Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 27
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,024
    Postimet në Bllog
    22

Eduard Selami: Jam gati të kandidoj për PD-në

Flet ish-kryetari, Eduard Selami: Jam gati të kandidoj për PD-në

Interviste/ Eduard Selami rikthehet në Tiranë: FRD e Topit s’do jetë problem në zgjedhje, nga PD kanë dalë 10 parti.

Rikthehet ish-kreu i PD: Dua të kontribuoj. Selami: Jam gati të kandidoj për PD në zgjedhje.

Ish-kryetari i Partisë Demokratike, Eduard Selami, rikthehet në politikën shqiptare dhe shprehet i gatshëm të kandidojë me Partinë Demokratike. I kthyer në Shqipëri me rastin e përvjetorit të vdekjes së të atit, Selami ishte i ftuar në emisionin “Opinion” me gazetarin Blendi Fevziu në TV Klan. Ai flet për mundësinë e fitores së një mandati të tretë qeverisës të PD, ndërsa mendon se forca e re politike e dalë nga PD, Fryma e Re Demokratike, nuk do të ndikojë me votat e saj në rezultatin zgjedhor të 23 qershorit.

Ju thoni se jeni pjesë e strukturave formale të PD, çfarë do të thotë kjo?
    Sepse sipas statutit, unë kam qenë kryetar i PD dhe aktualisht jam anëtar i Këshillit Kombëtar të PD-së.
    A e keni ushtruar këtë funksion?
    Me mënyrën time po. Fakti që unë vazhdoj të mbështes edhe me këtë intervistë PD-në, besoj në një fitore të mundshme të PD-së në zgjedhjet e ardhshme. PD është një parti elektorale dhe koha e partive të vjetra ka kaluar. Unë ndihem fare pranë PD-së, edhe pse jam larg Shqipërisë. Unë takohem me të zgjedhur, me anëtarë të PD-së, jam takuar dhe me zotin Berisha. Jam takuar në vizitën e mëparshme.
    Nëse ju do të angazhoheni në politikë, cila do të ishte forca politike që do të zgjidhnit?
    Forca së cilës i përkas është PD, s’ka pasur asnjë mëdyshje për këtë.
    Nëse kjo parti do t’ju ftonte që të kontribuonit në këto zgjedhje, ju do të ishit i gatshëm t’i shërbenit?
    Me kënaqësi do ta pranoja ftesën.
    Në vitin 2005 është shkruar në shtyp se keni pasur një ftesë nga PD dhe ju keni hezituar të ktheheshit në Shqipëri dhe të ndihmonit PD…
    Nuk mund të jap detaje, por nuk është aq e lehtë kur një ftesë vjen një javë apo dy javë përpara, me familje, me punë, me të gjitha, nuk është aq e lehtë për të. Unë nuk sjell ndonjë ftesë zyrtare formale për këtë punë, por edhe nëse ka qenë kështu, ajo nuk do të thotë se unë nuk mund të kontribuoj në një rast tjetër.

(Intervisten e plote e lexoni ne numrin e sotem te gazetes Panorama)

Burimi:Panorama

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,024
    Postimet në Bllog
    22

Për: Eduard Selami: Jam gati të kandidoj për PD-në

Selami: PD fiton zgjedhjet, i gatshem te kandidoj per te

Anetari i Keshillit Kombetar te PD, Eduard Selami, ne nje interviste ekskluzive qe dha dje ne Tv Klan per emisionin “Opinion”, konfirmoi rikthimin dhe mbeshtetjen ndaj PD. Duke theksuar se ka qene dhe mbetet pjese e strukturave te PD dhe se nuk eshte larguar asnjehere prej kesaj partie, z.Selami perjashtoi cdo mundesi afrimi me Frymen e Re Demokratike te Bamir Topit. Z.Selami, tha se nje afrim me FRD, as qe e shtronte si ceshtje. I bindur se PD do t’i fitoje zgjedhjet ne kete mandat te trete qe ajo del me 23 qershor per t’ia kerkuar elektoratit, z.Selami argumenton se arritjet e ketyre viteve duhet ta nxisin kete mazhorance qe te kerkoje serish voten e shqiptareve. Selami foli dhe per largimet nga PD duke pohuar se thuajse te gjithe ata qe ne vite jane larguar, me pas jane rikthyer. Sa i perket koalicionit me nje parti te majte, z.Selami tha se aleanca me LSI, eshte shenje e pjekurise politike, duke theksuar se ne kete rast ka fituar Shqiperia.

Intervistoi: Blendi Fevziu

A keni ftese konkrete per t’u angazhuar ne politike?

Une asnjehere nuk jam larguar perfundimisht, por nuk eshte se ne cdo fushate qe vjen une mezi pres qe te afrohem.

Keni pasur oferta me pare?

Kam pasur kontakte dhe sugjerime, por asnjehere ato nuk jane zyrtarizuar.

Kane munguar ftesat apo ka munguar deshira?

Nuk them se ka munguar deshira ime, por them se pozicioni im eshte paksa delikat se kam qene larg. Por une jam pjese e strukturave te PD, jam anetar i Keshillit Kombetar te PD.

E keni ushtruar kete detyre si anetar i Keshillit Kombetar te PD?

Sipas menyres sime po, edhe ky prononcim qe jap sot flet per kete. Kam dhene mendimin tim, ka zera te ndryshem, ka mendime te ndryshme, ka njerez qe jane ne distance. Une jam takuar me njerez te ndryshem, jam takuar edhe me z. Berisha.

Pse duhet te kemi besim tek ju kur ndarja juaj me PD ka qene e veshtire?

E veshtire jo, problematike jo, u ndame per shkak te nje vizioni qe kishim. Sic ishte Kushtetuta, nuk fitoi me votim dhe ne u ndame. Ju keni qene deshmitar si gazetar kur ju kam bere thirrje PD per ta votuar ne Kuvend dhe jo me referendum. Une dhe mund te mos e thosha dhe nuk me rrezikohej posti i kryetarit.

Pas largimit tuaj, keni bere thirrje qe te tjeret te mos largohen?

Jo drejtperdrejt, por une prape isha kryetar i delegacionit te Keshillit te Europes dhe dhashe kontributin tim. Nuk kandidova ne asnje forum dhe mendova e mendoj se kam bere nje nga veprimet me te mira, pra vendimi per t’u rikthyer ne karrieren time akademike.

Keni gati 18 vjet “divorc” me PD, si ka qene raporti juaj gjate kesaj kohe?

Kam qene gjithmone i lidhur me PD sepse nuk ka pasur divorc. Kam qene gjithmone perkrah Partise Demokratike, asnjehere nuk jam larguar prej saj.

Ka pasur komente qe ju do te kandidoni per nje force politike te re?

As nuk jam kontaktuar dhe as nuk eshte nje ceshtje.

Nese do te angazhoheni ne politike ke do te zgjidhnit?

Forca qe une i perkas. Nuk ka asnje ndryshim, asnje dyshim, me PD.

Pra po te kishte ftese nga PD do ta pranonit ?

Me kenaqesi do ta pranoja ftesen per ta mbeshtetur.

Tani jeni i gatshem ta lini jeten tuaj stabel ne SHBA?

Eshte mbase nje nga vendimet e mia te veshtira ne jete. Nese PD do te kerkoje te me kandidoje, me kenaqesi do t’i pergjigjesha.

Keni pasur bisedime konkrete?

Me drejtues te PD, po, por kandidimi vjen nepermjet strukturave te partise. Nuk kemi shkuar aq larg me biseda, ketu me ju eshte biseda qe kemi shkuar me larg.

Pse besoni se PD ka ndryshuar sot?

Ne cfare kuptimi?

Ne kuptimin e zhvillimeve te brendshme te PD dhe kontributeve qe jep per vendin...

Une mendoj se edhe me pare PD ka dhene kontribut dhe kontributi me i madh eshte fakti qe e solli Shqiperine ne rrugen e progresit sic beri kur shembi komunizmin dhe e futi Shqiperine ne progres. Une nuk kam menduar se PD nuk eshte nje force progresive, po ta kisha kete mendim, nuk do kisha mbeshtetur.

Edhe pas dy mandatesh?

Patjeter, nuk ka ne Shqiperi ndonje ligj, qe te thote se nuk ke te drejte te qeverisesh pas dy mandatesh.

Cilat jane shanset e PD per nje mandat te trete?

Nuk do te jete e lehte, por shanset jane, eshte elektorati qe vendos, por shanset jane.

Me cfare shansesh del PD?

Me nje bilanc pozitiv. Ka nje shprehje: fushata elektorale behet ne poezi zgjedhjet behen ne proze, ka shanse per nje fitore te mundshme te PD. Shqiptaret me voten e lire do ta vendosin.

Raportet tuaja me kryetarin e PD, pasi ju jeni takuar si jane. A ka pasur hije pas nje takimi te gjate?

Ka qene nje takim mjaft i sinqerte dhe i hapur, me vleresime te dyanshme dhe nuk ka asnje problem ne kete drejtim.

Pse ndarjet e viteve ’90 kane qene dramatike?

Une nuk e quaj keshtu, mbase dhe mungesa e eksperiences dhe emocionet kane qene shume me te forta ne ate kohe. Sado dramatike te kene qene, shumica e atyre qe jane larguar jane kthyer serish ne PD. Une nuk jam larguar, por jeta ime ka marre nje drejtim tjeter.

Si e gjeni shoqerine shqiptare sa here ju ktheheni ne vend?

Me kenaqesi e gjej me nje progres te vazhdueshem. Shqiperia e sotme eshte shume here me e mire sesa Shqiperia e viteve te shkuara dhe une per kete jam i gezuar.

A eshte Shqiperia, ajo qe keni enderruar 22 vjet me pare?

Nje pergjigje shkurt, PO. Dhe kjo me ben krenar, eshte nje Shqiperi qe ecen drejt Europes nje vend ne Keshillin e Europes, ne NATO, nje vend prane Europes, nje Shqiperi qe ecen ne te gjitha aspektet, nje vend qe eshte shume prane futjes ne BE. Ka ikur ajo zymtesia e se kaluar.

Cilat kane qene gabimet me te medha te klases politike?

Mendoj se eshte mungesa e eksperiences, demokracia ka nevoje per te dyja palet, si per poziten dhe opoziten, por ka gabime qe mbajne tensione te panevojshme. Duhet bashkepunim. Sepse aty ku Shqiperia ka ecur me shpejt gjithmone aty ku ka pasur nje bashkepunim. Kur tensionet politike ngrihen, Shqiperia eshte ajo qe demtohet.

Cila eshte merita me e madhe e klases politike?

Ajo qe Shqiperia eshte ne rrugen evropiane, ne rrugen e forcimit te institucioneve. Une e shikoj me kenaqesi debatin, ka pjekuri klasa politike sic ka edhe shoqeria shqiptare.

A mendoni se do te kete largime drejt FRD, do te krijohen pakenaqesi ne PD?

Keto kane ndodhur gjithmone ne PD dhe jane kthyer serish prane saj. Kjo nuk e demton PD.

Si e shihni ju nje koalicion te nje force te djathte si PD me nje force te majte si LSI dhe a ka funksionuar ky koalicion?

Si nje pragmatizem politik, si shenje te pjekurise te PD, nuk eshte nje marreveshje e bere mbi bazen e ndjenjave dhe une mendoj se Shqiperia ka perfituar nga kjo, megjithese une mendoj se ka mjaft ne PD, qe jane te pakenaqur. Por une mendoj se i ka sherbyer Shqiperise, sepse Shqiperia ka bere hapa me progresive ne keto kater vjet. Mendoj se ky koalicion ka futur elemente te rinj te kultures demokratike. Ka te tjere qe mendojne se jane pazare por une nuk e shikoj keshtu. E shikoj si nje shenje maturie dhe pjekurie nga ana e PD dhe e politikes shqiptare. E kam uruar z. Meta per kete hap qe ka ndermarre, i kam thene qe eshte per te miren e Shqiperise dhe i qendroj serish kesaj pas kater viteve.

Ka pasur nje deklarate te SHBA per 21 janarin, si e shikoni?

Vendimi eshte akoma ne proces, nuk ka mbaruar. Keshtu qe une rezervoj nje pergjigje. Sa per prononcimin e ambasadorit, ai vjen nga deshira per te ndihmuar. Nuk duhet lexuar me shume sesa duhet.

Ka pasur nje reagim te SHBA per shtimin e deklaratave te nacionalizmit?

Nese vjen nga ambasadori, ajo eshte linja zyrtare e SHBA. Une mendoj se pati nje rritje te natyrshme te patriotizmit me rastin e 100 vjetorit te Pavaresise. Shqetesimin e tyre une e quaj te drejte, sepse nje ekstrem ushqen ekstremin tjeter dhe gjerat dalin nga duart. Ne nuk na intereson si Shqiperi qe te futemi ne rruget e nacionalizmit. Ceshtja shqiptare eshte ne ditet e saj me te mira.

MAPO

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,024
    Postimet në Bllog
    22

Nese vjen nga ambasadori, ajo eshte linja zyrtare e SHBA. Une mendoj se pati nje rritje te natyrshme te patriotizmit me rastin e 100 vjetorit te Pavaresise. Shqetesimin e tyre une e quaj te drejte, sepse nje ekstrem ushqen ekstremin tjeter dhe gjerat dalin nga duart. Ne nuk na intereson si Shqiperi qe te futemi ne rruget e nacionalizmit. Ceshtja shqiptare eshte ne ditet e saj me te mira.
    Me behet qejfi qe Eduard Selami ka zgjedhur te ri-integrohet ne jeten politike shqiptare. Politika shqiptare ka nevoje me shume se kurre per koka te ftohta dhe zera te arsyeshem. Sidomos kur ai sjell nga dy dekadat ne Amerike nje perspektive te re dhe te fresket mbi vendin dhe te ardhmen e tij.

Albo

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Me behet qejfi qe Eduard Selami ka zgjedhur te ri-integrohet ne jeten politike shqiptare. Politika shqiptare ka nevoje me shume se kurre per koka te ftohta dhe zera te arsyeshem. Sidomos kur ai sjell nga dy dekadat ne Amerike nje perspektive te re dhe te fresket mbi vendin dhe te ardhmen e tij.

Albo
    Mire e ke se ketyre qe ka PD-eja ju ka dal boja dhe duhen rifreskuar.

btw udhezimet prap nga qendra do ti marr edhe Eduarti

Komunistet do te na udheheqin ter jeten

U pa puna jone !
    Revolution 1848

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224

S'ia doli dot ne Amerike ky edhe tani po lepihet per nje kandidature. Interesi cfare nuk te ben!
    I LOVE GOD

j&g

Bordi Drejtues Maska e Ingenuous
    Anëtarësuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    974

Une jam shume i bindur dhe i sigurt se arsyet e Selamit kane qene PATRIOTIKE.
    Malli per vendlindjen, deshira per te kontribuar, familja, sidomos familja politike. Mall, nostalgji, deshire, vullnet, krenari. Keto kane qene arsyet per kthimin e Selamit.
    "Askush nuk eshte perfekt, une jam askushi"

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657

Mbase u merzit ketej. Qendron dhe kjo . Lol
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Djalë Drenice Maska e Lexuesi_
    Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014

Citim Postuar më parë nga loneeagle Lexo Postimin
    S'ia doli dot ne Amerike ky edhe tani po lepihet per nje kandidature. Interesi cfare nuk te ben!

Ishte Saliu qe e largoj dhe si dha hapsire sepse ky ishte i ri asokohe dhe nuk i merte mendja te integrohej ne ndonje parti tjeter.

Por vertete i duhet PD-se Eduardi, Eduardi nuk kaa nevoj per PD -PD ka nevoje per Eduardin

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

sa e moren vesh komunistet per afrimin e selamit me pd-ne filluan krokatjet..braqe e kishte quajtur '' te rrahur '' nga berisha ..miu i beratit kishte filluar te tronditej pasi flitej se selami po kandiduaka ne berat ..kur ben te zgjuarin miu i beratit valla mos mbet kush ne kembe..bile nganjehere ben edhe trimin..ndersa nje palle tjeter qe sa ka hyre ne parlament nje far tare i kishte thene legen pse gjoja selami paska shite makina ne amerike..te mos flasim per bamke topen qe i kishte rene te fiket kur kishte marre vesh qe selami nuk kishte pjerdhe fare per te .hej zot aman cbejne te pafytyret kur nuk kan interes te dicka..edhe zorret e barkut i nxjerin ..kur kan interes bicen jua lepijne..

uroj qe selami dhe shoket e tij verterte te sjellin dicka ne pd..sali berisha vertete din te sillet si politikan..din momentin kur i duhen njerez te paperlyer..
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

i/e larguar Maska e ionian
    Anëtarësuar
    27-12-2002
    Vendndodhja
    *
    Postime
    200

Qe politika eshte si nje femer jo shume e ndershme e kam besuar por qe do te arrinte deri ketu kete nuk ma priste mendja !!! Ky Selami kur ishte dikur ne PD e zuri Sala me shpulla dhe ky i shkreti ka frika mos e pesonte si shume te tjere (plot miq dhe shok te Sales) iku nga syte kembet , sa me larg te ishte e mundur , dhe mberiti ne Usa . Atje mesa me thane , u mor me shitjen e makinave te perdorura dhe sic duket nuk ia doli mbane dhe keshtu meqe ja ka marre doren ketyre gjerave te perdorura mendoi se kete radhe eshte momenti i tij. Te uroj me gjithe zemer Zoti Selam (emer dhe ky eeee!) te kanditosh dhe te mos fitosh . Selamit selam ...ham ham ....

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •