Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 13
    Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

Shqiptari ndihmon ndërtimin e kishës në Maqedoninë Lindore

Shefki Idrizi, pronar i njërës prej kompanive më të mëdha në rajon “Renova” ka dhuruar 2.000 euro për ndërtimin e manastirit “Shën Mërisë” e cila është e vendosur në fshatin Stubol i epërm në Probishtip, raporton “Nova Makedonija”.

Në pyetje janë material ndërtimin, gipspllaka dhe çdo gjë tjetër e nevojshme për të përfunduar këtë manastir. – Unë ndjehem i nderuar që kam marrë shansin për të dhënë kontributin tonë në ndërtimin e këtij manastiri. Kompania jonë gjendet në Maqedoni dhe do të bëjmë çfardo që të jetë e mundur për të kontribuar në avancimin e vendit dhe përmisimin e marrëdhënieve mes shqiptarëve dhe maqedonasve, tha Shefki Idrizi, pronar i kompanisë “Renova” për gazetën “Nova Makedonija”.

Donacioni i z.Idrizi është një shembull i rrallë i kapërcimit të dallimeve fetare, kombëtare dhe etnike mes shqiptarëve dhe maqedonasve.

- Pas konfliktit të vitit 2001 unë isha komandantë i kazermës në Tetovë dhe në atë periudhë kemi bashkëpunuar shumë me z.Idrizi dhe kemi punuar shumë në fushën e ndërtimit të bashkëjetesës. Tani kjo është vetëm një vazhdimësi e bashkëpunimit dhe miqësisë sonë, tha Jovica Kocevski. Donacioni për këtë manastir që është në ndërtim e sipër është donacioni i parë i kompanisë “Renova” që e bën në këtë pjesë të shtetit, por jo i vetmi donacion nga kompania. Deri tani kjo kompani dhe z.Idrizi kanë donuar dhe kanë dhuruar material ndërtimor për disa manastire tjera maqedonase. Përveç kësaj “Renova” njihet si stipendues për 150 student, ndërsa i vetmi kriter për bursat e tyre është cilësia, jo përkatësia kombëtare apo fetare./Shqipmedia
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Për: Shqiptari ndihmon ndërtimin e kishës në Maqedoninë Lindore

Citim Postuar më parë nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    Shefki Idrizi, pronar i njërës prej kompanive më të mëdha në rajon “Renova” ka dhuruar 2.000 euro për ndërtimin e manastirit “Shën Mërisë” e cila është e vendosur në fshatin Stubol i epërm në Probishtip, raporton “Nova Makedonija”.

Në pyetje janë material ndërtimin, gipspllaka dhe çdo gjë tjetër e nevojshme për të përfunduar këtë manastir. – Unë ndjehem i nderuar që kam marrë shansin për të dhënë kontributin tonë në ndërtimin e këtij manastiri. Kompania jonë gjendet në Maqedoni dhe do të bëjmë çfardo që të jetë e mundur për të kontribuar në avancimin e vendit dhe përmisimin e marrëdhënieve mes shqiptarëve dhe maqedonasve, tha Shefki Idrizi, pronar i kompanisë “Renova” për gazetën “Nova Makedonija”.

Donacioni i z.Idrizi është një shembull i rrallë i kapërcimit të dallimeve fetare, kombëtare dhe etnike mes shqiptarëve dhe maqedonasve.

- Pas konfliktit të vitit 2001 unë isha komandantë i kazermës në Tetovë dhe në atë periudhë kemi bashkëpunuar shumë me z.Idrizi dhe kemi punuar shumë në fushën e ndërtimit të bashkëjetesës. Tani kjo është vetëm një vazhdimësi e bashkëpunimit dhe miqësisë sonë, tha Jovica Kocevski. Donacioni për këtë manastir që është në ndërtim e sipër është donacioni i parë i kompanisë “Renova” që e bën në këtë pjesë të shtetit, por jo i vetmi donacion nga kompania. Deri tani kjo kompani dhe z.Idrizi kanë donuar dhe kanë dhuruar material ndërtimor për disa manastire tjera maqedonase. Përveç kësaj “Renova” njihet si stipendues për 150 student, ndërsa i vetmi kriter për bursat e tyre është cilësia, jo përkatësia kombëtare apo fetare./Shqipmedia
    Hapini syte dhe lexoni!

Kjo eshte kultura e Shqiptarit Musliman qofte i rritur ne Kosove , Maqedoni apo ne Shqiperi. Merrni shembull ju te krishteret e kontribuoni per xhamine e madhe qe do ndertohet ne Tirane .
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

i/e regjistruar Maska e Archon
    Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Hapini syte dhe lexoni!

Kjo eshte kultura e Shqiptarit Musliman qofte i rritur ne Kosove , Maqedoni apo ne Shqiperi. Merrni shembull ju te krishteret e kontribuoni per xhamine e madhe qe do ndertohet ne Tirane .
    Ska nevoje te japin ne nga brenda se vijne ato nga Kuvajti dhe Turqia pa problem,,,

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-04-2013
    Postime
    16

Bravo i koft, se bon gjithkush

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

Hapini syte dhe lexoni!

lol ky eshte nje dhe i vetmi...mos duhet te tregoj si i prishin dhe shkaravisin kishat shqiptaret myslimane?
    xfiles

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Hapini syte dhe lexoni!

bravo i qofte. ashtu duhet.
    avash avash te ktheheni edhe ne te krishtere tani, do te ishte me mire akoma. se shume po vonoheni.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Akili-A : 18-04-2013 më 12:03
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

i/e regjistruar Maska e KORCARI 2
    Anëtarësuar
    26-12-2012
    Vendndodhja
    Thesaloniqi
    Postime
    360

Citim Postuar më parë nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    lol ky eshte nje dhe i vetmi...mos duhet te tregoj si i prishin dhe shkaravisin kishat shqiptaret myslimane?
    È tepron kur thekson shqiptaret myslimane .Disa qindra myslimane apo disa te tjere te krishtere nuk perfaqesojne te gjithe shqiptaret!

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

nqs se disa qindra nuk eshte shifer perfaqesuese atehere as edhe nje vleresim negativ qe u behet fqinjeve tane nuk ka vlere.

si psh greket jane racista, serbet vrases, etj etj
    xfiles

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-11-2012
    Vendndodhja
    Vojnovc Shtime
    Postime
    412

Kjo nuk eshte diqka e re qe nuk ka ndodh kurr ne vendin ton ,ne muslimanet i kemi mbrojt dhe ndihmu katoliket gjithmon, asnjher nuk i kemi len te ndihen si te vetmuar pasi kan pas nje fe tjeter por githmon i kemi trajtu siq i kemi trajtu edhe shqiptaret musliman,edhe kur skemi pasi mundesi me ju ndihmu me ndertu kish ne i kemi perkrah, pasi eshte e drejt e tyre te ken faltoren e tyre per te kry obligimet fetare qe kan

Pas luftes se fundit katoliket shqiptar (jo te gjith) kan fillu te humbin burrnin,dhe shum nga ta vjellin mllef dhe urrejtje ndaj shqiptarve musliman ,dhe nuk hezitojn qe ti quajn edhe arap turq etj siq e quajn Shefki Idrizi edhe bashk vendasit e tij qe jetojn ne ILIRID, qdo xhami qe fillon te ndertohet jo qe nuk perkrahet financiarisht nga katoliket ajo nuk perkrahet sepaku moralisht sepaku me goj , por menjeher behen kunder akuzojn se ajo xhami po ndertohet me fonde te dyshimta ,pasi ndihmohet mu ndertu nga biznesmen musliman jo shqiptar,por kur nje biznesmen grek serb e italian vendos te ndihmoj ndertimin e nje kishe ather kjo sipas tyre eshte ok

Falenderoj zotin qe me ka be prej muslimaneve ,me ka be prej atyre qe asnjher nuk hezitojn te ndihmojn shqiptaret katolik ,asnjher nuk i kan mbyll objektet islame per shqiptaret katolik ,por gjithmon ju kan ofru se saher qe te ken nevoj per te kryer ritet e tyre fetare dhe skan objekt fetar ather ju kan ofru edhe xhamiat, e falenderoj zotin qe me ka be prej atyre qe asnjeher ne jeten time si kam cilsu dhe sdo ti cilesoj si grek serb etj shqiptaret katolik

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

Pas luftes se fundit katoliket shqiptar (jo te gjith) kan fillu te humbin burrnin,dhe shum nga ta vjellin mllef dhe urrejtje ndaj shqiptarve musliman ,dhe nuk hezitojn qe ti quajn edhe arap turq etj
    po perse ndodh kjo?
    xfiles

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •