Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 16
    i/e regjistruar Maska e mesuesi_1
    Anëtarësuar
    27-06-2009
    Vendndodhja
    ne shkolle
    Postime
    2,050

Referendumi për tri ligjet, Kuvendi depoziton kërkesën në KQZ

Fule nuk do referendumin apo nuk do shqiptarët në BE?

Shtune, 02 Mars 2013 21:22
    Shkruar nga Rexhep Polisi

Komisioneri për Zgjerimin dhe Politikën Evropiane të Fqinjësisë Stefan Fyle deklarohet kundër miratimit të tre ligjeve të kërkuara nga BE me referendum.

"Mora shënim vendimin e mazhorancës qeverisëse për të mbajtur një referendum për miratimin e dy ligjeve dhe rregullores së parlamentit që kërkohen për dhënien e statusit të vendit kandidat për Shqipërinë. Unë e kam theksuar në mënyrë të përsëritur se ligjet, dhe në veçanti rregullorja e parlamentit, duhet të aprovohen me konsensus mes opozitës dhe qeverisë dhe për këtë arsye është e vështirë të kuptohet ky vendim që është në kundërshtim me frymën e përfshirjes”, shprehet komisioneri Fyle.

“Të zgjedhësh referendumin në këtë rast nuk është mënyra se si ndërtohet konsensusi ndërpartiak. Kjo nuk mund të jetë një mënyrë për të anashkaluar mungesën e bashkëpunimit mes qeverisë dhe opozitës për axhendën evropiane. Kjo nuk është mënyra për të plotësuar kushtet e nevojshme. Unë e kam theksuar në raste të ndryshme që procesi i reformave të lidhura më procesin e integrimit të Shqipërisë në Bashkimin Evropian duhet të jetë i qëndrueshëmë i vetëmotivueshëm dhe i udhëhequr nga konsensusi. Vetëm një dialog politik konstruktiv mund t’i çojë përpara reformat e nevojshme”, nënvizoi ai.

Fyle tha ndër të tjera se, “Unë i inkurajoj fuqimisht të gjithë politikanët shqiptarë të gjejnë një marrëveshje se si të ecin më tej me përmbushjen e reformave kyçe, që janë thelbësore për statusin e vendit kandidat për Shqipërinë”, përfundon deklarata e tij.

Është e paqartë pas këtij reagimi nëse Fule vërtet nuk do referendumin, apo në të vërtetë ai nuk do shqiptarët në BE? Duke kundërshtuar heqjen e bllokadës që po mban peng integrimin, Fule po kërkon që të mbajë të bllokuar procesin dhe detyrimisht shqiptarët larg BE-së. A mund të thuhet se referendumi nuk qenka gjithpërfshirje? Si ka mundësi, sikur shumica e shqiptarëve të votojnë pro tre ligjeve, një zyrtar i BE të thotë se nuk kemi të bëjmë me gjithpërfshirje, kur dihet dhe është universale që referendumet janë demokraci e drejtëpërdrejtë e qytetarëve që vendosin për interesat e tyre pa pyetur për interesat e politikës.

http://ex-press.al/index.php?option=...12:lajme-kryes
    Ndryshuar për herë të fundit nga mesuesi_1 : 03-03-2013 më 07:38
    "They will not control us, We will be victorious"

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anëtarësuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Në çdo vend ku ka jetë
    Postime
    5,321

Për: Stefan Fyle kundër miratimit të tre ligjeve të kërkuara nga BE me referendum

Fule nuk do shqiptare grindavece ne BE. Jam dakort dhe une qe nuk ka pse te behet referendum per tre ligjet qe duhet ti miratoje klasa politike. Perse do te behet referendumi? Per te matur pulsin e popullit duam apo nuk duam Integrim? Eshte e qarte qe 90% e ndoshta me shume duan integrimin ne BE, keshtu qe ky referendum eshte fare i padobishem. Politika Shqiptare duhet te reformohet nga politikanet e papergjegjshem dhe qe mbajne peng zhvillimet e vendit.

E zeme se i kaluam 3 ligjet me referendum, e morem dhe statusin. Po ja qe pas statusit vijne nje sere procesesh shume me te rendesishme se statusi dhe ku konsesusi eshte shume me jetik se tani. Cado bejme ne, referendume nje here ne muaj? Jo! Kjo eshte nje papergjegjshmeri e klases politike qe duhet rregulluar me vote. Dhe personi qe duhet larguar nga klasa politike eshte Edvin Rama.

Ka qene dhe Berisha qe çdo dite dilte ne rruge, edhe me gure, ne protesta te ligjshme e te paligjshme. Ka qene dhe Berisha qe ka bojkotuar Parlamentin. Por nuk mbaj mend ndonjehere Berishe qe te kete bllokuar proceset Integruese. Nese shikoni historikun e Parlamentit Shqiptar, do te shikoni nje Berishe, qe pavaresisht persekutimit dhe talljeve te Fatos Nanos ne Parlament, votonte ligjet me 3/5 per te arritur marreveshjet e rendesishme sic ishte ajo e MSA. Po ashtu nuk mbajme mendBerishe qe te kete bllokuar procesin e zgjedhjes se presidentit kur ai ishte ne opozite. Pavaresisht se ishin te veshtira negociatat, u arrit ne nje marreveshje.

Çfare shohim ne anen tjeter? Shohim nje Edvin Rame qe bllokon cdo proces integrues te vendit. Shohim nje Edvin qe kapricoz dhe tekanjoz qe nuk i intereson aspak integrimi i vendit por eshte hutuar totalisht pas karriges kryeministrore. Shohim nje Edvin populist dhe aspak objektiv. Shohim nje edvin demagogjik Marksisto-Leninist. Dhe ky njeri duhet larguar nje ore e me pare nga politika Shqiptare. Ai i ka dhene provat ne 11 vjet qeverisje qe eshte nje kokeshkrete qe perpara ambicieve te ngushta personale nuk ve asgje tjeter.

Nese kryetar i PS do ishte Ben Blushi apo Pandeli Majko, do ti fitonte zgjedhjet e qershorit pa bere asnje dite fushate. Ndersa me Edvin Ramen duhet te humbe PS-ja qe ky skizofren i politikes te largohet nga ai post qe e mban me perdhune.
    Për inad të Djallit dhe Shqyptarëvet, Zoti ka me mbajtë Shqypninë më kambë me nder e me lumni

Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624

Për: Stefan Fyle kundër miratimit të tre ligjeve të kërkuara nga BE me referendum

Ju... nuk e di unë keni jetuar në Hënë apo në Mars që paskeni parë një Berish konstruktiv dhe jo destruktiv kur ishte në opozitë!!!!!
    Cilin President zgjodhi Berisha me konsensus??? Konsensusin e dha PS që megjthëse i kishte numrat për ta votuar e vetme Presidentin pranoi të zgjidhte Presidentin që donte Saliu!!!
    Çfar kërkon PS nga Saliu në këmbim të votimit të tre ligjeve???
    As më shumë dhe as më pak se sa Sali Berisha të zbatojë ligjet dhe mos ti shkeli ato...ligje që i shkel në mënyrë të përsëritur dhe rregullisht si në opozitë edhe në pozitë.
    I vetmi person që nuk jep konsensus në Shqipëri është Sali Ram Sheqere Berisha dhe sa më shpejt ta groposi atë njëri Shqipëria aq më shpejtë do të mari frymë e çliruar.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,982
    Postimet në Bllog
    22

Referendumi per tre ligjet nuk ishte gje tjeter vecse nje perpjekje nga ana e mazhorances per te politizuar edhe procesin integrimit te vendit. Nje perpjekje per te anashkaluar jo vetem opoziten por edhe institucionet demokratike te vendit, sic eshte Kuvendi i Shqiperise, detyra e te cilit eshte te aprovoje apo rrezoje ligjet. Nje veprim i nxituar dhe i gabuar i mazhorances e Berishes qe nuk i fiton atij pike ne syte e Perendimit apo ne syte e shqiptareve.

Berisha shume mire mund te shkoje ne zgjedhje e te beje fushate qe opozita nuk voton ligjet qe BE na kerkon, dhe kjo eshte nje qendrim politik i tij. Por nuk duhet ngaterruar politika partiake me politikat e qeverise shqiptare dhe shtetit shqiptar. Ligjet diskutohen dhe aprovohen ne Kuvend. Ajo qe Berisha duhet te beje eshte qe te shpier ligjet ne Kuvend per diskutim e votim. Dhe le te diskutohen meritat e ligjit ne syte e gjithe shqiptareve dhe le te votohen ligjet po ne syte e shqiptareve. Nese opozita zgjedh te bojkotoje parlamentin apo te bllokoje procesin, per kete pune mbahen zgjedhje. Ne qershor shqiptaret do te votojne e mund te ndeshkojne opoziten per bojkotin e saj.

Shqiptaret shohin e mbajne vesh qendrimet e politikes dhe ne qershor do te japin notat e tyre me voten e tyre per politiken.

Albo

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Fule nuk do referendumin apo nuk do shqiptarët në BE?
    Interpretim banal i nje kerkese plotesisht te logjikshme, demokratike dhe kushtetuese te Fyle.

Perndryshe, Shqiperia nuk po funksionon edhe keshtu sic eshte as perafersisht si duhet apo si shtet demokratik, lere permes manipulimit dhe mashtrimit plotesues mediatik te masave per cdo ceshtje per te cilen politikanet hajdute e te korruptuar te Shqiperise nuk gjejne gjuhe te perbashket. Zvicra, e cila eshte vjet drite para Shqiperise, ka probleme me demokraci direkte, e lere me Shqiperia qe eshte ne vendet e fundit ne Europe dhe ne bote ne pothuajse cdo aspekt te rendesishem te demokracise dhe shtetesise ne pergjithesi...

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Referendumi per tre ligjet nuk ishte gje tjeter vecse nje perpjekje nga ana e mazhorances per te politizuar edhe procesin integrimit te vendit. Nje perpjekje per te anashkaluar jo vetem opoziten por edhe institucionet demokratike te vendit, sic eshte Kuvendi i Shqiperise, detyra e te cilit eshte te aprovoje apo rrezoje ligjet. Nje veprim i nxituar dhe i gabuar i mazhorances e Berishes qe nuk i fiton atij pike ne syte e Perendimit apo ne syte e shqiptareve.

Berisha shume mire mund te shkoje ne zgjedhje e te beje fushate qe opozita nuk voton ligjet qe BE na kerkon, dhe kjo eshte nje qendrim politik i tij. Por nuk duhet ngaterruar politika partiake me politikat e qeverise shqiptare dhe shtetit shqiptar. Ligjet diskutohen dhe aprovohen ne Kuvend. Ajo qe Berisha duhet te beje eshte qe te shpier ligjet ne Kuvend per diskutim e votim. Dhe le te diskutohen meritat e ligjit ne syte e gjithe shqiptareve dhe le te votohen ligjet po ne syte e shqiptareve. Nese opozita zgjedh te bojkotoje parlamentin apo te bllokoje procesin, per kete pune mbahen zgjedhje. Ne qershor shqiptaret do te votojne e mund te ndeshkojne opoziten per bojkotin e saj.

Shqiptaret shohin e mbajne vesh qendrimet e politikes dhe ne qershor do te japin notat e tyre me voten e tyre per politiken.

Albo
    Numri me i vogel i shqipetareve e jep voten mbi bazen e meritave partiake, personale, profesionale...

Ne shqiperi eshte vendimtare gjendja e pergjithshme socio-ekonomike resp. ndjenja e qytetareve per gjendjen e tyre aktuale dhe perspektivat. Madje as kjo nuk eshte vendimtare per shumicen. Sepse shumica votojne kryesisht mbi baza familjare, fisnore, provinciale, krahinore, ideologjike... dhe per liderin e partise. Pastaj, nje pjese e mire e ketyre votuesve nuk jane te lire te votojne ose votat e tyre manipulohen nga te afermit e tyre apo militantet partiak etj. Manipulimi medial, gjithashtu, luan nje rol vendimtar. Krejt ne fund, varesisht nga diferenca e votave dhe rrethana tjera, behet manipulimi perfundimtar gjate proceseve te ndryshme te organizimit, numerimit, rinumerimit...te votave.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-04-2011
    Postime
    30

po pranaj ky gjermoni e mban afer ramen, qe te sabotoje shqiptaret, me pak fjale qekan aleat ne ket histori, shqiptaret te shofin punen e tyre se evropa k.u.r.v.e. gjithmone ka per te gjet sebep per t'ja fut,

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar më parë nga tiranasi90 Lexo Postimin
    po pranaj ky gjermoni e mban afer ramen, qe te sabotoje shqiptaret, me pak fjale qekan aleat ne ket histori, shqiptaret te shofin punen e tyre se evropa k.u.r.v.e. gjithmone ka per te gjet sebep per t'ja fut,
    ky ceku...
    Stefan Füle eshte politikan/diplomat i Cekise.

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anëtarësuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Në çdo vend ku ka jetë
    Postime
    5,321

Citim Postuar më parë nga Station Lexo Postimin
    Ju... nuk e di unë keni jetuar në Hënë apo në Mars që paskeni parë një Berish konstruktiv dhe jo destruktiv kur ishte në opozitë!!!!!
    Cilin President zgjodhi Berisha me konsensus??? Konsensusin e dha PS që megjthëse i kishte numrat për ta votuar e vetme Presidentin pranoi të zgjidhte Presidentin që donte Saliu!!!
    Çfar kërkon PS nga Saliu në këmbim të votimit të tre ligjeve???
    As më shumë dhe as më pak se sa Sali Berisha të zbatojë ligjet dhe mos ti shkeli ato...ligje që i shkel në mënyrë të përsëritur dhe rregullisht si në opozitë edhe në pozitë.
    I vetmi person që nuk jep konsensus në Shqipëri është Sali Ram Sheqere Berisha dhe sa më shpejt ta groposi atë njëri Shqipëria aq më shpejtë do të mari frymë e çliruar.
    PS kur kishte votat me zgjedh president te vetin zgjodhi Rexhep Mejdanin. Ndersa Alfred Mojsiu eshte zgjedhur me konsensus per arsyen se Tosi nuk kishte 84 votat e nevojshme per te zgjedhur presidentit pa votat e opozites se asaj kohe.

Tjetra, me gjej nje votim te vetem te grupit te parlamentar te Partise Demokratike, nga viti 1997-2005 qe te kete votuar kunder nje procesi Integrues. E kam thene, edhe Saliu ka bere opozite destruktive, duke mos hyre ne parlament, duke dale ne rruge e duke gjuajtur me gure dritaret e institucioneve te vendit, por kur ka ardhur momenti per te votuar ligje apo paketa ligjore per integrimin e Shqiperise ne strukturat Euro-Atlantike, atehere vota e grupit parlamentar te PD ka qene gjithmone PRO.

Ndersa Edvin Rama eshte shume i ngushte dhe nuk jep konsensus per asgje. U zgjodhen dy presidente nga radhet e PD-se me manikacione e budalliqe te tjera vetem per dobesise se Edvin Rames. Edi Rama dhe e gjithe PS-ja duhet te qajne me lot zgjedhjen e Bamirit president, pasi ishte totalisht papergjegjshmeria e mendjegushtesise Edviniane qe president u zgjodh Nenkryetari i PD-se me 6 vota te PS-se. Dhe i gjithe deformimi i struktures demokratike te vendit eshte e gjitha pasoje e Edvinit. Eshte ai qe ideoi prishjen e ekuilibrave me kete lloj sistemi elektoral qe beri, e gjitha me mendjengushtesine e tij prej diktatori per te perfshire gjith pushtetet nen ombrellen e tij duke mare te mireqene faktin qe zgjedhjet ne 2009 do ti fitonte i vetem dhe pastaj do bente me Shqiperine ca i donte qejfi atij.

Dhe tani nuk jep asnje lloj konsensusi as per integrimin e vendit. Atyre qe dikur u dha shkelmin duke i perzene nga koalicioni i majte me mendimin e fitores i vetem tani rri u lepihet ne cdo dalje te tijen publike apo dhe neper fejsbukra e tuitera.

Duhet te humbase zgjedhjet Edvini dhe te shporret nga klasa politike ky njeri qe demokracia te rivije ne vend. Opozita e ardhshme duhet te kerkoje medoemos ndryshimin e kodit zgjedhor pasi ne nuk jemi nje vend qe rrethohemi nga minoritete e duam ti perjashtojme, ne jemi nje vend qe rrethohemi nga Shqiptare anekend dhe duhet sa me shume ti afrojme. Duhet te ike Edvini qe te vije konsensusi per ligjet evropiane, te rikthehet presidenti konsensual ose presidenti i zgjedhur nga populli e mos te kemi kukulla ne ate post si dhe te rivendosen ne vend ekuilibrat e pushteteve qe tashme jane te lekundura.

Fule i ka dhene nje shuplake te mire klases sone politikem e deklaraten e tij. Shpresoj qe populli ta kete lexuar drejt deklaraten e Stefan Fule. Kjo klase politike duhet ndergjegjesuar me vote. Eshte thene qarte, qe klasa jone politike eshte e papjekur dhe e paafte per te mare vendime ne te mire te vendit.
    Për inad të Djallit dhe Shqyptarëvet, Zoti ka me mbajtë Shqypninë më kambë me nder e me lumni

Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624

Citim Postuar më parë nga MaDaBeR Lexo Postimin
    Ndersa Alfred Mojsiu eshte zgjedhur me konsensus per arsyen se Tosi nuk kishte 84 votat e nevojshme per te zgjedhur presidentit pa votat e opozites se asaj kohe.
    Informohu mirë njëher.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •