Close
Faqja 12 prej 12 FillimFillim ... 2101112
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 117 prej 117
    Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170

Re: Re: mujo

Postuar më parë nga Tahox
    "nuk te takon ty te flasesh per Biblen por na takon neve"
    Prej nga atehere e drejta jote per te flasesh per Kuranin.

"ti je myslyman dhe gjykon si arab(me fryme arabe)"
    Te krishteret po mendokan shqip, ndersa muslimanet po mendokan arabisht. Mjere italianet nese gjykojne italisht, duhet shqip.

"nuk gjykon ashtu siç Perendia do"
    Edhe muslimani beson se gjykon ashtu sic Perendia do. Befasuese?!

"nejse italianet e thone bukur.."te kane bere larjen e truve ty"!
    Nuk e thone vetem italianet.
    Tahox kjo puna e shkrimit te Ketij eshte si puna e nje femije te vogel te cilit babai i tij i duket me i foti ne bote per shkak se nuk njeh tjeter.
    keshtui edhe i Krishteri ka te drejte se nuk njeh njeri tjeter pervec italianeve dhe se duket kur te benkan larjen e truve perhere flet si kodra pas bregut.
    ai ka te drejte pasi italianet jane mjeshtra ne kete pune.
    Injoranca nuk zhduket me top

Larguar Maska e cunimartum
    Anëtarësuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    678
    nuk te takon ty te flasesh per Biblen por na takon neve, sepse ti je myslyman dhe gjykon si arab(me fryme arabe) dhe nuk gjykon ashtu siç Perendia do..nejse italianet e thone bukur.."te kane bere larjen e truve ty"!
    pupupu cfare niveli mundohemi te sqarojme ne, mjere ne.
    o i krishter kot per kuriozitet ca shkolle po ben ti qe te mesoka qe po te jesh musliman dmth. qe gjykon me fryme arabe. E merr vesh ca thua ti apo thjesht e leshon, se mua s'ma merr mendia te jesh as i krishter ti, ata te krishtere qe kam pas njof une kane qene cuna te qute te pakten i thoshin dy llafe per te qene, po ti .... aha

nejse degjo te jap nje keshille te sinqerte , here tjeter mendo ca thua se duke bere keshtu e ul krishterimin pertoke
    ok???
    Fen e ke krejt personale. MEMEDHEUN E KEMI TE PERBASHKET.

SPHINX
    Anëtarësuar
    17-04-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    835
    keshille per forumistat e kesaj teme:
    ky debat eshte ka zot a s'ka zot , mos i hidhemi ne gryke njeri-tjetrit,te krisheret myslimaneve dhe anasjelltas. Hidhjuni ne qafe dodonit dhe hapni teme tjter per debate ose dergoni mesazhe private. Jam mese i sigurt qe Dodoni shikon dhe kenaqet si po zihemi me njeri-tjetrin. Dhe njehere nuk eshte teme kush eshte feja e vertete ajo kristiane apo ajo myslimane, por eshte ka zot a s'ka zot prandaj te dyja palet te sjellim argumenta te forta per pranine e zotit dhe tia zeme gojen DODONIT.
    me respekt Isomer

Larguar Maska e cunimartum
    Anëtarësuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    678
    Isomer ke te drejte dhe per mua fakt me te forte se egzistenca e universeve dhe galaktikave nuk ka
    PIKE
    Fen e ke krejt personale. MEMEDHEUN E KEMI TE PERBASHKET.

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    mrdt!

Dodon, a mund shkurt te ma sqarosh qendrimin tend mbi kuranin (nuk i lexova gjith shkrimet!!!), duke MOS e krahasuar ate me biblen?

Kurani eshte liber autokton, pershkak se ka rrjedhojen e dokumentuar.

Perberja e kuranit eshte e thjeshte, respektivisht i ka dy kaptina kryesore te sureve (qe ne kuran nuk dallohen), por studjuesit i dajne suret ne ato mekase dhe ato medinense. Te parat jane me permbajtje historike, me keshilla morale, kurse te ditat me permbajtje politike, me rregullativa.

Ne periudhen mekasse misioni i profetit ka qene bindja e njerezve, duke mbeshtetur mesazhin e tij me fakte te njohura (referime mbi biblen), per shkaqe PSIKOLLOGJIKE, e jo per te vrtetuar biblen, ai edhe QARTE ka thene se ne biblen ka shtremberime (nuk eshte e thene se ato kane qene te bera ME DIJE, por ne mungese te kujteses interpretime te gabueshme, ndoshta?)

Sa per pikat tjera, referencat e muslimaneve VERTETOJN nepermjet te te dhenave faktive, se ata ajetet kuranore NUK jan kuptuar ashtu ti si mendon, si psh. per plaçken e luftes (fjala plack ka atribute negative, prandaj eshte perkthim i gabueshem). Prandaj, pse nuk e pyet vetveten se ndoshta mund te jesh gabim ne perfundimet?

Flm
    albanish by nature

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Postuar më parë nga Isomer937
    keshille per forumistat e kesaj teme:
    ky debat eshte ka zot a s'ka zot , mos i hidhemi ne gryke njeri-tjetrit,te krisheret myslimaneve dhe anasjelltas. Hidhjuni ne qafe dodonit dhe hapni teme tjter per debate ose dergoni mesazhe private. Jam mese i sigurt qe Dodoni shikon dhe kenaqet si po zihemi me njeri-tjetrin. Dhe njehere nuk eshte teme kush eshte feja e vertete ajo kristiane apo ajo myslimane, por eshte ka zot a s'ka zot prandaj te dyja palet te sjellim argumenta te forta per pranine e zotit dhe tia zeme gojen DODONIT.
    me respekt Isomer

Përshëndetje Isomer

Kam hapur shumë tema anekënd forumit kështu që nuk kam pasur mundësi të futem në të gjitha temat e ti kontrolloj, dhe poashtu kam qenë i zënë pak, por gjithsesi tani do ta kthej përgjigjen që kërkoni sepse edhe pyetjet tuaja ishin më interesante nga të tjerat, ashtu të paktën mu dukën mua duke mos i nënçmuar as pyetjet tjera.

Së pari unë besoj në Zotin dhe arsyeja që më shtyn të besoj në Zot është se sikur që askush nuk e ka vërtetuar ekzistencën e tij askush edhe nuk e ka vërtetuar mosekzistencën e tij.
    Kurse për punën e feve ato që të gjitha shkencërisht siç i kam paraqitur edhe unë më lart janë vërtetuar që nuk kanë asgjë të bëjnë me Zotin bile në shumicë raste edhe e ofendojnë atë si mos më keq, natyrisht jo me qëllim të keq por nga padija e atyre që kanë shkruar ato librat kinse "shenjtë".
    Pyetja tjetër mjaft interesante se çfarë duhet të bësh që të fitosh shpërblimin e Zotit, thjeshtë vepra të mira gjatë jetës tuaj, largoju të këqiave, kaq e asgjë tjetër.

Përshëndetje
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anëtarësuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

cunimartum

Nuk dua te merrem me njerez jane si puna jote fanatike dhe gjeja e pare qe mendojne eshte qe te krijojne konfuzion dhe perçarje nder shqiptaret dhe gjithe njerezit. Ti dhe te gjithe si puna jote jane vetem per te bere perçarje sepse per te shpallur Perendine nuk e shpallin por vetem ju vini sdyshime atyreve qe nuk besojne fare ne Perendi qe te mos kene kurre deshire per tu afruar tek Perendia. Mendoj se kjo ndodhe sepse ti dhe ata si puna jote nuk kini njohur kurre Perendine por vetem e imagjinoni se si mund te jete(e shikoni me dylbi dhe nuk e jetoni nga afer). Te keshilloj qe mos te krijosh trazire nder njerezit por te shikosh se si mund ti afrohesh Perendise dhe se si mund te afrosh te tjeret tek Perendia.

me respekt i krishteri!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Faqja 12 prej 12 FillimFillim ... 2101112

Tema të Ngjashme

1. Video e ushtarëve grekë në Internet indinjon shqiptarët
    Nga Ingenuous në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  2. Ortodoksia Shqiptare sot
    Nga Orientalist në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-09-2010, 10:11
  3. Rexhep Qosja: Të vërtetat e vonuara
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-09-2006, 20:51
  4. "Familiaris Consortio" Papa Gjon Pali II
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 16-05-2006, 01:51
  5. Kryengritja Popullore Shqiptare E 1912 – 1915
    Nga ORIONI në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-07-2005, 14:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •