Himariotėt kanė nxitur gjithmonė debate dhe reagime shpesh herė pėr veprimet e tyre tė hapura pro greke. Por, kėtė herė ata kanė shfaqur shenja simpatie pėr njė tjetėr vend jo shumė tė dashur nga shqiptarėt. Bėhet fjalė pėr Serbinė.
Nė ndeshjen mes Himarės dhe Kamzės, disa tifozė himariotė kanė valėvitur njė flamur serb, nė shenjė vlerėsimi pėr dy futbollistėt serb qė luajnė nė kėtė ekip, Kuzmiē dhe Zdravkoviē.
Himara, nė tri ndeshjet e para nuk njeh humbje, ndėrsa meritėn mė tė madhe nė kėtė sezon e ka dyshja serbe, Kuzmiē Zdravkoviē, shkruan portali serb Pressonline, tė cilit i referohet Ora info nė Kosovė.
Na kanė pranuar mjaft mirė, na adhurojnė tė gjithė kanė prejardhje greke. Pas fitores kundėr Kamzės kemi qenė nė kafe nė plazh deri nė orėt e vona nė mbrėmjes dhe jemi kėnaqur me muzikė popullore serbe, ka thėnė mbrojtėsi Kuzmiē.
Nė Himarė i duan serbėt dhe tė gjithė nė atė pjesė e mbajnė veten pėr patriotė, ka vijuar mė tej ai.
Ndėrsa Zdravkoviē thotė se nuk ka mundur tu besojė syve kur ka shėnuar gol dhe ka parė nga tribuna ēastin kur tifozėt vendas kanė nxjerr flamurin serb.
Kur kam shėnuar gol, jam kthyer nga tribuna, ku ishin tifozėt tanė dhe kam parė njerėzit me flamurin tonė Tifozėt mė befasuan me atė veprim. Ndjenja ishte e paēmueshme. Kemi bėrė disa rezultate dhe tani jemi nė vendin e shtatė. Ata tifozė na respektojnė mė shumė sesa shqiptarėt.
Himara dikur ka qenė pjesė greke, tė cilėn mė vonė e morėn shqiptarėt, por nė Himarė flitet vetėm gjuha greke dhe duket se i duan serbėt, u shpreh Zdravkoviē/Tema
Krijoni Kontakt