Close
Faqja 9 prej 12 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 117
    G J I G A N D I Maska e Nickmaster
    Anëtarësuar
    25-11-2002
    Vendndodhja
    San Francisco
    Postime
    183
    O i krishter mua nuk me duhet te di gje se ckishe qe ne ate kohe--kishat jane kisha dhe ska ndryshime! BIBLA THOTE SHUME GENJESHTRA--NUK E DI SI BESIMTAR E KE LEXUAR APO JO--se shume thone qe e kam lexuar dhe nuk dine se cthone pastaj!!!
    Dhe mos thuaj se shkencetaret jane bazuar ne bibel se shkenca nuk ecen me biblen apo me Kurani-n!
    Dhe per dijeni KURANI eshte liber me i sakte dhe real se bibla per sa i perket aspekteve shkencore!!!! (te keshilloj ta lexosh!)
    <<<>>>
    *Software is like sex...it's better when it's free.*

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Postuar më parë nga Nickmaster
    [Dhe per dijeni KURANI eshte liber me i sakte dhe real se bibla per sa i perket aspekteve shkencore!!!! (te keshilloj ta lexosh!)
    <<<>>> [/B]

Përshëndetje Nickmaster
    Që të dyja njësoj jonë, dhe pak dallim kanë, prandaj janë rrena dhe gënjeshtra të dyja. I kam studiuar që të dyja dhe jo vetëm unë por edhe miliona njerëz tjerë.
    Përshëndetje dhe gjithë të mirat
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683

per dodonin

ej po ti qeke profesor doktor?!!! meqe po thuake paske lexuar shume , po tregon se nuk paske lexuar fare.....
    ti po thua qe me milinona njerez e paskan studiuar e paskan dale ne konkluzione si keto te tuat . Ej na thuaj edhe neve emrat e ketyre qe paska studiar dhe e paskan hedhur poshte
    Mos i nxirr statistikat nga gojet e njerezve !!!!!!!!!

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    The exorcist vetëm prof. dr. nuk jam ende (hahahh)?
    Në ata miliona njerëz që them unë kam parasysh shkenctarët e shkencave natyrore veçmas por edhe të tjerët, pra nuk janë nga gojët e njerëzve.
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anëtarësuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Pershendetje Dodon!
    Postuar me pare nga Dodoni!
    Juve së pari po ngatërroni teorinë e bingbangut me teorinë e evolucionit e cila mësohet në çdo universitet në botë dhe pranohet dhe është parim bazë mbi të cilin dhjetëra mijëra shkencëtar në gjithë botën punojnë.
    Teoria e bingbangut (shperthimit te madh) per oringjinin e universit pranohet ne menyre te zakonshme nga shume evolucioniste si nje fakt i vertete. Pra sipas shkencetareve para rreth 9-18 miliarde vjet me pare lenda ishte grumbulluar bashke ne nje mase te dendur ne temperatura prej shume trilliona grade dhe me pas ndodhi nje shperthim i madh. Pas ketij eksplozioni, procese krijt te rastesishme qe ndodhen gjate periudhash shume te medha kohe supozohet te jene pergjegjese per formimin e rregullit nga crregullsia.

Mirepo kjo teori ngre me shume pyetje nga ana e vet se sa jep pergjigje.Nga pyetjet me te zakonshme mund te permendim, cfare e shkaktoi nje shperthim te tille, pra burimi i shperthimit, ose nga erdhi lenda qe shpertheu dhe perse u grumbullua, etj. etj. Me pas evolucioni thote se nga inorganikja lindi organikja, njeqelizor, pastaj shume qelizore, peshqit, amfibet, zvarraniket, shpendet, gjtaret, majmuni dhe me ne fund njeriu.Pra si rrjedhoje e proceseve shume te gjata kohe dhe e kombinimeve te rastesishme te lendes na eshte thene se erdhi ne ekzistence nje univers kaq kompleks.
    Le te vezhgojme per nje cast se cfare na tregon bota perreth, jeta perreth. Deri me sot te gjitha shperthimet qe kane ndodhur ne bote ose univers, vetem se kane sjelle crregullim kaotik dhe eshte nje fakt i thjeshte : shperthimet prodhojne crregullsi nga rregulli.
    Gjithashtu deri me sot nuk eshte vezhguar ne asnje nivel se nga nje gje me e thjeshte te kete dale nje gje me e nderlikuar, pra gjerme sot njeriu nuk ka qene ne gjendje te prodhoje nje qenie me superiore se ai vete, me gjithe arritjet e tij ne fusha te ndryshme. Edhe ato gjera qe njeriu ka zbuluar dhe zbulon kane ekzistuar qysh nga fillimi ne kete bote, thjesht kombinimi i lendes ne menyra te ndryshme i ka sjelle keto gjera ne ekzistence.
    Pra vezhgimi na tregon se shperthimi sjell crregullim dhe se nga me e thjeshta asnjehere nuk ka ardhe me e nderlikuara. Keto perfundime mund ti nxjerre cdo njeri i thjeshte dhe nuk eshte nevoja qe te behen eksperimente per keto gjera. Si rrjedhim gjithe themeli i evolucionit bie poshte dhe shkenca qe e propogandon ate duhet te kerkoje nje model tjeter per te shpjeguar origjinen e universit. Por nje gje eshte e sigurte, cfaredo lloj teorie qe te sjelle shkenca per origjinen ajo gjithmone do te deshtoje ne se perjashton Autorin e universit.
    I vetmi shpjegim tjeter logjik qe duket i arsyeshem, eshte parimi themelor i modelit krijimor, Zanafilla 1:1 :

1 Ne fillim Perendia krijoi qiejt dhe token.

Nga ketu ne mesojme shume gjera ne lidhje me origjinen dhe prejardhjen tone, si dhe qellimin se pse jemi ketu dhe ku po shkojme. Jemi krijuar prej Perendise, ne imazhin e Perendise, per te jetuar nje jete per Perendine.
    Ti Dodon pranon nga njera ane Perendine dhe se gjithshka eshte krijuar prej Tij, por nga ana tjeter pranon se shkenca ja ka dala mbane te shpjegoje se nga vijme ne dhe se Fjala e Perendise nuk na thote gjithe te verteten.Nese pranon ekzistencen e Perendise, duhet me deomos te pranosh edhe Fjalen e Tij si te pagabueshme. Ti me te drejte do te thuash se sot ne bote ka shume pretendime qe thone se ne themi Fjalen e Vertete te Perendise dhe te tjeret jane gabim dhe me te drejte do te pyesesh se cilen te besoj? Per kete, Bibla e jep nje zgjidhje, Jezusi thote pema njihet nga frutet, a mund te vilet rrush nga ferrat? Pra shih se cili eshte ai besim qe sjell shprese per te ardhmen dhe cili eshte ai besim qe i jep kuptim jetes.
    Kalofsh nje dite te bukur, plot me bekimet e Perendise.
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

i/e regjistruar Maska e Faik
    Anëtarësuar
    27-03-2003
    Vendndodhja
    Australi
    Postime
    690
    Mos shikonoi kisha dhe xhamia feja e shqiptarit eshte shqiptaria !!
    HISTORI E KESAJ TOKE
    LARRE ME GJAKUN E SHOKEVE

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anëtarësuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    ti dodon qe dukesh si shkencetar
    a s'me thua nga qyteti je apo fshatar?
    e nese kjo s'ka rendesi
    mos iu fut gjerave me budallaki.
    e nese ne USA gjendesh ti
    per te medhenjte po flet si fmi,
    s'ta ka fajin as Bibla e as Kur'ani
    ta ka fajin koke-tabani.
    Ato qe ti i quan fakte
    jane gjynahe jane mekate,
    ato qe ti i argumenton
    duhet te dish se po gabon.
    Filozofe dhe shkencetar,
    nuk kane shpifur nuk kane share
    njerez te tille te shenjte tek Zoti,
    qe ti flet kot se koti.
    Nejse une jam lodhe me njerez si ty
    jam lodh per at Zot e per kta dy sy
    jane fjale zemre jane fjale "blod-i"
    ju pershendet tgjithve rapsodi!!!
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vënd, Ai është ashtu siç ka qënë" Hzr. Aliu r.a.

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anëtarësuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

Ehj ehj ehj

pa shiko pa shiko. Ketu kemi dodonin qe nuk eshte as profesor e as doktor dhe qe hiqet dhe behet si nje i ditur apo shkencetar. nejse ta tha mire rapsodi
    "..a s'me thua nga qyteti je apo fshatar.."
    gjeja qe mua me habit nga ty eshte se ti mohon eksperiencen dhe jeten e perditeshme me nje ngulje kembe pa fakte dhe si i marre. I thuhet atij llafi "Budallai ska brira" ose siç i themi ne nga Vlora "Kur i thone osmen, s'ke ç'i bene". kjo do te thote se kur nje eshte kaq i marre sa te hedhe poshte realitetin qe shohim perdite(jeten e perditeshme) pa baze apo fakte(reale) por me nje llaf goje, nuk ke seç ti besh veçse ti frysh ne b..(me nder)!

te lutem dhe njehere i dashur dodon mos fol pa fakte si i marre se po behesh karagjoz ne kete menyre(eshte nje keshille qe po te jap).
    -------------------------------------------------------------

mire dodoni qe e mban veten per shkencetare (qe ne realitet eshte hiç), por ketu na del dhe nje qe mendon se njehe Biblen pa qene i krishtere qe quhet Nickmaster .Eshte per tu habitur se po shikoj disa gomarlleqe nga disa qe duan te mbrojne shkencen duke hedhur poshte Biblen dhe duke mbajtur kuranin si liber ku mbeshteten shkencetaret. Fakti qe une dua te dij prej teje i dashur Nickmaster:

Eshte kurani qe duhet te perkthyer ne menyre kaq injorante ne gjuhen shqipe apo ne gjuhe te tjera(dhe jo ne nje gjuhe te paster) apo jane myslymanet qe nuk njohin gjuhen qe u perkasin vendit te tyre?

me respekt i krishteri!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

i/e larguar Maska e Honezmi
    Anëtarësuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    287
    O "krishter"!
    Kur e ndrove fene ,e ndrove vetem (ti) apo gjithe fisi jot..qe nga kusherinjte e tu musliman ne Delvin e deri tek prindrit e tu
    Te fala MEHMETVE te Delvines
    Ti flet me nje urrejtie kunder muslimanve sikur te kishe nja 500 vjet i krishter...te fala MEHMET pashait.

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anëtarësuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

Honezmi

Problemi i te gjithve eshte se nderrojne fene. Atehere une po e perserise nuk kam nderruar fene por kam pranuar Zotin dhe kam njohur te verteten. Nuk kam pranuar nje fe ne jeten time por kam pranuar te verteten. Jezusi tha:
    Une jam udha e verteta dhe Jeta, askush nuk vjen tek Ati veçse nepermjet meje
    Une nuk nderrova fe por pranova Jezusin. Te pranosh Jezusin nuk nderron fene sepse nuk merre asnje fe persiper. Ne fakt mos ngaterroni fjalen Krishterim me katolik apo artodoks apo ku ta di une. Krishterimi doli nga Jezusi sepse mori emrin e Jezusin. Te krishtere do te thote te vajosur te Perendise dhe nuk do te thote fe(qe fjala fe do te thote shkence per Zotin). Me ane te krishterimit nuk je ti qe zbulon Zotin por eshte Zoti qe te zbulohet ty qe pranon Krishtin.
    Une e di qe feja katolike ortodokse etj te kane bere mendjen dhalle por dua te them se une nuk kam pranuar nje fe ne jeten time por kam pranuar qe Zoti te me zbulohet(nepermjet Krishtit). Ja seç thuhet ne disa rreshta te Bibles lidhur me kete: Gjoni 14:7,9
    Po të më kishit njohur, do të kishit njohur edhe Atin tim; qysh tani e njihni dhe e keni parë"... Kush më ka parë mua, ka parë Atin.
    apo siç thuhet ne 1Korint. 2:9-10,16
    Por, sikurse është shkruar: ``Ato gjëra që syri nuk i ka parë dhe veshi nuk i ka dëgjuar dhe nuk kanë hyrë në zemër të njeriut, janë ato që Perëndia ka përgatitur për ata që e duan atë``
    Po Perëndia na i ka zbuluar me anë të Frymës së tij, sepse Fryma heton çdo gjë, edhe të thellat e Perëndisë.
    Sepse kush e ka njohur mendjen e Zotit që mund të mësojë atë? Por ne kemi mendjen e Krishtit.
    prandaj Nuk kam nderruar fe por kam pranuar Krishtin ne jeten time.

ti nuk do te me kuptosh kurre derisa ta njohesh dhe ti vet Krishtin!

me respekt i krishteri!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Faqja 9 prej 12 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Video e ushtarëve grekë në Internet indinjon shqiptarët
    Nga Ingenuous në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  2. Ortodoksia Shqiptare sot
    Nga Orientalist në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-09-2010, 10:11
  3. Rexhep Qosja: Të vërtetat e vonuara
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-09-2006, 20:51
  4. "Familiaris Consortio" Papa Gjon Pali II
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 16-05-2006, 01:51
  5. Kryengritja Popullore Shqiptare E 1912 – 1915
    Nga ORIONI në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-07-2005, 14:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •