Flet ish-kryetari, Eduard Selami: Jam gati të kandidoj për PD-në
Interviste/ Eduard Selami rikthehet në Tiranë: FRD e Topit s’do jetë problem në zgjedhje, nga PD kanë dalë 10 parti.
Rikthehet ish-kreu i PD: Dua të kontribuoj. Selami: Jam gati të kandidoj për PD në zgjedhje.
Ish-kryetari i Partisë Demokratike, Eduard Selami, rikthehet në politikën shqiptare dhe shprehet i gatshëm të kandidojë me Partinë Demokratike. I kthyer në Shqipëri me rastin e përvjetorit të vdekjes së të atit, Selami ishte i ftuar në emisionin “Opinion” me gazetarin Blendi Fevziu në TV Klan. Ai flet për mundësinë e fitores së një mandati të tretë qeverisës të PD, ndërsa mendon se forca e re politike e dalë nga PD, Fryma e Re Demokratike, nuk do të ndikojë me votat e saj në rezultatin zgjedhor të 23 qershorit.
Ju thoni se jeni pjesë e strukturave formale të PD, çfarë do të thotë kjo?
Sepse sipas statutit, unë kam qenë kryetar i PD dhe aktualisht jam anëtar i Këshillit Kombëtar të PD-së.
A e keni ushtruar këtë funksion?
Me mënyrën time po. Fakti që unë vazhdoj të mbështes edhe me këtë intervistë PD-në, besoj në një fitore të mundshme të PD-së në zgjedhjet e ardhshme. PD është një parti elektorale dhe koha e partive të vjetra ka kaluar. Unë ndihem fare pranë PD-së, edhe pse jam larg Shqipërisë. Unë takohem me të zgjedhur, me anëtarë të PD-së, jam takuar dhe me zotin Berisha. Jam takuar në vizitën e mëparshme.
Nëse ju do të angazhoheni në politikë, cila do të ishte forca politike që do të zgjidhnit?
Forca së cilës i përkas është PD, s’ka pasur asnjë mëdyshje për këtë.
Nëse kjo parti do t’ju ftonte që të kontribuonit në këto zgjedhje, ju do të ishit i gatshëm t’i shërbenit?
Me kënaqësi do ta pranoja ftesën.
Në vitin 2005 është shkruar në shtyp se keni pasur një ftesë nga PD dhe ju keni hezituar të ktheheshit në Shqipëri dhe të ndihmonit PD…
Nuk mund të jap detaje, por nuk është aq e lehtë kur një ftesë vjen një javë apo dy javë përpara, me familje, me punë, me të gjitha, nuk është aq e lehtë për të. Unë nuk sjell ndonjë ftesë zyrtare formale për këtë punë, por edhe nëse ka qenë kështu, ajo nuk do të thotë se unë nuk mund të kontribuoj në një rast tjetër.
(Intervisten e plote e lexoni ne numrin e sotem te gazetes Panorama)
Burimi:Panorama
Krijoni Kontakt