Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 24
    i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Për: Përse kam turp të jem pasardhësi i Skëndërbeut?

Citim Postuar më parë nga iktuus Lexo Postimin
    Se pari komplementoj hapesin e temes per iden e tij, kjo menyr te kuptuarit me rremben edhe mua duke e perfaqsuar si simpatizant.
    Se dyti dua te pergjigjem ty: Cfare zgjidhje kerkon nga nje ide? Dhe pse kjo ide ska vizion?
    Ketu nuk po bejm ligje kushtetuese te cilat duhet te jen te prera me thike sepse zbatimi i tyre eshte pasojlenese. Po shqyrtojm vetveton tone ne kohe te kaluara bashkuar me te tashmen per ate qe kemi bere dhe po bejm. Sinqerisht une ndihem i zhgenjyer per cka jane shqiptaret sot. Nuk eshte lavdi te kesh nje figur gjigande si Skenderbeu dhe te jesh i vobekt. Ketu gjejm hipokrizi per te mbeshtetur krenarin.
    Shqiptaret jane nje popull i mire, eshte ushtruar shume presion ndaj tyre, i kan mesuar njeri tjetrit se duhet ti bashkoj xhelozia, duhet te besojn me menyr automatike atij qe oratoron bukur dhe nuk dijn te ndryshojn por presin te jen te ndrushuar. Fatkeqsisht pas vdekjes se Skenderbeut nuk lindi nje figur tjeter e ngjashme me te per te cilin do ndihesha krenar.
    Ne ketu nuk presim zgjidhje prandaj smund ta konsiderosh mendimin e tjetrit pa vizion sepse Albanologu yt shpreh dallavere ne minuten e 8 dhe ne minuten e 16 i perserit akoma.
    Pergjigju temes ne menyr direkte: Cili lider i shqiperis pas Skenderbeut mbeshtet krenarin tende?

pse kjo ide ska vizion?
    Une nuk kam thene pikerishte keshtu, por nuk ka vizionin e zgjidhjes
    , pra mebetet thjeshte nje kritike.Jemi 100 vjet nga shkeputja prej Perndorise dhe mbetemi ne vizionin e shqipatrit te shekujve XVI-te.Pra si autori si une dhe ti, jemi te zhgenjeyer me sjelljen tone deri ne kete shekull te ri te UFO-ve.Pra shkrimi me siper , prek , ngacmon , risjelle identitetin historik si nje pike referimi per ndryshim dhe ketu stopohet dhe natyrshem, gradualisht sfumohet ne rezonancen e diteve qe pasojne.Une kerkoj me tej, te kalohet kjo faze , pra si qysh tek, shkohet me large.
    shqiptaret besojne me menyre automatike atij qe oratoron bukur dhe nuk dijn te ndryshojne, por presin te jen te ndrushuar.
    Pra per dhe ti dashur apo pa dashur, shprehe nje te vertete , qe populli nuk di , ose nuk mund, pra ai qe e ka fajin, eshte intelektuali.Eshte elita intelektuale dashi me kumone dhe kjo me jep te drejten te bej pyetjen , si shkohet me tej.Demokracite e kane te veshtire te fusin ne reforme popullin , por kerkujt nuk i lejohet te investoje per te bere hapa mbrapa.
    Ne kaluam nje jete te tere ku permes 3-4 brezash nga ndarja me perandorine , vijme me nje standart ndryshe.Diktatori , fshiu fete dhe vendosi nje fe te re ML.Ne te gjitha kendveshtrimet , ky standart njerezore eshte shume here me lart, nga ai i perpara viteve 1945.Kete nuk e shpreh ne kneveshtrimin si nje zhvillim natyrore ,por si nje reforme institucionale.Pra u ndertua nje institucion per ndryshim,(M.Kultures) por qe duke qene politike, ajo do te sjelle produkt politike.Atehere , le te shkohet me tej, pra te krijohet nje institucion i pa varun per ndryshim.Populli vete nuk mund te ndryshoje.Perkundrejte kesaj, sot shohim qe si elita dhe politika deklarohen se vijme nga nje e kaluar me tre fe dhe si nje shembull i tolerances nderfetare.Ky prezantim, i ve shkelmin reformes diktatoriale , per ti leshuar vend rrymave antishqiptare, te cilave i dhuron nje bashkesi fiktive, per ta perdore ne politikat e tyre permes fese dhe per te realizuar ate c'ka nuk munden te arrijne per shekuj me shqiptaret.Ndonese kaluan shekuj nen sundimin osman, shqiptaret realishte nuk jane islamike, nuk jane praktikante, por duke i rradhite keto si ushtare fiktive te kultit islam, permes nje censusi te rreme apo te gabuar , pasi nuk u be asnje propogande, per te orjentuar "delet se ku duhet e kullosin", atehere ne u kemi dhnene feve nga nje tapi korruptive si ajo e tokave te grabitura.Sot kemi nje berthame vehabiste , me nje numer minimal praktikantesh ndoshta , por dhe ato nuk pretendojne per me shume , pasi atyre ju mjafton tapia qe Berisha e kompani i dhane ne dore.Tashme atyre i duhet Shqiperia dhe pa shqipatre qe nuk jane ne vizionin e tyre.Natyrshem kemi pare rritjen e nacionalizmit, destabilizim te situates, goditje te komunitetit ortodoks, konflikt rradikal me komshiun jugore , krijim te grupimeve xhihadiste, veprimtari e tyre ne Siri, etj etj.Pra ne jemi duke bere hapa mbrapa dhe kjo do te thote se nuk e ka fajin populli , por intelektualet dhe nderkombetaret , te cilet po gabojne rende.Une solla nje shembull, me arbereshet, per te justifikuar nje reforme, pasi gjen nderlidhjen, gjen elementet identifikues te shqipatreit qe nuk u prek nga politika perandorake.Nuk e kuptova se cfar te shqetesoi ty, kur une ne fund te fundit solla dhe nuk po heqe.Po ketu po kerkohet te ndryshohet histroia dhe politika jep OK, ketu po cenohet dhe po deformohet figura e heroit, pra po behet shplarje dhe kjo me ben te ndjehem i shqetesuar per ato c'ka ti shprehe per albanologun arbresh.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Anesti_55 : 12-05-2013 më 08:42
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Kjo vlen per tradhtaret dhe jo per tjert. Tjert jane krenar.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-10-2009
    Vendndodhja
    larg
    Postime
    1,011

Citim Postuar më parë nga RSHP Lexo Postimin
    Kam frikë se Skëndërbeu ishte një mrekulli e rastit dhe jo frut i përhershëm i pemës heroike shqiptare. Ky konstatim vlen për hapësirën e brëndshme shqiptare, sepse jasht kufijve të saj shqiptarët shkëlqyen si udhëheqës te mëdhenj.
    Po përpiqem ta ilustroj këtë mendim me disa shembuj.

Ndodh që fëmija i një personaliteti të shquar rrëshqet në rrugë të gabuar. Prindi atëherë ndjehet i turpëruar. Ai i gërhushet fëmisë me fjalët: Vagabond! Ma njollose emrin e mirë!
    Njolla është dhjetë herë më e madhe, nëse dhjetë brezat e ardhshëm rrëshqasin gjithashtu në rrugë të gabuar. Dhe më paradoksale do ishte nëse dhjetë brezat e ardhshëm, që dashje pa dashje nuk rrezatojnë lavdinë e stërgjyshit të tyre të famshëm, të krenohen me të në shkallë ekstreme.

Kjo po ndodh sot për mendimin tim, edhe me shqiptarët. Edhe pse Skëndërbeu ka pesë shekuj e gjysmë që ka vdekur, ne gjatë këtyre shekujve kemi dështuar ose nuk kemi ditur, ose nuk kemi dashur të ripërsëritim sukseset e tij luftarake dhe shtetndërtuese por vazhdojmë të krenohemi me të, si pasardhësit e tij legjendarë.

Jam i sigurtë, se nëse ka jetë mbas vdekjes, Skëndërbeu vuan mjaft dhe ulërin: Më turpëruat o djemtë e mi! Ma nxitë faqen. Si nuk arritët të trashëgoni as çerekun e meritave të mia udhëheqëse ? Unë luftova që shqiptarët të bëhen udhëheqës të vendit të tyre dhe jo 38 herë kryeministra të armikut ottoman!
    Bashkoni shpatat sëbashku, përndryshe mos e përmendni më emrin dhe shpatën time. Unë ju mësova që forca magjike nuk qëndron tek shpata ime e vetme, por kur ajo bashkohet me shpatat e juaja! Vini gishtin kokës dhe mësoni këtë: nuk mund të jeshë krenar për stërgjyshin tënd, kur ti nuk arrin të trashëgosh as edhe çerekun e meritave të tij!

Fjala e urtë thotë: njeriu vdes kur fillon dhe jeton me kujtimet e të kaluarës. Këtë po bëjmë edhe ne kur e rrahim gjoksin plot krenari me fitoret legjendare të Skëndërbeut, ndërkohë që gjatë pesë shekujve të fundit nuk kemi ditur të bëjmë shtet, të ndërtojmë një vend të fortë dhe të mësojmë ta mbrojmë atë. Ngushëllohemi me bëmat e Skëndërbeut, e bëmë mit të papërsëritshëm, që lind vetëm një herë, prandaj edhe pyes e ripyes veten:
    A ishte Skëndërbeu një mrekulli e rastësishme? Nuk guxoj të them as po as jo. Guxoj të them këtë: një vend trim dhe dinjitoz, di të lindë herë pas here figura të mëdha. Këtë e vërejmë tek vendet e mëdha evropiane, p.sh tek Gjermania, e cila ka lindur 9 Bismarkë dhe një Hitler. Ndërsa në rastin tonë, kanë lindur 1 Skëndërbe dhe 9 anti-Skëndërbej. Si është e mundur kjo? Nuk mund tia hedhësh të gjithë fajin fatit të zi.
    Prandaj edhe më vjen turp ta quaj veten time, pasardhës i Skëndërbeut. Kam kohë që nuk e përmend më emrin e tij. I drejtohem qiellit, në kupën e të cilit shpresoj të jetë shpirti i tij dhe shqiptoj plot lot fjalët: -Ta nxiva faqen o stërgjysh. Ta nxiva 550 vjet faqen o stërgjysh i mirë dhe trim. Armikut tënd, që ti e luftove me mish e shpirt, duke sakrifikuar mijëra shqiptarë, pasardhësit e tuaj ia zgjatën jetën duke e qeverisur atë, zgjeruar kufijtë e Perandorisë turke kudo.

Vetëm Evropianët kanë të drejtë të jenë krenar për ty o Skëndërbe. Sepse ata e vlerësuan jashtzakonisht sakrificën tënde , u organizuan dhe e mbrojtën dhe po e mbrojnë qytetërimin evropian. Ata, dhe vetëm ata, kanë të drejtë të jenë krenarë për ty, sepse ditën të lindin heronj të tjerë të ngjashëm me figurën tënde. Nga djepi i tyre lindën dhjetra burra të mëdhenj të cilët e ringjallën qytetërimin e lashtë evropian dhe e derdhën atë në pallate, kala, salla teatri, shkolla.

I them këto fjalë plot hidhërim, o Skëndërbe, sepse ti nuk ishe pushtues, por mbrojtës i zoti i vendit tënd. Dhe kjo më bën të plas që nuk krenohem dot me ty, ndërkohë që evropianët krenohen pa iu dridhur qerpiku me ish perandorët e tyre, që pushtuan e placiktën botën.
    Vërtetë për të plasur o Skëndërbe, sepse Zoti qëndron mbrapa vetëm udhëheqësve si ty, që vetmbrohem, dhe jo perandorëve…

Kam turp të jem stërnipi juaj, o Skëndërbe, tek shoh bashkëkombasit e mi, nga njëra anë të krenohen me shpatën tënde në një kështjellë të rrënuar, me xhama të thyer, dyer të kalbura, e ruajtur nga roje që i bën shokë me një cigare, dhe nga ana tjetër të brohorasin dhe përkrahin udhëheqësit e tyre burracakë, pseudo-udhëheqësit, të cilët me majën e shpatës tënde, shkruajnë në tokën e grabitur shqiptare shifra marramendëse me shumë zero mbrapa.

Rezart Palluqi Shkrimtar
    6 maj 2013
    Ti shoko duhet vetem per nje gje te vjen turp,qe ne moshen 37 vjecare ke logjiken e nje adoloshenti te papjekur!

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379

Citim Postuar më parë nga MARGUS Lexo Postimin
    Ti shoko duhet vetem per nje gje te vjen turp,qe ne moshen 37 vjecare ke logjiken e nje adoloshenti te papjekur!
    Mire llogjika, por edhe guximin, per te mos e ripare, c'xhevahire, ka nxjerre nga gishtat.

Lol
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-03-2013
    Postime
    147

Citim Postuar më parë nga MARGUS Lexo Postimin
    ani edhe shkrimtar I thot vetes
    E kuptova esencen e kti shkrimi dhe i them se ka plotesisht te drejt .Un do shkoja e edhe me larg ne kto analiza kur nga zgarfella e skutave Jahuve disa mundohen te shtermroin te fyej figuren e Skenderbeut.
    Kur egoja e jahuve mundohet te denigroi vetveten qenjen e vet mesazhet e shum shkrimtareve se feja e shqipetarit eshte shqipetaria .Kjo ka denigrua dhe tash disa jahuves mundohen te mohoin gjeneze e vet sepse mbroin kinse identitein e vet te rem e te imponuara te kohes .Palaqot e pushtetit e bejn me vedije ket paguajn jahut te perdhosin qdo gje komebatre .Nje dit ata jahute do thon se ne "kem edhe jemi nga atje dhe ku predendoin te imponoin "nje feje" e cila ne na ka denigrua .Malkimi do bie mbi ata qe mohoin etnin e vet .Jahut e bejn ket me vedeshiren e interesit qe te tregoin superioritetin e vetedeklarimit te mos qenit shqipetare .
    Ktyre jahuve ju them ktheluni hiquni knaqesive te vetmohimeve per ineterese te te tjereve behi vetvetja kthjellohi se populli kur njeher sdo pranoi perbuzjen qe mundohi tja impononi .shqipetaret jan shqipetar dhe ne dekada e ne histir ka qen auktokton ne kto troje keshjtu mos u beni argatete e djallit e te shkaravitni per historit e reme te atyre qe mundohen te na mohoin gjenezen ton Ilire te races Arianite .

Shqiptar nga Kosova Maska e prishtina75
    Anëtarësuar
    22-03-2012
    Postime
    3,360

Po pse te kem turp? Une e respektoi luften heroike te Skenderbeut dhe te cdo deshmori te kombit, nuk munde te ndihem i turpruar per te bemat e te tjerve. Do te ndihesha i turperuar nga vetja po mos ti doja te gjithe shqiptaret pa dallim, mos te flasim per me te miret e kombit, siq jan heronjet, ata jane frymzimi.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979

Kam turp të jem stërnipi juaj, o Skederbe
    Po c'nip i Skerderbeut pretendo t'jesh ti mer langaraq. Te ish Skenderbeu gjall e t'degjote prej gojes tate qe ti thoshe vetes nip te kishte var prej k*q*esh.

Mos u boj merak se lloji yt shum shpejt kan me i thon daj Milloshevicit.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636

"Kam frikë se Skëndërbeu ishte një mrekulli e rastit dhe jo frut i përhershëm i pemës heroike shqiptare.
    Ky konstatim vlen për hapësirën e brëndshme shqiptare, sepse jasht kufijve të saj shqiptarët shkëlqyen si udhëheqës te mëdhenj.
    Po përpiqem ta ilustroj këtë mendim me disa shembuj.

Ndodh që fëmija i një personaliteti të shquar rrëshqet në rrugë të gabuar. Prindi atëherë ndjehet i turpëruar. Ai i gërhushet fëmisë me fjalët: Vagabond! Ma njollose emrin e mirë!
    Njolla është dhjetë herë më e madhe, nëse dhjetë brezat e ardhshëm rrëshqasin gjithashtu në rrugë të gabuar. Dhe më paradoksale do ishte nëse dhjetë brezat e ardhshëm, që dashje pa dashje nuk rrezatojnë lavdinë e stërgjyshit të tyre të famshëm, të krenohen me të në shkallë ekstreme".
    ================================================== ============
    Kreksieper teper interesante kjo analiza e juaj, duhet lexuar e rilexuar disa here këtë testament per t'ia arritur t'ia gjejmi diagnozen,
    perndryshe, si guxojmi ta dergojmi njeriun në sallen e operacionit pa ia ditur dhimbjet ?
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636

Unë nuk kam guxim ta operoje, nuk kam njohuri te duhura, po ua le tjerve...
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

I dashur Kreksi.

shkrimtari nuk mund edhe te shkruaje libra edhe te behet doktor.

diagnozen le tia leme udheheqesve shqiptare dhe historianeve ,
    SIDOQOFTE PO THEM KETE NE LIDHJE ME DIAGNOZEN:
    NJE GRUA ESHMETUAR QE KA OPERUAR FYTYREN NUK MUND TE KRENOHET ME FYTYREN E BUKUR TE GJYSHES SE SAJ???

mua per momentin me majfton kjo: qe une nuk mburrem me skenderbeun per aq sa kohe
    ne si popull nuk reflektojme mencurine dhe talentin e tij shtendertues.

Besoj se po ta bejme kete te gjithe,atehere mundesia eshte shume me e madhe
    te zbulojme diagnozen.

meqe fole per operacion,
    po ti ke mundesi te operosh, dhe e di cfare mund te operosh ti?

krenarine e verbuar qe ke ti dhe miliona te tjere shqiptare per skenderbeun,
    nderkohe qe shqiperia po zvarritet si nje tufe kopeje pa bari.

nese ti vazhdon te ndjehesh krenar per skenderbeun eshte e sigurte se ai
    nuk do te linde edhe per 1 milion vjet te tera nga gjiri i kombit tone

SHKURT: VETREFLEKTIM I THONE KESAJ,
    MBAJ NJE PASQYRE NE XHEP DHE FOLI ASAJ: CFARE GABIMI BEJ UNE SI QYTETAR DHE POPULLI KM NE TERESI
    QE S'PO LINDIN SKENDERBEJ TE DYTE???
    Ndryshuar për herë të fundit nga RSHP : 19-05-2013 më 13:22
    Revolucioni është për bishat, evolucioni për njerëzit!©

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •