Muja: Gratė e dhunuara nuk janė viktima ?!?!?
Deputeti i Partisė Demokratike tė Kosovės, Shaip Muja, ka sqaruar nė njė intervistė dhėnė Radios Evropa e Lirė, se pse kundėrshton qė kategoria e grave tė dhunuara gjatė luftės nė Kosovė nuk bėn tė pėrfshihet nė njė kategori nė kuadėr tė ligjit pėr veteranėt e luftės.
Zoti Muja ėshtė pėrfshirė nė njė debat me deputetė tė Lėvizjes Vetėvendosje nė Kuvendin e Kosovės, lėvizje kjo e cila ka inicuar qė nė shenjė kujdesi pėr gratė e dhunuara, atyre t’u sigurohet njė pėrkujdesje institucionale nė kuadėr tė ligjeve nė fuqi.
RADIO EVROPA E LIRĖ
pėr shembull pėr Viktimat e Luftė , apo nuk munden tė futen gratė e dhunuara nė kategorinė e viktimave tė luftės?
SHAIP MUJA
Nuk mundesh me i quajt viktima, sepse nuk janė tė vrara. Viktimat janė tė vrarėt. Tė lutem ato janė spekulime, fjala nė fjali. Prandaj pėr atė ju kam thėnė se janė spekulantė. Unė kam qenė pjesėtar i Shtabit tė Pėrgjithshėm tė UCK-sė. Edhe nuk mund ta ndiejnė ata persona qė kanė nėnshkruar mė shumė sesa unė dhimbjen.
Unė kam pa shumė foshnje, e shumė fėmijė, e shumė gra tė dhunuara, e tė lėnduara. Unė kam vet tė humbur nga familja, jam i atakuar. Prandaj, kėta spekulantė tė cilėt janė sot politik, janė duke e dhunuar edhe publikun, duke krijuar percepcion./Radio Evropa e Lirė/
http://www.indeksonline.net/?FaqeID=2&LajmID=52409
Krijoni Kontakt