Close
Faqja 6 prej 15 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 141
    Revolucioni sht afr Maska e Nuh Musa
    Antarsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjen, austri
    Postime
    4,463

Pr: Lvizja Bashkohu se ka n qejf Sknderbeun

Citim Postuar m par nga Korca 123 Lexo Postimin
    Tung Nuho Tetraciklina

Korca 1 dhe Korca 2,

Me vjen mire qe penicilini paska ndikuar dhe ju paska shkaktuar nje sherim gati 100 %.....tirazhi i parazitlleqeve e mesiperme ju paska rra nga 1000 fjale ne "kater" fjale per shoq...

Tungi
    albanish by nature

i/e regjistruar
    Antarsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar m par nga angmokio Lexo Postimin
    Pikerisht, problemi ishte i Shqiptareve dhe jo i Perandorise Osmane. Nese Serbi apo Greku mesonin ne gjuhet e tyre dhe Osmaneve as nuk ja ndjente pse duhet tia ndjente per Shqiptaret? Gjendja jone ne 1922 por dhe me pas mbeti e ndere sepse pashallaret dhe bejleret Shqiptare e kishin mendjen te groposnin floririn dhe jo te ndertonin shkolla , rruge apo infrastrukture te tille si shtetet perreth nesh. Enveri qe jua dinte trurin u tha e di ckeni te groposur qe te groposur i mbani florinjte me mire po jua marr une.

Shqiperia ne 97-ten ishte e lire dhe nuk kishte as Turk e as Grek mbi krye. Shumica e Shqiptareve dembela bene te njejten gje qe kishin bere stergjysherit e tyre. Ne vend qe ti investonin parate qe kishin i futen neper firma piramidale e ndodhi ajo qe ndodhi. Nuk behesh Evropian me zorr. Shqiptari Shqiptar do mbetet me te mirat dhe te keqiat e tij.
    Nuk diskutohet qe gabimi me i madh ose me mire te thuhet tragjedia e popullit tone filloi kur pranuan islamin ,kjo ska diskutim qe shqiptaret bartin fajin me te madh per gjendjen e popullit ,pas pranimit te islamit te keqijat erdhen me pas pastaj .
    Lere Enverin se edhe "Enveri" eshte produkt i te "mirave" qe na dhuroi P.O gjate shekujve pushtimi duke na lane analfabet ,deri me 1946 85% e banoreve te Shqiperise ishin analfabet ,per Kosoven skem cka flasim ...
    Ti me thuaj pse P.O NDALOI PERDORIMIN E GJUHES SHQIPE DHE LEJOI TE TJERAT?
    Per cfare privilegje mendove kur e postove kete bajge?:

Shqiptaret gezonin privilegje ne Perandorine Osmane si askush tjeter.
    Ti thua P.O nuk ia ndjente per popujt e tjere (lejimin e shkollave) dhe pyet pse duhet te ia ndjente per shqptaret ,une te them se per shqiptaret kishte tjera qellime ,donte ti asimilonte,gjysma e punes veq ishte kryer pasi pranuan islamin !
    Ky ishte qellimi i saj ,shnderrimi i shqiptareve ne turq ,qellim qe per pak sa nuk u be realitet po te mos ndodhte RILINDJA KOMBETARE.

i/e regjistruar
    Antarsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar m par nga NaMe Lexo Postimin
    Sa naive
    Kete menyre ke zgjedh ti ikesh pergjigjjeve ndaj pyetje te parashtruara ?!
    Epo ,tani ke dhene "shahadetin" hahha ke konfimruar se je musliman i vertete ,hyrijat i ke te garantuara

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Antarsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar m par nga ane Lexo Postimin
    Nuk diskutohet qe gabimi me i madh ose me mire te thuhet tragjedia e popullit tone filloi kur pranuan islamin ,kjo ska diskutim qe shqiptaret bartin fajin me te madh per gjendjen e popullit ,pas pranimit te islamit te keqijat erdhen me pas pastaj .
    Lere Enverin se edhe "Enveri" eshte produkt i te "mirave" qe na dhuroi P.O gjate shekujve pushtimi duke na lane analfabet ,deri me 1946 85% e banoreve te Shqiperise ishin analfabet ,per Kosoven skem cka flasim ...
    Ti me thuaj pse P.O NDALOI PERDORIMIN E GJUHES SHQIPE DHE LEJOI TE TJERAT?
    Per cfare privilegje mendove kur e postove kete bajge?:

Ti thua P.O nuk ia ndjente per popujt e tjere (lejimin e shkollave) dhe pyet pse duhet te ia ndjente per shqptaret ,une te them se per shqiptaret kishte tjera qellime ,donte ti asimilonte,gjysma e punes veq ishte kryer pasi pranuan islamin !
    Ky ishte qellimi i saj ,shnderrimi i shqiptareve ne turq ,qellim qe per pak sa nuk u be realitet po te mos ndodhte RILINDJA KOMBETARE.
    Problemi i shumices se Kosovareve eshte se nuk germojne e te kerkojne te verteten ashtu sic eshte por i duan gati ashtu sic i shkrojti Enver Hoxha me 40 hajdutet. Them hajduter sepse komunizmi i vodhi te drejten per ta mesuar sic duhet historine Shqiptare. Shiko sa bukur shkrun Uriel ne nje postim te tijin dhe ka plot te drejte:

Citim Postuar m par nga Uriel Lexo Postimin
    akademia enveriste e cila mishronte tek figura Sknderbeut shqiptarin e ri enverist, t vetdijshm pr idealet kombtare e pr t'iu kundrvn armiqve t partis t cilt ishin t mishruar n aktor mesjetar.
    Keto lloj dokrrash mesonim ne komunizem dhe papagallet sikur ti ne Kosove pas 50 vietesh i besojne akoma. Ku e ke pare ti qe Turqia ndaloi Shqiptareve te mesonin Shqipen tek filmat humoristik komuniste? Sami Frasheri me shoke ishin personalitete te shtetit Osman, iu tek te shkruanin Shqip e shkruajten. Boll me kolonat zanore te komunizmit se pervec jush ne Kosove ne Shqiperi keto libra me histori kane kohe qe i kane ngrene gomeret.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

i/e regjistruar
    Antarsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Alejkum Selam vella Nuh,

Domethenien e Selamit e dine mire keta Nuh por i ze damllaja sa here e degjojne e harrojne se 70% e emrave te baballareve e gjysherve mbajne emra Musliman. Diku ne nje teme nje anetari, emrat e Hafizave Shqiptare qe kane kontribuar per Shqiptarine i dukeshin si emra Perse. Keta te damllosur fatmiresisht jua ka damkosur Allahu dhe emrat apo mbiemrat e tyre si psh Ismail Kadarese apo Kastriot Myftari e qafira te tjere qe sjane te paket.

Me vjen mire qe solle disa krahasime interesante si p.sh rastin e Singaporit , kur deri para disa qindra vitesh banoret jetonin neper peme dhe shiko sot eshte vendi me i zhvilluar ne Azi. Nje vend qe nuk ka asnje te burim te ardhurash tjeter pervec burimeve njerezore. Singaporin e beri nje person ashtu sikur Shqiperine e shkaterroi nje person. Brezat ndryshojne nga njeri tek tjetri e ne Shqiptaret akoma i qahen epokes se para 600 viteve. Shiko se sa domethenese eshte fjala e Zotit ne Kuran kur thote Allahu nuk e ndryshon gjendjen e nj populli, deri sa ata ta ndryshojn veten e tyre. (Rad: 11)
    Nuk e kuptova cka ka lidhje Singapori ,me sa di muslimanet atje jane pakice ...

Antarsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Nuk e kuptova cka ka lidhje Singapori ,me sa di muslimanet atje jane pakice ...
    Singapori tu mor si shembull per te kuptuar se ska rendesi se si ka qene e shkruara por si eshte e tashmja.

i/e regjistruar
    Antarsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Problemi i shumices se Kosovareve eshte se nuk germojne e te kerkojne te verteten ashtu sic eshte por i duan gati ashtu sic i shkrojti Enver Hoxha me 40 hajdutet. Them hajduter sepse komunizmi i vodhi te drejten per ta mesuar sic duhet historine Shqiptare. Shiko sa bukur shkrun Uriel ne nje postim te tijin dhe ka plot te drejte:

t.
    Nuk kam nevoje te di te kaluaren ,me mjafton qe e shoh te tashmen ,se si jem katandis pas murtajes muhamedane ,kupton?
    Nuk kam nevoje te lexoj historianet e Enverit ,me mjafton ti lexoj shkrimet palogjike te tuat dhe te shokeve te tu dhe te kuptoj se islami shkakton gangrene trurore ,postoni gjera aq qesharake sa skam me , ku ka me idiotesi se te thuhet se izraelitet i besojne hadithit te Muhamedit per ate mbjellin pemen e caktuar ?

i/e regjistruar
    Antarsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Singapori tu mor si shembull per te kuptuar se ska rendesi se si ka qene e shkruara por si eshte e tashmja.
    Ka raste qe demtimi nga feja e caktuar eshte aq i madh sa duhen kohe e gjate per riparim ,dhe kete problem populli i Singaporit nuk e kishte .

Antarsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Nuk kam nevoje te di te kaluaren ,me mjafton qe e shoh te tashmen ,se si jem katandis pas murtajes muhamedane ,kupton?
    Nuk kam nevoje te lexoj historianet e Enverit ,me mjafton ti lexoj shkrimet palogjike te tuat dhe te shokeve te tu dhe te kuptoj se islami shkakton gangrene trurore ,postoni gjera aq qesharake sa skam me , ku ka me idiotesi se te thuhet se izraelitet i besojne hadithit te Muhamedit per ate mbjellin pemen e caktuar ?
    E ke degjuar ate shprehjen ti "pirdh o prift ne prill pirdh....'' keshtu shkruan dhe ti. Edhe une me keq akoma qe harxhoj kohen e merrem me ty.....

Perjashtuar
    Antarsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardan
    Postime
    1,813

Kete menyre ke zgjedh ti ikesh pergjigjjeve ndaj pyetje te parashtruara ?!
    Epo ,tani ke dhene "shahadetin" hahha ke konfimruar se je musliman i vertete ,hyrijat i ke te garantuara
    Une i paskam ikur pyetjeve?
    Atehere ta shohim rezultatin -

Une:
    Citim Postuar m par nga NaMe Lexo Postimin
    Me kerkesen e nje principate shqiptare otomanet erdhen ne trojet shqiptare, per ti dhene ndihme kesaj principate, sepse perandoria romake kishte ngritur dore kunder kesaj principate. A mundet ta mohoj dikush kete?
    Ti:
    Cila principate ishte ajo P.O

?
    Une:
    Shume principata shqiptare punonin nen direktivat e perandorise romake dhe bizantine. A mund ta mohoj dikush kete?
    Ti:
    Ne cfare kuptimi thua kur thua direktiva ?
    Une:
    Perandoria romake i shtypi per plote 550 vjet popullaten shqiptare. A mund ta mohoj dikush kete?
    Ti:
    Nuk besoj se shtypi popullaten me shume se P.O .
    Edhe per kete i ke faktet dhe argumentet, por ty te nevojitet me teper te lexosh, e jo te thuash "e besoj" "nuk e besoj" "po mendoj" "une po them" etj.

Vazhdojme -

Une:
    Per here te pare qe shqiptareve ia njohu te drejten e pronesise ishte perandoria osmane, sepse me pare shqiptaret nuk ishin pronar te asnje prone, por vetem si skllever. A mund ta mohoj dikush kete?
    Ti:
    Ku i merrni keto rrena hahha nuk kishin te drejte prone a, ishin skellever hahhaha me shume seq ishim skellever ne P.O nuk ishim as ne P.R ,te vetmin neve shqiptareve nuk na u lejua te shkolloheshin ne gjuhen tone ,nuk eshte skllaveri e vertete kjo?
    Une me duket se te sugjerova me larte dicka!
    Mire, atehere vazhdo e thellohu edhe me teper ne injorancen tende, sepse e meritoke kete, me aq sa munda ta verej une te ti deri me tani! Dhe si pasoje une i anashkaloj injorantt dhe injorantet, i shkel me kembe si brejtesit, sepse nuk dua te krijoj raporte me brejtesit, me qe une jam njeri .
    Ndryshuar pr her t fundit nga Gon! : 18-04-2013 m 08:49

Faqja 6 prej 15 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund t hapni tema t reja.
  • Ju nuk mund t postoni n tema.
  • Ju nuk mund t bashkngjitni skedar.
  • Ju nuk mund t ndryshoni postimet tuaja.
  •