albanish by nature
Nuk diskutohet qe gabimi me i madh ose me mire te thuhet tragjedia e popullit tone filloi kur pranuan islamin ,kjo ska diskutim qe shqiptaret bartin fajin me te madh per gjendjen e popullit ,pas pranimit te islamit te keqijat erdhen me pas pastaj .
Lere Enverin se edhe "Enveri" eshte produkt i te "mirave" qe na dhuroi P.O gjate shekujve pushtimi duke na lane analfabet ,deri me 1946 85% e banoreve te Shqiperise ishin analfabet ,per Kosoven skem cka flasim ...
Ti me thuaj pse P.O NDALOI PERDORIMIN E GJUHES SHQIPE DHE LEJOI TE TJERAT?
Per cfare privilegje mendove kur e postove kete bajge?:
Ti thua P.O nuk ia ndjente per popujt e tjere (lejimin e shkollave) dhe pyet pse duhet te ia ndjente per shqptaret ,une te them se per shqiptaret kishte tjera qellime ,donte ti asimilonte,gjysma e punes veq ishte kryer pasi pranuan islamin !Shqiptaret gezonin privilegje ne Perandorine Osmane si askush tjeter.
Ky ishte qellimi i saj ,shnderrimi i shqiptareve ne turq ,qellim qe per pak sa nuk u be realitet po te mos ndodhte RILINDJA KOMBETARE.
Problemi i shumices se Kosovareve eshte se nuk germojne e te kerkojne te verteten ashtu sic eshte por i duan gati ashtu sic i shkrojti Enver Hoxha me 40 hajdutet. Them hajduter sepse komunizmi i vodhi te drejten per ta mesuar sic duhet historine Shqiptare. Shiko sa bukur shkrun Uriel ne nje postim te tijin dhe ka plot te drejte:
Keto lloj dokrrash mesonim ne komunizem dhe papagallet sikur ti ne Kosove pas 50 vietesh i besojne akoma. Ku e ke pare ti qe Turqia ndaloi Shqiptareve te mesonin Shqipen tek filmat humoristik komuniste? Sami Frasheri me shoke ishin personalitete te shtetit Osman, iu tek te shkruanin Shqip e shkruajten. Boll me kolonat zanore te komunizmit se pervec jush ne Kosove ne Shqiperi keto libra me histori kane kohe qe i kane ngrene gomeret.
"And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"
Nuk kam nevoje te di te kaluaren ,me mjafton qe e shoh te tashmen ,se si jem katandis pas murtajes muhamedane ,kupton?
Nuk kam nevoje te lexoj historianet e Enverit ,me mjafton ti lexoj shkrimet palogjike te tuat dhe te shokeve te tu dhe te kuptoj se islami shkakton gangrene trurore ,postoni gjera aq qesharake sa skam me , ku ka me idiotesi se te thuhet se izraelitet i besojne hadithit te Muhamedit per ate mbjellin pemen e caktuar ?
Une i paskam ikur pyetjeve?
Atehere ta shohim rezultatin -
Une:
Ti:
Une:
Ti:Shume principata shqiptare punonin nen direktivat e perandorise romake dhe bizantine. A mund ta mohoj dikush kete?
Une:Ne cfare kuptimi thua kur thua direktiva ?
Ti:Perandoria romake i shtypi per plote 550 vjet popullaten shqiptare. A mund ta mohoj dikush kete?
Edhe per kete i ke faktet dhe argumentet, por ty te nevojitet me teper te lexosh, e jo te thuash "e besoj" "nuk e besoj" "po mendoj" "une po them" etj.Nuk besoj se shtypi popullaten me shume se P.O .
Vazhdojme -
Une:
Ti:Per here te pare qe shqiptareve ia njohu te drejten e pronesise ishte perandoria osmane, sepse me pare shqiptaret nuk ishin pronar te asnje prone, por vetem si skllever. A mund ta mohoj dikush kete?
Une me duket se te sugjerova me larte dicka!Ku i merrni keto rrena hahha nuk kishin te drejte prone a, ishin skellever hahhaha me shume seq ishim skellever ne P.O nuk ishim as ne P.R ,te vetmin neve shqiptareve nuk na u lejua te shkolloheshin ne gjuhen tone ,nuk eshte skllaveri e vertete kjo?
Mire, atehere vazhdo e thellohu edhe me teper ne injorancen tende, sepse e meritoke kete, me aq sa munda ta verej une te ti deri me tani! Dhe si pasoje une i anashkaloj injorantt dhe injorantet, i shkel me kembe si brejtesit, sepse nuk dua te krijoj raporte me brejtesit, me qe une jam njeri.
Ndryshuar pr her t fundit nga Gon! : 18-04-2013 m 08:49
Krijoni Kontakt