Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-06-2006
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    230

Problem me tastjeren ( desktop)

Sa here qe hyj ne internet kam probleme me tastjeren ( jo me porte usb-je)
    Gjate kohes qe nuk hyj ne internet nuk kam asnje problem, po sapo lidh internetin ( usb key) disa
    butona te tastieres nuk punojne, ose ka raste qe shfaqen me vonese. Duhet ti bej pc restart ose ti bej
    disconnect internetit qe tastjera te funksionoje normalisht. I kam bere scan kompjuterit. Mendoj se
    ka mare ndonje virus kompjuteri. me ndihmon njeri?

CHEERFUL GIRL
    Anėtarėsuar
    14-04-2008
    Postime
    3,536

Pėr: Problem me tastjeren ( desktop)

Ka mundesi te kete marre virus perderisa problemin ta jep vetem kur hyn ne internet. Ndihma qe mund te jap une eshte ti besh format pc , instaloi ndonje antivirus te forte ( si Avira psh ) dhe nderro tastaturen
    E ne qofte, ftohte e ngrice, ti duro se dimri do t ike nje dite...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-06-2006
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    230

Citim Postuar mė parė nga Arvima Lexo Postimin
    Ka mundesi te kete marre virus perderisa problemin ta jep vetem kur hyn ne internet. Ndihma qe mund te jap une eshte ti besh format pc , instaloi ndonje antivirus te forte ( si Avira psh ) dhe nderro tastaturen
    Flm per ndihmen Arvima, por sdua te arrij deri te formati se kam goxha dokumenta, programe qe sdua ti humbas.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550

Citim Postuar mė parė nga floreentin Lexo Postimin
    Sa here qe hyj ne internet kam probleme me tastjeren ( jo me porte usb-je)
    Gjate kohes qe nuk hyj ne internet nuk kam asnje problem, po sapo lidh internetin ( usb key) disa
    butona te tastieres nuk punojne, ose ka raste qe shfaqen me vonese. Duhet ti bej pc restart ose ti bej
    disconnect internetit qe tastjera te funksionoje normalisht. I kam bere scan kompjuterit. Mendoj se
    ka mare ndonje virus kompjuteri. me ndihmon njeri?
    ...I ke bere scan kompjuterit, e cfare resultatesh pate nga skani??? Ke antivirus te sakte edhe te perditesuar? A eshte antivirusi aktiv apoe ke fikur pa dashje!?

Sipas shenjave, ma do mendja se eshte ndonje 'keyloger' qe te eshte shkarkuar/ instaluar pa dijenin tende qe te jep keto simptoma!
    Zakonisht 'keyloger', mbledhin karakteret qe ti shtyp ne tastiere i leshojne ne nje buffer, bufferi ja jep e keshtu me rradhe, ky proces shkakton ngadalsim te sistemit apo shfaqes se karaktereve qe je duke shtypur ne tastier.

Perditeso antivirusin, sigurohu te jete aktiv e bej nje skan serish sistemit.
    Ose kur te shfaqen simptomat qe sqaron, hap task manager, shiko procese qe s'te duken normale per mbarvajtjen e OS e ndaloj nje e nga nje deri sa te gjesh procesin qe te shkakton keto probleme! Pasi ta kesh gjetur cili proces eshte mundohu ti gjesh te tera hyrjet e atij procesi ne sistem (installed programmes, sysconfig, registry, startup, etj) dhe eleminoj te tera!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-06-2006
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    230

Citim Postuar mė parė nga white_snake Lexo Postimin
    ...I ke bere scan kompjuterit, e cfare resultatesh pate nga skani??? Ke antivirus te sakte edhe te perditesuar? A eshte antivirusi aktiv apoe ke fikur pa dashje!?

Sipas shenjave, ma do mendja se eshte ndonje 'keyloger' qe te eshte shkarkuar/ instaluar pa dijenin tende qe te jep keto simptoma!
    Zakonisht 'keyloger', mbledhin karakteret qe ti shtyp ne tastiere i leshojne ne nje buffer, bufferi ja jep e keshtu me rradhe, ky proces shkakton ngadalsim te sistemit apo shfaqes se karaktereve qe je duke shtypur ne tastier.

Perditeso antivirusin, sigurohu te jete aktiv e bej nje skan serish sistemit.
    Ose kur te shfaqen simptomat qe sqaron, hap task manager, shiko procese qe s'te duken normale per mbarvajtjen e OS e ndaloj nje e nga nje deri sa te gjesh procesin qe te shkakton keto probleme! Pasi ta kesh gjetur cili proces eshte mundohu ti gjesh te tera hyrjet e atij procesi ne sistem (installed programmes, sysconfig, registry, startup, etj) dhe eleminoj te tera!
    Faleminderit White_snake por c'instalova programin e usb key vodafone, e instalova prap dhe tani cdo gje eshte ok. Si duket do jen infektuar skedaret e aplikacionit te vodafone.
    Tema mund te mbyllet, flm

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •