Close
Faqja 5 prej 12 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 117
    Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Përshëndetje
    I krishteri kam lexuar disa herë gjithë biblën edhe dhiatën e vjetër e edhe atë të renë, me të njëjtin sy siç i lexoi gjithë librat e tjerë.
    Unë nuk hapa këtë themë për të krijuar këshilla, por për tju treguar se besimi juaj është besim në rrena,gënjeshtra që jo vetëm sju lënë të besoni në Zotin por edhe ju largojnë nga ay për vet rrenat që përfshijnë në të. Unë nuk dua të imponoj as ty e askujt tjetër por vetëm dua që ta shihni se në fe ka shumë rrena, dhe nuk është e thënë që tiu besohet atyre që të besosh Zotin, bile sipas mendimit tim është e kundërta pra largim nga Zoti sepse po manipulon me të vërtetat lidhur me Zotin dhe po i paraqet me rrena e gënjeshtra që nënçmojnë edhe vet Zotin.

Përshëndetje, respekt dhe mirëkuptim
    Rrofshin Shqiptarët (Arbëreshët, Ilirët) e Bashkuar dhe
    Shqipëria (Arbëria, Iliria) e Bashkuar
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anëtarësuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

pyetje

Kjo do te thote qe ti hedhe poshte te gjitha ato deshmi dhe eksperienca te njerezve qe kane lexuar Biblen me nje llaf tendin?

A mund te hedhesh poshte qe nje i krishtere eshte sheruar nga tumori sepse i besoi asaj qe shkruhej ne Bibel mbi sherimet(ka ndodhur ketu ne pescara te Italise)?

a me hedhe poshte qe nje pastor nigerian(nese nuk beson shko edhe pyet sepse u be buje e madhe ne nigeri)vdiq nga nje aksident me makine(e çuan ne murg, ku çohen te vdekurit), por pas tre ditesh(edhe pse e kishin shpallur me manifestime te vdekur), u rigjall?

A mund te me hedhesh poshte mua jeten time qe kam kaluar me bekimet e Perendise nepermjet fjales se tij, vetem sepse ti nuk e ke provuar?

a mund te hedhesh poshte faktin se nje person qe ketu ne itali(nga jugu i italise) ishte Transexual, ishte dhe drogaxhi(e njoha vete personalisht), qe kur pranoi Jezusin ne jeten e vete, ndryshoi komplet(ishte si femer edhe ishte i droguar kur erdhi ne kishen Ungjillore ne Pescara"Montesilvano". por kur pranoi Jezusin ne jeten e vet ndryshoi komplet. e pashe pas dy muajsh..ishte tjeter per tjeter, fliste si nje person qe nuk kishte qe kurre i droguar.kishte ndryshuar si nata me dite.)

Do te jete absurditet te me hedhesh poshte eksperiecen time edhe te gati gjithe botes

kjo ndodh sepse ti nuk ke pare njerez qe kur lexojne Biblen edhe e besojne, ju ndryshon jeten. te keshilloj qe horizontin ta hapesh jo vetem nga njera ana por edhe nga ana tjeter, sepse do te beshe budallallekun me te madhe te hedhesh poshte eksperiencat e njerezve me dy llogari qe jane falco(realitetin qe e shikojmeperdite me syte tane nuk krahasohet me nje teori apo me nje te menduar, sepse ato ngelen gjithmon fjale qe i merre era ndersa realitetin nuk e merre era)

Nuk jam kundra shkences, biles dua te te them qe me pelqen shume shkenca.
    me respekt i krishteri.
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    I krishteri, nuk jam aq naiv që të besoj përralla të tilla, dhe kinse mrekullira të paqena hiç fare pjellë e imagjinatës së disa rrenacakëve dhe filozofëve të paskrupullt.
    Ato llogari nuk janë fallco, ato janë të testuara dhe provuara shkencërisht si dhe mund të testohen dhe provohen kurdo, dhe nuk janë dy por me mijëra.
    Kurse ata që besojnë biblën e kuranin e fetë në përgjithësi janë njerëz që ende besojnë në babadimrin, bile hala më keq se këta, sepse besimi në babadimër dihet se për çfarë bëhet dhe bile është pak kënaqësi e nuk nënçmon Zotin,kurse nga besimi në fe (rrena) nuk ka asnjë përfitim hiç fare, bile edhe nënçmim Zotit.

Përshëndetje dhe

Rrofte Shqiperia Etnike

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-03-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    138
    Dodon , do deshiroja te debatonim bashke ne menyre serioze persa i perket ndonje pjese te Kur'anit(pasi une jam Musliman) ku ti mendon se bie ne kundershtim me shkencen.

Ajo qe solle per placken e luftes nuk eshte aspak e denje per diskutim per mendimin tim sepse kur fitohet nje lufte detyrimisht pasuria e atyre qe u munden bie ne dore te fituesve.Kur'ani nuk meson tjeter vecse ndarjen ne menyre te barabarte atyre qe kane nevoje , ose me mire flet per administrimin e ketyre pasurive.
    Peace!

Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Nuk është ashtu sepse Zoti nuk mund ti jap askujt të drejtë që të plaçkisë sepse siç e dijmë të gjithë e besoj që e dini edhe ju se plaçkitja konsiderohet krim dhe vepër kriminale, pra jo vetëm që dëshmon shumë mirë dhe s'ka ku shkon më qartë se nuk është libër Zoti por edhe nënçmon shumë Zotin duke aluduar që kjo është thënie Zoti.

Përshëndetje

Rrofte Shqiperia Etnike

dua ate qe me do Maska e ELDORADO
    Anëtarësuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    atje ku jam rrit qysh i vogel se u lodha tu bredh
    Postime
    817
    EXORCIST DHE TI AVASH PAK,MOS U NGUT ME ATE EEEEEEEEEEJJEDHE UNE JAM ME MENDIMIN TEND PER ATO QE THOTE KY SHOKU YNE ME LART,SE A I KA LEXUAR VETE APO KESHTU DUKE BERE MUHABET EDHE ERDHI KETU E NA HAPI KETE FORUM.SA PER MUA NUK KA RENDESI MYSLIMAN APO KRISHTER,POR NJE GJE ESHTE MESE ESAKTE SE CFARE ESHTE SHKRUAJTUR NE BIBEL DHE NE KURAN QE JANE LIBRA TE SHENJTE JANE MESE TE VERTETA DHE JAM SHUME I SIGURT SE SHUME SHKENCTARE TE NJOHUR BAZOHEN MBU IKETO LIBRA,POR DUA TI THEM KETIJ DODONIT SE AI ME SHUME KA FOLUR KESHTU PER TE TREGUAR SE CILA ESHTE FEJA E VERTETE APO NAI GJE TJETER QE NUK KA TE BEJE LIDHJE FARE ME FENE .PER ME SHUME INFORMACIONE JU MIREPRES TE ME DERGONI MESAZHE NE E MAIL OSE MESAZHET PRIVARTE
    DHE NJE DITE TE GJITHE DO TAKOHEMI ATJE.....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-03-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    138
    O dodon , po te lutem tani , nuk eshte mire ta vazhdojme ate muhabetin e plackitjes se je i pari qe po degjoj te shpifi nje gje te tille dhe nje gje e tille nuk existon ne Islam.
    Nese ke dicka tjeter sille ta diskutojme
    Peace!

Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Eldorado, sipas fakteve dhe analizave llogjike dhe me mendje të shëndoshë bibla dhe kurani nuk kanë asgjë të bëjnë me Zotin. Bibla është shkruar dhiata e vjetër nga Moisiu (rrena dhe filozofina të tija) dhe dhiata e re nga miqtë e Jezu Krishtit Pali, joni, Mateu dhe Marku rrena dhe filozofina të tyre kurse Kurani është shkruar poashtu nga katër miqtë e Muhamedit rrena dhe filozofina të tyre dhe nuk kanë të bëjnëasgjë me Zotin sepse po të jetë kështu atëherë Zoti qenka i rrejshëm i paditur dhe kështu smund të jetë për asnjë besimtar në Zotin e as për mua.
    Kështu që nuk ka fe të vërteta, por kjo sdo të thotë edhe për Zotin, unë për vete besoj në Zotin.

Akus kjo është cituar nga Kurani në shqip.

[QUOTE]Postuar më parë nga dodoni
    [
    1. Të pyesin ty (Muhammed) për plaçkën (e fituar në luftë), thuaju: "Plaçka, (mënyra e ndarjes së saj) është çështje e All-llahut dhe të dërguarit, prandaj kini frikë All-llahun, përmirësoni gjendjen e unitetit tuaj dhe nëse jeni besimtarë, respektone All-llahun dhe të dërguarin e Tij.

Kur të shkoni ta plaçkitni një komb tjetër, keni kujdes pastaj mos u përçani në ndarjen e plaçkës, hajnisë se Zoti ju do që atë ta ndani barabartë, pra kur të shkoni ta vidhni fqinjin ta ndani pastaj gjithë çka vidhni përgjysëm.
    Analizone mirë këtë dhe pastaj nëse me të vërtetë jeni besimtar te Zoti, a mund ta besoni se Zoti lejon vjedhjen, plaçkitjen e tjetrit. Ky libër jo vetëm që nuk është nga zoti por është libër kriminal sepse po arsyeton veprat kriminale.

Përshëndetje

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-03-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    138
    Ehuuuuuu.............
    Placka e fituar ne lufte.Kur fitohet lufta ushtria humbese le placka pasuri , arme , ushtaret mbeten rober lufte.Ca ka ktu mer cun per tu cudit.Behet fjale per lufte.Eshte hera e fundit qe te pergjigjem per kete se sinqerisht nuk e shoh te arsyeshme te vazhdohet
    Peace!

Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Nuk është përgjigjje ajo, plaçkë do të thotë plaçkitje-që do të thotë pra marrje e pasurisë së tjetrit me dhunë gjë që është e ndaluar me ligj dhe konsiderohet vepër kriminale apo krim kudo në botë. Dhe ja pse kurani është vepër kriminale dhe jo e Zotit dhe ska asgjë të bëj me Zotin.
    Besimi në të sikur në cilindo libër tjetër përfshirë biblën e gjithë të tjerat jo vetëm që nuk ju afron te Zoti por ju largon me km nga ay, sepse po manipulohet me vet Zotin.

Përshëndetje

Rrofte Shqiperia Etnike

Faqja 5 prej 12 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Video e ushtarëve grekë në Internet indinjon shqiptarët
    Nga Ingenuous në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  2. Ortodoksia Shqiptare sot
    Nga Orientalist në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-09-2010, 10:11
  3. Rexhep Qosja: Të vërtetat e vonuara
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-09-2006, 20:51
  4. "Familiaris Consortio" Papa Gjon Pali II
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 16-05-2006, 01:51
  5. Kryengritja Popullore Shqiptare E 1912 – 1915
    Nga ORIONI në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-07-2005, 14:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •