Close
Faqja 7 prej 17 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 162
    United States of Albania Maska e USA NR1
    Anëtarësuar
    18-01-2010
    Vendndodhja
    KU
    Postime
    5,430

Për: Kim Mehmeti: Islami e ka shpëtuar shqiptarinë

Citim Postuar më parë nga Shtimjanii Lexo Postimin
    Nga Alfred Beka | 24 Mars 2013 17:58
    Duke folur për Shkupin, gjatë promovimit të librit të tij ‘Shkupi’, shkrimtari Kim Mehmeti u shpreh, midis tjerash, se islami e ka shpëtuar shqiptarinë.

Të shtunën, më 23 mars, në Bibliotekën Kombëtare të Prishtinës, u promovua libri ‘Shkupi’ me autor intelektualin dhe shkrimtarin shqiptar nga Maqedonia, Kim Mehmeti. Ky promovim u bë në bashkëorganizim të shtëpisë botuese ‘Logos-A’ dhe Lëvizjes Vetëvendosje!.

Në këtë promovim u tha se libri ‘Shkupi’ është si ese historike, ku gërshetohen mjeshtërisht disa zhanre, ku në njërën anë autori shërbehet me figura letrare, kurse në anën tjetër e zotëron shumë mirë sensin historik.

Duke folur për deshqiptarizimin e Shkupit, Mehmeti theksoi se pas Luftës së Dyte Botërore, mbeti një periudhë 40-vjeçare, ku u punua vazhdimisht në deshqiptarizimin e Shkupit.

“Atë kohë, arritën ta zbrazin Shkupin afro 60%, duke dëbuar shqiptarët në Turqi. Nga Maqedonia u mbushnin trenat me shqiptarë që i çonin në Turqi. Për këtë, arsye vinin shumë nga Kosova në Shkup, sepse ishte rruga më e lehtë për të ikur për Turqi”, tha Mehmeti.

Ai theksoi se politikanët shqiptarë në Maqedoni, do të mund ta ndalnin deshqiptarizimin tani, nëse do të dilnin nga Qeveria, porse shtoi se një gjë e tillë nuk pritet nga ta.

Lidhur me terrorizmin urban të ushtruar nga Qeveria e Maqedonisë, Mehmeti tha se antishqiptaria në Maqedoni është institucionale.

“Në sistemin e Millosheviçit, kur një serb donte ta rrihte një shqiptar, vishte uniformën e policit, duke u mbuluar pra me uniformën e institucioneve. Tani në Maqedoni del të rrah civili, por atë e mbron institucioni. Kjo në Maqedoni nxitet institucionalisht”, tha ai.

Ndërkaq, duke folur për atë se si kanë arritur shqiptarët ta ruajnë identitetin, Mehmeti tha se kjo është arritur përmes islamit.

“Absolutisht, matematikisht, mund të dëshmohet, edhe nëpërmjet asaj që e thash ma parë, se islamizmi e ka shpëtuar shqiptarinë në disa vise shqiptare, absolutisht! Unë ua dëshmoj me këtë: ortodoksët shqiptarë nuk i keni, katolikët shqiptarë nuk i keni në Shkup. I keni vetëm shqiptarët myslimanë”, tha Mehmeti.

Në fund të këtij promovimi, të pranishmit në sallë vazhduan diskutimin duke shtruar edhe pyetje të ndryshme drejt autorit Kim Mehmeti.
    !!!
    mund te kete te drejte,sepse tash disa Maqedonas po paraqiten si Shqiptare (ortodoks) kurse ne anen tjeter, as nje fjale nuk e dijne Shqip,por po deklarohen se rrjedhin nga familja Shqiptare!.po si eshte e mundur te gjithe Katoliket e Ortodokset Shqiptare te asimulohen ? !!!...

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Ore te nderuar a lexoni ju dicka? Kush e vrau Imam Hysejnin, a e vrane vet myslimanet. Nipin e Muhamedit e vrane ne masakren e Qerbelase dhe perseri konsiderohen myslimane, dhe e dini qe vrasesi ishte Kalif.

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar më parë nga USA NR1 Lexo Postimin
    !!!
    mund te kete te drejte,sepse tash disa Maqedonas po paraqiten si Shqiptare (ortodoks) kurse ne anen tjeter, as nje fjale nuk e dijne Shqip,por po deklarohen se rrjedhin nga familja Shqiptare!.po si eshte e mundur te gjithe Katoliket e Ortodokset Shqiptare te asimulohen ? !!!...
    Sepse kan pas tradit qe ta mallkojn "Islamikun", dhe ta krahasojn me satanin pershkak qe refuzonte 3-zotat e propozuar nga kisha, e maqedonet qe besonin ne 3 zota si te krishteret, kan gjetur "kombësin e duhur".

Ne krenohemi me Nene Terezen, por te rrall jan ata te cilt e din, qe ajo fliste maqedonisht ne Shkup, e asnjehere ne Shqip !

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Paska gallate me Kimin ketu !!!!!!!
    Ndërkaq, duke folur për atë se si kanë arritur shqiptarët ta ruajnë identitetin, Mehmeti tha se kjo është arritur përmes islamit.

“Absolutisht, matematikisht, mund të dëshmohet, edhe nëpërmjet asaj që e thash ma parë, se islamizmi e ka shpëtuar shqiptarinë në disa vise shqiptare, absolutisht! Unë ua dëshmoj me këtë: ortodoksët shqiptarë nuk i keni, katolikët shqiptarë nuk i keni në Shkup. I keni vetëm shqiptarët myslimanë”, tha Mehmeti.

Në fund të këtij promovimi, të pranishmit në sallë vazhduan diskutimin duke shtruar edhe pyetje të ndryshme drejt autorit Kim Mehmeti.
    Haaaahaaa po keto e bene si nastradini qe nuk numeronte gomarin e vet.Nuk po i gjeni dot ku jane ortodokset e te krishteret? Haaaaaaaaaahaaaaaaaaa cfra gallate, po mythe i keni jane kthyer ne muslimane, nje pjese te turqezuar larg ne Anadoll, te tjere neper Egjypt, ca u bene maqedone ,e malazeze dhe u ndjene me rehate se me ju.Epo te transformohet njeriu nen kete far feje, qe te mos njohe vetveten !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Tema mund te trajtohet ne kendveshtrime te ndryshme por kurre si nje vazdimesi e politikes percarese nder shqiptaret.Osmanet turq nuk sollen islamin tek shqiptaret , por largimin e tyre nga besimi i krishtere dhe mbushja me urrejtje ndaj krishterimit dhe natyrshem urrejtje mes vellezerve te te njetit gjak.Kim Mehmeti , ne shekullin XXI po me duket i njejte me mendesine e bejlereve,spahinjeve dhe mbetjeve ushtrise osmane ketu.Kaq bene turqit dhe nese do te japim dhe haracin, atehere nuk behet fjale per ndonje kreanri kombetare pasi do te jemi perseri nen perandori.Une mendoje se pavarsi nuk eshte mundesia per te mos paguar harac, por per tu ndjere i lire per te konfiguruar figuren e shqiptarit pas perandorak, me ato karakteristika e virtyte , qe perkojne me dinjitetin historik.Kete bene te gjithe popujt qe ishin te pushtuar nga perandoria, krijuan maticat dhe konfiguruan vetveten.Por me ben pershtypje nje fakt,ne Shqiperi te gjithe muslimanet ne forme kur arsimohen, nuk ndjehen musliman, ketu ndjehen muslimane vetem fshatare te vobekte dhe te arsimuarit e shitur, qe dipllomohen ne vendet islamike.Po si eshte e mundur qe Kim Mehmeti te ndjehet krenare?Natyrishte pas 1.5 miljarde euro donacione qe japin vendet arabe per vehabizimin e shqiptareve, apo interferimit te politikes turke , nuk ka si te mos preket nje person publik, kreu i mediave publicisti dhe shkrimtari, koordinatori me vendet perendimore ne kohen e shperberjes se Jugosllavise, Kim Mehmeti.Sot po shohim se donatoret jane te vemndeshem dhe per ciftet e raja te fshatareve te vobekte , te cilet i cojne per pushime ne Avganistan, per tu mbushur me urrejtje ndaj amerikes dhe perendimit.Abuzimi me ceshtje kombetare duke hedhur idene e shqiperise se madhe ne dukje shihet si favor per shqiptaret, por realishte eshte nje gracke per ti prishe shqiptaret me perendimin dhe ti fusin ne nje lufte te pa precendente, nga ku sigurishte ato qe dalin te humbur jane shqiptaret.Shikoni se kush frymezon shqiptaret per troje etnike, shikoni se si po sulmohet komuniteti i krishtere ne Jug te Shqiperise dhe kush i mbeshtet.U desh ky acarim i mardhenieve me Greqine qe te dilte ne pah , se Turqia kishte pregatitur 2800 kuadro ushtarake shqiptare.U desh ky konflikt qe turqit te shprehen se jane gati te armatosin shqipatret dhe ti mebshtesin ato ne lufte.Tashme sikur te mos jete nderhyrja perendimit, ne jemi me afer se kurre luftes.Mjaftojne aktet terroriste ne dy anet e kufirit dhe shqiptaret te shohin me dylbi lirine dhe paqen.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816

Citim Postuar më parë nga Norça.li Lexo Postimin
    Cfare po thot more ky Начичумучучи од Куманово, rrenci? Ne njeren ane thot kam qene
    борец, kurse ne Profil i shkruan se i ka 26 vjet. Paska qene борец me 10 vjet Tipi

T'i kthehemi temes.
    Kur dikush e thot te verteten, sic e ka thene Kim Mehmeti, mbesin dy mundesi:
    a) Ose ia ke inatin atij qe e ka thene te verteten ose
    b) je idiot (s'merr vesh gje)
    c,d,e....s'ka.

*
    Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin
    Mbiemri i gjason nje perversi ahahaha
    Po ka qen Borec, po tani e kan чу n'борец ahahahahaha dhe si pasoj e kemi nje бyрpец !
    Per ju dy ,madam Le devja, Norcali shkavelli dhe ABDYLAQIM Mehmeti (Nuk e dini historine perverze te emrit te tije ? ) qe deklarohet nga frustracionet KIM,duhet nje terapi si kjo ! ...Gjeni vendin, Abdylaqimi i ashtequajturi KIMI eshte ne mes,ju dy-ja provincialet jeni anash ...hehe
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga qeveriablu : 27-03-2013 më 23:05
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

S'ju ka mbet tjeter te thuani, pos te haheni me "cërtani filma".

Karikaturen qe ke sjell, ka origjinen tek shkijët e bosnjës dhe hercegovines.

Kesaj shkine, vetem rroben cka ja keni ndryshuar.

...dhe gjithe sipas kesaj llogjike, Maqedonet po bejkan mir qe po pushkatojkan shqiptar te maqedonis, se sipas teje, keta jan "morra", dhe morrat duhet eliminuar !

E kupton tani proceduren e asimilimit ? Nje here fillon te behesh peder, pastaj maqedon dhe kesisoji behesh armik i perbetuar i popullit tim !

...in the battle of Love! Maska e Pirate of Love
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    Made in Lugina!
    Postime
    1,030

Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    kim mehmeti, ne cdo diskutim te tij, kam vene re qe i ha fjalet, i bie rrotull, kerkon te thote ate qe te tjeret duan te degjojne, etj si keto. qe jane tipike sjellje e nje politikani por kurresesi sjellje e nje intelektuali.
    kriteri i pare i intelektualit eshte guximi ne mendimin e tij, qofte ky edhe kunder gjithe shoqerise. cilesi kjo qe kim mehmeti nuk e zoteron.
    madje ai eshte vitedrite larg arben xhaferrit. kurse me kadarene jane nga 2 planete te ndryshem.
    nuk eshte aspak vertete, perkundrazi Kim Mehmeti eshte nga ata intelektuale, qe A i thote A dhe B, po ashtu B, nderkohe qe nuk mund te thuhet as per Kadarene edhe tjetrin qe ke apostrofuar. E percolla emisionin, ku Kimi e sqaroj te teren dhe mund te them, qe edhe Matoshi, qe din hyhyhyyy te leshohet ne sulm si hijena, zakonisht kur diskutohet per tematika te tilla rrinte i zbythur ne karriken e tij, sepse tamam dukej kush eshte Luani aty e qe e sqaronte mbi baze logjike!

P.S meqe edhe nuk eshte edhe tema, per ata qe sjellur, ik e thuaja Kadarese, si eshte e mundur qe ai Pambuku i Orhanit te marre çmimin e Nobles ne letersi, pa pasur nevojen fare te leshohet ne paragjykime e sqarime e percaktime pikash e vijash perkufizimesh mes perendimores e lindores ?!
    ...nuk i dihet kurre, nuk i dihet kurre, ndoshta vjen momenti...!

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Citim Postuar më parë nga Pirate of Love Lexo Postimin
    nuk eshte aspak vertete, perkundrazi Kim Mehmeti eshte nga ata intelektuale, qe A i thote A dhe B, po ashtu B, nderkohe qe nuk mund te thuhet as per Kadarene edhe tjetrin qe ke apostrofuar. E percolla emisionin, ku Kimi e sqaroj te teren dhe mund te them, qe edhe Matoshi, qe din hyhyhyyy te leshohet ne sulm si hijena, zakonisht kur diskutohet per tematika te tilla rrinte i zbythur ne karriken e tij, sepse tamam dukej kush eshte Luani aty e qe e sqaronte mbi baze logjike!

P.S meqe edhe nuk eshte edhe tema, per ata qe sjellur, ik e thuaja Kadarese, si eshte e mundur qe ai Pambuku i Orhanit te marre çmimin e Nobles ne letersi, pa pasur nevojen fare te leshohet ne paragjykime e sqarime e percaktime pikash e vijash perkufizimesh mes perendimores e lindores ?!
    nuk ka lidhje fare me temen kjo gje. cmimi Nobel nuk tregon masen e zgjuarsise ne menyren e te psikologjisurit. nese ti bazohesh te Nobeli atehere je futur ne llogjiken e kafenese.
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin
    S'ju ka mbet tjeter te thuani, pos te haheni me "cërtani filma".

!
    Po kjo te duket "certani film" sepse mua po
    http://www.rrugetepaqes.net/fikh/pas...ruacionet.html

Hamene bint Xhahsh tregon: “Kisha rrjedhje të shumtë dhe të zgjatur të gjakut, prandaj shkova te Profeti (a.s.) që ta pyesja për këtë dhe t’i tregoja. E gjeta në shtëpinë e motrës sime, Zejnebe bint Xhahsh (ajo ishte grua e Pejgamberit a.s.), e i thashë: “O i Dërguar i Allahut, unë kam rrjedhje të tepërt të gjakut menstrual, prandaj si duhet të veproj, pasi kjo rrjedhje më ka ndaluar nga namazi dhe agjërimi?” Pejgamberi (a.s.) i tha: “Të them për pambukun, ai do të ndalë gjakun”. Ajo tha: “Rrjedhja është më e madhe”. Pejgamberi (a.s.) i tha: “Mbështille shumë (që ta pengosh rrjedhjen e gjakut)”. Ajo tha: “Kam rrjedhje të pandërprerë”. Me këtë rast Pejgamberi (a.s.) i tha: “Do të urdhëroj me dy gjëra, çdonjërën prej tyre ta bësh do të të mjaftojë e nëse mundesh që t’i bësh të dyja, ti e di më mirë këtë”. Pastaj ai vazhdoi duke thënë: “Kjo (rrjedhje) është prej ndikimeve të shejtanit,[15] prandaj llogarite kohën e ciklit gjashtë apo shtatë ditë, pastaj pastrohu derisa të vëresh se je pastruar mirë. Pastaj falu përgjatë 23-24 ditë-netëve dhe agjëro e kjo të mjafton. Kështu vepro në çdo muaj duke pasur parasysh atë që bëjnë gratë dhe ashtu siç pastrohen.[16] Nëse ke mundësi ta vonosh namazin e drekës ta shpejtosh namazin e iqindisë e të lahesh e t’i falësh dy namazet së bashku. Pastaj e vonon namazin e akshamit dhe e shpejton atë të jacisë e kështu lahesh dhe i fal të dyja së bashku. Nëse ke mundësi, bëje këtë! Gjithashtu lahesh para namazit të sabahut dhe falesh. Kështu vepro e falu dhe agjëro, nëse ke mundësi për këtë (larjen për çdo namaz). Në fund tha: “Nga dy mënyrat, kjo është gjëja më e dashur për mua”. [17] Transmeton Ahmedi, Ebu Daudi dhe Tirmidhiu, i cili e ka cilësuar këtë hadith si hasen sahih.

RRjedhja e gjakut panderprere,veper e shejtanit ndersa kura ,namazi
    Idiotesia nuk mbaron me kaq .. grate per probleme shendetesore gjinekologjike drejtohen Muhamedit (analfabet dhe mashkull), a ka me "certani" se kaq?!!

Faqja 7 prej 17 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •