Close

Rezultati i Sondazhit: Cila skuadër do të shpallet kampione e Europës?

Votues
23. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Borussia Dortmund

11 47.83%
  • FC Bayern München

12 52.17%
Faqja 9 prej 9 FillimFillim ... 789
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 88 prej 88
    i/e regjistruar Maska e freeopen
    Anëtarësuar
    22-07-2011
    Postime
    1,516

Për: FC Bayern München kampion i Europës për vitin 2013

Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Ne shumicen e rasteve penalltia automatikisht eshte edhe pengim i nje sulmi/shansi premtues apo nje goli...
    Ne shumicen e rasteve, ne te cilat pengohet nje sulm premtues apo nje gol, lojtari kundershtar ndeshkohet me karton te kuq. Ne te gjitha rastet tjera, me perjashtime te rralla, penalltia sjell me vete edhe ndeshkimin me karton te verdh. Mosdeshkimi me karton te verdh/te kuq ne rast te penalltise nuk eshte rregull, por perjashtim.
    Natyrisht se nuk ka rregulla absolutisht precize per gjyqtarin, pasi qe nje gje e tille eshte e parealizueshme. Por ne vend te kesaj ka vetem udhezime dhe rekomandime per interpretimin dhe zbatimin sa me korrekt te rregullave te lojes. Prandaj edhe per cdo dite ka skandale te ndryshme (te qellimshme dhe te paqellimshme) te gjyqtareve te futbollit, te cilet udhezimet dhe rekomandimet i interpretojne dhe i zbatojne sipas deshires apo ashtu sic dine me se mire, ose ne rastin me te keq sipas pageses qe kane marre per ta manipuluar lojen.

Patjeter ishte se paku sulm premtues, nese jo direkt shans per gol...
    Pothujse te gjithe komentatoret e futbollit, neutral apo jo, vendimin e gjyqtarit per te mos e ndeshkuar Dante me karton te verdh e kane konsideruar si te gabuar. Dhe pikerisht kjo eshte me rendesi, jo mendimi yte apo mendimet individuale. Sepse, sic e permenda, gjyqtari parmisht dhe praktikisht ka te drejte absolute te interpretoje secilin rast sipas dershires apo kenveshtrimit te tij personal.
    Perndryshe, penalltia praktikisht s'ka lidhje me faulin ne mes te fushes. Sepse ne shumicen absolute te rasteve nderlidhet me pengimin e nje sulmi premtues apo nje shansi per gol, gjera te cilat zakonisht ndeshkohen ose me karton te verdh ose me te kuq.

Shumica absolute e komentatoreve kane thene dhe shkruar se Ribery kishte fat qe nuk u ndeshkua me karton te kuq...
    Veprimi i Ribery nuk ka te bej me faul gjate lojes, por me sulm ose atakim te lojtarit kundershtar. Nje veprim i tille zakonisht apo ne shume raste "mund" te ndeshkohet me perjashtim nga loja apo karton te kuq. Parmisht duhet te ndeshkohet, por, sic dihet, edhe kjo eshte ne dore te secilit gjyqtar.
    Ne futboll hakmarrja shpesh dhe me te drejte ndeshkohet me rende se fauli.
    Fauli kunder nje lojtari qe hakimerret dhe e atakon kundershtarin eshte situate krejtesisht e tjeter dhe e pavarur nga sulmi apo atakimi i te faulluarit.
    Fauli perseri zbatohet edhe nese i faulluari perjashtohet nga loja per sulm ndaj kundershtarit.

Pothujse te gjithe komentatoret serioz ne gjermani performancen e gjyqtarit e kane vleresuar si te dobet apo piken me te dobet ne nje finale te mire...

Per te mos u keqkuptuar: As une nuk ishe dhe nuk jam per ate qe finalet e tilla te ndikohen nga vendimet e gjyqtarit. Por, pasi qe dihet se jo te gjithe gjyqtaret veprojne njejte apo ngjashem ne raste te tilla, atehere nuk do te ishte dicka e pazakonshme nese gjyqtari ne rastin e Ribery, e sidomos ne rastin e Dante, do te vendoste ndryshe apo ashtu sic do te vendosnin mbi 90% te gjyqtarve ne ndeshje tjera. Gjithashtu nuk e thashe se Bajerni nuk e ka merituar fitoren. E kane merituar sepse ne pjesen e dyte ishin me te mire dhe me te angazhuar, dhe sepse Dortmundi ne pergjithesi ka bere gabime te shumta ne mbrojtje. Vetem fale fatit dhe portierit rezultati ka perfunduar vetem 2:1...
    Antiproanti shihet qarte qe cdo gje qe thua e ke me te degjuar se vete ti nuk e di fare se si funksionon gjykimi i nje ndeshjeje.
    Mos na sill shembuj te tille si; e kane thene komentatoret me te njohur te sportit. Vete fjala komentator sporti do te thote te shprehesh me fjale ate qe ti apo une sheh ne televizor apo direkt ne stadium.
    Te jesh komentator nuk do te thote te njohesh rregulloren e futbollit pike per pike dhe menyren e zbatimit te saj nga gjyqtaret.Rregullat e shkruara nuk jane rregulla qe zbatohen ''si ne karte'' perdoret nje shprehje.Rregullat ne sport interpretohen ashtu si dhe ligjet,nuk zbatohen ne menyre statike dhe mos u mundo te gjesh gjithnje dicka negative ne nje ndeshje futbolli pa patur argumenta.Ato qe thone komentatoret nuk kane vlere per gjyqtaret,komentator eshte dhe Shakohoxha por po degjove budallalliqet qe thote ai gjate nje ndeshjeje ne fund kujton se ke pare teater dhe jo futboll.
    Qe te jesh i qarte lexo intervisten e gjyqtarit dhe me pas gjyko argumentimet qe i ka bere ai episodeve te ''inkriminuara'' sipas teje. (e di qe do thuash se eshte normale qe ai do ti mbroje vendimet e veta,por jane po ato shpjegime qe te jane dhene ketu para se ky gjyqtar te jepte intervisten)
    MOS I NDY TEMAT no name

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379

Citim Postuar më parë nga bayern Lexo Postimin
    Sta ka fajin Xherdani mer daje, sa here ka taku Shqiptar i thon ti sje shqiptar po je Kosovar qe lu per Zvicren.
    Bayo,

Ma perkthehet ick, kte qe ka thene ky XHerdani(I fishekut), qe s,e lexoj uefa, per te dale me flamurin kuq e zi?

Kur uefa s,e njeh kosoven?

S'e marr vesh kete.
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816

Citim Postuar më parë nga Xhuxhumaku Lexo Postimin
    Bayo,

Ma perkthehet ick, kte qe ka thene ky XHerdani(I fishekut), qe s,e lexoj uefa, per te dale me flamurin kuq e zi?

Kur uefa s,e njeh kosoven?

S'e marr vesh kete.
    Haha...Ashtu xhuxhumaku,natyrisht ky Gjilanasi mohuesi i fanelles kuq e zi flet budallelleqe.Genjen ashtu sic genjen per ftesen ne kombetare "Gjasme i ka kerkuar dikush para " !

Ja pergenjeshtrimi i UEFA-s : Futbollisti shqiptar që luan më kampionin e saposhpallur, Bayern-in, Xherdan Shaqiri, pas fitores së Champions League, ai edhe pse nuk luajti gjatë ndeshjes, ka festuar në fushën e blertë me flamurin e Kosovës, së bashku me atë zviceran.
    Mirëpo, pas disa reagimeve nëpër rrjetet sociale, se pse Shaqiri nuk përdori flamurin kombëtar shqiptar, Shaqiri, përmes Facebook, pati shpjeguar se ka qenë i penguar nga UEFA. Por, zyrtarët e UEFA-s këtë lajm e kanë përgënjeshtruar për agjencinë e lajmeve “Presheva Jonë”.

“Ne natyrisht kemi disiplinë dhe rregulla gjatë ndeshjeve apo pas tyre, por asnjëherë nuk kemi penguar ndonjë lojtar apo ta mësojmë se cilin flamur të mbajë. Pra, në këtë rast, as Shaqirin nuk e ka penguar UEFA. Ai ka qenë dhe mund të jetë i lirë të përdor çfarëdo flamuri”, ka pohuar zyrtari i UEFA-s për “Presheva jonë”. Madje sipas UEFA-s, as që është pyetur pardje UEFA nga ndokush se çfarë flamuri kishte me vete.
    “Ne, nga UEFA sikur ta kishim dashur ta pengonim, do të pengonin atë me flamur të Kosovës, që s’është anëtare e UEFA-s, e pse ta pengojmë atë të Shqipërisë?!”, ka shtruar në fund zyrtari UEFA-s.
    /preshevajone/

http://www.preshevajone.com/uefa-demantoin-shaqiri-nuk-e-kemi-penguar-te-marrin-flamurin-kombetar-kuqezi/
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar më parë nga freeopen Lexo Postimin
    Antiproanti shihet qarte qe cdo gje qe thua e ke me te degjuar se vete ti nuk e di fare se si funksionon gjykimi i nje ndeshjeje.
    Mos na sill shembuj te tille si; e kane thene komentatoret me te njohur te sportit. Vete fjala komentator sporti do te thote te shprehesh me fjale ate qe ti apo une sheh ne televizor apo direkt ne stadium.
    Te jesh komentator nuk do te thote te njohesh rregulloren e futbollit pike per pike dhe menyren e zbatimit te saj nga gjyqtaret.Rregullat e shkruara nuk jane rregulla qe zbatohen ''si ne karte'' perdoret nje shprehje.Rregullat ne sport interpretohen ashtu si dhe ligjet,nuk zbatohen ne menyre statike dhe mos u mundo te gjesh gjithnje dicka negative ne nje ndeshje futbolli pa patur argumenta.Ato qe thone komentatoret nuk kane vlere per gjyqtaret,komentator eshte dhe Shakohoxha por po degjove budallalliqet qe thote ai gjate nje ndeshjeje ne fund kujton se ke pare teater dhe jo futboll.
    Qe te jesh i qarte lexo intervisten e gjyqtarit dhe me pas gjyko argumentimet qe i ka bere ai episodeve te ''inkriminuara'' sipas teje. (e di qe do thuash se eshte normale qe ai do ti mbroje vendimet e veta,por jane po ato shpjegime qe te jane dhene ketu para se ky gjyqtar te jepte intervisten)
    Faktet dhe argumentet lidhur me kete teme te mungojne ty....

Per ta perfunduar kete diskutim, ja cfare thote vete Ribery:
    Ribéry: „Ich habe Glück gehabt.“
    (Ribery: "Une pata fat.")

Sky-Experte Markus Merk: „Der Schiedsrichter hätte Rot zeigen können.“
    (Eksperti i Sky, Dr. Markus Merk (dikur refer i njohur nderkombetar): " Gjyqtari ka mund te tregonte karton te kuq"

http://www.bild.de/sport/fussball/ch...2244.bild.html
    Ndryshuar për herë të fundit nga Antiproanti : 27-05-2013 më 20:58

► ☆☆☆ ◄
    Anëtarësuar
    26-10-2005
    Vendndodhja
    Mëmëdhe
    Postime
    4,834

Sportschau.de eshte mediumi me kompetent ne futbollin dhe sportin gjerman...
    Eshte rubrika sportive e televizionit nacional ARD.

Askush nuk po thote se ka aneksa (zyrtare), por vetem se faktet jane perafersisht ashtu sic i kam paraqitur edhe une.
    Redaksite kompetente dhe serioze, sic eshte p.sh. ARD-Sportschau, jane te obliguara (edhe me ligj dhe rregullore te brenshme) qe ta informojne publikun ne menyren me objektive dhe neutrale te mundshme, pa fshehur fakte dhe detaje te rendesishme etj.
    ARD-Sportschau dhe media gjermane ne pergjithesi nuk jane te krahasueshme me ate shqipetare dhe as me shume nga vende tjera te BE-se, si p.sh. Italia, Spania etj., kur eshte ne pyetje serioziteti, objektivitet, pergjegjshmeria, neutraliteti...

Per ta kuptuar sado pak, perkthe me GoogleTranslate , sepse aktualisht nuk po kam kohe dhe vullnet per te perkthyer.

sport.de eshte rubrike sportive e televizionit te njohur RTL.
    Sa gallate ka ketu....Po mire ore,ti dhe te tjere shkruani ketu ne forum per ndeshjen ate qe perjetuat duke e pare (nese e keni pare) apo shkruani sepse jeni ndonje emisar i gazetave apo programeve sportive neper Gjermani ?!

Nqs vjen ketu dhe shkruan duke u bazuar ne gazeta,blogje,komentator etj,thuaje qe dhe une e disa te tjere mos ta marim mundimin te pergjigjemi per gjera KOTI.

Ps: Te perkthej une ne google translate dicka pa piken e vleres ? Jo o t'keqen se kam plot me se merem!!!

Antar i PDK-s Fitimtar. Maska e Boy_XL
    Anëtarësuar
    24-10-2010
    Vendndodhja
    n'PDK
    Postime
    678

Citim Postuar më parë nga qeveriablu Lexo Postimin
    Haha...Ashtu xhuxhumaku,natyrisht ky Gjilanasi mohuesi i fanelles kuq e zi flet budallelleqe.Genjen ashtu sic genjen per ftesen ne kombetare "Gjasme i ka kerkuar dikush para " !

Ja pergenjeshtrimi i UEFA-s : Futbollisti shqiptar që luan më kampionin e saposhpallur, Bayern-in, Xherdan Shaqiri, pas fitores së Champions League, ai edhe pse nuk luajti gjatë ndeshjes, ka festuar në fushën e blertë me flamurin e Kosovës, së bashku me atë zviceran.
    Mirëpo, pas disa reagimeve nëpër rrjetet sociale, se pse Shaqiri nuk përdori flamurin kombëtar shqiptar, Shaqiri, përmes Facebook, pati shpjeguar se ka qenë i penguar nga UEFA. Por, zyrtarët e UEFA-s këtë lajm e kanë përgënjeshtruar për agjencinë e lajmeve “Presheva Jonë”.

“Ne natyrisht kemi disiplinë dhe rregulla gjatë ndeshjeve apo pas tyre, por asnjëherë nuk kemi penguar ndonjë lojtar apo ta mësojmë se cilin flamur të mbajë. Pra, në këtë rast, as Shaqirin nuk e ka penguar UEFA. Ai ka qenë dhe mund të jetë i lirë të përdor çfarëdo flamuri”, ka pohuar zyrtari i UEFA-s për “Presheva jonë”. Madje sipas UEFA-s, as që është pyetur pardje UEFA nga ndokush se çfarë flamuri kishte me vete.
    “Ne, nga UEFA sikur ta kishim dashur ta pengonim, do të pengonin atë me flamur të Kosovës, që s’është anëtare e UEFA-s, e pse ta pengojmë atë të Shqipërisë?!”, ka shtruar në fund zyrtari UEFA-s.
    /preshevajone/

http://www.preshevajone.com/uefa-demantoin-shaqiri-nuk-e-kemi-penguar-te-marrin-flamurin-kombetar-kuqezi/
    - por pse ta ngrit flamurin e shqiperis Xherdani qe nderkoh nuk ja vlen .
    Adem Jashari u flijua per Shqiptari per Flamur me gjith Familjen e tij , ju Bustin e tij ne Shqiperi e hudht ne plehra , e qfar tani , Shum mir ka vepru Xherdani i lumshin durt.
    e gjith populli Shqiptar nga Kosova krenohemi me te.
    Vv - Palaço+LISBA :D

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816

Citim Postuar më parë nga Boy_XL Lexo Postimin
    - por pse ta ngrit flamurin e shqiperis Xherdani qe nderkoh nuk ja vlen .
    Adem Jashari u flijua per Shqiptari per Flamur me gjith Familjen e tij , ju Bustin e tij ne Shqiperi e hudht ne plehra , e qfar tani , Shum mir ka vepru Xherdani i lumshin durt.
    e gjith populli Shqiptar nga Kosova krenohemi me te.
    Krenoheni edhe kur genjen ?!
    Ndryshuar për herë të fundit nga qeveriablu : 28-05-2013 më 16:42
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Heavy Metall Maska e trestenik
    Anëtarësuar
    18-10-2010
    Postime
    353

Shaqiri e ngriti flamurin kosovar qe i perket ni fisit shqiptar
    keshtu po shkruan historija shqiptare´´kosovaret fis shqiptar´´
    BRAVO SHAQIRI KRENOHU ME KOSOVEN
    High Voltage , Power Supply

Faqja 9 prej 9 FillimFillim ... 789

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •