Close
Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 67
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Pėr: Rrezikon denimin me gurezim

Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Inferioriteti yt nje katunar prej Peqini sigurisht qe reflektohet kudo duke filluar qe nga mohimi i kujtdo qe shprehet se ka origjinen nga Tirana.

Ti je nje hale nga koka e gjer tek kemba dhe brimen e halese e te tek goja. Besoj se kaq me mjafton per te te injoruar e mos te harxhoj kohen time te cmuar.
    Edhe pse qellimi im nuk ishte te ulesha ne nivelin tend te diskutimit(nivel prej krimbi),nderkohe qe i thua nje vajze shqiptare "pse nuk del pa breke", nuk mund te rri pa te te peshtyre ne fytyren tende prej zvarraniku!!
    E para sepse si moderator nuk t elejohet te sillesh si funderrine me forumistet e per me teper kur ajo zonja nuk te fyu me pare;
    e dyta sepse jo vetem si moderator, por edhe si "shqiptar" qe je, nuk te lejohet te mbeshtesesh nje ligj apo nje grup ligjesh qe mbeshtesin denimin me vdekje, perndryshe je kunder ligjit mekembes ne Shqiperi;
    e treta sepse je po ai qe ka vjellur perhere kunder figurave me te shquara te kombit Shqiptar;
    e katerta sepse je aq zvarranik saqe turperohesh per origjinen qe ke e hiqesh si tiranas, sikur te mos i mungonin plehrat e veta Tiranes( ma gje nji tirons qe thote "vozit", madje "vozon" si gjithe kosovaret, ne vend te "ngas" !!)
    Une jam krenar qe jam nga Peqini, zemra e Shqiperise,paēka se edhe atje ka plot plehra si puna jote, oj kokrra e malanakut!!!
    E more vesh, mora thuaj; e mos te te lexoj me se fyen forumistet Shqiptare, perndryshe do tete shtyp si krimb!!
    Jarigas

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876

Citim Postuar mė parė nga Akili-A Lexo Postimin
    edhe ne rruge te kishte dale lakuriq, kjo nuk eshte arsye per ti marre jeten tjetrit..
    thashe "eshte edhe me i pakonceptueshem".
    e kam thene qe ne fillim kete:
    http://www.forumishqiptar.com/thread...=1#post3612189
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979

Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Edhe pse qellimi im nuk ishte te ulesha ne nivelin tend te diskutimit(nivel prej krimbi),nderkohe qe i thua nje vajze shqiptare "pse nuk del pa breke", nuk mund te rri pa te te peshtyre ne fytyren tende prej zvarraniku!!
    E para sepse si moderator nuk t elejohet te sillesh si funderrine me forumistet e per me teper kur ajo zonja nuk te fyu me pare;
    e dyta sepse jo vetem si moderator, por edhe si "shqiptar" qe je, nuk te lejohet te mbeshtesesh nje ligj apo nje grup ligjesh qe mbeshtesin denimin me vdekje, perndryshe je kunder ligjit mekembes ne Shqiperi;
    e treta sepse je po ai qe ka vjellur perhere kunder figurave me te shquara te kombit Shqiptar;
    e katerta sepse je aq zvarranik saqe turperohesh per origjinen qe ke e hiqesh si tiranas, sikur te mos i mungonin plehrat e veta Tiranes( ma gje nji tirons qe thote "vozit", madje "vozon" si gjithe kosovaret, ne vend te "ngas" !!)
    Une jam krenar qe jam nga Peqini, zemra e Shqiperise,paēka se edhe atje ka plot plehra si puna jote, oj kokrra e malanakut!!!
    E more vesh, mora thuaj; e mos te te lexoj me se fyen forumistet Shqiptare, perndryshe do tete shtyp si krimb!!
    Angmokio e noj tjeter ktu ste njofin por un te njof me rronj e me dhemball. Ti qe hapesh bythesh ne forum qe po t'ha palla per grate e forumit shko ruj grun or legen qe te ka shku me gjysmen e Italise. Kodosh burr.

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

Une t'u drejtova me "i dashur malesori" e jo me "malok derri", prandaj do te deshiroja qe ta shkruaje nofken time me te njejtin respekt, pra "jarigas"!!
    i nderuar jarigas..mos e ul veten kaq poshte sa te kapesh per nje germe qe paskam harruar pa e vendosur..sinqerisht une nuk e di kuptimin e pseudonimit tend as me '' s '' e as pa '' s '' ne fund..nese ti e ke marre per ofendim po te them se nuk eshte ne natyren time te te ofendoj dhe po te kerkoj falje per ate germe qe e paskam harruar..ti dhe gjithkush mund ta perdorni fjalen malok derri apo gjithcka por mos harroni se nuk me ofendoni mua por ofendoni me shume veten...do jem i kujdesshem here tjeter te mos harroj asnje germe por edhe nese do harroj apo do e ngaterroj ta dini se e bej pa qellim..

te hidhemi te shkrimi..

Mire malesori pajtohem me gjithe keto perlat qe ke shkruar me siper, por a mund te thuash se ēfare kane te bejne me ate qe ke cituar apo me temen??!!
    Para se te vjellesh "perla" diturie, mundohu ti me pare te lexosh ate qe citon!!
    perlat e diturise ishin pikerisht ato gjera qe nuk kuptoni i dashur jarigas dhe ju forumniste..pikerisht shkrimi i pare i kesaj teme eshte tendecioz..shikoje me vemendje cfare pruresi i lajmit permend ne shkrimin e tij ..ligjin sharia dhe menyren e egzekutimit..per keto gjera po sillet diskutimi..dhe thelbi ishte te shahet ligji sharia dhe menyra e egzekutimit..dhe terthorazi te shahet edhe islami pasi ligji sharia i perket islamit..megjithese po mundoheni ta lyeni me bojen e te drejtes se kesaj vajze per te protestuar ne te vertete ajo cka eshte nen boje eshte sharja i nje feje te caktuar..ne kete rast fese islame..ja bash per kete une jua solla ne vemendje ato qe ti i quan perla..qe ligji sharia apo cdo lloj ligji qe eshte ne fuqi ne tunizi eshte krijuar nga vete tunizianet dhe elita e tij dhe ne nuk kemi pse nderhyjme ne ligjet e shoqerise se tyre..ketu e kisha qellimin e prurjeve te perlave siq na i quan ti...

A na tregon pakez ne te tjereve qe "s'mundohemi te kuptojme" sa ē'kupton ti se cilat jane ndryshimet midis
    shoqerise kosovare
    dhe asaj tuniziane??!!
    shume poshte ke rene i dashur..thjeshte ke rene ne gracken e rracizmit tipik fetar..une nuk njoh ndonje shoqeri kosovare i dashur..as shoqeri maqedonase..njoh shoqerine shqiptare pa kufij ne mes..dhe kjo shoqeri shqiptare nuk ka asgje te perbashket me shoqerine tuniziane ne vecanti apo arabe ( harape siq ke deshire ti ta quash ) ne pergjithesi..di ate qe shoqeria shqiptare ka elemente te veqante qe bejne propogande ekstremiste fetare te te gjitha kraheve por qe per mua nuk perbejne as me te voglin shqetesim pasi njoh popullin tim trim e bujar qe as pjerdh fare per keto '' fetare ''..ndikimi i tyre eshte zero me xhufke..

Ku e sheh ti ngjashmnerine eketyre dy shembijve qe ke sjellur me temen ne fjale??!! Ketu nuk po diskutohet per dukurite mbareshoqerore te nje populli, apo per fene e tij paqesore, por per vullnetin e nje individi ne nje shoqeri islamike, e per kete arsye shume te afert me shoqerine shqiptare, sidomos ate
    kosovare e maqedonase
    !!
    nese me siper mendoja qe edhe mund te jete nje lajthitje e jotja ne keto rreshta kuptoj qe je rracist i dashur..ti e ndan shoqerine shqiptare sipas krahinave..ne te vertete ne jemi nje..nejse ..problem i joti kjo..

ja qe kur nuk kuptove perlen e fillimin nuk kishe si te kuptoje edhe shembijt e sjellur nga une..ti bie ne gracken e komentimit te nje lajmi kurse une diskutoj per fenomenin i dashur..asnjehere nuk komentoj nje rast te ndodhur edhe ne mes te kryeqytetit me famoz te botes e le me te komentoj nje rast te ndodhur ne fund te botes..une diskutova per fenomenin e gurezimit qe na e solli hapesi i temes..une diskutova per ligjin sharia qe ky vend paska ne fuqi..te jem i sinqerte nuk e di cfare ligji ka tunizia por duke e marre te mireqene une diskutova per keto fenomene..ti merru me rastet i dashur..une merrem me fenomenet..

Pra perfundimi i tere ketij "arsyetimit" tend te kulluar eshte se mua m'u paskan errur syte nga feja??!! Cila pjese e shkrimit tim tradheton kete te mete timen, i dashur malesori??!! Jo per gje, por me duket se ne po benim krejt te kunderte, dmth qe t'e zhduken nga trojet tona dukurite ēnjerezore te lidhura me fene, cilado fe qofte ajo e ti vjen e na servir te tilla perla??!!
    tani i dashur jarigas ti mund te thuash se je ateisti me i kulluar ketu ne forum por shkrimet e tua tregojne te kunderten..mjafton ti hedhesh nje sy shkrimeve te tua dhe te shohesh se nga 4000 shkrime qe ke sjelle ketu 3999 jane me permbajtje fetare ..90% e tyre duke kritikuar fene islame..1 shkrim ishte ne fushen e gjuhes shqipe ku na terhiqje vemendjen per perdorimin e fjales latine '' diversitet ''..tani ti pyet se cila pjese e shkrimit tend tradheton kete te mete tenden..i dashur une asnjehere nuk perqendrohem te nje shkrim i joti..une ne vijimesi ndjek shkrimet e nje forumnisti per te krijuar nje bindje per te pasi me nje shkrim ske se si krijon ide me ke po flet..po ti shohesh me vemendje shkrimet tua ke qindra e mijera epitete per '' harapet '' '' profetin harap ''etj etj..nuk po hy me i pare me imesisht epitetet pasi do duhej kohe e gjate..shkrimet e tua me kan krijuar bindjen se e urren islamin ndryshe nuk kishe pse te shprehesh aq banalisht per nje profet apo komunitet..ne shkrimet e tua nuk kam pare te thuash te njejten gje per fete e tjera per te justifikuar ate qe thua qe te zhduken nga trojet tona dukurite cnjerezore qe lidhen me fene..nuk e di cka ke pare cnjerezore ne shoqerine tone shqiptare te lidhur me fene islame qe ti e quan turkoshan e turkoshane,harapjan e harapjane..nuk po shkruaj me gjate pasi vete pergjigjja qe ju jep shume ekstremisteve islamik tregon se ti je ne ekstremin tjeter..
    Ky eshte nje lajm qe ka bere buje edhe neper televizion, i dashur malesori e sidoqofte,
    cektesia e mendimit tend persa i perket marrjes dhe studimit te dukurive shoqerore si ēeles per permiresimin e jetes se nje shoqerie, me zhgenjen shume,
    por nga ana tjeter eshte nej shembull i qarte i pikerisht asaj dukurie per te cilen e kisha fjalen!!
    i dashur jarigas..te lutem kuptoje se rasti nuk perben dukuri ..te lutem..ke raste edhe me cnjerezore ne shoqerine boterore qe nuk ja vlen ti diskutosh..jan raste sporadike..dukuri apo fenomen eshte dicka qe eshte shume e vazhdueshme dhe qe kthehet ne problem shoqeror..pastaj te lutem cfare lidhje ka ky rast me shoqerine shqiptare mor aman ..ka raste te tilla ne shoqerine shqiptare ku eshte perdore dhune pse nje femer paska dale toples..aman mo jarigas..ne mbushem europen me motrat tona neper semafore e nuk qau kush kryet..tani pse na dashkan me vra me gure ne femer tunizian ne duhet te shqetesohemi..ketu e kisha fjalen ( apo perlen siq e quajte ti ) qe ne shqetesohemi me shume se si pjerdh nje hoxhe ne arabistan apo se si pjerdh nje prift ne honolulustan..aman mo jarigas te perqendrohemi ne shoqerine tone..
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

i/e regjistruar Maska e Fehmikaciu
    Anėtarėsuar
    11-01-2013
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,006

Citim Postuar mė parė nga Cen Durimmadhi Lexo Postimin
    BRAVO!!! Jane keta plehera te ardhur nga Kosova e Maqedonia qe po shkaterrojne gjithcka shqiptare gjithcka qe ende na lidh me shqiptaret e Kosoves dhe te Maqedonise! Them ende sepse une nuk dua te bashkohem me nje psikopat qe flet me demek shqip dhe thote qe Skenderbeu ishte nje tradhetar dhe ishte sllav ose qe Nene Tereza ishte nje kurve!!!! Cdo popull ka ikonat e veta te paprekshme dhe kur preken ato nuk mend te flitet me per bashkim! Mendoj se edhe kjo vale e "re" e "rivleresimit" te historise se Skenderbeut e nisur nga O. Schmitt eshte e organizaur dhe e finanzuar nga islamike kosovare nga Zvicra, nuk ka asnje dyshim se keta jane armiqte me te eger te shqiptarve dhe shqiptarizmes.
    Ceni nuk je ne toke te bukes fare,po imagjinon gjera qe nuk kan te bejne fare me realitet,po etiketon dhe po ben nje fyerje dhe nje mekate te madhe para popullit dhe para zotit,nuk eshte veshtire nga ky forum mbare kombetare te dime cilet jane ata qe e duane me sinqeritet NENEN TONE TE DASHTUR SHQIPERINE, djemet e te ciles jane RREBELUAR SKAJERISHT dhe done ta shkatrrojne me mendjen e tyre te ndritur,dikush duke anuar nga ARABIA e dikushe nga GREQIA,dy bota te njejta por me kahje te kunderta qe nuk kan asgje te perbashket me gjenin SHQIPETAR.
    Populli Shqipetare i DARDANIS eshte popull me dinitet,kur nuk ka pranuare te nenshtrohet,gjithmon ka qen i vujtur i perskutuare dhe i manipuluare,sepse kan pasure njerze te shiture dhe tradhtare,kurse gjithmon ka mbijetuar fale tradites se lashte te trashiguare nga te paret tane,qe kurr nuk kan pranuar qe te huajte te na sundojne.
    Gjithmone ketu ne forume e kame cekure qe ata qe e mbajne veten si ARAB ose TURQ apo GREK,munden te shkojne atje dhe askush nuk i pengon atje munden ta gjejne veten.
    Kurse ne tokat ARBERORE duhet te flasim,te mendojme dhe te adhurojme PERENDIN ne gjuhen SHQIPE secili ne fene e vet,ne menyre INSTITUCIONALE.
    Pra kemi derdhur gjake,vuajtje,dhunime te ndryshme deri ketu qe kemi ardhure,kurse amaneti i te parve dhe DESHMORVE TE KOMBIT ENDE NUK ESHTE REALIZUAR nese ne nuk e bejme athere mos prite se te tjeret do ta bejne per ne.

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Citim Postuar mė parė nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    i nderuar jarigas..mos e ul veten kaq poshte sa te kapesh per nje germe qe paskam harruar pa e vendosur..sinqerisht une nuk e di kuptimin e pseudonimit tend as me '' s '' e as pa '' s '' ne fund..nese ti e ke marre per ofendim po te them se nuk eshte ne natyren time te te ofendoj dhe po te kerkoj falje per ate germe qe e paskam harruar..ti dhe gjithkush mund ta perdorni fjalen malok derri apo gjithcka por mos harroni se nuk me ofendoni mua por ofendoni me shume veten...do jem i kujdesshem here tjeter te mos harroj asnje germe por edhe nese do harroj apo do e ngaterroj ta dini se e bej pa qellim..
    Bujari+Gazmenti(gjyshi-baba-nipi) sa per te te hequr kureshtjen e sidoqofte kjo nuk perben aspak arsye per te mos shkruar sakte nofkat e anetareve te Forumit!!
    Ani, meqe s'e paske patur me dashje, akome me mire; do te thote se nuk isha gabuar ne mosfutjen tende ne nje rang me ca krimba islamike qe i pelqen te shqiptojne fjalen "jarga"!!!
    perlat e diturise ishin pikerisht ato gjera qe nuk kuptoni i dashur jarigas dhe ju forumniste..pikerisht shkrimi i pare i kesaj teme eshte tendecioz..shikoje me vemendje cfare pruresi i lajmit permend ne shkrimin e tij ..ligjin sharia dhe menyren e egzekutimit..per keto gjera po sillet diskutimi..dhe thelbi ishte te shahet ligji sharia dhe menyra e egzekutimit..dhe terthorazi te shahet edhe islami pasi ligji sharia i perket islamit..megjithese po mundoheni ta lyeni me bojen e te drejtes se kesaj vajze per te protestuar ne te vertete ajo cka eshte nen boje eshte sharja i nje feje te caktuar..ne kete rast fese islame..ja bash per kete une jua solla ne vemendje ato qe ti i quan perla..qe ligji sharia apo cdo lloj ligji qe eshte ne fuqi ne tunizi eshte krijuar nga vete tunizianet dhe elita e tij dhe ne nuk kemi pse nderhyjme ne ligjet e shoqerise se tyre..ketu e kisha qellimin e prurjeve te perlave siq na i quan ti...
    I dashur malesori!! Lajmet nuk jane asnjehere "tendencioze", komentimet po!! Ai qe eshte "tendencioz" je ti ne kete mes, pasi duke kundershtuar lajmin(sikur te varej nga ty!!), mendon se do te mbrosh Islamin!!problemi eshte se ti nuk ke guximin t'i dalesh mbane mendimit tend mbi "vleren" e sharias e gjegjesisht Islamit e kerkon t'i dredhosh marrjes se nje pozicioni duke sulmuar ate qe ka sjellur lajmin!! E pikerisht per kete arsye ti nuk ke dhene asnje fare "vleresimi" mbi lajmin apo reagimin e opinionit publik ndaj tij!!
    shume poshte ke rene i dashur..thjeshte ke rene ne gracken e rracizmit tipik fetar..
    Qe ta mesosh ti dhe te gjithe ata qe ēirren poshte e perpjete me fjalen "rracist": nuk ka rracizem fetar!! Rracizmi eshte fobia ndaj veēorive te nje personi qe nuk varen prej tij, siē mund te jete ngjyra e lekures, gjinia, forma e syve, tipi i flokeve, etj, por jo feja e nje personi!!! Fene e zgjedh vete!!
    Nuk mund te quash rracist dike qe lufton analfabetizmin, apo fashizmin, apo kanibalizmin!!
    Prandaj matu mire kur te flasesh me Shqiptare te patrullosur nga feja apo ideologjia!!
    une nuk njoh ndonje shoqeri kosovare i dashur..as shoqeri maqedonase..njoh shoqerine shqiptare pa kufij ne mes..dhe kjo shoqeri shqiptare nuk ka asgje te perbashket me shoqerine tuniziane ne vecanti apo arabe ( harape siq ke deshire ti ta quash ) ne pergjithesi..di ate qe shoqeria shqiptare ka elemente te veqante qe bejne propogande ekstremiste fetare te te gjitha kraheve por qe per mua nuk perbejne as me te voglin shqetesim pasi njoh popullin tim trim e bujar qe as pjerdh fare per keto '' fetare ''..ndikimi i tyre eshte zero me xhufke..
    Ti ndoshta i ke te zene syte me pala fiku, por nuk mund te krahasosh shoqerine shqiptare te Shqiperise me ate te Kosoves e Maqedonise!! Edhe pse padyshim qe elemente isdiotesie ka gjithandej, une ne shoqerine kosovare shoh nje prapambetje shume te madhe mendesie ne krahasim me shqiptaret e Shqiperise!! Me duket se nga gjiri i tyre doli kenga per Bin Ladenin, apo terroristet antiamerikane, apo hoxhallaret qe vjellin kunder Skenderbeut e Nene Terezes, apo levizjet antiamerikane, apo perpjekjet per rrezimin e laicitetit te shtetit, apo perulja ndaj turkut qe don t'iu nderroje historine, etj...
    Kjo pa dashur aspak te nenvizoj ndonje ndryshim ne vendin qe ata meritojne ne gji te kombit!!
    Per ty ndoshta nuk perbejne ndonje shqetesim, ndoshta pasi je "largpames", por as libanezet nuk shqetesoheshin kur vetem nje pakice islamikesh kerkuan vendstrehim.......shko e shikoje Beirutin, dikur vend parajse, tashi.............

ja qe kur nuk kuptove perlen e fillimin nuk kishe si te kuptoje edhe shembijt e sjellur nga une..ti bie ne gracken e komentimit te nje lajmi kurse une diskutoj per fenomenin i dashur..asnjehere nuk komentoj nje rast te ndodhur edhe ne mes te kryeqytetit me famoz te botes e le me te komentoj nje rast te ndodhur ne fund te botes..une diskutova per fenomenin e gurezimit qe na e solli hapesi i temes..une diskutova per ligjin sharia qe ky vend paska ne fuqi..te jem i sinqerte nuk e di cfare ligji ka tunizia por duke e marre te mireqene une diskutova per keto fenomene..ti merru me rastet i dashur..une merrem me fenomenet..
    Ti diskuton per fenomenin??!! Per cilin fenomen e k efjalen se deri tashi vetem kunder hapesit te temes ke folur!! Behu burre prej Kuksi e fol hapur, o malesori!!
    tani i dashur jarigas ti mund te thuash se je ateisti me i kulluar ketu ne forum por shkrimet e tua tregojne te kunderten..mjafton ti hedhesh nje sy shkrimeve te tua dhe te shohesh se nga 4000 shkrime qe ke sjelle ketu 3999 jane me permbajtje fetare ..90% e tyre duke kritikuar fene islame..1 shkrim ishte ne fushen e gjuhes shqipe ku na terhiqje vemendjen per perdorimin e fjales latine '' diversitet ''..tani ti pyet se cila pjese e shkrimit tend tradheton kete te mete tenden..i dashur une asnjehere nuk perqendrohem te nje shkrim i joti..une ne vijimesi ndjek shkrimet e nje forumnisti per te krijuar nje bindje per te pasi me nje shkrim ske se si krijon ide me ke po flet..po ti shohesh me vemendje shkrimet tua ke qindra e mijera epitete per '' harapet '' '' profetin harap ''etj etj..nuk po hy me i pare me imesisht epitetet pasi do duhej kohe e gjate..shkrimet e tua me kan krijuar bindjen se e urren islamin ndryshe nuk kishe pse te shprehesh aq banalisht per nje profet apo komunitet..ne shkrimet e tua nuk kam pare te thuash te njejten gje per fete e tjera per te justifikuar ate qe thua qe te zhduken nga trojet tona dukurite cnjerezore qe lidhen me fene..nuk e di cka ke pare cnjerezore ne shoqerine tone shqiptare te lidhur me fene islame qe ti e quan turkoshan e turkoshane,harapjan e harapjane..nuk po shkruaj me gjate pasi vete pergjigjja qe ju jep shume ekstremisteve islamik tregon se ti je ne ekstremin tjeter..
    Kush lufton analfabetizmin, nuk do te thote se mbush shkrimet e veta me "analfabetizem", i dashur malesori!! E te luftosh fene, nuk do t ethote se shkrimet e tua jane me permbajtje fetare!! Meso te besh dallimin!
    Qe shqetesimi im me i madh eshte jetesimi i traditave islamo-turko-harape ne Shqiperi e nder Shqiptare, ky nuk eshte sekret e asnjehere nuk e kam mohuar, e madje mendoj se eshte jetesore per Kombin qe te gjithe ta bejme nje gje te tille, pasi siē e sheh, une nisem nga pikepamja atdhetare e asnjehere nga ajo fetare!!S'ka ndodhur kurre qe te ftoj ndonje Shqiptar mysliman te braktise fene e tij per timen(katolik)!! Prandaj, hiqi syzet kur lexon postimet e mia!!
    Te urresh nje fe, pastaj, jo vetem qe nuk perben ndonje krim, por eshte e drejte gjithkujt te shprehe haptaz, mundesisht duke dhene argumetat nga pikepamja e vet!!
    Kur flasim per fene islame pastaj, e ti je mysliman me duket, si mos ta sulmosh kur eshte pikerisht fale saj qe Shqiptaret sot poshterimin e te falurit ne xhamijat e sulltaneve kunder te cileve luftoi Heroi Kombetar, e kane madje per kranari??!!!!? Kuku nane', do te briste kreshniku kuksian!!
    Kupton , i dashur malesori?!
    i dashur jarigas..te lutem kuptoje se rasti nuk perben dukuri ..te lutem..ke raste edhe me cnjerezore ne shoqerine boterore qe nuk ja vlen ti diskutosh..jan raste sporadike..dukuri apo fenomen eshte dicka qe eshte shume e vazhdueshme dhe qe kthehet ne problem shoqeror..pastaj te lutem cfare lidhje ka ky rast me shoqerine shqiptare mor aman ..ka raste te tilla ne shoqerine shqiptare ku eshte perdore dhune pse nje femer paska dale toples..aman mo jarigas..ne mbushem europen me motrat tona neper semafore e nuk qau kush kryet..tani pse na dashkan me vra me gure ne femer tunizian ne duhet te shqetesohemi..ketu e kisha fjalen ( apo perlen siq e quajte ti ) qe ne shqetesohemi me shume se si pjerdh nje hoxhe ne arabistan apo se si pjerdh nje prift ne honolulustan..aman mo jarigas te perqendrohemi ne shoqerine tone..
    Djalosh!!Leri llogjet e mos fol me jo "rasti" e jo" dukuria"!! Edhe pse je aq driteshkurter(apo i pakujdesshem ne lexim) saqe te mos kuptosh se nuk me ha barku per tunizianet, perseri mendoj se te mungon "burrnia" per te dale haptas!! Or trim!! Une hallin e kam te keta krimbat e "mi" qe pellasin per sharia e per denim me vdekje!! Jane Shqiptaret ata qe me interesojne e diskutimi i nje rasti siē ke qejf ta quash ti, eshte pikerish shkasi per t'u nxjerre te palarat ne shesh...e te na falin namuzqaret se u prekem fene e tyre te dashur!! Si thua ti "bure kuksian", a ben te fshihet e verteta per hir te fese apo "profetit"??!!
    Jarigas

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Kiameti so larg, u ben edhe shitesit telefonie te na japin leksione patriotike, teologjike, filozofike dhe historie !

Heu jarigazra, u be zuza yte ta quash dike "krimb" pas ekranit !!

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

...
    ...

Eshte hera e pare qe lexoj/degjoj qe kosovaret (lere me te gjithe kosovaret) perdorin shprehjen "vozon"?!
    "vozit" eshte shume e perhapur, sidomos ne vitet e fundit.
    Perndryshe ka edhe shprehje tjera (ndoshta krahinore dhe me te vjetra, jo cool per disa) si p.sh. "gra" ose "nga"...

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Citim Postuar mė parė nga Antiproanti Lexo Postimin

Eshte hera e pare qe lexoj/degjoj qe kosovaret (lere me te gjithe kosovaret) perdorin shprehjen "vozon"?!
    Perndryshe ka edhe shprehje tjera (ndoshta krahinore dhe me te vjetra, jo cool per disa) si p.sh. "gra" ose "nga"...
    Une s'ia kam degjuar ndonjehere ndonje shqiptari te Shqiperise shpjehjen "vozit" ne kuptimin e drejtimit te nje automobili, por vetem ne kuptimin e levizjes se barkes!! Pra ne kete rast, a mund te jete tiranas ai qe thote "vozoj makinen"??!!
    Per sa i perket fenomenit te veshtiresise qe kane kosovaret me menyren lidhore te foljeve, si per shembull "te drejton", "te pin", "te shkon" ne vend te "te drejtojė","te pijė" e "te shkojė", kam sjelle si shembull pikerisht kete deformim ne perdorimin e gjuhes nga i ashtuquajturi "tiranąs" nga "varri i Baramit", alias angmokio.....
    Jarigas

Prof. Dr. Kristal fare!
    Anėtarėsuar
    18-09-2012
    Vendndodhja
    Aziatik prej Hallit!
    Postime
    329

Citim Postuar mė parė nga Antiproanti Lexo Postimin

sikurse shumica e fjaleve teknike nga serbishtja qe kosovaret perdorin ende: vozis, kvaqilla, koqit, vollllan etj etj!

Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •