Close
Faqja 8 prej 15 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 143
    not exist Maska e skender76
    Anėtarėsuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    Sa me larg Shqiperise...
    Postime
    4,790

Pėr: Nje pyetje mbi detyrimet familjare qe ka cdo kush prej nesh !

Citim Postuar mė parė nga [Asteroid] Lexo Postimin
    Nuk di se si ta ndihmoj ndryshe. Ju po me thoni qe ta ndihmoj qe ai te hapi nje pune te veten ? Domethene nje biznes te tij apo jo ? Cfar biznesi mund te hapet ne Shqiperi dhe sa para duhen per nje gje te tille. Me c'po shoh une ketu, biznesi eshte i mbingarkuar. Dyqane qe te ofrojne sherbime te ndryshme paska cdo meter dhe kam pershtypjen se asnje nuk po punon nga ata pasi qe te gjithe pin cigare te dera dhe lexojne gazeta apo numrojne tespi dhe dyqanet nuk kane asnje klient brenda. Cfar biznesi mund te hape ai ne Shqiperi dhe sa lek duhen per nje biznes te tille ? Pastaj me kryesorja eshte se une vertet mund ta ndihmoj per te ber ndonje gje te vogel diku te 20 apo 30 mije dollare, por a do mundet pastaj me kete biznes qe te mi kthej ato para ne nje perjudhe te pakten 5 vjecare ?

[Asteroid],

ēa thu mo shoku??

Mos i permen vellase 30.000 dollarshin se atehere e ke marre ne qafe per fare....

Un nuk njof vellane tend, dhe mundesite qe ka per pune, por nese peshon mbi 60 kg, thuaj t'kape lopaten e t'beje llaē, se vetem shendet i behet.
    Knej ne Itali kemi alamet burrash, qe kan nga dy diplloma e punojn ne llaē, e se kane problem fare.

Ne Shqiperi kam vene re se bllokohen, edhe duan t'punojn por edhe s'duan....

Ai qe don te punoje, e gjen nje pune, kjo esht pak por e vertete....
    paqen, e sjell vetem drejtsia

Anėtarėsuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    Sa me larg Shqiperise...
    Postime
    4,790

Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    te drejte ka dhe ajo. Duhet ti ndihmosh te gjithe. Se dhe asaj i dhimbsen te vetet. Hajde gjej nje pune te dyte, dhe ndihmoji dhe ato. Hiq billen e internetit dhe cable, tv-se dhe ato pare njerezve te gruas. Sa rri ketu humbet kohen. Time is money $$$$.

PINK-PINK

Te jap te drejte, duhet ti ndihmojme njerezit e gruas, gjynaf jane edhe ato...

Meqe ma kujtove, tashi do i pergatis nje pako t'madhe.......

me nje bombe brenda, por atomike ama, qe mos te shpetoje asnje.......

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    13-06-2010
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    456

Citim Postuar mė parė nga skender76 Lexo Postimin
    [Asteroid],

ēa thu mo shoku??

Mos i permen vellase 30.000 dollarshin se atehere e ke marre ne qafe per fare....

Un nuk njof vellane tend, dhe mundesite qe ka per pune, por nese peshon mbi 60 kg, thuaj t'kape lopaten e t'beje llaē, se vetem shendet i behet.
    Knej ne Itali kemi alamet burrash, qe kan nga dy diplloma e punojn ne llaē, e se kane problem fare.

Ne Shqiperi kam vene re se bllokohen, edhe duan t'punojn por edhe s'duan....

Ai qe don te punoje, e gjen nje pune, kjo esht pak por e vertete....
    A nuk ishe ti qe shkruajte se i kishe derguar vellait nje Land Rover per qef ? Ndersa une po ja dergoj per hall, per tu rimekembur, nese mund te rimekembet me aq para. Mos harro se nje pickup i tille qe ti ke derguar vlen 60 mije dollare, para te shpenzuara per qef

Anėtarėsuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    Sa me larg Shqiperise...
    Postime
    4,790

A nuk ishe ti qe shkruajte se i kishe derguar vellait nje Land Rover per qef ? Ndersa une po ja dergoj per hall, per tu rimekembur, nese mund te rimekembet me aq para. Mos harro se nje pickup i tille qe ti ke derguar vlen 60 mije dollare, para te shpenzuara per qef

Ne € me ka kushtu 16.000 + dogana bejne 19.000 € ( po flisja per makine t'perdorur )

Ajo qe po mundohesha te t'thosha me siper, eshte se ti duhet ta mesosh se si ta kape peshkun dhe jo ta zesh ti dhe ta haje ai.... nuk e di a jam i qarte...

Por vellane tend ti e njeh me mire, un bera edhe pak shaka.

Per ato 200-300$/muaj, bravo te qofte!!!

Duhet ta ndihmosh por pa e demtuar me teper....

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485

Citim Postuar mė parė nga skender76 Lexo Postimin
    Ne € me ka kushtu 16.000 + dogana bejne 19.000 € ( po flisja per makine t'perdorur )

Ajo qe po mundohesha te t'thosha me siper, eshte se ti duhet ta mesosh se si ta kape peshkun dhe jo ta zesh ti dhe ta haje ai.... nuk e di a jam i qarte...

Por vellane tend ti e njeh me mire, un bera edhe pak shaka.

Per ato 200-300$/muaj, bravo te qofte!!!

Duhet ta ndihmosh por pa e demtuar me teper....
    Edhe tek "Familja e peshkatarit" te Sulejman Pitarkes, nuk ishin te tere "peshkatare", o Skender. Jo te gjitheve u ecen njesoj ne biznes. Ne vertet kemi kushte me te mira se ata ne Shqiperi dhe i ndihmojme, por kjo s'do te thote qe ata po vdesin urie dhe po na luten me lot ne sy per CASH. Te jemi realiste. Problemi i nje pjese te emigranteve eshte se kur shkojme atje, per shkak te ndryshimit te madh qe ka jetesa ne perendim me te atjeshmen , na ben ne "te na pikoje zemra per ta", por jo se na kerkohet "sevap". Stresi per te mbijetuar eshte i barabarte, si nga ana jone dhe nga ana e tyre. Si ne Shqiperi edhe ne perendim shumica jetojne paycheck by paycheck.

i/e regjistruar Maska e Prudence
    Anėtarėsuar
    11-03-2008
    Postime
    2,419

o Zot i madh...ndihmoje si jo.....ai spaska as vese....vertet mendon kush qe ai do te vegjetoje?....200$ qe i jep ti cdo muaj nuk jane shume per ta bere ate pertac e ti bjeri qylit.....se imagjinoj dot pergjigjen JO.

Une kam dy cuna.....me ze tmeri te di qe vellai sdo te ndihmoj vellain(me sa te kete mundesi sigurisht)Gruas mund mos ti vije mire....por s'ka pse ti dije te gjitha ajo.....
    "Mė e mira ėshtė armike e sė mirės"

► ☆☆☆ ◄
    Anėtarėsuar
    26-10-2005
    Vendndodhja
    Mėmėdhe
    Postime
    4,834

nuk eshte as dembel per te punuar. thjeshte zanati qe ka i privon gjetjen e nje pune te menjehershme pasi nuk ka kerkesa. Tani , ajo qe une dua te ju pyes eshte: A duhet me cdo kusht ta ndihmoj vellan tim deri sa ai te gjej pune, apo duhet ta le t'ja dali vet mbane sikur une nuk egzistoj ?
    Perderisa nuk eshte dembel,do te thote qe vertete nuk gjen pune ne zanatin e tij dhe nuk eshte i vetmi (jam dhe une konkretisht qe nuk punoj ne zanatin tim)
    A e ke pyetur ndonjehere vellain: C'mund te besh ti pervec zanatit ?!
    Me c'do kusht ta ndihmosh ? Nuk eshte e thene kjo qe duhet patjeter (Mi Corazon ta ka thene shume mire,bej sic ta ndjen zemra perderisa thua qe je mire ekonomikisht)

Problemi eshte se ai nuk din te beje pune tjeter pervec zanatit te tije. Por jo vetem kaq ! Ai ( sic me ka thene ) nuk arrin te gjejne as pune te rendomta. Per kete jam i sigurte qe ati nuk i mungon vullneti per te punuar.
    Perderisa nuk punon kjo nuk do shume mend per ta kuptuar qe nuk gjen pune ne zanat,ama me ben pak petshtypje kjo qe ke vene ne kllapa (sic me ka thene) Duhet te jesh ne gjendje qe ta kuptosh vellain nese eshte apo jo ashtu sic te thote ai,pastaj ti thua qe ke ardhur vete ne Shqiperi dhe e shikon situaten se si eshte.
    Pune e rendomte nuk eshte vetem ndertimi,mund te kete pune te tilla si: Kamarier,banakier,agjent shitjesh,shofer,ose ne fund te fundit hamall (ngakrim shkarkim) Pra,nqs vertete ka vullnet edhe mund te gjeje por do pak durim dhe do akoma me shume vullnet per te mos u merzitur duke kerkuar.

Sapo kam ardhur per nje jave me iken 200 dollar vetem ushqime per familjen time. Po mendoja per vellane dhe prinderit se si e shtyjne muajin me parat qe i dergoja dhe me pensionin qe marin.
    E ke pare vete se si eshte jeta ne Shqiperi ose ne Tirane me sakte ndaj nuk kam c'te shtoj me shume une per kete..

Edhe dicka Asteroid.

Mos harro qe ti vertete po ndihmon vellane por edhe prinderit gjithashtu pasi ata jetojne me te dhe familjen e tij,ndaj duhet ti ndihmosh pasi vertete kane nevoje.Uroj qe kjo te jete per nje kohe te shkurter si per ty edhe per vellain tend.Ishalla te gjeje nje pune sa me shpejt pasi besoj se edhe per ate eshte nje barre e madhe kjo ndihme sistematike nga ty.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga AlbaneZ : 25-03-2013 mė 07:58

i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anėtarėsuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878

Do doja te diskutoja me ju nje teme e cila me ka perfshire personalisht dhe dua te mar nje mendim te sinqerte nga ju te dashur antar te forumit Shqiptar

Une jam nje familjar dhe kam perberje ne familje prej 5 personash, une , gruaja dhe 3 femijet e mi te cilet jan ne shkolle. Kam nje pune shume te mire dhe te ardhurat e mija jane shume te konsiderueshme me plot kuptimin e fjales. Problemi im qe kam dhe qe dua te diskutoj me ju eshte ky: Une kam nje vella i cili eshte familjar dhe po ben shume kohe qe eshte pa pune. Une disa here e kam ndihmuar ekonomikisht gjat kesaj kohe qe eshte i papune. Mirpo ai akoma nuk po gjen pune dhe une kam hasur ne probleme te mija familjare te cilat me kushtezojne qe ta nderpres ndihmen ndaj ti. Keto probleme nuk jane ekonomike por jane probleme pikerisht per ndihmen qe po i jap vellait. Ne fakt, vellai im nuk eshte as i pijes, as i bixhozit dhe nuk eshte as dembel per te punuar. thjeshte zanati qe ka i privon gjetjen e nje pune te menjehershme pasi nuk ka kerkesa. Tani , ajo qe une dua te ju pyes eshte: A duhet me cdo kusht ta ndihmoj vellan tim deri sa ai te gjej pune, apo duhet ta le t'ja dali vet mbane sikur une nuk egzistoj ?

Nese keni ndonje pyetje tjeter qe mund tju fuse me shume ne teme , ju lutem te me pyesni qe t'ju mirinformoj qe edhe une te mar nje ide se si duhet te shkoj perpara ne kete situate qe ndodhem. Faleminderit

[Asteroid]

eshte e veshtire kur nuk ke mundesi, por nese dikush duhet ndihmuar ne kete bote, atehere jane prinderit.
    Te gjitheve mund t'ua kthesh borgjin, por vetem prinderve jo.
    Me duket se e ke ceke se prinderit jetojne me te vellain dhe ti duhet te jesh i lumtur qe ke nje vella qe kujdeset per ta, detyre qe nese nuk do te ishte ai do duhej ta beje ti ose do te duhej ta paguaje dike tjeter. Njoh persona qe e kane lene mergimin dhe jetesen e perendimit, vetem te jene prane prinderve ne pleqeri.
    Ne kete situate duhet te besh me shume, leji gjerat lluksoze menjeane dhe kurse, sepse prinderit nuk jetojne gjithmone dhe kur ata te mos jene me do te te kujtohen.

Te gjithe mergimtaret i kemi keto detyrime, njeri me te medha e tjetri me te vogla. Mendoje njehere nese vellau yt do ishte bixhozxhi dhe i le nga 20.000 € ne mbremje te pokerit! Ose shko dhe kerko borgje nga te afermit ne emer te familjes dhe i le ne bixhoz, dikush do duhej t ktheje keto borgje! Une per hater te prinderve, vetem te na shohin te bashkuar, para ca kohe kam blere nje shtepi me vellaun pergjysme ketu ne mergim, une e pagova te gjithen edhepse ai thonte se do mi ktheje gjysmen, ate gjysme kurre se pashe dhe ne fund i fala gjithe shtepine. Kam ndihmuar te aferm e kusherinj ne atdhe dhe ne mergim deri ne 5 borgje te njepasnjeshme dhe eshte i rralli ai qe i bie ndermend se te ka borgj.

Beso, jam lodhur se me te miren tende te del edhe problem. Heren e fundit nje shok, shko me pushime dhe me merr ne tel, me eshte bllokuar kartela e bankes dergomi parate borgj, se ndryshe me duhet ta nderpre pushimin. Vrapo ne banke nxjerr para cash, shko ne western union dhe mbushi dergoi leket dhe paguaj nje mori shpenzimesh, pastaj merre ne tel. me i tregu kodin, ne anen tjeter nuk i japin parate se nuk e di as emrin tim mire.
    tempus fugit, amor manet in aeternum corde

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657

Asteroid shko puno dembel!
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Exclamation Pėr: Nje pyetje mbi detyrimet familjare qe ka cdo kush prej nesh !

Citim Postuar mė parė nga Prudence Lexo Postimin
    o Zot i madh...ndihmoje si jo.....ai spaska as vese....vertet mendon kush qe ai do te vegjetoje?....200$ qe i jep ti cdo muaj nuk jane shume per ta bere ate pertac e ti bjeri qylit.....se imagjinoj dot pergjigjen JO.

Une kam dy cuna.....me ze tmeri te di qe vellai sdo te ndihmoj vellain(me sa te kete mundesi sigurisht)Gruas mund mos ti vije mire....por s'ka pse ti dije te gjitha ajo.....
    Fshehurazi nuk ja keshilloj. Jo per gje po sot nuk fshihet leku aq kollaj. Te dy kane karta banke, kontrollojne accountin sa here te duan online ose ne ATM. Po sikur ta bente dhe ajo te njejten gje, se me c'shprehu ai dhe ajo si ka mire nga gjendja te sajit. Prandaj po e shtron problemin ai, jo se nuk do ta ndihmoj. Po u thye besimi me familje e merr tatepjeten familjen. Ka familje qe jane shkaterruar vetem se dergonin leke fshehurazi familjareve. Ai te ndihmoje brenda mundesive dhe ne mirekuptim me gruan.
    Feelings change - memories don't.

Faqja 8 prej 15 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •