TVSH transmeton me dy frekuenca , ku vetem njera eshte publike , tjetra eshte bisnes.Pra te dyja keto frekuenca transmetuan ceremonine.KOASH pretendon se eshte marre veshte qe me drejtorin per ta shperndare sinjalin dhe kjo nuk ka ndodhe.Ne jemi ne fushate elektorale dhe ngacmimi i kesaj ceshtje, munde te hape probleme, prandaj eshte mire te tregohemi tolerante.
Une e kam shprehur shpesh qe ne Shqiperi, nuk ka muslimane si produkt i religionit,per me teper une keto do ti quaja te krishtere qe urrejne krishterimin dhe jane formalishte musliman, pra vetem me emra, apo nje preference perkatesie te pa kuptimte.Keto njerez jane lehtesishte te zbuluar ndaje korruptimit permes donacioneve dhe situata e koheve te fundit , ne Ballkan, por per me teper ne Shqiperi, tregon se kaluam nje trysni jo te vogel pikerishte nga interferimet islamike.U desh te nderhynte aq hapur SHBA, u desh te behen prezente politikane te sferave me te larata te BE-se , u deshe dhe deklerata e ambasadorit rus, qe por ti vendosesh ne harte , do te shohim se u ngrit e gjithe bota e krishtere , per ta ndaluar kete situate gjoja nacionaliste, por qe ishte nje lufte e hapur islamike.Parti si AKZ apo PDIU, mbeten si peshku pa uje dhe lekundjet e Berishes nga kjo trysni , po ndjehen dhe ne frymen e ketyre zgjedhjeve.
Ne Shqiperi ka nje antikape, qe e vendos te krishterin, qofte dhe ne foreme ne nje pozicion te veshtire.PS eshte nje parti me kredite greke dhe krishterimi mund te mbrohet duke qene prane saje, por ajo eshte dhe trashegimtare e bllokut diktatorial, e bashkesise se pa penduar per krimet ne diktature dhe kjo ben qe te krishteret, te jane me shume ne karhun e PD-se, per vizionin qe ajo ka per lirine , demokracine dhe per ndarjen, apo ndeshkimin e se shkuares.Te krishteret dhe se me mangesite e kohes, jane me morale te shendoshe dhe kjo i ben te jene te vemendeshem dhe ndaj politikes greke (qe e mbeshtesin per aq sa u intereson shqiptareve )dhe vizionit per lirine dhe te drejtat.
Une do te thoja se eshte shume me teper e rendesishme , qe shqiptaret e krishtere ne emigracion, duhet te lobojne ku te mundin, qe krishterimi si rreligion ,te fitoje te drejten ligjore te besimit identitet.Te gjitha kishat ortodokse ne SHBA, qe kane nje shtrije jo te vogel ne Boston dhe New York, ku ka dhe figura si Niko Kirka apo at Artur Lionel, qe dhe se dy figura nen kundershtim me njera tjetren, duhet te shfrytezohen ne vizionin e perbashket per te mbrojte krishterimin, identitetin e besimit te shqiptareve.Keshtu sic po shkohet, po del ne pahe idjea ,se shqiptareve i duhet Kisha si objekt , si nje rrelike historike, por jo komuniteti qe mbajti te gjalle ndergjegjen e frymezuar nga mesimet apostolike.Po keshtu duhet nderlidhje dhe me kishat katolike , kudo ato jane brenda dhe jashte vendit, per te ngacmuar dhe nxite politiken nderkombetare, te interferoje permes programeve, ashtu sic veprojne ne vendet e tyre.Nese kemi nje sjellje preverse ne histori, nuk eshte vetem faji i ashuquajtur popull, por dhe faj i elites intelektuale, e cila nuk kontribon e bashkuar per ceshtje te interesit te pergjithshem.Eshte elita qe orjenton popullin dhe jo polulli eliten.Politika shqiptare e ka te veshtire te merret me kete ceshtje dhe per kete une them se duhet qe perendimi ta perfshin ne programet e tije religionin apostolik shqiptare.
Krijoni Kontakt