Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 18
    i/e regjistruar Maska e peshkatari2011
    Anėtarėsuar
    14-02-2011
    Postime
    258

Problem me format hdd

Peshendetje kam nje laptop ACER ASPIRE 7738G, e kam patur me win 7 por me punonte shume ngadale,,, ja jap nje mikut tim dhe e kalon ne, Win XP sp3,,,punon vetem dy dite dhe pastaj bllokohet. Kerkoj ta formatoj perseri ,,, perdor XP genuine ,boot nga Cd dhe c,fare ndodh,windows setup,,,,,, dhe ekrani blu me ca te shkruara ,,kontrollo per viruse jo c,instalo programet e instaluara se fundi,chkdsk,etj etj, skanoj per viruse,asgje nuk ka virus, perdor microsoft security essentials dhe malwaew bytes,asgje,nuk ka virus, perdor HDD generator per te kontrolluar HDD asnje problem,perdor Hiren,s boot CD e pastroj HDD provoj ta formatoj ,,,prape e njejta ,,win setup ,dhe ekrani blu,,,, nese ka mundesi ndonje ndihme per te formatuar me sukses????? FLM
    Kur injoranca flet,urtesia hesht e qesh nen vehte !!

i regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708

Pėr: Problem me format hdd

ndoshta e ka faijn vete CD i formatimit, porvo nje CD tjeter.

i/e regjistruar Maska e user010
    Anėtarėsuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219

Ky ėshtė laptop jot?
    http://www.notebookcheck.net/Review-...k.23978.0.html

win setup ,dhe ekrani blu..
    Ok mė ka rastis dhe mua me Win Xp Sp3, mund tė jetė njė konflikt i vogėl midis hardware dhe sp3, thjesht nuk bėhej gjallė nė botė,
    pastaj vura xp sp2 dhe punoi.

Pėr kėtė laptop ėshtė gjynah tė vėsh xp, win7 duhet tė punjė xham fare, fakti se ishin tė ngadalta nuk do tė thotė se e kanė fajin Win7!!

Sa laptope tė reja ka parė (xhaxhai) qė zvarriten dhe duhan 3 orė.. i bėn njė format tė mirė me win7 dhe shmang tė instalosh gjithė ato plehrat qė vinė me default CD-tė e laptopit!

Vė prap win7, direkt pas instalimit do e bėsh check diskun kėshtu

chkdsk c: /r

po ke mjaftė dituri tė bėsh separate partition pėr user folder, temp folder, programs etj etj akoma mė mirė.

Nuk besoj se do kesh problem me win7, thjesht mos installo ēa gjen programe/lojra dalin pėrpara, pak me kursim!

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678

Nje gje qe me ben shume pershtypje ketu me shume usera te forumit qe edhe nuk dini edhe beni gjera qe jane pa lidhje.

1 kur nje kompjuter vjen me nje SO te caktuar atehere ai pc eshte ne gjendje te mbaje ate SO
    2 instalimi i win xp ne nje laptop OEM me win 7 thyen licensen e perdorimit te ati laptopi OEM
    3 perse te instalosh Win XP kur EoL per kete SO eshte vitin tjeter
    4 formatimi i kompjuterit nuk behet cdo muaj se obura kemi qef ( une kam qe kur e kam bler laptopin pa e formatuar 3 vjet)
    5 check disk nuk shpejton fare kompjuterin thesht riparon HDD edhe chkdisk nuk ben asnjegje pas formatimit pasi formatimi pastron komplet file journal
    6 nuk eshte gabim te ndihmoni gabim eshte kur ndihmoni pa lidhje

Win XP qe ti kerkon te instalosh ne ate laptop mund te mungoje driverat per hdd controller qe vjen me laptopin tend prandaj nuk njef asnje HDD te instaluar provo nje CD tjeter ose load driverat gjate instalimit te windows

Ardi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ardi_Pg_ID : 10-04-2013 mė 18:17
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Anėtarėsuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219

chkdsk mund tė bėhet vetėm pas formatimit tė diskut, mė konkretisht programi chkdsk bėn pėr file system tė cilat pėrdor microsoft, si p.sh fat, ntfs, exfat

pa formatim (unallocated space) nuk ekziston file system dhe pa file system nuk ka kuptim chkdsk, pra chkdsk shkon bashk me format, njė herė format pastaj chkdsk

para instalimit tė windows procesi i formatit fik gjithēka akoma dhe punėn/informacionet qė ka bėrė chkdsk nė tė kaluarėn (para formatimit tė fundit), pėr kėtė arsye ėshtė nevojė tė pėrsėritet chkdsk, sa mė shpejt pas instalimit pėrsėritet aq mė mirė

shumė njerėzve, me pc tė vjetra, ju kam dhėnė mundėsinė tė vazhdojnė dhe tė punojnė me pc-nė e tyre pa blerė tjetėr disk, vetėm me chkdsk

pas formatimit chkdsk bėn punė, kur disku ėshtė i vjetėr dhe me probleme chkdsk ėshtė kritik

chkdsk nuk lidhet me shpejtėsinė, ai shmang ngadalsimet/ngjitjet tė cilat shkaktohen nga lexim/shkrim mbi bad sectors (sektore tė hard diskut me problem)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga user010 : 11-04-2013 mė 08:09

Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    Postime
    2,678

Ti me te vertet paske sindromen e dua te jem i sakte megjithese ja fus kot. Jam ne mobile po do te te pergjigjem me gjate e me shtjellshem ne PC edhe per kete edhe per MP qe me ke derguar.

Ardi
    N. H. Schwarzkopf

Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    Postime
    2,678

Ky postim nuk ka te beje me postimin po ky eshte nje postim gjeneral per ti treguar user010 ndryshimin midis format edhe checkdisk qe mos ngatroje djathin me sapunin. Moderatore nese eshte problem kalojini postimet reth kesaj gjeje ne nje teme tjeter:

Formatim eshte procedura e pergatitjes se nje paisjeje per te mbajtur informacjon ne varesi te sistemit te operimit qe perdoruesi perdor. Kjo procedure ndahet ne 3 procese te vecanta

1- Low Level Formating. Kjo pjese e formatimit eshte pjesa qe ka te beje me shume me paisjet ne kete pike sistemi I operimit markon sektoret edhe blloq paisjes per perdorim. ketu caktohet fillimi I adresave edhe funid I adresave te sektoreve gjithashtu edhe caktimi I blloqeve per perdorim gjate I/o controller pra I tregon sistemit te operimit se ku mund te shkruaje e ku mund te lexoje te dhena

2- Particjonimi. Gjate kesaj pjese te formatitmi ndahen rajonet e nje paisje ne kete nivel caktohen pjeset virtuale te nje paisjeje edhe ne kete pjese behet kontrollimi paisjes per gabime ne sektore edhe rajone

3- High level formatting. Ketu sistemi I formatimit nderton file system, cakton driverat llogjike edhe driverat virtuale. Kjo pjese e formatimit behet nga sistemi operimit perkates per te ndertuar strukturen perkatese boot/ swap/ os ntldr etj etj

Me ne detaje: Ne mmomentin qe formatimi fillon sistemi automatikisht fillon Low Level Formating (LLF) ne sistemet e sotme LLF konsiston me inicjalozimin e harddriverit ne kete moment cdo sector identifikohet edhe caktohet per perdorim duke shkruajturvleren 0 ne cdo sector qe mund te perdoret. Nese sektori nuk arin te perdoret caktohet si sekcor I pa perdorshem edhe nuk shkruhet nje vlere 0 ne te. Duke u bere kjo bios ose sistemi I operimit e di qe ky sector nuk mund te perdoret edhe nuk perdoret gjate I/O interrupts. Kjo kryhet ne HDD qe ne vitet 1980 kur IBM nxori firmware te pare per HDD. Qe ketu harddriveri nuk njef asnje sector qe nuk ka "fill-zero" structure. Pasi mbaron kjo procedure formatimi kalon ne particjonimin e hdd. Ne kete pike sistemi I operimit fillon shkrimin e blloqeve edhe informacjoneve ne hdd ne kete menyre sistemi I operimit di se si ti lokalizoje edhe aktivizoje keto pjese te hdd per operacjone shkruajtje e leximi. particjoni behet nga fdisk dd ose cdo program low level particjoni qe sot jane me mijra. Pasi mbaron particjonimi I paisjes atehere hillon high level formatting HLF qe instalon tabelen e particjoneve tabelen e allokimit nga sistemi I fileve edhe ben kontrollim perseri te sektoreve qe mund te jene demtuar gjate particjonimit edhe duke I caktuar ato sektore si te pa perdorshem ne allocation table. Ne kete moment kemi hdd virtuale ose llogjike te inicjalizuar me particjone te vecanta edhe me nje file system qe permban nje allocation table edhe nje system filesh. Nga ky moment hdd eshte I gatshem per perdorim.

chkdsk ose ndryshe Check Disk

check disk eshte nje komande e perdorin nga cdo Microsoft system operimi DOS/OS2/Windows. Gjate kesaj komande sistemi I operimit ben dy gjera kontrollon integritetin e file system edhe kontrollon per sektore te pa perdorshem qe mund te jene prishur gjate perdorimit te vazhdueshem te paisjes. E vetjma gje qe chkdsk ben eshte kontrollimi I fileve per vazhdimesi. Nese je cik "specjalist" sic e ben veten atehere duhet ta dish funksjonin e allocation table edhe file journal. Nese chkdck shef nje file qe nuk mund te lexohet ne vazhdimesi krijoj nje drejtori te tipit FOUND 000 edhe keto file qe nuk vazhdojne ne pergjithesi atehere ato prishin integritetin e sistemit edhe I vendos me prapashtesen .CHK ne keto drejtori FOUND 000. edhe sektoret qe kane filet e shkeputur caktohen si te demtuar duke I raportuar tabeles qe mos perdoren.

Pra qe ta dish ti specjalist I forumeve te programimit per me shume se 10 vjet chkdsk pas formatimit eshte I pa nevojshem pasi LLF edhe HLD edhe particjonimi bejne kontrollimin e hdd per sektore te gabuara para se te beje shkrimin e file system. Ke te drejte qe chkdsk ben pune po ben pune qe te shmangesh formatizimin e HDD prandaj ik gris bycen tani e meso njecike me shume.

Do te dish referencat e mia:

8 vjet ne kete industry si system administrator
    Bachelor Science / Master science per shkenca kompjuterike network infrastructure
    MCSE qe ne vitin 2004
    MCP qe ne vitin 2005
    Microsoft OEM Partner qe ne vitin 2006

Ardi
    N. H. Schwarzkopf

Anėtarėsuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219

1) Kėrkojė falje nga vizitorėt qė bėhem prapė arsye tė kthehet forumi teknik nė vend pėr gjėra pa lidhje.

2) Flas vetėm me punė/argumente dhe ēa do tjetėr e kam trajtuar me mesazhe personale dhe ashtu do vazhdojė pėrsėri, nuk do lejojė tė mė "tėrheqin" e tė mė bėjnė pjesė nė sjellje/metoda qė janė jashtė karakterit tim.

Argumenti fillimtar nė tė cilin mbėshtetet i gjithė ky shqetėsim qė po mė bėhet ėshtė ky "chkdisk nuk ben asnjegje pas formatimit", kjo ėshtė e pa saktė, po tė pa sakta janė dhe disa konkluzione tė ngjashme (jo informacione) tek postimit i fundit, por nejse siē thash ėshtė pa vlerė tė flas mė tepėr, shkrimet aty janė, mė sipėr dhe flasin vet.

Ėshtė gjynah tė shikosh njė njeri tė ri si ty Ardi tė bjerė kaq poshtė! Rėnie quhet tė publikosh detaje tė bisedės tonė personale dhe tė vazhdosh pėr kaq ditė kėtė luftė pa kuptim fare! Refuzon bisedėn personale, me argumente dhe mbi tė gjitha nė klimė vėllazėrore, vetėm kėshtu dua tė bisedojė me tjetrin, si shokė, me ē'do tjetėr ndjenjė negative, jam i ngopur dhe nuk e kam nevojė!

Po e pėrsėrit prapė, dhe nga zemra po ta jap kėtė kėshill! Vlerėso njeriun! Nuk dua tė bėhem makaber apo idioto-nostalgjik por kur tė vi ora pėr tė ikur nė qiell njeriu atėherė e kupton ēa ka vlerė tė vėrtetė dhe sa tė vogla janė tė gjitha kėto. Nuk mė duhen kompjuterėt dhe asnjė gjė nga ēasti qė ndalon tė jesh dhe tė me shikosh si njeri.

Po tė kisha shkruar diēka gabim me gjithė qejf do e korrigjoja, por bėj hard disket e vjetėr me probleme tė punojnė prapė saktė me ndihmėn e chkdsk /r.

Kėrkojė prapė falje, nuk dua tė publikoj mė gjėra jo teknike dhe aq mė keq ndėn kėtė atmosferė negative dhe toksike ! Kush do, ka mesazhe personale!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga user010 : 13-04-2013 mė 20:19

Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    Postime
    2,678

Eshte etike profesjonale midis personave qe dine reth sistemeve informatike qe te pranojne gabimet gje qe ti nuk po e ben edhe pse une nuk te kam akuzuar ty per mos ditje reth sistemeve kompjuterike une te kam then qe check disk ndihmon po pass formatimit eshte I pa dobishem chkdisk behet per te menjanuar formatimin nese ti ke dicka kundra ksaj qe them une jam shume I hapur ne keshilla edhe te me informaosh qe une jam gabim. kam 10 vjet ne kete forum edhe asnjehere nuk kam paragjykuar persona nga dituraia po ajo qe me shqeteson eshte fodullitetit nuk ka asnje gje gabim te pranosh se gabova thjesht I jep me shume pike vetes. Nese mendon se une jam gabim me korigjo edhe une do e pranoj gabimin tim para te gjitheve

Ardi
    N. H. Schwarzkopf

Anėtarėsuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219

chkdsk ndihmon pas formatimit tė thjesht nuk foli njėri pėr low level qė ėshtė krejt specifike merr vesh shqip apo jo, sa i rėndomtė qė bėhesh o burrė

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •