Citim Postuar m par nga arbereshi_niko Lexo Postimin
Or mik, leri leksionet e anatomise, se un nuk luaj me sy e me veshe
Gjithsesi eshte me mire pa nje sy o nje vesh, por ne parajse!
Ti nuk me the asgje te re, po ashtu une nuk pohova te kunderten, hajt pra or plak mos u kap pas nje fjale, por jepi rendesi problemit qe shtrohet, aty po qe duhet vemendje.
Me mire me nje vesh e nje sy dhe te punojne sakte se dy vesh e dy sy sa per te thene qe une kam me cfare te shoh/degjoj. Pac fat me parajsen.

Po cfare te them te re une kur ti e pret shiritin atje ku te pelqen ty, e jo atje ku duhet. Te thash edhe njehere, Historia e Shqiptareve nuk fillon nga fundi i mesjtes, fiton shume here me perpara. Ti i quan Myslimanet tradhetar te stergjysherve te tyre se u kthyhen nga Krishter ne Mysliman, po edhe stergjysherit kane tradhetuar kur e lan fen vendase dhe zgjodhen fene Aziatike Krishterimin. Sa kiohe duhet te kaloj per Myslimant qe mos te etikohen me si tradhetar?

Citim Postuar m par nga Darius Lexo Postimin
p.s. Kjo vlen per ty ne menyre speciale. Ti je moderator ne forum dhe u bere i tille per te promovuar e sidomos ruajtur vlerat e ketij forumi. Dhe njera nga keto vlera eshte respektimi i figurave kombetare ky kryesojne ajo e Gjergj Kastriotit dhe Nene Terezes. Nuk ka nevoje te te kujtoj faktin qe Gjergj Kastrioti eshte figura me e dashur dhe e nderuar per shumicen derrmuese te popullit tone dhe ti dhe te tjeret qe mundoheni ka mohoni rendesine e tij jeni nje pakice fare e paperfillshme. Pra mos harro qe si moderator duhet te jesh pjese e vleres dhe jo e antivleres.
Cfare ka bere me shume Nene Tereza per Shqiperine se Fan Noli, Ismail Qemali, vellezirt Frasheri. Luigj Gurakuqi, Gjergj Fishta e shume e shume heronj te tjere?

Citim Postuar m par nga angmokio Lexo Postimin
Ndonje koment per kete shkrim qe u mesohet nxenesve ne klasen e 10?

ti rrokni armt pr mua jo si pr ndonj arbror, jo si pr nj bir princi, jo si pr nj t gjakut tuaj, por si pr nj t krishter, si pr nj t ikur

Nese Arberia perfaqsonte Shqiperine e sotme, atehere a mund te quhet hero kombetar dikush qe nuk pranon te luftoje per Shqiperine por per Krishterimin?
Skenderbeu eshte Hero Kombetar se luftoi per token e vet.

Feja nuk ishte arsyeja kryesore pse ai luftoi kundra Perendise Osmnane, ai luftoi per vendin e vet, e luftoi per te cliruar vendin e vet dhe per te pasur nje toke te vete per te udhehequr. Feja Krishtere ishte arsye por as e vemtja dhe as kryesorja.

Ne ate kohe kur Perandoria Osmane pushtonte Ballkanin, vendet Krishtere luftonin me njera tjetren, si pershembull lufta 100 vjecare midis Mbreterise Franceze dhe asaj Angleze. Italianet luftonin me njeri tjetrin, ne Itali vajti edhe Skenderbeu per te luftuar, dhe atje luftoi kundra te krishtereve.
Ne ate kohe ka pasur edhe 2-3 papa, merre vesh kush ishte i verteti.
Nese blidheshin ushtar Krishter per krusade, mbas Fes ishin motivet e verteta, si influenca politike/ekonomike.
Kur mbreterite krishtere i shkonin njera tjetres ne ndihm per te luftuar me Osmanet, feja nuk ishte shkaku kryesor.
Mbreterite Krishtere qe ishin ne kufi me Perandorine Osmane e dinin fort mire cfare rreziku kishin perpara tyre dhe e dinin shume mire se Perandoria Osmane i kishte hedhur syte nga ata.

Te ishte ti Mbret i nje Mbreterie Krishtere ne kufi me Perandorine Osmane cfare do beje? Do kerkoje qe mbreterite e tjera te luftonin perkrah teje. Do u thoje une jam midis mbreterise tuaj dhe Perandorise Osmane, nese neser une bie perandoria osmane do trokasi ne deren tuaj. E shoh te llogjikshme ti bashkojme ushtrite tona qe ti bejme ball rrezikut qe na cenon te gjitheve, se nje nga nje armiku do e kete me te lehte per te na poshtur. Sic u tha Skenderbeu ushtareve te vet ;-)
Si mbret qe je i separi mendon per fronin tend, per familjen mbreterore, pushtetin qe ke dhe pasurine qe ke dhe ne fund mendon per njerezit e thjesht ne mbreterine tende.
Po ashtu edhe ata 2-3 mbreterit e tjere.

Edhe priftin i pelqen influenca dhe fuqia qe ka ne mbreterine tuaj dhe e di cfare do i ndodhi nese bie ne dore te Perandorise Osmane.
Pra ti i thua priftit te bekoj ushtaret dhe popullsine se do shkoni te luftoni Perandorine Osmane/Myslimant per te mbrojtur Krishterimin, per ti motivuar sa me shume.

Ja shku puna dhe keshtu luftonin per fene atehere. Ushtaret kane luftuar per fene se keshtu u kane thene kurse prijesit kane pasur arsyeta e veta dhe feja sishte kryesorja ;-)

Sa per Skenderbeu duhet bere pak kujdes se nga nje ane vertet eshte bere si myth dhe duhet delikatese se perndryshe e ha keq. lol