Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6
    i/e regjistruar Maska e beni33
    Anėtarėsuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

29 pisa deputet ne mbrojtje te atyre qe dhunuan femrat shqiptare

Shumė po due me e dijtė arsyen se pse do individa tė caktuem kaq shumė janė tuj dhanė kundėr ligjit pėr statusin e grave tė pėrdhunueme gjatė luftės, qė me iniciativė tė VV u miratue nė Kuvend. 29 deputetė votuen kundėr, nė mesin e tyne shumica shqiptarė, madje edhe gra, e shumica e shqiptarėve deputetė tė PDK-sė (listėn me emna e kam publikue do ditė ma parė).

Pas kėsaj, me transmetimin e emisionit "Nė kėrkim" pak ditė ma parė, ku u diskutue kjo temė, udhėheqėsja e kėtij emisioni, Edita Curri, edhe pėrfaqėsuesja e VV, Nazlie Bala, morėn letra kėrcėnuese me vdekje tė nesėrmen, prej dy analfabetėve.

Sot, drejtorja e Zyrės pėr Barazi Gjinore, pranė Zyrės sė Kryeministrit, Edona Hajrullahu, i ēon email Edita Currit, ku, mbasi e kritikon pėr emisionin, asnjiherė duke mos shprehė keqardhje pėr kėrrcėnimet, apo sė paku me i "dėnue ashpėr" ato, qysh e kanė zakon, e pėrfundon emailin me kėto fjalė:

"Ju lutem qė kėto ēėshtje t'i keni parasysh pėr vazhdimėsinė e emisionit. Nė tė kundėrt, Agjencia pėr Barazi Gjinore ėshtė e detyruar ta ndajė shqetėsimin edhe me Drejtorin e Radio Televizionit tė Kosovės."

Kjo i bje me i thanė "Bani nuk bane qysh tė them unė, kam me ta thirrė prindin." Ky ėshtė kėrrcėnim flagrant edhe i hapun kundėr lirisė tė sė shprehunit edhe punės sė njė gazetari, pėr tė cilėn AGPK duhet reague menjiherė!

Edona Hajrullahu, thjesht, me fjalė tė tjera, edhe po i arsyeton kėrrcėnimet me vdekje qė i janė dėrgue Edita Currit edhe Nazlie Balės.

E unė qė mendoj se i di arsyet e njė reagimi tė tillė prej deputetėve tė PDK-sė, qeverisė idiote qė kjo parti e udhėheq edhe barabave analfabetė qė kėrrcėnohen, duke e tregue fytyrėn e vėrtetė tė kėsaj qeverie, prapseprapė po due me i dėgjue arsyet e tyne, tė cilat nuk janė ato qė po i thonė nė publik.

Ēelnu, fundėrrina, e tregoni, nėse ua mban bötha. Apo ndoshta po keni frikė se mos po ju del ndoj emėn edhe juve si pėrdhunues? Nuk isha habitė, kur ishit nė gjendje me i pėrdhunue vlerat e luftės, ishit nė gjendje me e pėrdhunue vendin tuej pėr 14 vjet mbas lufte, qė ju jeni nė gjendje me ba gjithēka pėr interesat tuej, pa u mėrzitė pėr asnjeri.

Kurrgja s'due ma shumė se me dalė ndoj grue e fortė edhe me ua qitė emnat nė fushė, e me ju pa tuj shkue nė burg pėr akte pėrdhunimi. Ma shumė isha kėnaqė sesa me ju pa tuj shkue nė burg pėr hajni.

Jeni tuj u dhje s'tutsh, edhe dojnė me dalė gratė ato trimneshat qė kanė me ua dhanė juve fundin, idiota.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826

Pėr: 29 pisa deputet ne mbrojtje te atyre qe dhunuan femrat shqiptare

kjo tem i duhet bashkangjit temes se ademgashit..

Emri:  foto.jpg

Shikime: 1216

Madhėsia:  15.0 KB

Muja: Gratė e dhunuara nuk janė viktima ?!?!?

Deputeti i Partisė Demokratike tė Kosovės, Shaip Muja, ka sqaruar nė njė intervistė dhėnė Radios Evropa e Lirė, se pse kundėrshton qė kategoria e grave tė dhunuara gjatė luftės nė Kosovė nuk bėn tė pėrfshihet nė njė kategori nė kuadėr tė ligjit pėr veteranėt e luftės.
    Zoti Muja ėshtė pėrfshirė nė njė debat me deputetė tė Lėvizjes Vetėvendosje nė Kuvendin e Kosovės, lėvizje kjo e cila ka inicuar qė nė shenjė kujdesi pėr gratė e dhunuara, atyre t’u sigurohet njė pėrkujdesje institucionale nė kuadėr tė ligjeve nė fuqi.
    RADIO EVROPA E LIRĖ
    Ēka ndodhi nė kuvend, dhe ēfarė debati u inicua pėr gratė e dhunuara gjatė luftės, si njė kategori pėr tė cilėn po kėrkohet njė pėrkujdes institucional, dhe ēfarė thatė ju nė Kuvend qė shkaktoi gjithė kėto polemika?
    SHAIP MUJA
    Propozimin qė gratė e dhunuara, tė mbrohen me ligj nuk e ka kundėrshtuar Partia Demokratike, nė asnjė moment. Dhe asnjė deputet i Partisė Demokratike nuk e ka kundėrshtuar. Mirėpo, pėrzierjen e kategorisė sė grave tė dhunuara me ushtarėt e UĒK-sė, unė e kam quajtur njė spekulim politik, dhe nuk e ka nė esencė dhembshurinė e grupit politik tė Vetėvendosjes dhe tė njė pjese e deputetėve, por ėshtė mė shumė spekulim politik qė tė marrin vota, dhe mendojnė se do tė marrin vota.
    Nė Kuvend kam thėnė se kėta nuk janė marrė asnjėherė me kėtė kategori, kurse unė personalisht jam marr me kėtė kategori. Gjithė ato gratė qė e dėgjojnė kėtė emision, e qė ju kam ndihmuar pėr 12 vjet, e dinė shumė mirė se ēka ju kam ndihmuar. Kam sjell edhe grupe tė ekspertėve psikiatėr nga SHBA-tė.
    RADIO EVROPA E LIRĖ
    Po ēfarė keni thėnė saktėsisht?
    SHAIP MUJA
    Saktėsisht kam thėnė se kėto gra janė tė atakuara nga Post-Trauma Sindromi (PTSD-ja), dhe se ky sindrom do tė jetė nė rritje, e jo zbritje. Jo vetėm pėr ato gratė e dhunuara, por edhe pėr tėrė familjen e saj, pėr rrethin shoqėror tė ngushtė, dhe rrethin e gjerė. Tė themi shumė thjesht, ne do t’i futim nė ligj, ua japim edhe 200 euro ose 250 euro, njė pagė dhe i harrojmė ato. Kjo nuk ėshtė zgjidhje.
    Kam kėrkuar qė institucionet e Republikės sė Kosovės tė ngrisin kapacitete nė Ministrinė e Shėndetėsisė, me grupe tė veēanta tė specializuara pėr t’i trajtuar nga aspekti psikiatrik, sepse kėto kanė lėndime shpirtėrore shumė specifike. Duhet me qenė grupe tė profesionalizuara, tė shihen ato a janė nė gjendje tė ri-socializohen dhe tė integrohen nė sistem, apo tė mbesin nė skedat sociale tė Ministrisė pėr pėrkrahje sociale. Kjo ka qenė kėrkesa ime nė parlament. Ndėrsa, spekulimet qė po bėjnė disa nėpėr Facebook, nėpėr...
    RADIO EVROPA E LIRĖ
    Njė ka qenė se keni thėnė se “duhet tė kontrollohen ato gratė e dhunuara”?
    SHAIP MUJA
    Nga PTSD-ja, post-trauma sindromi. Ėshtė proces verbali, i cili...unė jam mjek, unė jam profesional. Ata tė cilėt e kanė devijuar janė spekulantė. Lėre qė janė spekulant, por nuk janė marrė asnjėherė me ēėshtjen e Kosovės. Nuk ka asnjė vlerė kontrolli gjinekologjik sot! Ka niveli psikiatrik, kam thėnė dhe psikologjik, prandaj kėta spekulantė, tė cilėt janė tė ulur nė parlament, nuk kanė as vlerė kombėtare dhe as intelektuale.
    Unė e ndiej pėr turp tė debatoj me ta nė kėtė drejtim, sepse nuk janė marrė me kėtė kontingjent asnjėherė. Kėto gra meritojnė njė pėrkrahje, njė statistikė tė mirė dhe diskrete, njė grup shumė profesional, sepse ato janė njė pjesė, sė cilės i takon nė mėnyrė permanente pėrkujdesja. Jo vetėm sot t’i fusim nė ligj dhe t’i harrojmė.
    RADIO EVROPA E LIRĖ
    Por, a nuk mendoni se ėshtė njė hap i parė, qė ato tė kenė njė ndihmė sociale, para se tė bėhet shkallė-shkallė sic e thoni ju, pasi dhatė njė shpjegim pėr sistemin e tėrė, e nė shkallėn e parė do tė ishte ndihma sociale, ta themi!?
    SHAIP MUJA
    Fatkeqėsisht nė Kosovė, me to kanė punuar shumė grupe. Unė e di qė kanė punuar shumė grupe. Nė mesin e grupeve kam punuar edhe unė. Unė kam nxjerr nga psikiatria gra tė tilla, pėrmes njė fondacioni tė psikiatrisė amerikane qė quhet “Through Field Therapy”, ėshtė terapi pa medikamente bėhet vetėm me shkarkimin e energjisė negative, qė e kanė brenda. S
    ecili nga ne kemi energji negative, por kėto gra, dhe ata tė cilėt kanė qenė direkt tė atakuar nga sistemi i dhunės, edhe fizike, edhe seksuale, tė gjitha, janė me energji jashtėzakonisht negative. Ata duhet tė shkarkohen nga ajo energji negative, dhe fillojnė ta kuptojnė realitetin, por realiteti nuk i ngarkon mė.
    Prandaj, kjo ka qenė edhe njė intencė, por fatkeqėsisht unė nuk gjeta fonde qė tė pėrkrahem tutje, dhe tė aktivizohet ajo. Ne kemi ndihmuar shumė gra, sa kam qenė nė Trupat Mbrojtėse tė Kosovės, dhe jashtė TMK-sė kur kam dal. Mirėpo, ky grup duhet nė mėnyrė permanente tė monitorohet. Ky grup duhet nė mėnyrė permanente tė shihet dhe tė risocializohet nė jetėn normale.
    Duke u gjetur punė tė adaptueshme, sipas kualifikimit, apo sipas rrethanave. Kjo ka qenė kėrkesa ime. Hapi fillestar qė tė futen ato nė ligj, nė ligjin e kategorisė sė veteranėve tė luftės, unė nuk e besoj qė dikush, edhe nga aspekti juridik, por edhe nga aspektet tjera mund tė thotė se ėshtė i qėlluar.
    RADIO EVROPA E LIRĖ
    Pra, kėrkoni njė diferencim?
    SHAIP MUJA
    Njė diferencim, me njė ligj tjetėr. Me njė grupim tjetėr. Edhe grupimi duhet tė jetė i klasifikuar fiks. Me obligimet shtetėrore, tė cilat duhet tė jenė permanente, ndaj kėsaj kategorie.
    RADIO EVROPA E LIRĖ
    pėr shembull pėr Viktimat e Luftė , apo nuk munden tė futen gratė e dhunuara nė kategorinė e viktimave tė luftės?
    SHAIP MUJA
    Nuk mundesh me i quajt viktima, sepse nuk janė tė vrara. Viktimat janė tė vrarėt. Tė lutem ato janė spekulime, fjala nė fjali. Prandaj pėr atė ju kam thėnė se janė spekulantė. Unė kam qenė pjesėtar i Shtabit tė Pėrgjithshėm tė UCK-sė. Edhe nuk mund ta ndiejnė ata persona qė kanė nėnshkruar mė shumė sesa unė dhimbjen.
    Unė kam pa shumė foshnje, e shumė fėmijė, e shumė gra tė dhunuara, e tė lėnduara. Unė kam vet tė humbur nga familja, jam i atakuar. Prandaj, kėta spekulantė tė cilėt janė sot politik, janė duke e dhunuar edhe publikun, duke krijuar percepcion./Radio Evropa e Lirė/

http://www.indeksonline.net/?FaqeID=2&LajmID=52409
    BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE

Anėtarėsuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

Me e sulmue edhe goditė nji grue mbas shpinde, edhe me e kėrrcėnue me vrasje, ėshtė njajtė sikur me e sulmue secilin njeri tė mirė e tė dinjitetshėm tė kėtij vendi, e aso njerėz kemi shumė.

Nuk guxon me zgjatė ma kjo shtypje, ky terror, kjo pėrulje dinjiteti ndaj asnji personi tė ndėrgjegjshėm, prej nji grushti barabash psikopatė qė po e mbajnė pushtetin me dhunė.

E ma sė paku ndaj grues tonė, e cila gjithmonė ka pėsue ma sė keqi nė kohėt ma tė vėshtira, pėrfshi edhe sot. Sepse mashtrohesh nėse thue se sot nuk ėshtė kohė e vėshtirė.

Krejt ata qė sot nuk ndalen tuj u thirrė nė vlerat e luftės, duke i shkėrrdhye ato me hajni, qė thirren nė burrni, e veprojnė me kurvni, qė rrejnė se po jetojmė nė liri, e na trajtojnė ma zi se ndėr shkini, prej atyne deputetėve qė e votuen projektligjin kundėr para do ditėsh, te nėpunėsit e qeverisė qė ēojnė emaila kėrrcėnues, e deri te analfabetat e rrugės qė ēojnė letra kėrrcėnuese edhe rrafin gra prapa shpinde, lypin me ua qi krejt minjtė nė tavan.

Ka ardhė koha me e ndjekė secilin prej tyne - prej hajnit e vrasėsit, deri te pėrdhunuesi, i cili krejt, veē burrė s'ėshtė.

E ne tė gjithė jemi Nazlie Bala, edhe ne kemi me ju zbulue e burgosė secilin prej juve, nji nga nji, sepse nuk jeni shumė edhe pushka top kurrė s'ka me ju ba, se ju kanė lagė fishekėt.

Ēu, milet, pastroe plehun qė tu ka mbledhė para dere, se prej erės e pamjes nuk po jetohet ma!

Anėtarėsuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

Qeveria e hashimit humb kontrollin nga kercnimi sulmon fizikisht e dhe femrat e kosves
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

...in the battle of Love! Maska e Pirate of Love
    Anėtarėsuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    Made in Lugina!
    Postime
    1,030

Citim Postuar mė parė nga ARIANI_TB Lexo Postimin
    Emri:  foto.jpg

Shikime: 1216

Madhėsia:  15.0 KB

Muja: Gratė e dhunuara nuk janė viktima ?!?!?

Deputeti i Partisė Demokratike tė Kosovės, Shaip Muja, ka sqaruar nė njė intervistė dhėnė Radios Evropa e Lirė, se pse kundėrshton qė kategoria e grave tė dhunuara gjatė luftės nė Kosovė nuk bėn tė pėrfshihet nė njė kategori nė kuadėr tė ligjit pėr veteranėt e luftės.
    Zoti Muja ėshtė pėrfshirė nė njė debat me deputetė tė Lėvizjes Vetėvendosje nė Kuvendin e Kosovės, lėvizje kjo e cila ka inicuar qė nė shenjė kujdesi pėr gratė e dhunuara, atyre t’u sigurohet njė pėrkujdesje institucionale nė kuadėr tė ligjeve nė fuqi.

RADIO EVROPA E LIRĖ
    pėr shembull pėr Viktimat e Luftė , apo nuk munden tė futen gratė e dhunuara nė kategorinė e viktimave tė luftės?
    SHAIP MUJA
    Nuk mundesh me i quajt viktima, sepse nuk janė tė vrara. Viktimat janė tė vrarėt. Tė lutem ato janė spekulime, fjala nė fjali. Prandaj pėr atė ju kam thėnė se janė spekulantė. Unė kam qenė pjesėtar i Shtabit tė Pėrgjithshėm tė UCK-sė. Edhe nuk mund ta ndiejnė ata persona qė kanė nėnshkruar mė shumė sesa unė dhimbjen.
    Unė kam pa shumė foshnje, e shumė fėmijė, e shumė gra tė dhunuara, e tė lėnduara. Unė kam vet tė humbur nga familja, jam i atakuar. Prandaj, kėta spekulantė tė cilėt janė sot politik, janė duke e dhunuar edhe publikun, duke krijuar percepcion./Radio Evropa e Lirė/

http://www.indeksonline.net/?FaqeID=2&LajmID=52409

Edhe me e keqja eshte qe per kete kategori, pafajesisht te denuara te jetojne me vuajtjet e tyre, dalin surrata qenefi si Shaip Muja, injorant qe nuk i dine as kuptimin e fjales viktime dhe te tille analfabete e injorant si surrati ne fjale, ka shume gjithandej ne skenen politike tu Kosov`s edhe ata do te vendosin dhe do te votojne per kete kategori, pa e ditur as definicionin e fjales viktime... thjeshte sipas injoranteve te partise se Hushi-minit mishngrenes, per te qene viktime duhet te jene te pushkatuar dhe te mos jene duke jetuar. Mjere Kosova, qe e ka per fat te kete viktima te gjalla te idioteve injorante ne skenen poltike dhe ne insitucionet e saja, si surrati i Shaip Mujes me shoket e tij qenefa tu PDK-se e deri te kryemishngrenesi, e desertlepiresi i sahanave te bruksellesit!
    ...nuk i dihet kurre, nuk i dihet kurre, ndoshta vjen momenti...!

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •