perse cfare te keqe ka kur don ta shohesh celularin e tjetrit,por kesaj eles me duket se i paska djegur qe flitka shume ashper ,bye ela dhe jo me nerva
perse cfare te keqe ka kur don ta shohesh celularin e tjetrit,por kesaj eles me duket se i paska djegur qe flitka shume ashper ,bye ela dhe jo me nerva
K.F.B
Ne asnje menyre nuk me shqeteson, sidomos po te ishte i dashuri im. Do me shqetesonte po ta bente me arsyen se mos mbeshej ndonje gje, e kjo tregon mosbesim. Por ama nuk e shikoj arsyen pse duhet te me bezdisi ky veprim.
Be yourself and you will always be in fashion.
Jo vetem telefonin, po edhe canten, xhepat, e-mail si edhe letra qe me vijne ne poste me kane kontrolluar (perfshij prinderit, shoqerine, familja, etj.) dhe prap s'jam ankuar. Nuk kam asgje te fsheh, por kur keta njerez kontrollojne kaq shume, fillojne dhe te gjykojne me c'gjejne. (Fillojne dhe gjykojne njerezit qe ke perreth, sikur e ke vete fajin qe jane ata ashtu.) Gjithnje degjoj dicka si psh.:
"Pse e mban canten kaq rremuje?"
"Mos i mbaj leket ashtu!"
"Pse te duhet ky numer telefoni?"
"Pse shkon ne keto vende?"
"Pse e mban numrin e njerezve me te cilet nuk flet?"
"Kur vajte ketu? Pse s'me more edhe mua? Me ke ishe? Cfare bete?"
"Ku e gjete kete karten?"
"Pse mban korrespondence me kete person?"
"Boooo... si e paske bere kete address book ti!"
"Kush eshte ky? Kush eshte kjo?"
"Ma jep mua kete kremin?"
"Pse ke kaq shume stilolapsa?"
"Harxhon leket kot per... " (football games, movies, cfare do te thone)
"Sa budallaqe je qe mban kaq shume letra me shkrime!"
"Hidhi keto gjera se s'te duhen!"
Keto pyetje jane natyrale per njerezit qe kane keto fiksime dhe pasiguri. E shohin si menyre kontrolli. Prandaj nuk le me njeri te me kontrolloje asgje. Po te munden te kontrollojne pa paragjykime, mbase.
P.S.: Ka shume menyra per nje mashkull te tregoje interesin e tij per nje vajze... pa kerkuar neper canten e saj si hajdut. Me vjen keq qe disa tipa aq kuptojne per respektin se per dashurine, as edhe gjene me kryesore nuk dijne: besimin. Mua me duket si nje akt mbytes ky i kontrollit.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Leila : 24-06-2004 mė 16:21
trendafila manushaqe
ne dyshek te zoterise tate
me dhe besen e me ke
dhe shega me s'me nxe
medet, qe kur na dolen keta cellularet, na u be pershesh njereziaBej mire une qe nuk mbaj
![]()
Summertime, and the livin' is easy...
Kur s'ke c'te fshehesh, nuk ke kujt ti trembesh. Konrollo cfare te te doje zemra. Po qe se po bej dicka, te siguroj qe nuk do e vendos aty ku mund te kontrollosh ti.
Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.
Ah,nese eshte dicka qe vertete mund te me nxjerre nga vetja eshte te me kontrollojne canten,celularin ose shenimet qe bej une ne lidhje me dicka,ne mungesen time.
Tregon nje mungese respekti,mungese privacy,mungese besimi...e keshtu mund te vazhdoj pa fund.Une jam njeri shume i hapur ne komunikim dhe s'fsheh gje,ne pranine time DHE me lejen time mund te shohin ca te duan,mund te jua hyne mbare e mbrapesht por ama jo ne mungese.Pastaj,ku mund te arrijne te kuptojne cdo shenim qe bej une ne lidhje me nje dicka?
Cdo njeri ka nevoje per privacy,dhe privacy s'ka te bej aspak me fshehjen e dickaje.
Per me teper mua me duket mungese edukate/besimi nese nje njeri i afert(nje nejri i zemres) te kontrollon telefonin se mos ke ndonje nr. te "jashteligjshem",per mua s'do kishte ulje me te madhe.Ai/ajo besnikerine tende ka ngelur ta kontrolloje ne nr. celulari?Aman me keto gjera!
Me ndodh 1000 here qe dikush i familjes/shoqerise te harroje celularin ke une dhe as qe me ka rene nder mend ndonjehere ta hape.
Kam vetem nje limit: qiellin!
kto tipa edhe kur ska dicka per te zbuluar me cdo kusht don te gjejne dicka..........Postuar mė parė nga Leila
e kan si smundje. un si them dot me kend po flisje ne tel te dashurit lene mo tja kontrolloj celularin. munges respekti edhe besimi
Two Heart, Two Minds, In Time, Did Find, One Love, One Aim, Two Paths, The Same
Absolutisht fare nuk e kam problem te ma kontrolloje celularin, le ta kontrolloje nga fillimi ne fund, para mbrapa, poshte e larte, majtas djathtas, reth e rrotull e mes per mes.
Nuk behet fjale ketu per ditar ku me te vertete do ishte nje shkelje e madhe e privacitetit te tjetrit...por celulari? oh please, kesaj i thone te besh interesanten me zor, eshte thjesht celular.
Persa i perket besimit qe u permend me lart, po te isha aq e 'shkathet' sa te beja jete te dyfishte jam e bindur qe do isha po aq e 'shkathet' sa te kamofloja dyfishesine time.
Toleranca, eleksiri i lirisė.
... e forte kjo tema ... nuk ke ēfare t'i besh, numrat ose gjerat "sekrete" duhet t'i kamuflosh mire, se ndryshe behet "hataja"... duhet me u heq sikur nuk e ke problem kontrollin fshehurazi, se sy per sy veshtire se me kontroolon njeri ... nuk ke ēfare t'i besh, nqs do te jesh i qete duhet t'i kamuflosh gjerat ... dreqi ta haje, kush e shpiku kete telefonin e dores, sa ēifte ka fut ne sherr ...
![]()
Mund tė shkėpusėsh Ēunat nga TIRONA, por kurrė nuk mund tė shkėpusėsh TIRONĖN nga zemra e Ēunave !!!
Luiza pse nuk kishte lene te dashurin te kontrollonte telefonin, ai nese ta kerkon nje gje te tille dhe ti thuash JO, ai menjehere do dyshoje se ti mban fsheht dicka nga ai, se sikur te mos kishte fsheht dicka do ja jepje ta shihte celularin, nuk eshte puna ketu tek gjerat personale ketu eshte puna tek besimi ne mes njeri-tjetrit...cka kishte ty shembull dicka personale qe nuk do doje ta dinte i dashuri yt marim si shembull...mua po te me thonin JO nese do isha ne nje situate te tille une do dyshoja, dhe kam te drejte se sikur te mos te kete asgje te dyshimte ketu ajo do me jepte me gjithe deshire edhe telefonin, passat emailave, canten, e gjithcka...pra gjithcka eshte tek besimi...Postuar mė parė nga luiza_2003
My silence doesn't mean I am gone!
Krijoni Kontakt