Close
Faqja 15 prej 17 FillimFillim ... 51314151617 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 168
    OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Shkenca ka synim zgjidhjen e enigmave te universit,jo te vertetoje ekzistencen e zotit.......ndersa feja flet vetem per nje besim ne ekzistencen e zotit dhe nuk provon asgje.....sipas meje kane deshtuar qe te dyja.....dhe shkenca nuk ka per ti gjetur kurre enigmat fondamentale te universit
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Nese shkenca verteton menyren se si u formua jeta ne Toke, ndryshe nga c'thote feja, atehere ka vertetuar edhe mos-ekzistencen e Zotit. Mua si individ me intereson E VERTETA. Nuk ka rendesi nese kjo vjen nga feja apo nga shkenca. Sa kohe njera (feja) ka hedhur nje teze te guximshme, pales tjeter i duhet ta pranoje si teze ose ta kundershtoje ate. Meqe shkenca e ka kundershtuar, i duhet ta vertetoje pse. Feja nga ana vete nuk ka me ca te vertetoje. Ajo beson ne egzistencen e gjerave pa patur nevojen per ti vertetuar sipas metodes shkencore. Keshtu qe edhe nga ana e arsyetimit filozofik ajo eshte ne rregull me ideologjine e saj.
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Pikerisht kjo eshte enigma me e madhe brook....si errdhi jeta ne toke(ndoshta dhe ne sisteme te tjera yjore,sepse universi eshte gjigand)kush e solli? pse e solli?cili eshte qellimi i jetes dhe i vete universit,mos ndoshta jeta ka ekzistuar ne vetvete nga perjetesia!!!!(dhe keshtu qe i bie te jete vete zoti,pa asnje lloj shkaku dhe qellimi)te gjitha keto kane qene,jane dhe do mbeten pyetje pa pergjigje, asgje nuk eshte e sigurt......ndoshta pergjigjen do na e japi vdekja(kalimi i jetes nga nje forme ne forme tjeter apo vete zhdukja e jetes)
    UNE JAM TI-TI JE UNE

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga billy the kid Lexo Postimin
    Does God exist?????I don't know and who cares about it.
    keto jane fjale te shenjta, ka zot apo nuk ka, kujt i plasi .
    hallall billy .

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    billy smundet te jet jeta nga perjetsia sepse po te jet ashtu ajo duhet te jet vendosur ne ndonje vend a e dim qe jeta e universit eshte afersisht 15 miliard vjet dhe 15 miliard nuk eshte e perjetshme
    po e solli dikush ne toke - ku jan ata qe e sollen ? pse nuk u pane me kurr ? ka shum e shum pyejte qe sjan te kapshme nese dikush e solli jeten ne toke

feja nuk mund te perzihet ne pune te shkences sepse nuk ka kompetenca per kete e as shkenca nuk mund te perzihet ne pune qe ajo nuk mund ti spjegoj keshtu keto te dyja nuk mund te perzihen ne pun te njera tjetres dhe as nuk mund te jen te ndara

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Xhamia pershendetje dhe respekt,po ne e dime qe universi ka filluar me big bang para 15 miliard vitesh por para ketij fillimi ka qene i ashtuquajturi atom primordial,dhe perderisa shkenca pranon hipotezen e big crunch pra qe universi do te mblidhet perseri ne nje pike(atom primordial)pra kemi ekspansionin e universit dhe terheqjen e tij.Nga ketu lind hipoteza ciklike e universit,pra ai shperthen mblidhet perseri ne nje pike,shperthen dhe mblidhet perseri dhe keshtu ne infinit,pra ketu mund te heqim paralele me budizmin.....pra i bie qe jeta te jete qe nga perjetesia.......nuk e di a me kuptove xhamia
    UNE JAM TI-TI JE UNE

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga fahri Lexo Postimin
    shiko ai qe vene ne dyshim ekzistencen e nje qenie sublime te persosur ........nga i cili varet ghithcka ai kurr ska per te kuptuar universin me te vertete ajo qe ka krijuar zoti eshte e komplikuar per tu kuptuar nga ne qe jemi pjese e kesaj ekzistence te komplikuar shtroj pyetjen a do ta kuptoje pictura vetveten ......? a do ta kuptoje lopa vetveten ......? ........kurre ..........a do ta kuptoje njeriu vetveten ??..........shume pak.....................vetem intelegjenca sublime .........zoti.............ai eshte i gjithdijeshem............ose pranimi i konceptit te zoti e kenaq cdo pyetje ...................................shiko pejgamberi muhamed as ......thoshte peytjet e shumta e shpien njeriun ne vrimen e hardhuces..........me te vertet pyetjet e shumta ...........ngjasojne me mencuri ............por perfundimin e kane ne skizofreni .........................dhe irracionalitet.....................shiko une pranoj evulucionin e darvinit ............me perjashtim pretendimin e tij qe thoshte njeriu vjen nga majmuni .................ashte e vertet llojet evulojne .................por kalimi nga lloj ne lloj me evulucion me duket absurd .................dhe i papranueshem edhe vete darvini nuk e ka argumentuar plotesisht ..........ai flet per mutacione qe ne fact ..........skane asgje te perbashket me evulucionion...........thene shkurt cdo gje ndryshon.............miire e pranoj po ja ngjesim emrin evulucion.........?N???????????
    i dashur fahri, shumica jone pranojne idene e nje qenie perfekte qe ne pergjithesi i vihet emri ZOT. Problemi qendron ne cilesite qe ketij zoti i atribuohen(perveç i plotfuqishem, i pafund).
    Cila eshte mardhenia jone me kete krijues?
    Ne pak fjale, mendiment ndryshojne ne ate qe ky krijues eshte dhe mardhenia Njeri-Zot. A ka nevoje zoti per krijimin? Po krijimi per zotin?
    Nje sere pyetjesh qe feja i pergjigjet prere dhe thate fare me justifikimin e injorances "dyshimi eshte mekat". Gjithashtu edhe muhamedi e paska thene te njejten gje "peytjet e shumta e shpien njeriun ne vrimen e hardhuces", duke nenkuptuar qe dogmat fetare dhe menyra se si shpjegon zotin eshte mire ti marresh keshtu siç jane e te mos i vesh ne dyshim fare. Nje strategji shume efikase qe funksionon. Por çe do qe nuk funksionon me te gjithe ata qe trurin e perdorin per funksionin e tij te vertete, mendimin dhe kerkimin e te panjohures vazhdimisht, e jo si nje njesi memorie ku shkruan dhe lexon te dhena pa pyetur ndonjehere nese jane te sakta apo jo.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    pershendetje edhe per tye billy
    kjo qe po thu eshte vetem hipotez sepse ende nuk ka asnje prov sado te vogel qe ka pas univers para ketij dhe ne smund te themi se kjo eshte ne cikel

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Per mua : "Perralle e shemtuar" eshte pergjigjia. Speciet ne toke e kane nje krijues, por ai nuk eshte ashtu sic e pershkran feja.
    Per mua quaje rreze kozmike, aliene humanoide nga nje bote tjeter, perendi apo cfare te duash... po jo evolucion

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-01-2008
    Postime
    11
    Une me shem per kte te fjalin e dyte, qe evolucioni eshte prralle e shemtuar, esjte iluzion, verbalitet, hipotez, etjera.

Faqja 15 prej 17 FillimFillim ... 51314151617 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Hajredin S Muja
    Nga ^VJOSA^ në forumin Shkrimtarë shqiptarë
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 15-03-2010, 14:17
  2. Bota e Publicisteve Musliman - Shtypi !!
    Nga fisniku-student në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 13-09-2009, 12:33
  3. Miti si realitet dhe si gënjeshtër, PROF.DR. ARTAN FUGA
    Nga Xhuxhumaku në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 17-05-2006, 17:43
  4. Teknologjia Matrix po bëhet realitet?
    Nga Tini- në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-07-2004, 09:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •