Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Akili-A : 24-04-2013 mė 13:35
Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru
Jo, jo...nuk jane mashtrime komuniste, por dokumente/fakte te arhivuara qe nga koha e Zogut. Kete vazhdimesi te spiunazhit greko-sllave, sic thash edhe me lart, verteton edhe fjalia/thenia yte, e nenvizuar, me lart, me te zeze te theksuar.
Ma gjej nje shkrim apo deklarate zyrtare te vetme, te SHBA-se, ku kane thene, se kane ndihmuar "popullin musliman" te Kosoves dhe Maqedonise. Ata kane thene gjithmone POPULLIN SHQIPTAR TE KOSOVES DHE MAQEDONISE. Ti e quan popullin shqiptar te Kosoves dhe Maqednise "popull musliman", ashtu si e kane bere edhe me pare (madje edhe tani e bejne) greko-sllavet.
Ore e din ti komunizmin apo e di une qe e kam pase ne kurriz.E din ti sigurimin shqipatre qe dhe sot eshte ne rrenje komunist , apo e di une qe ma ka marre shpirtin.Po eshte njelloj sikur une te bazohem ne theniet e Milloshevicit per Kosoven.Mos sille me referime spiunesh te komunizmit, se nuk ushqehesh me te verteten.Une kurre nuk kam sjelle nje shkrim serb si referim per te gjykuar sjelljen e shqipatreve ne trevat e tjera.Sigurimi ishte armik i gjysmes se popullit shqiptare dshe vazhdimesia e tyre vazhdon ne PS e sotme.Eshte kjo arsyeja se une rradhitem me Berishen ,sepse ai eshte i motivuar kunder tyre dhe se eshte musliman, jo nga mentaliteti apo emri, por nga sjelja e tije politike.Na futi ne konference islamike dhe destabilizoi gjendjen me interferimet e turqise duke nxitur nacionalizmin.Berisha nese trembet nga humbja e pushtetit, i hap dyert Turqise dhe ky veprim e ka hedhe nockdown me shume se nje here.Sot per kete qeshte gozhduar.
Meqe e deshte dhe referimin e linkut ne menyren prej mistreci,(pasi ti musliman je dhe ty te ka shpetuar shba)
In the wake of the atrocities of September 11, many American and other Western commentators have asked a perplexing question. They point out that the aim of the last three wars fought by the United States and its allies was to rescue Muslim or Muslim-majority peoples from aggression. Thus, the Kuwait war of 1991 saved Kuwait from Iraqi invasion. The 1995 intervention in Bosnia-Hercegovina halted Serbian attacks in which some 200,000 people, the majority of them Muslims, were killed, and thousands of more people were raped, tortured, and driven from their homes. And the 1999 bombing of Serbia prevented the expulsion from Kosovo of two million ethnic Albanians, of whom at least 80 percent were Muslims.
Per te shkuar me tej dhe analiste kosovare per trajtimin e termit Komb dhe permes ketij shpjegimi tentojne legjetimojne te drejten per bashkim me Albanine, shprehen,"dhe ne ceshtjen e religionit, ne kemi te njeten fe." Ketu kupton se perse censusi uli ndjeshem shifren e te krishtereve ne Albani.Ketu kupton se shqipatret nuk deklarohen se jane ateiste si formim i diktatures , por jane me tre fe, me qellimin e poshter, qe ateistet te behen ushtare te islamikeve praktikante.
Ceshtja eshte se ne ne Albani, dhe se mundohen te na paraqesin ndryshe nga c'jemi, na pelqen ajo c'ka jemi realisht dhe do ta mbrojme me fanatizem kete gjendje , ndryshe bashkimi me ju cancelon nje reforme te tere 70 vjecare te pas perandorise.Kete une nuk ja fal njeriu.Nuk mund ta pranoje fshirjen e reformes, per hire te bashkimit me Kosoven dhe shqip.e Maqedonise.Ne keshtu sic jemi komunikojme , por nuk duhet te prishim strukturat evoluese.Jeni ju qe duhet te beni reforme , por ju po shkoni mbrapsht.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 25-04-2013 mė 04:08
Injorantin e kam frike,
Budallin e meshiroj,
Te diturin (civilin) e dua pa mase.
O Nesto , pse ti je PAPASTRATI , qe tregon Samiu aty ?Anesti 55 :
Ore e din ti komunizmin apo e di une qe e kam pase ne kurriz.E din ti sigurimin shqipatre qe dhe sot eshte ne rrenje komunist , apo e di une qe ma ka marre shpirtin.
Sipas Ministrise se drejtesise te Qeverise Berisha (dashnorit tend) gjate 50 vjeteve te komunizmit ka pasur gjithsej 21400 , te internuar , burgosur dhe pushkatuar se bashku , nga te cilet vetem 390 te pushkatuar ! Ja po te marr qe ne keta 21400 vete nuk ka qene asnje vella me njeri tjetrin , pra kane qene te gjithe individe te palidhur nga gjaku ! Ja po te marr qe secili nga keta individe ka pasur nje familje prej 5 vetash (babe , vellezer-motra dhe nene ) , i bie gjitthsej 21400 x 5 = 107.000 vete kundershtare te Sigurimit ! Populli shqiptar ka patur 4 milione banore gjate 50 vjeteve ..... Nuk e di qe 100 mijeshi eshte gjysma e 4 milionshit ! A ke shkolle fillore ti ?Mos sille me referime spiunesh te komunizmit, se nuk ushqehesh me te verteten.................Sigurimi ishte armik i gjysmes se popullit shqiptare
Tani po na rezultoka sigurimi shume here me i ndershem dhe me i vertete nga Ty ! Madje sipas artikulimeve te tua ketu , Sigurimi , po na del se paska pasur te drejte te pakten ne rastin tend ! Ti je hapur zoti Papastrati ? Je shkurt nje antishqiptar i betuar ! Ne ate kohe Antishqiptarizmi ishte krim i rende dhe denohej shume rende ! Mundet te them qe paske pasur fat dhe paske shpetuar mire !
Ti si gjithmone "naiv" dhe me nivel nen mesatar inteligjence e ke lexuar tingujt dhe fjalet e fjalise se mesiperme dhe nuk ke kuptuar fare se cfare thone fjalite ! Paragrafi mesiperm , ne menyren se si eshte shkruar thote keto gjera :Meqe e deshte dhe referimin e linkut ne menyren prej mistreci,(pasi ti musliman je dhe ty te ka shpetuar shba)
In the wake of the atrocities of September 11, many American and other Western commentators have asked a perplexing question. They point out that the aim of the last three wars fought by the United States and its allies was to rescue Muslim or Muslim-majority peoples from aggression. Thus, the Kuwait war of 1991 saved Kuwait from Iraqi invasion. The 1995 intervention in Bosnia-Hercegovina halted Serbian attacks in which some 200,000 people, the majority of them Muslims, were killed, and thousands of more people were raped, tortured, and driven from their homes. And the 1999 bombing of Serbia prevented the expulsion from Kosovo of two million ethnic Albanians, of whom at least 80 percent were Muslims.
1-SHBA ka ndihmuar gjithmone viktimat e luftes , dhunes dhe genocidit
2-Viktimat kane qene gjithnje muslimane
3- Agresoret ne dy raste kane qene ortodokse dhe nje njerin nga rastet muslimane
Une nuk po arrij te kuptoj pse ka zgjedhur greku burime njerezore kaq te mete dhe te pa afte , me nievel kaq te ulet inteligjence sa juve ketu ne forum ? Apo kjo eshte maksimumi i inteligjeces greko-aziatike ?
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga violativo : 25-04-2013 mė 13:16
4 milion banore ka shqiperia sot ne 2013
persekutimet masive kane ndodhur deri ne 1985 ku popullsia ka qene 2.7 milion banore.
te persekutuarit jane me shumefish nga numri i te burgosurve, pasi ka mijera te internuar per nje fjale goje.
ka mijera te tjere qe u privuan nga shkollat dhe u diskriminuan me pune te rendomte vetem se kishin gjyshin,xhaxhane apo dajen "armik te popullit". deri te brezi i trete arrinte persekutimi.
ti qenke totalisht i deformuar moralisht.
nese shqiptarizmi do identifikohet me ate kohe. do ishte mire qe te mos ekzistonte fare.
duhet te ndihesh ne turp, te identifikosh shqiptarizmin me sistemin me te ndyre qe ka patur historia e europes.
pasojat e te cilit ky komb po vuan edhe sot. ku gjithe europa na tregon me gisht si te pacivilizuar.
Ne regjistrimin e 1982-shit Shqiperia numeronte 3.2 milione banore ! Nga i merr te dhenat ti ? Nga censusi i Sales ?
Edhe nje sqarim tjeter ! Ministria e Drejtesise dhe Instituti i te Perndjekurve Politike ka nxjerre gjithsej 21400 , individe , te internuar , te burgosur , te pushkatuar , gjithsej , gjate tere 50 viteve ! Te pushkatuar , nga keta 21400 te perndjekur , kane qene vetem 390 individe !
Mos me pyet mua dhe mos u merr me genjeshtra , interesohu dhe pyet Ministrin tend dhe te perndjekurit qe kane bere aplikimet ! Pastaj hajde dhe fol ketu !
Cfare kujton ti ? Se te gjithe jane debile ashtu sic do te doje ti ? Apo ti mendon se neve jemi kokebosh dhe do te na terheqesh ne propoganden tende ?
Tani kjo eshte ceshtje e historise dhe nuk na ka lene njeri ta diskutojme une apo ti ! Flasin veprat dhe dokumentet vete ! Nuk di cfare te them ! Por qe sipunet dhe sherbetoret e agjenturave te huaja , kane hequr te zite e ullirit ne ate kohe , kjo me duket se rezulton e vertete ! E , per mendimin tim , sipunet e huaj dhe agjentet e agjenturave te huaja nuk eshte se vuanin per shqiptarizmin ! Kaq gje arrij ta kuptoj !nese shqiptarizmi do identifikohet me ate kohe. do ishte mire qe te mos ekzistonte fare.
duhet te ndihesh ne turp, te identifikosh shqiptarizmin me sistemin me te ndyre qe ka patur historia e europes.
pasojat e te cilit ky komb po vuan edhe sot. ku gjithe europa na tregon me gisht si te pacivilizuar.
Madje me ben cudi , se kur erdhi Ministri i jashtem grek ne 1982-shin , Carolos Papulias , deklaroi se ishte gjak shqiptar dhe arvanitas , nderkohe qe beri vizite ne shtepine e vellamit te tij cam Fuat Boci ! I njohu te dy ceshtjet qe neve kishim me Gerqine ! Premtoi gjithashtu se nuk e njihte dhe do ta shfuqizonin edhe "ligjin e Luftes" !
Nuk e di cfare te them !! Me duket shume interesante !
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga violativo : 26-04-2013 mė 10:51
ne vitin 1989 shqiperia ka festuar banorin e 3 milionte, e ka dhene televizori, kane shkruar mediat e asaj kohe por jane edhe te statistikat e gjendjes civile.
dosjet nuk tregojne asgje per persekutimet.
pasi nje i burgosur politik, kishte nje liste me 20 apo 30 veta nga prapa qe persekutoheshin ne jeten e perditeshme, duke i vene ne punera te rendomta, duke i hequr te drejten e Studimit femijeve apo niperve dhe mbesave,
duke i terrorizuar ne degen e brendeshme gjithe fisin, shume prej tyre duke i detyruar nepermjet dhunes fizike dhe psikologjike te beheshin spiuna.
e duke i damkosur si reaksionare familjen e fisin per gjithe jeten.
ka me qindra e mijera te ekzekutuar pa gjyqe, qe skane as dosje.
ka me qindra te tjere te arratisur, por persekutimi vazhdonte te familjet dhe fisi i tyre.
per te gjitha keto nuk ka dosje.
per krimet e komunizmit ne shqiperi do duhen me mijera libra te shkruhen, e nuk mjaftojne.
qe te mos dalin ne te ardhmen Toēa si ty e te mohojne barbarizmin.
leri keshillat me debil, se gjithe bota e di tashme qe shqiperia ishte vendi me diktaturen me te ndyre ne kontinentin europe.
ti duhet te jesh patjeter ndonje bir oficeri te sigurimit te diktatures qe i kane duart te lara me gjak.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Akili-A : 26-04-2013 mė 10:35
B. Popullsia
2. Popullsia e Shqiperise eshte 3.069.275
banore (regjistrimi i
vitit 2001), me nje
dendesi prej 106.8 banore per km
2
. Nga ky regjistrim doli se 1.530.443
banorė
(49.9%) janė meshkuj dhe 1.538.832 banorė (50.1%) janė femra.
1.294.196
ose
42.2% jetojne ne qytete dhe
1.775.079
ose 57.8% ne fshat.
3. Popullsia e Shqiper
ise eshte etnikisht homogjene. Sipas regjistrimit te vitit 1989
vetem 2% e popullsise ose 64.816 nga 3.182.417 banoret ishin me kombesi tjeter: me
kombesi greke, me kombesi maqedonase dhe me kombesi malazeze.
PS . E morra nga ligjerimi ne nje konference dhe raport me organizata te huaja ................................. dhe shifra qe i referohet "regjistrimit te vitit 1989 , eshte e vitit 1982 sepse nuk eshte bere regjistrim popullsie ne 1989-ten ! Per here te fundit , kur kishte shtet Shqiperia eshte numeruar ne 1982-shin !
Thone viti 1989 dhe jo viti 1990 (megjithese ky ishte viti i fundit i monizimit ) sepse ne 1990 ndodhi eksodi i madh dhe nuk mund te merret si vit referimi ! Shperthimi i ambasadave 2 korrik 1990 , diten qe Kosova shpallte republiken !
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga violativo : 26-04-2013 mė 11:40
Me vjen keq shoku , por vertete e paske humbur trurin ! Une thashe se e kishe zgjedhur rastesisht avatarin , nje kafke bosh , pa tru brenda !
Te jap fjalen qe kur te realizohet shkencerisht transplanti i trurit , do te ta afroje une trurin e ketij qenit tim ! Mos ki merak , pa para , e ke dhurate nga une ! Me mire te shoh qenin tim keq , se sa ty keshtu ne dite te hallit !
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga violativo : 26-04-2013 mė 11:26
Krijoni Kontakt