Close
Faqja 0 prej 15 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 143
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    13-06-2010
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    456

Nje pyetje mbi detyrimet familjare qe ka cdo kush prej nesh !

Do doja te diskutoja me ju nje teme e cila me ka perfshire personalisht dhe dua te mar nje mendim te sinqerte nga ju te dashur antar te forumit Shqiptar

Une jam nje familjar dhe kam perberje ne familje prej 5 personash, une , gruaja dhe 3 femijet e mi te cilet jan ne shkolle. Kam nje pune shume te mire dhe te ardhurat e mija jane shume te konsiderueshme me plot kuptimin e fjales. Problemi im qe kam dhe qe dua te diskutoj me ju eshte ky: Une kam nje vella i cili eshte familjar dhe po ben shume kohe qe eshte pa pune. Une disa here e kam ndihmuar ekonomikisht gjat kesaj kohe qe eshte i papune. Mirpo ai akoma nuk po gjen pune dhe une kam hasur ne probleme te mija familjare te cilat me kushtezojne qe ta nderpres ndihmen ndaj ti. Keto probleme nuk jane ekonomike por jane probleme pikerisht per ndihmen qe po i jap vellait. Ne fakt, vellai im nuk eshte as i pijes, as i bixhozit dhe nuk eshte as dembel per te punuar. thjeshte zanati qe ka i privon gjetjen e nje pune te menjehershme pasi nuk ka kerkesa. Tani , ajo qe une dua te ju pyes eshte: A duhet me cdo kusht ta ndihmoj vellan tim deri sa ai te gjej pune, apo duhet ta le t'ja dali vet mbane sikur une nuk egzistoj ?

Nese keni ndonje pyetje tjeter qe mund tju fuse me shume ne teme , ju lutem te me pyesni qe t'ju mirinformoj qe edhe une te mar nje ide se si duhet te shkoj perpara ne kete situate qe ndodhem. Faleminderit

cherry blossom girl
    Anėtarėsuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095

Pėr: Nje pyetje mbi detyrimet familjare qe ka cdo kush prej nesh !

nuk mund te them c'duhet te besh ti, por mund te them c'do beja une po te isha ne vendin tend...sigurisht qe do ta ndihmoja per aq sa do kisha mundesi. por nuk po kuptoj ku qendron problemi yt perderisa nuk qenka te llojit ekonomik...

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Vellai mire eshte te beje dhe pune te tjera. Fakti qe ka nje zanat nuk do te thote te beje vetem ate pune. Njeriu duhet ti pershtatet rrethanave te jetes. Imagjino emigrantet jashte. Vetem nje % e vogel punojne ne zanatin qe kane pat ne Shqiperi. Sikur te prisnin dhe ata per momentin, punen perfekte do kishin ngel ne meshire te fatit. Duke e ndihmuar ti po e 'frenon' te behet i zoti i vetes.
    Feelings change - memories don't.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    13-06-2010
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    456

Problemi eshte se ai nuk din te beje pune tjeter pervec zanatit te tije. Por jo vetem kaq ! Ai ( sic me ka thene ) nuk arrin te gjejne as pune te rendomta. Per kete jam i sigurte qe ati nuk i mungon vullneti per te punuar. Por me sa duket vertet nuk ka pune me kete gjendje qe eshte krijuar ne Shqiperi. Kam rreth nje vit qe i dergoj te ardhura dhe nuk e di sa do vazhdoje kjo pune keshtu .

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793

Detyrim kam karshi prinderve duke qene ne moshe qe askush si merr ne pune , qe edhe ata te jetoin pa dhimbje koke . Te pakten tu jap gjysmen e asj qe me kane dhene .
    Por kur e sheh qe vellai s'ka buke me henger as ty s'do te shijoi buka qe po ha , ndihmoje brenda mundesive dhe besoj se bashkshortja te te kuptoj , se nuk behet fjale per pushime dhe qef o qef lol

Kur te merr vala e papunesis shume kalojne dhe ne nje lloj depresioni dhe nuk shohin asnje rrugdalje , e kane te veshtire te gjejne pune
    Edhe te shkosh te lash WC nuk eshte turp .
    Jeto sot se neser nuk i dihet

cherry blossom girl
    Anėtarėsuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095

problemin e vellait tend une e kuptova. ajo qe nuk kuptoj eshte problemi yt ne lidhje me ndihmen qe po i jep vellait, meqe the me lart qe ekonomikiisht nuk ke probleme...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    13-06-2010
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    456

Citim Postuar mė parė nga broken_smile Lexo Postimin
    problemin e vellait tend une e kuptova. ajo qe nuk kuptoj eshte problemi yt ne lidhje me ndihmen qe po i jep vellait, meqe the me lart qe ekonomikiisht nuk ke probleme...
    Pak a shume e tha Izadora se ku qendron problemi.

p.s Izadora come on man te laj WC ? Qe kur ne Shqiperi kan filluar te marin ne pune per te lar WC ? E shkrova me lart qe nuk po gjen dot as pune te rendomta sic eshte bie fjala ndertimi ,pasi ne ndertim i kerkojne djem te ri per te ber llac

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485

Jane pune te "zemres" keto, Asteroid. Bej ate, qe te ndjen ajo.
    Where does a thought go when it's forgotten?

cherry blossom girl
    Anėtarėsuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095

sinqerisht Asteroid, varet sa i gatshem je per te bere ate qe ndien apo nese ke me shume tendence drejt kompromiseve...eshte zgjedhje e jotja

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Asteroid nuk ke mundesi ta marresh aty ku je? Me c'thua ti sado vije e me veshtire do te behet per vellain tend duke qene qe s'eshte as i ri ne moshe e jetonka ne Shqiperi ku mundesite per pune jane te pakta. Gruaja si punon? Ndihmoje brenda mundesive, pa demtuar harmonine tende familjare dhe gjendjen ekonomike. Duhet te mendosh dhe per te ardhmen e femijeve, familjes. Leket asnjehere nuk jane mjaftueshem fatkeqesisht se jane rritur kerkesat e jetes.
    Feelings change - memories don't.

Faqja 0 prej 15 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •