergji tek femijet

vjen era qen
    ti e mbulin me febreze

Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Citim Postuar mė parė nga Plaku me kostum Lexo Postimin
    Mos e perdor shume se mos te shkakton ndonje alergji tek femijet

vjen era qen
    ti e mbulin me febreze
    Po jo o plak, jo se se perdor shume. Desha te dilja tek fakti qe shtepia ime vjen era pasterti. Preferoj me shume ajrosjen natyrale. Plus qenin nuk e le te vije verdalle ne tere shtepine. Ja kam kufizuar levizjen vetem ne nje pjese te shtepise. Ne dhomat e gjumit as behet fjale. Dhe ne dhomen e ndjenjes shume pak.

cherry blossom girl
    Anėtarėsuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095

sa kohe ke qe e ke marre qenin mia?

Perjashtuar nga Mod.
    Anėtarėsuar
    07-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    5,308

Citim Postuar mė parė nga mia@ Lexo Postimin
    Po jo o plak, jo se se perdor shume. Desha te dilja tek fakti qe shtepia ime vjen era pasterti. Preferoj me shume ajrosjen natyrale. Plus qenin nuk e le te vije verdalle ne tere shtepine. Ja kam kufizuar levizjen vetem ne nje pjese te shtepise. Ne dhomat e gjumit as behet fjale. Dhe ne dhomen e ndjenjes shume pak.
    Perse e ke marre qenin?

Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Jo shume broken. Eshte vetem disa javesh. Cik i veshtire fillimi, por te jep dhe kenaqesi. Love her.

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657

Une kam nje kanarine ( kaq mundem ) dhe dje I bleva nje kafaz te ri, meqe e rastisa rastesisht ne nje dyqan antik. Vetem pas 15 min pasi e transferova ne shtepine e re, vec kur shohim kanarinen free, fap fup perplaste krahet neper family room. Ua ua iku iku, kanarina. mire qe e gjeti rrugen po prape vete se po vrisja mendjen si ta kap prape une ate. That's it, kafazi I ri antik do kthehet prape aty ku u ble! Lol
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga PINK : 19-05-2013 mė 13:59
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Fjalėt Kyēe pėr Temėn

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •