Close
Faqja 0 prej 11 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 106
    i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Cili eshte perkufizimi i kombit ne realitetin shqiptar?

Shpesh perdorim fjalen komb , por kjo nuk dote thote se per definimin e saj nuk ka mendime nga me te ndryshmet dhe deri ne percaktime qe humbasin cdo lidhje me njera tjetren.Pra ka tjeter definim ne Gjermani ku definimi vjen duke u bazuar ne lidhjen e gakut, etnise e cila prodhon nacionalizem , ndersa ne France eshte thjeshte nje pranim i kujdo per te qene Francez, bolle te pranoje nje sere kushtet te percaktuara me ligj.Ne SHBA, fjala komb merr kuptimin e qytatarit , apo shtetasit te SHBA, pra pothuajse i njete me ate francez.Por nese do te percaktonim definimin e kombit si nje pranim per te qene sebashku ne aspiraten e komunitetit, atehere kjo bie ne kundershti ne vendet arabe, te ciat dhe se jane ne etni te njejte dhe konsiderohen arabe si komb , kane aspirata te ndryshme mes bashkesive te ndryshme, apo shteteve te ndryshme brenda te njetit komb.Por a eshte primare te qenit komb per te formuar shtet? Apo kemi dhe shtet i cili prodhon identitet kombetare?
    Nisur nga fjalet e hymnit kombetare, definimi i kombit, vjen si nje percaktim i bazuar ne etnine dhe interesin e perbashket te etnise shqipatre.Hymni kombetare kur u kendua ne klubin e Bukureshtit , nuk kishte qellimin e nje hymni, por ai u pranua si ndjesi, si nje frymezim, si nje deshire te shprehur ne te, por ky hymn nuk perfaqeson shqipatret arvanitas, te clet qe e vitin 1821 hyne ne reforma konfigurimi qe sot pa derjtesishte penalizohen duke u perballe me aspiraten e shqipatreve te bashkuar per rreth flamurit ne 1912.Organizimi i shqiptareve ne kete vit, nuk ishte nje aspirate vete shqiptare , por nje detyrim nga fuqite e medha dhe kjo kurre nuk mund te nenkuptoje kombin bazuar ne kufijte aspirues shqiptare si kufi etnik, pasi me pyet shqiptaret do te mberrinin me harten e tyre deri ne Anadoll, ndersa shume te tjere e diskutime duke u ndjere si pasardhes te ilireve, ndjene se kufite e tyre te mohuar,duhet te ishin perreth lumit Danub..Kuptohet lehte se perkufizimi i kombit do te ishin kufijte e percaktuar nga shtet formueist.Kjo i shkon pershtat dhe kontekstit historik ne definimin e kombit.Nese do te gjykojme sjelljen e nje etnie ne histori, atehere dhe percaktimi i shtrirjes gjeografike te kombit, duhet te jene te pranueshme si nje rrjedhoje historike , e cila perjashton penalizimin qe i behet sot arvanitasve apo shqiptareve te tjere te kudo ndodhur te cilet u asimiluan ne nje tjeter identitet.
    Nese analizojme shtetet ballkanike te formuara nga shtetformuesit, ne duhet te pranojme se kemi te bejme me fenomenin e krijimit te identitetit kombetare te imponuar nga shteti.Te gjitha vendet shtetformuese, nuk pranonin etnine si baze per te krijuar shtet , por deshiren per te qene bashke ne nje shtet, prandaj kemi shtetin grek dhe kombin grek dhe se aty ka te bardhe te kuq e te verdhe, kemi shtetin Jugosllav dhe se aty kemi sllave te konfiguruar ne identitete te ndryshme dhe shqiptare, pra me imponim duhet te pranonin identitetin jugosllav.Kushdo qe mori kete identitet eshte gabim ti trajtosh si tradhetare te nje kombi me te cilin eshte identifikuar me pare, pasi Jugosllavia sa ishte imponim ishte dhe pranim.Shqiptaret nuk e pranuan Jugosllavine kryesishte se nuk u cilesuan si nje republike ne kete federate, por kerkush nuk mund te dale me idne se shqipatret bene mire qe nuk u asimiluan ne jugosllave, perderisa kjo ishte nje kusht i shtet formuesve.
    Shqiptaret e Albanise dhe se te pagezuar te tille dhe te kufizuar ne 28 mije km 2 shtet, nuk kerkojne te respektojne kete kontrate me shtetformuesit dhe vetequhen shqiptare dhe frymezojne ndjenjen nacionaliste per kufi etnike ashtu si i lind ne mendje njerezve politike , apo nxiten nga qarqe te politikave te ndryshme interferuese.Perse shqiptaret nuk quhen Albane , perse nuk ndjehen te tille? Mos ndoshta se kjo con ne idene e lidhjes me Albanine Kaukaziane?Gjithe sa permenda kane te bejne me mos qenjen te qarte te shqiptareve se c'do te thote komb , shtet , cdo te thote pergjegjesi per tu identifikuar ashtu sic te thone ato qe te dhane mundesine per tu organizuar dhe identifikuar,per deri sa historikishte vjen pa identitet kombetare.Mos jemi ne shqipatret nje popull qe nuk trajtohet, nje popull qe nuk ndjen , qe nuk ka aftesi komunikimi dhe rflektimi? Sjelljet perverse te shqipatreve ne permbushjen e 100 vjetorit te pavarsise nga perandoria ,realishte ndjehen te pa shkeputur dhe sot prej saje, te ben te mendoshe se jemi nje popull qe na mungojne dhe cilesite elementare per te jetuar ne bashkesi e ne paqe me kedo popull tjeter.Ne nje moment qe pretendohet ti bashkohemi BE-se , ne Maqedoni synohet te bejne shprberjen e shtetit, se shqiptaret nuk pranojne dot bashkejetesen me sllavet, por me e keqja eshte se ato vijne dhe marrin bekimin dhe ketu nga politikanet tane.Ne nje kohe qe vete perendimoret na japin lirine dhe na krijojne nje shtet me identitet kosovare , keto te fundit organizohen per te larguar strukturat nderkombetare te nevojshme per sigurine dhe ristrukturimin e shtetit te ri, natyrishte per te qene dhe prezenet , per te frenuar interferimin e Turqise , qe do te shfrytezoje mentalitetin preverse te ketij populli, qe dhe ne keto momente ndjehet ne vazhdimesi te jetes perandorake.Albanet nuk respektojne kufijte qe na dhane shtet formuesit, por hedhin parrulla per kufi etnike, pasi ndjehen se u eshte mohuar nje e drejte e zoterimit te ketyre kufive.Tashme ka ardhe koha qe tu thuhet ndal, nje here e pergjithmone ketyre mendesive primitive dhe secili, te pranoje kufite shteterore te percaktuar dhe identitetin qe imponojne keto shtete.Shqipatret e Maqedonise te ndjehen maqedone, shqipatret e Kosoves Kosovare, shqiptaret e Albanise albane, ato te Greqise greke.Une mendoj se te tilla konceptime duhet te mbrohen me ligje.Askush nuk duhet lejuar te shprehet per shqiperi me kufije etnik, por te respektoje kufite e percaktuar ne harte, pasi jo vetem se nuk ka tjeter zgjedhje, por krijon dhe nje opinjon negativ ne kontekstin e nje jete ne bashkesi , e nje jete permes shtetesh pa kufi.
    Une do ta definoja ne nje fare menyre se kombi shqipatre duhet te jete nje koncept virtuale ndersa secili shtet duhet te respektoje dhe te cilesoje si kombe shtetesine.Kjo eshte ajo qe mbeti si faktore historike, shoqerore, ekonomike dhe politike.Secili komb duhet te pranoje dhe respektoje identitetin e tije si paresore dhe te krijoje mardhnenmie aq sa lejon ligji me kombet apo etnite,e tjera qe na bashkon deridiku historia, etnia dhe gjuha.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 06-04-2013 mė 10:24
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-01-2012
    Vendndodhja
    Rrefugjat ne vendin tim ...
    Postime
    991

Pėr: Cili eshte perkufizimi i kombit ne realitetin Shqiptare.

Jemi ne forumin greko-sllav apo ne forumin shqiptar ketu ? Nuk po arrij ta kuptoj ? Me sa lexoj ne kete postimin e mesiperm , i shkruar me nje shqipe te cale , dhe pa piken e lidhjes logjike , mbeta vertet i befasuar ! asnjehere nje shqiptar , apo anetar i kombit shqiptar nuk i ka shtruar vetes pyetjen : "Kush jam une ?" . Por ky me siper sic duket nuk ka lidhje me kombin shqiptar , prandaj eshte kaq konfuz .......Ha....ha....ha...

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Citim Postuar mė parė nga violativo Lexo Postimin
    Jemi ne forumin greko-sllav apo ne forumin shqiptar ketu ? Nuk po arrij ta kuptoj ? Me sa lexoj ne kete postimin e mesiperm , i shkruar me nje shqipe te cale , dhe pa piken e lidhjes logjike , mbeta vertet i befasuar ! asnjehere nje shqiptar , apo anetar i kombit shqiptar nuk i ka shtruar vetes pyetjen : "Kush jam une ?" . Por ky me siper sic duket nuk ka lidhje me kombin shqiptar , prandaj eshte kaq konfuz .......Ha....ha....ha...
    Hahhaa , po une te pakten jam i sinqerte dhe kerkova nga ju te me sqaroni definimin e termit kombe, qe ti e transfomove me pyetjen "kush jam une ", natyrishte ke dashte te thuash "Cfar jam une?".Nejse nuk ka rendesi, por nuk na dhe ndonje definim per "kombin shqipatre"megjithese na u solle per shkencetare.Ato qe na quajten alban siduket ishin budallenje?Pikerishte te ndjerit ashtu sic nuk je ndier kurre, po sjell gjithe keto problematika te idese se Shqiperise se madhe.Ne nuk luftuan kurre per nje qellim te perbashket, kurre per te krijuar nje shtet, te gjitha na i bene nderkombetaret, ndersa ne dime vetem te krekosemi , te mohojme te vertetat dhe te bejme plangprishesin ne rajon.Shqiptaret e ish Jugosllavise kane 100 vjet qe trajtohen ndryshe nga ne te Albanise, jane mbartes te problematikave konfliktuale me popujt e tjere , por dhe te trajtuar ne religion ndryshe nga ne albanet.keshtu qe nuk mund te vendosin shenja barazimi mes njeri tjetrit.ne vendet arabe dhe se jane te se njetes etni dhe se jane dhe se jane islamik, mjaton te jene ndryshe ne sektin islamik kane krijuar shtete me vete, ose kur jane bashke vriten per cdo dite.Pra kur une pyes se "Cfar jam une" te del dhe ty per detyre te shprehesh se " cfar je ti". Futu ne google dhe do te shohesh nje bote te tere qe nuk orjentohet me termin Komb, por ja qe ti na e paske dite , por nuk e shpreh dot.Haaa, kur te thuash fiq ti, une kam hanger nje kosh.
    Qellimi im eshte te respektojme statusin qe kemi ne vendet qe jetojme dhe te punojme per te rrite reputacionin ne vizionin nderkombetare dhe jo te behemi gaz i botes me nacionalizma , qe fundja na sjellin vetem dem.Secili prej nesh , secili antare i forumit qe ka nje vizion europian , duhet te kontriboje me shkrime per te ule krenarine e pa ligjeshme te shqiptareve , per te ule nivelin e nacionalizmit ne keto troje, qe nuk u qetesuan kurre.Pra i dashtun Violative , mos te flasi tarravilja perpara mendjes.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    ... por nuk na dhe ndonje definim per "kombin shqipatre"...
    Nuk ka definim te sakte te kombit...
    Jane vetem disa karakteristika kryesore qe nje grup njerezish i bashkojne ose i bejne te ndjehen me te afert me njeri tjetrin. Fjala eshte per gjuhen, traditat dhe zakonet, prejardhjen ose historine e perbashket.
    Natyrisht se ka edhe karakteristika, pervoja dhe ngjarje tjera te rendesishme, te medha dhe te vogla, te cilat ndikojne ne krijimin, stabilizimin dhe forcimin e ndjenjes se perbashket kombetare.

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Citim Postuar mė parė nga Antiproanti Lexo Postimin
    Nuk ka definim te sakte te kombit...
    Jane vetem disa karakteristika kryesore qe nje grup njerezish i bashkojne ose i bejne te ndjehen me te afert me njeri tjetrin. Fjala eshte per gjuhen, traditat dhe zakonet, prejardhjen ose historine e perbashket.
    Natyrisht se ka edhe karakteristika, pervoja dhe ngjarje tjera te rendesishme, te medha dhe te vogla, te cilat ndikojne ne krijimin, stabilizimin dhe forcimin e ndjenjes se perbashket kombetare.
    Faleminderit ne mbeshtetjen qe me dhe , por me trego sekretin se perse tek ty druhen per te perdore ndonje batute fyese dhe tek une jo.Une dhashe dhe nje kontribut dhe me te madhe se ty , duke e shtjelluar temen qe natyrishte ka per qelim paresore uljen e krenarise se demshme te shqiptareve , uljen e ndjenjes nacionaliste, qe per rrjedhoje sjelle dhe uljen e urrejtjes dhe percarjen mes shqipatreve, qe nuk ndjejne te njejten ndjesi me te tjeret, natyrishte krijon dhe nje impakt pozitiv ne opinjonin nderkombetare.
    Ne ndikimin historikte definimit te kombit,shqipatret kane qendrime te ndryshme me ngjarjet pikante historike.Nje pjese respekton heroin kombetare, i referohet kauzes se tije, ndjehet krenare si vazhdimesi e tije dhe per kete qendrim te tyre u ndeshkuan rende ne histori, ndersa nje tjeter me shume se gjysem popull, ben te kunderten, i duhet heroi per te identifikuar trimerine dhe jo vizionin , kauzen e tije, perkundrazi kerkojne ta c'mitizojne dhe ta nxjerrin si fajtore ne mardheniet me Turqine (perandorine).Nje pjese tjeter e konsiderueshme e shqiptareve etnike, jane ato te larguarit pas pushtimit te perandorise ne Greqi , te cilet jane asimiluar dhe nderojne figuren e heroit kombetare, por qe nuk bashkohen me shqipatret e Albanise , apo te trojeve te tjera ne Ballakn, kemi gjithashtu, shqipatret arbereshe te cilet rezistojne te raujne ne nje identifikim si shqipatre , por qe bie ne kundershtim me komunitetin musliman mbare shqipatre, qe ka dhe sot ndjesi per perandorine dhe ben perpjekeje per te rizgjuar nje konfigurim perandorak ne rajon.
    Por dhe me tej, nese do te shohim mardhniet e shqiptareve te veriut, nuk jane ne koordinim me ato te jugut.Ne veri kemi nje sere shqiptaresh qe u bashkuan me Turqine dhe sulmuan popullin e tyre me ushtri, qe ne perberje kishin me shume shqiptare se truq.Ne veri kemi gjyshin e mbretit Zog , qe krijon marrveshje me serbet dhe ruset , per te ndihmuar serbet ne pushtimin e shqiptareve , ne kembim qe ai te vendosej mbret.Me vone kemi nipin e ketij tradhetari qe vihet mbret.Ne jug kemi Ali Tepelenen , qe vret e pret shqiptare ne forme hakmarrje dhe se kishin kaluar 40 vjet.Po ketu apo brenda trojeve greke, revolucioni anti turqi, per pavarsi nga perandoria dhe se kishte ne perberje shume shqipatre, ai qe e thyu kete kryengritje, ishte nje shqiptare i quajtur Ibrahim dhe djali i nje tjeter antishqipatri si Mehmet Aliu i Egjyptit.Perkunder ketyre sjelljeve preverse te shqiptareve ne kontekstin kohore , kemi dhe nje grupim shqipatresh te identifikuar si Klubi i Bukureshtit, te cilet ishin te krishtere dhe dhane nje kontribut te madhe per krijimin e gjuhes se shkruar, qe do te bente te mundur zhdukjen e analfabetizmit dhe lindjen dhe ndergjegjesimin e vetedijes kombetare. Pra shqiptaret jane ndjere deri vone per te mos thene dhe sot nen ze, ne turq , shqiptare , greke , romune etj, ku kane ndjere mundesi per nje jete me te mire.Pra ceshtja e historise, per deri sa nuk ka arritur qe ti unifikoje shqiptaret ne identitetin e tyre moral kombtare, ne ndergjegje te plote, jo abuzive, nuk mund te luaj ndonje rrol per ti cilesuar si komb.Per mua shqipatret jane grupe etnike me interesa dhe orjentime te ndryshme, nuk jane komb.Nisur nga ky koncept del si domosdoshmeri te pranojme identitetin qe percon , ose dikton emertimi i shtetit Albani.Te ndjehesh alban , i pret rrugen cdo ideje te kosiderimit te ketij trualli si vend ame, pasi nuk eshte asgje me shume, e as me pak se trojet e tjera ku banojne shqiptare.Ne kete kontekst kerkush nuk ka te drejte te hedhe idene dhe te destabilizoje vendin per shqiperi etnike, kjo ben qe te jetojme serioze dhe te sigurte ne trojet tona, kjo sjelle ne fund te fundit besueshmeri se Albanet, kane nje tjeter formim dhe vizion nga ato te trevave te tjera.Nga sa permenda, Albanet me shqiptaret e trevave te tjera, i bashkon vetem gjuha, e cila natyrishte shpetoi sepse munguan instrumentet dhe jo deshira e shqiptareve per ta braktise ate dhe per ta zevendesuar me truqishten.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 08-04-2013 mė 10:15
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-01-2012
    Vendndodhja
    Postime
    991

Hahhaa , po une te pakten jam i sinqerte dhe kerkova nga ju te me sqaroni definimin e termit kombe, qe ti e transfomove me pyetjen "kush jam une ", natyrishte ke dashte te thuash "Cfar jam une?".Nejse nuk ka rendesi, por nuk na dhe ndonje definim per "kombin shqipatre"megjithese na u solle per shkencetare.Ato qe na quajten alban siduket ishin budallenje?Pikerishte te ndjerit ashtu sic nuk je ndier kurre, po sjell gjithe keto problematika te idese se Shqiperise se madhe.Ne nuk luftuan kurre per nje qellim te perbashket, kurre per te krijuar nje shtet, te gjitha na i bene nderkombetaret, ndersa ne dime vetem te krekosemi , te mohojme te vertetat dhe te bejme plangprishesin ne rajon.Shqiptaret e ish Jugosllavise kane 100 vjet qe trajtohen ndryshe nga ne te Albanise, jane mbartes te problematikave konfliktuale me popujt e tjere , por dhe te trajtuar ne religion ndryshe nga ne albanet.keshtu qe nuk mund te vendosin shenja barazimi mes njeri tjetrit.ne vendet arabe dhe se jane te se njetes etni dhe se jane dhe se jane islamik, mjaton te jene ndryshe ne sektin islamik kane krijuar shtete me vete, ose kur jane bashke vriten per cdo dite.Pra kur une pyes se "Cfar jam une" te del dhe ty per detyre te shprehesh se " cfar je ti". Futu ne google dhe do te shohesh nje bote te tere qe nuk orjentohet me termin Komb, por ja qe ti na e paske dite , por nuk e shpreh dot.Haaa, kur te thuash fiq ti, une kam hanger nje kosh.
    Qellimi im eshte te respektojme statusin qe kemi ne vendet qe jetojme dhe te punojme per te rrite reputacionin ne vizionin nderkombetare dhe jo te behemi gaz i botes me nacionalizma , qe fundja na sjellin vetem dem.Secili prej nesh , secili antare i forumit qe ka nje vizion europian , duhet te kontriboje me shkrime per te ule krenarine e pa ligjeshme te shqiptareve , per te ule nivelin e nacionalizmit ne keto troje, qe nuk u qetesuan kurre.Pra i dashtun Violative , mos te flasi tarravilja perpara mendjes.
    Nesto , une nuk e di cfare je ti ! Por nje gje e di mire qe je nje antishqiptar i terbuar ! Por s'ka gje , mos kujto se na behet vone per ty dhe per ata te cilet punon !
    Shqiptaret asnje i huaj nuk i ka ndihmuar apo t;iu kete dhene lirine , apo t'iu kete dhene shtetin e tyre ! Kjo eshte nje shpifje dhe genjeshter qe vjen nga ty nje ziliqar grek (ndoshta) qe behet xheloz pse shqiptaret i dhane Greqise lirine ! E ti , ne vend qe te ndihesh borxhli dhe te na mbash mbi koke , vjen edhe peshtyn !

Asnje shtetas qe jeton ne Europe , nuk e quan vehten europian , por secili thote nese eshte gjerman , italian , francez e ku e di une se cfare tjeter ! Nga na dole ti qe ne shqiptaret te quhemi europiane ? Ne jemi shqiptare dhe safi madje ! Jemi KOMB SHQIPTARE , para se te jemi EUROPIANE ! Shqiptaret jane Kombi i Pare ne Europe qe u krijuan qe me bashkimin e Gjergj Kastriotit , atehere kur te tjeret as nuk ndiheshin se cfare ishin ! Atehere kur te tjeret quheshin thjesht katolike , te krishtere apo musliman , shqiptaret lidhen bese vetem me gjakun e tyre ..... sepse ndiheshin shqiptare ne radhe te pare !

Nesti lyhu me gelqere te pakten para se te vish dhe flasesh me shqiptaret pas kompjuterit ! Do te te duket vetja i bardhe dhe mbase te rritet dhe vleresimi per veten ! Po gelqerja te heq edhe eren dhe te dizinfekton !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga violativo : 10-04-2013 mė 18:46

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-04-2003
    Postime
    28

Nesti lyhu me gelqere te pakten para se te vish dhe flasesh me shqiptaret pas kompjuterit ! Do te te duket vetja i bardhe dhe mbase te rritet dhe vleresimi per veten ! Po gelqerja te heq edhe eren dhe te dizinfekton !
    lol, kjo po qe ishte e bukur
    Shqipetaret te bashkuar ne nje shtet!

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Nesto , une nuk e di cfare je ti ! Por nje gje e di mire qe je nje antishqiptar i terbuar ! Por s'ka gje , mos kujto se na behet vone per ty dhe per ata te cilet punon !
    Shqiptaret asnje i huaj nuk i ka ndihmuar apo t;iu kete dhene lirine , apo t'iu kete dhene shtetin e tyre ! Kjo eshte nje shpifje dhe genjeshter qe vjen nga ty nje ziliqar grek (ndoshta) qe behet xheloz pse shqiptaret i dhane Greqise lirine ! E ti , ne vend qe te ndihesh borxhli dhe te na mbash mbi koke , vjen edhe peshtyn !

Asnje shtetas qe jeton ne Europe , nuk e quan vehten europian , por secili thote nese eshte gjerman , italian , francez e ku e di une se cfare tjeter ! Nga na dole ti qe ne shqiptaret te quhemi europiane ? Ne jemi shqiptare dhe safi madje ! Jemi KOMB SHQIPTARE , para se te jemi EUROPIANE ! Shqiptaret jane Kombi i Pare ne Europe qe u krijuan qe me bashkimin e Gjergj Kastriotit , atehere kur te tjeret as nuk ndiheshin se cfare ishin ! Atehere kur te tjeret quheshin thjesht katolike , te krishtere apo musliman , shqiptaret lidhen bese vetem me gjakun e tyre ..... sepse ndiheshin shqiptare ne radhe te pare !

Ke ndermend te flasesh per temn dhe ti japesh pergjigj pyetjes , apo do te na besh llogje pazari, me sjellje perje karrnavali.

Lene Skenderbeun , se po qe per te ju qe hiqeni patriote, ja keni bere shurren mu ne koke atije dhe figurave te tjera te historise se shqiptareve.

Kemi krijuar lidhje permes beses?Po besa eshte besimi, feja, kesaj ja ke bo nonen me kohe ti.Pra shqiptari i krishtere thoshte per fe, per bese, per krisht, ju thoshnit per turqini.Nuk jam i sigurte se fjala bese eshte me e vjeter se fjala fe, por dhe po te jete pagane ka lidhje me besimin e kesaj periudhe shpirterore.

Europian.Or njeri une them se i perkasim europes gjeografikishte , por dhe kulturalishte , apo ne ngjasherine e ndertimit dhe zhvillimit te mardhenieve jetike njerezore ,ne te gjitha aspektet.Ndersa ju patriotet ndjeheni aziatike e turq ne te gjitha aspektet jetesore.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 13-04-2013 mė 11:04
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-01-2012
    Vendndodhja
    Postime
    991

Ke ndermend te flasesh per temn dhe ti japesh pergjigj pyetjes , apo do te na besh llogje pazari, me sjellje perje karrnavali.

Lene Skenderbeun , se po qe per te ju qe hiqeni patriote, ja keni bere shurren mu ne koke atije dhe figurave te tjera te historise se shqiptareve.

Kemi krijuar lidhje permes beses?Po besa eshte besimi, feja, kesaj ja ke bo nonen me kohe ti.Pra shqiptari i krishtere thoshte per fe, per bese, per krisht, ju thoshnit per turqini.Nuk jam i sigurte se fjala bese eshte me e vjeter se fjala fe, por dhe po te jete pagane ka lidhje me besimin e kesaj periudhe shpirterore.

Europian.Or njeri une them se i perkasim europes gjeografikishte , por dhe kulturalishte , apo ne ngjasherine e ndertimit dhe zhvillimit te mardhenieve jetike njerezore ,ne te gjitha aspektet.Ndersa ju patriotet ndjeheni aziatike e turq ne te gjitha aspektet jetesore.
    Skenderbeu ; Asnje shqiptar nuk ia ka "bere shurren" ne koke Skenderbeut ! Kjo eshte nje enderr e mirefillte greko-turke ! Shqiptaret edhe emrin e tyre nga Arber ose Arban , e nderruan ne Shqipetar vetem per nder te Skenderbeut dhe te pjesmarrjes ne ushtrine e tij te "Shqipeve" , ku shqi[ptaret u paraqiten me endrren dhe kodin me te lashte te tyre , si fitimtare kunder nje Perandorie perpara te ciles te gjithe kishin kapitulluar ! Qe nga ajo kohe Arbanit ose Arberit , filluan te identifikohen si Shqipetare , ushtare te Ushtrise se Skenderbeut dhe nen flamurin e Shqiponjes ...! Kjo Lidhje Bese qe Arberoret i beri te fitonin kunder nje Perandorie gjigande dhe ne raport ushtarak me ta 1:10 minimumi , u krye vetem nder ata qe ndiheshin te nje gjaku , gjuhe , zakoni , kulture dhe tradite ! Hekuri , lidhet dhe saldohet me hekur dhe jo me bajga ! Pra "ndjesia" e KOMBIT ishte prezente dhe e perbashket ! Kjo ndodhte natyrshem ne nje kohe qe popujt e tjere as nuk e njihnin identitetin e tyre !

Besa , Besa eshte nocion shume mijra vjecar me i hershem se sa Feja , apo Isussi apo Isai , apo ku e di une se cfare tjeter ! Besa , eshte e shenjte per shqiptarin ! Cdo shqiptar , edhe me k.urva , edhe sot ndihet keq po ta presesh ne bese ! Pavaresisht se sot quhet "zgjuarsi" ! Edhe sot shqiptaret e perdorin shpesh thenien "....shiko.... me ke thene ....!" , "....me dhe fjalen ...!" , ! Nuk eshte e rastit qe bija e Zėu-sit ishte Ethėna (Athina) ... Po ku di ti more jevg Azie ! Per ty keto nuk kane asnje kuptim ! Nderkohe qe nje shqiptar ose e lendojne ose e trimerojne me flete ! Te kujton gje Dhia e Zėu-sit ne perkrenare te Skenderbeut ? Po fermani i Sulltan Sulejmanit qe "...mos germoni ne tokat e arnauteve se do t'iu kujtoni atyre lavdine e te pareve ....! " te kujton ndonje gje ? Ahh more grek i piste u bere ti t'iu besh lavazh truri shqiptareve !

Europian , Shqiptaret jane Europiane jo thjesht sepse ndodhen ne Gadishullin Ilirik si pjese formale e Kontinentit Europian ! Pjese e gadishullit , apo edhe e Europes jane edhe Serbet , edhe Greko Aziatiket (Greket- Greke , te perzier me sllave dhe me lloj jevgjish te Azise dhe Afrikes , greket safi) , por ata nuk jane europiane as si kulture dhe as si subkoshience ! Prandaj ti e permend termin "Europiane" , qe te na bashkosh ne nje thes me ta ...! Ti japesh vetes (si grek) te drejten per te qene pjese e jona (europianeve te vjeter) ! Ne jemi europiane , por jemi shqiptare ne kete Europe , prandaj nuk kemi lidhur bese as me Serbet , as me Greket dhe as me Turqit , sepse keta jane "Europiane Gjeografike" , por nuk kane asnje lidhje me subkoshiencen shqiptare , sepse vijne nga Azia dhe Lindja e Larget ! Ta thashe me siper Hekuri saldohet me hekur dhe jo me bajga ! Kjo ju ka detyruar juve qe sa here jeni ndier te forte kundrejt neve , e keni gjakosur me sa keni patur fuqi kete Komb dhe popull shqipetar ! Sepse ka qene gjithnje rrezik per juve aziatiket te lidhur gjithnje ne aleance kunder tij !

Ha......ha....ha......ha...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga violativo : 14-04-2013 mė 05:21

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Skenderbeu ; Asnje shqiptar nuk ia ka "bere shurren" ne koke Skenderbeut ! Kjo eshte nje enderr e mirefillte greko-turke ! Shqiptaret edhe emrin e tyre nga Arber ose Arban , e nderruan ne Shqipetar vetem per nder te Skenderbeut dhe te pjesmarrjes ne ushtrine e tij te "Shqipeve" , ku shqi[ptaret u paraqiten me endrren dhe kodin me te lashte te tyre , si fitimtare kunder nje Perandorie perpara te ciles te gjithe kishin kapitulluar ! Qe nga ajo kohe Arbanit ose Arberit , filluan te identifikohen si Shqipetare , ushtare te Ushtrise se Skenderbeut dhe nen flamurin e Shqiponjes ...! Kjo Lidhje Bese qe Arberoret i beri te fitonin kunder nje Perandorie gjigande dhe ne raport ushtarak me ta 1:10 minimumi , u krye vetem nder ata qe ndiheshin te nje gjaku , gjuhe , zakoni , kulture dhe tradite ! Hekuri , lidhet dhe saldohet me hekur dhe jo me bajga ! Pra "ndjesia" e KOMBIT ishte prezente dhe e perbashket ! Kjo ndodhte natyrshem ne nje kohe qe popujt e tjere as nuk e njihnin identitetin e tyre !

Besa , Besa eshte nocion shume mijra vjecar me i hershem se sa Feja , apo Isussi apo Isai , apo ku e di une se cfare tjeter ! Besa , eshte e shenjte per shqiptarin ! Cdo shqiptar , edhe me k.urva , edhe sot ndihet keq po ta presesh ne bese ! Pavaresisht se sot quhet "zgjuarsi" ! Edhe sot shqiptaret e perdorin shpesh thenien "....shiko.... me ke thene ....!" , "....me dhe fjalen ...!" , ! Nuk eshte e rastit qe bija e Zėu-sit ishte Ethėna (Athina) ... Po ku di ti more jevg Azie ! Per ty keto nuk kane asnje kuptim ! Nderkohe qe nje shqiptar ose e lendojne ose e trimerojne me flete ! Te kujton gje Dhia e Zėu-sit ne perkrenare te Skenderbeut ? Po fermani i Sulltan Sulejmanit qe "...mos germoni ne tokat e arnauteve se do t'iu kujtoni atyre lavdine e te pareve ....! " te kujton ndonje gje ? Ahh more grek i piste u bere ti t'iu besh lavazh truri shqiptareve !

Europian , Shqiptaret jane Europiane jo thjesht sepse ndodhen ne Gadishullin Ilirik si pjese formale e Kontinentit Europian ! Pjese e gadishullit , apo edhe e Europes jane edhe Serbet , edhe Greko Aziatiket (Greket- Greke , te perzier me sllave dhe me lloj jevgjish te Azise dhe Afrikes , greket safi) , por ata nuk jane europiane as si kulture dhe as si subkoshience ! Prandaj ti e permend termin "Europiane" , qe te na bashkosh ne nje thes me ta ...! Ti japesh vetes (si grek) te drejten per te qene pjese e jona (europianeve te vjeter) ! Ne jemi europiane , por jemi shqiptare ne kete Europe , prandaj nuk kemi lidhur bese as me Serbet , as me Greket dhe as me Turqit , sepse keta jane "Europiane Gjeografike" , por nuk kane asnje lidhje me subkoshiencen shqiptare , sepse vijne nga Azia dhe Lindja e Larget ! Ta thashe me siper Hekuri saldohet me hekur dhe jo me bajga ! Kjo ju ka detyruar juve qe sa here jeni ndier te forte kundrejt neve , e keni gjakosur me sa keni patur fuqi kete Komb dhe popull shqipetar ! Sepse ka qene gjithnje rrezik per juve aziatiket te lidhur gjithnje ne aleance kunder tij !

Ha......ha....ha......ha...
    Pershendetje!Si fillim po te paralajmeroj se sjelljen tende primitive sapo e raportova, qe moderatoret te nderhyne per nje penalizim te shkeljes se normave etike.Forumi shqiptare nuk eshte nje bordello ,ku secili justifikohet per sjellje inkoshjente ne kembim te pageses , apo dhe ndonje formaliteti bodigardesh, ketu jemi ne nje blog njerezore, ku nuk paguhet, por gratis te jepet mundesia per te komunikuar dhe te ndjehesh pjese e nje bashkesie, me te metat dhe prioritetet e saje, por qe eshte e pa pranueshme te fyesh.Une nuk kam penalizuar kurre njeri dhe se jam nga antaret me te cenuar ne forum.Kur une hap nje teme , shpesh nuk do te thote se une vete jam dakord me te, por e hedhe , si nje testim te sjelljes , reagimit te antareve te trevave te ndryshme dhe te kuptojme dhe te nxjerrim ne pahe siptomen dhe me pas te japim diagnozen, duke vazhduar me tej me terapine.Per ato qe dine me shume se une , apo jane specialiste te fushave te psikologjise , sociologjise, te antropologjise , te historise , te politikes , te religionit etj etj, duhet te kene afetsine te kuptojne , se Anesti nuk eshte njeriu i dites, nuk eshte njeriu i revoltave nacionaliste -por nacionalizmi duhet luftuar.Ju duhet te kuptoni e te nuhasni, se Anesti nuk ndodhet ne demostratat vehabiste, ku valvitet flamuri i hamasit, - por vehabizmi duhet luftuar.Kushdo qe di me shume , duhet te kuptoje se Anesti, duke qene i Albanise , nuk eshte pjese e politkave dhe revoltave per shperberjen e shtetit maqedon, por separatizmi duhet luftuar.Te gjithe ju qe ndjeheni se dini me shume, duhet te kuptoni se Anesti eshte durrsak, nje qytet ky nga me te civilizuarit ne Albani dhe s'ka asnje lidhje me arkitekturen dhe fizonomine e ndertimeve ne komunitetet shqiptare si ne maqedoni, Kosove dhe mal te ZI, por kjo fizonomi aziatike duhet luftuar.Te gjithe e dime se muzika shqipatre , folku ka interferime nga popujt perreth, por te gjithe duhet te jemi koshient per canncelimin e tallavase dhe gjurmeve osmane ne folk.Te gjithe e dine se Anesti vjen si formim shpirterore nga nje doktrine marksiste -lenineiste dhe feja nuk ka asnje lidhje me te, por te gjithe duhet te kontribojme per te canceluar islamin, qe nuk behet ndryshe, pervecse duke sensibilizuar shoqerine , per vlerat identitare(ku huyn dhe feja apostolike), te cilat cojne dhe ne formimin e koshiences dhe sukoshjences qe permend ti.Te gjithe e keni mesuar , se Anesti eshte viktime e luftes klasore te diktatures, por nuk shofe se te jene te gjithe ne mebshtetje te tije kur e trajtojme kete teme , perkundrazi dhe ketu kalojne ne fyerje, qe trgon se morli i shume njerezve ketu, eshte alarment.Te gjithe shprehemi se jemi evropian, por jo te gjithe ndjehen te tille dhe se e shprehin ate, pasi realishte sillen si aziatike dhe ndjehen te tille .Te ndjerit europian vjen deri ne ditet e sotme jo ashtu kot, por si nje gjenetike e trasheguar e ndergjegjes, qe ka te beje pikerishte me koshjencen dhe subkoshjencen me te cilen kerkon te abuzosh ti.Ky trashegim gjenetik moral , sorry , por eshte privilegje i komunitetit te krishtere, i cili e ruajti ate ne te gjitha perceptimet e saj.Historia na goditi fort , fizikisht, menderisht, ekonomikisht , kulturalisht, por nje gjeneze e mirfillte e ndjesise europiane teproi, hajde ta amplifikojme ate dhe jo te kalojme ne mbyllje , tkurrje dhe per me keq, te vazhdojme te godasim c'do qelize proeuropiane.
    Shqiptaret sot po shprehin tendenca rradikale nacionaliste , ku baze e ketij abuzimi te madhe dhe te pa pranueshem dhe nga nderkobetaret, eshte pikerishte fjala komb,shqiptare dhe Shqiperi, e cila con ne perkedhel dhe ushqen radikalizmin nacionalist, duke e nxitur idete e Shqiperise se madhe, me kufije etnik. Ku con kjo sjellje , nuk ka nevoj ta komentoje , pasi eshte trajtuar nga mbare mediat vendase dhe te huaja.Atehere une beje "mekatin ", per te kultivuar idene mbi nje argument real dhe jo emocional, pra te respektimit nga secili te shtetit te tije.Une zevendesoj Shqiperine me Albanine , shqiptare me alban, nxis tek secili vendas te respektoje ligjet e vendit, kushtetuten dhe me te tjeret te ndertojme mardhenie te fqinjesise se mire.N xis te te gjithe te pranojne kombesin qe imponon shteti ku bejne pjese dhe jo kombesine virtuale qe con ne bauzim nacionalist dhe i hap rruge interferimeve nerkombetare dashakeqe.Aq memire qe perreth kemi shtete, ku ne permbajtje kane etni shqiptare.Si etni , kemi te drejten natyrore dhe moralte te diskutojme dhe komtribojme per te miren e perbashket , por gjithmone secili ne vendin e vet.Ky eshte kendveshtrimi im dhe kerkush nuk ka te drejte te me fyej , apo te me vendose epitete , per te me tjetersuar si rrace , apo kombesi, pasi asnje mendesi normale, nuk mund te argumentoje qe une nuk jam nje nga ju.Pra kush ka nevoje per doktorre , te vizitohet sa nuk eshte vone.Ne repliken tende , pothuajse ke shprehur te njeten gje me mua, por fyerjet po ti kthej permes moderatorit , i cili besoj se do te veproje me ndeshkimin tend dhe te kujdo qe tenton ta ktheje forumin ne bordello amorale.

; Asnje shqiptar nuk ia ka "bere shurren" ne koke Skenderbeut ! Kjo eshte nje enderr e mirefillte greko-turke !
    Si e do ti argumentimin, sipas Wikipedise, sipas qindra shkrimeve ne shtypin e perditshem , ku demitifikohet kauza e tije, apo e do ne pranine e kolteve me mermin e sulltaneve gjakatare me te cilet ai luftoi , pikerishte per kauzen e madhe te lirise, identitetit fetare koshjences dhe subkoshjences, moralit dhe krenarise.Ketu i jemi afruar me shume se kurre te qenurit komb, por pas 25 viteve , nuk behet fjale me per kete cilesim.Shko ne Prishtine dhe te marresh pjese ne diten e festes zyrtare te sulltan Muratit.Nuk po zgjatem me pasi nuk kam me nerva .Jo shurruar , por dhe me keq.Nuk eshte se ne i ruajme kultet fetare islamike vi monumnte kulturore, jo , ato jane funksionale dhe perdite helmojne ndergjegjen e shqiptareve qe marrin kontakt me to.Jo me pak se dje, Nje plak 88 vjecare, besimtare musliman,i pritet gurmazi,pasi ishte ky organ qe mekatoi dhe nuk hengri buken e xhamise.Xhihadi sapo ka filluar dhe nese do te merreni me nderqjen e Anesitet si individ,fenomenet qe do te leini pas dore , do tju ndeshkojne rende.Anesti , nuk ka asnje rendesi ne kete forum , lere me per nje popull te tere.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 14-04-2013 mė 08:13
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,

Faqja 0 prej 11 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •