Nuk kam durimin ta ndegjoje deri ne fund.natyrishte qe ka te drejte ne trajtimin e mardhnies parti -militant dhe parti -komunitet, destruktiviteti dhe impakti negativ ne zgjedhje , por kur shprehet se sllavet e urrejne islamin vetem tek shqiptaret dhe se nuk e urrejne ate tek boshnjaket, ketu gabimi eshte fatal.Historia ne perandori i ndeshkoi te gjithe te krishteret njelloje dhe per kete si shqiptari i krishtere i Albanise , si sllavet ne Ballkan , si romunet apo greket, si ruset apo austriaket, si te krishteret e Gjeorgjies apo te Hungarise, mbajne te njetin qendrim ndaj islamit.Te vetmit te pafajshem , ku ka nje fare morali per te mbajtur islamin jane mbetjet turke.Dhe keto , jo si krenari, por si nje pafajsi.Islamizimi ne ballkan nuk po kritikohet vetem nga sllavet , por mbare perendimi dhe per me teper BE e shikon si nje kercenim.Po perse shqiptaret e kane kaqe te veshtire per ta kuptuar? Kjo natyrishte ka te beje me nje politike te gabuar si nga sllavet dhe vete drejtuesit e komunitetit shqipatre. Lenia e kesaje bashkesie islamike ne mjerim, ne analfabetizem, nen presion per ta mbajte te izoluar brenda vendit te tyre, ka sjelle rezultatet e sotme, ku shpesh ne pa mundesi ,ky komunitet kerkon mundesi jetsore tek interferimet dashakeqe islamike, qe futen permes donacioneve , benefiteve.Baza per te ndertuar nje shoqeri te moralshme jane mardheniet e punes , per te siguruar te mirat materiale , jane lufta ndaj analfabetizmit , jan pershkallzimi i arsimit, jane mundesite per liri e barazi te te drejtave ne shoqeri.Pra nese keto themele baze nuk ndertohen , atehere do te kemi cedime ne rrafshin moral dhe te sjelljes sociale.E keqja me e madhe eshte se keto izolime apo politika te ndasise, krijojne nje moral njerezore te ushquer me urrejtje, e cila ul cilesite njerezore ne te dy palet, por me shume tek shqitaret te cilet tashme frymezohen nga nje fe , intolerante, nje fe qe bazon moralin tek urrejta dhe jo tek dashuria mes njerezve.
Interesante ishte nje politike e Gruevskit qe subvensiononte martesat e maqedoneve me shqiptare.Duam apo nuk duam ne shqiptaret ai ka bere nje hap pozitiv.Pa mendojeni sikur kjo ide te hidhej nga shqiptaret? Do te dukej aq shume drite ne " tynelin" e gjate te erresisres dhe urrejtjes.Shqiptaret e Maqedonise kane 100 vjet qe prekin perendimin dhe nuk ndryshojne dhe kjo per shkak se njeriu e ka te veshtire te ndryshoje vete, por permes reformave brenda komunitetit te tije.Keto reforma munguan dhe vazhdojne te mungojne , keto reforma ka permendur mjaft here i nderuari Arber Xhaferri, i cili me kishte bere per vete me menyren se si argumentonte dhe se ishte ne nje mejdis jo te favorshem per te.Sot deri diku shoh disa udheheqes te BDI, qe kane nje vizion pozitiv.
Une kam shkelur disa krahina ne Maqedoni, e kam prekur vete fshatin aty, qe dhe se eshte pak kilometra larg qytetit, duket vite larg tije.Po ajo qe me ben optimist, ishte nje episod me disa vajza nga Maqedonia dhe Kosova, te cilat ishin ftuar ne emisionin e vagabondit Cani, Zone e Lire.Dhe se ai abuzoi me moshen e ketyre vajzave nga 14-18 vjec , u dha atyre nje leksion per organin seksual dhe ne menyre vizive , por dhe per viagren.Vajzat nuk reaguan negativishte dhe se vijne nga familje islamike.Ato kaluan nje test interesant.I pergezoje me gjithe zemer.
Ndryshuar për herë të fundit nga Anesti_55 : 09-04-2013 më 09:44
Injorantin e kam frike,
Budallin e meshiroj,
Te diturin (civilin) e dua pa mase.
Krijoni Kontakt