Close
Faqja 14 prej 15 FillimFillim ... 412131415 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 143
    i/e regjistruar Maska e Prudence
    Anėtarėsuar
    11-03-2008
    Postime
    2,419

Pėr: Nje pyetje mbi detyrimet familjare qe ka cdo kush prej nesh !

Citim Postuar mė parė nga [Asteroid] Lexo Postimin
    Prinderit e mi nuk kane shtepi. Nje qe kishin ne kohe te Enverit po nuk vlente dhe e shiten si truall. Vellai qe kam ne Shqiperi gjat periudhes qe punonte ne nje firme projektesh , arriti te blente nje shtepi te mire afer 9 kateshve 3+1. Shtepi kan mjaftueshem dhe te mobiluar e kane shume mire. Por gjerat jane perkeqsuar vetem gjate vitit 2012 e deri me sot qe ngeli pa pune dhe parat i harxhoi per blerjen e shtepise dhe te nje makine familiare. Mendonte se do te punonte gjithnje dhe nuk investoj ne dicka me te ardhme. Faleminderit qe pyete

Mire ka bere qe ka ble shtepi.ne shqipo esht Sh e rendesishme, qiraja behet problem serioz me te ardhurat qe sigurohen ketu.

Tani se si e kishe temen me gallat pa gallat ska rendesi aster. hyme ne valle do ta heqim tani
    "Mė e mira ėshtė armike e sė mirės"

i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anėtarėsuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878

Keto ndihmesat i ngjajne kesaj barcolete:

Njeri i jipte cdo dite nje lypsari nga 1€.
    Pas nje kohe i jipte vetem nga 50 Cent.
    Nje dite e pyeti lypsari: "Cer u bo mer, perpara me jipshe cdo dite nga 1€ kurse tani vetem nga 50 Cent?"
    Eh i thote: "Kam fillu me ndertu shpijen e me duhet me kursy!"
    Ia kthen lypsari: "Si ashtu, ti me leket e mija po e nderton shpijen?"

Kur e meso dike me i dergu leke rregullisht, ai dikur llogarite dhe beson se ato jane leket e tij.

Ne cuditemi me gjermont pse jane kaq te zellshem dhe ekonomikisht te forte.

Une kam pase rastin te qarkulloi nje kohe me nje familje gjermane, ai gjermoni e kishte nje firmen e tij me 50-60 punetore,
    kishte disa imobilie ne ate qytet dhe nje ville ne St. Tropez.
    E kishte vetem nje vajze e ajo banonte ne njeren prej imobiljeve te tij, por si duket ajo nuk ia paguante qerane dhe ai donte ta nxirrte prej banese,
    nje dite derisa une isha aty, ja filluan te bojn fjale: Babai i thoshte vjazes pse si paguan leket? Ajo i thonte se ska dhe spo gjen pune!
    Ai gjermoni ia kthej: - Shko puno ku te mundesh ose shko puno ne bordello se spo me intereson.

Kur e pyeta kete gjermonin: - Si mundesh me ia bo vajzes tende kete gjo?
    Ai mu kthye: - Une jam me shume se 50 vjeqar, punoj nga 14 ore ne dite dhe s'ndalem kurre, kurse kjo i pret gjitha pa pune!

Harrova te cek pse me ra ne mend kjo, sepse vajzen e tij para ca dite e takova ne punen time.
    Pasi kishin kaluar ca vite, kur me foli nuk e njifsha se mu perziente me dike, derisa me tha: "Une jam Andrea!".
    Me tregoi se me njerin qe kishte bashkjetuar ne Austri pasi qe ishte larguar nga babai i saj, tani kishte filluar te punonte si pastruese ne firmen tone dhe me erdhi keq prej saj.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga hot_prinz : 25-03-2013 mė 15:49
    tempus fugit, amor manet in aeternum corde

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793

Kjo eshte normale HOT .
    Ajo po nuk e mori edukaten e punes nuk ka per care /arrije asnje gje ne jete .
    Gjermont dhe burre e gru kur shkojne ne restorant paguajn vec e vec , pra jane te pavarur nga njeri-tjeri .
    Jeto sot se neser nuk i dihet

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657

Hot me kujtove nje komshiun Tim. Burre aty te 65 vjec. Ka 2 shtepi. Nje qe jeton vete me familjen , dhe nje qe e jep me qera ne qytetin ngjitur. Ka dhe 2 kalamaj. Mosha ime pak a shume. Goca e zonja, punon dhe bleu shtepi. Beqare dhe punon shume. Cunin e ka Jo aq punetore. Doli me vete , se si gjithe cunat ketej duan me vete- pas ca kohesh u kthye prape, se ngeli pa pare . Deren ja hapi prape . Patjeter e ka femi. Tani u fejua/martua . I jati I beri dasmen etc shpenzime, dhe cifti gjeten shtepi me qera. Ne te njejten kohe dua te them qe I jati nuk dha apo I ofroi shtepine e 2 me qera . Sepse e di qe keto gjera ndodhin. Nuk e paguan 1 here e 2 here e behet rruge. Tani per bukuri cuni. Punon, paguan qerane dhe se shpejti do blere te tijen. Pare qyl nuk jepen. Se e prish, demton femijen. You got to work for your money! Pike.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Anėtarėsuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878

Iza & Pinko,
    osht problem edhe me e dit njeriu kufirin, deri kur njeriu ndihmon e kur fillon me demtu.

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anėtarėsuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559

Unė s'flas dot (pėrveē se nė parim), se deri tani vetėm kam vjelur nga banka 'Babi'

Mė duket e drejtė tė ndihmohet familja, jo vetėm prindėrit por edhe vėllezėrit apo motrat. Mos shikoni vendet ku jetoni, ėshtė njė tjetėr, me mjėra vite larg kulturė apo mėnyrė jetese, qė ndoshta nuk kemi pse e adoptojmė. Tė huajt i harrojnė edhe prindėrit nėpėr azile pleqsh apo i nxjerrin fėmijėt nga shpia, se na mbushėn 18 vjeē e duhet tė kujdesen vetė pėr jetė e tyre. Epo tani, tė rropatesh gjithė jetėn pėr mė tė mirėn e fėmijėve dhe tė harrohesh pas derės sė azilit apo mos ta ēajė mė kokėn kalamani pėr ty, kjo s'ėshtė normale.

Nqs ndonjė nga ne ka arritur njė farė standarti jetese, ėshtė pikėrisht prej sakrificės, disiplinės sė punės a ku di unė ē'tjetėr, por askush nuk duhet ta harrojė nga vjen e ē'lė pas. Nqs ėshtė mundėsia tė ndihmohet, duhet tė ndihmohet. Nuk ėshtė e thėnė vetėm me lekė, njeriu mund tė ndihmojė me ide, projekte, njohje meqė nė Shqipėri ashtu funksionon, ndoshta ndonjė investim tė vogėl sa pėr t'i dhėnė shtytje.

Kėshtu qė, pėr ti dhėnė fund, po ndihmoje vėllain, ndihmoje se ėshtė vėllai yt, se po tė mban prindėrit dhe se e paske parė me sytė e tu, sa e vėshtirė ėshtė jo jetesa, por mbijetesa atje. Por vėllain ndihmoje edhe duke i dhėnė mend, duke i thėnė se njeriu nė kohė tė vėshtira, duhet tė bėjė si tė gjejė, s'ka shumė hapsirė pėr zgjedhje.
    Elegance is an attitude.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-09-2008
    Postime
    93

]Kur fillon e i nxjerr leket vete me mundim , vetem atehere do ti a dish vleren
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga kikimiki : 25-03-2013 mė 17:27

Anėtarėsuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878

Citim Postuar mė parė nga ☆Angie☆ Lexo Postimin
    Unė s'flas dot (pėrveē se nė parim), se deri tani vetėm kam vjelur nga banka 'Babi'

Mė duket e drejtė tė ndihmohet familja, jo vetėm prindėrit por edhe vėllezėrit apo motrat. Mos shikoni vendet ku jetoni, ėshtė njė tjetėr, me mjėra vite larg kulturė apo mėnyrė jetese, qė ndoshta nuk kemi pse e adoptojmė. Tė huajt i harrojnė edhe prindėrit nėpėr azile pleqsh apo i nxjerrin fėmijėt nga shpia, se na mbushėn 18 vjeē e duhet tė kujdesen vetė pėr jetė e tyre. Epo tani, tė rropatesh gjithė jetėn pėr mė tė mirėn e fėmijėve dhe tė harrohesh pas derės sė azilit apo mos ta ēajė mė kokėn kalamani pėr ty, kjo s'ėshtė normale.

....
    Angie, hallall per taktiken.

i/e regjistruar Maska e Prudence
    Anėtarėsuar
    11-03-2008
    Postime
    2,419

o mia po ku je moj shoqe.

edhe po me beje moral mos ta shtija drejt genjeshtres Asterin....por asteri na mashtroi te gjitheve moj ēupri :P
    "Mė e mira ėshtė armike e sė mirės"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar mė parė nga [Asteroid] Lexo Postimin
    Vellai eshte vet i 6 ne shtepi , ka edhe prinderit. Por pensioni qe marin ata eshte diku te 150 $ gjithsej. Gruaja nuk i punon se ka femijet e vegjel per ti mbajtur. Shume keq puna e tij. Une i dergoj gjithsej rreth 100 - 200 dollar ne muaj, por prap jane te pamjaftueshme per ta. Kam nje jave qe jam ne Shqiperi dhe e shoh se cbehet ketu. Shume keq punet. Shpenzim i madh per nje familje. Sapo kam ardhur per nje jave me iken 200 dollar vetem ushqime per familjen time. Po mendoja per vellane dhe prinderit se si e shtyjne muajin me parat qe i dergoja dhe me pensionin qe marin. Shume keq.
    Edhe une jam grua dhe nuk me pelqen fare ideja qe burri im ti jap para vellaut por nese prinderit e burrit do kishin situaten e njejte me prinderit e tu (6 anetare ,jetese me 150$) sinqerisht per 100 -200 nuk do kundeshtoja .Pasi i paske kushtet e mira ekonomike 100-200 $ nuk jane shume para ,siqdoqofte shpresoj qe te gjesh mirekuptim nga gruaja .

Faqja 14 prej 15 FillimFillim ... 412131415 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •