-
JAM MUSLIMAN DHE MĖ SHQIPTAR SE TI, O JOBESIMTAR (Samidin Xhezairi)
JAM MUSLIMAN DHE MĖ SHQIPTAR SE TI, O JOBESIMTAR
Ėshtė pėr tu habitur kur tė kėshillon ai qė ska frikė Zotin!
O i humbur, fjalėt qė mohojnė Zotin sjanė kėshillė, por sharje.
O jobesimtar, stė takon tė shesėsh mend pėr atdhe-mėmėdhe dashuri, kur ti je tėrėsisht i kufizuar nė mendėsinė tėnde.
Fillimisht mi trego sukseset tua qė tė mėsoj nga to.
Mjaftohesh me fjalė, ku janė ato punė tė dobishme qė i bėre, pse svėrehen, ku ishe mė 1998-99, 2000, 2001, tani ku je?!
Patriotizmi yt i kufizuar vetėm nė internet dhe gazetat e dreqit, ku pėrplot mllef je aktiv nė sharjen e shqiptarėve musliman.
Sė paku njė herė tė shohim trimėrinė tėnde, tregohu i guximshėm aty ku dėshmohen burrat, dil jashtė tė luftosh shkaun.
Jo, ti nuk e lufton llojin tėnd, i njėjti brumė, sdalloni nga njėri-tjetri, zemėr sėmurė si jeni, ju pengon besimi im nė Zot (All-llah).
Padyshim qė lloji yt prej sahanlėpirėsi ėshtė pengesa kryesore e ēėshtjes kombėtare, ti i pėrkulesh tė ligut edhe kur ai punon nė dėm tė vėllezėrve tu.
Kthjellohu, tė jesh i sigurt, unė sėrish ta fali, me shpresė qė dikur udhėzohesh. Fillo ti kuptosh gjėrat drejtė, shkaun e ke armik.
Zoti im dhe i yti pėrmes Kuranit dhe Pejgamberit mė urdhėroi shtimin e diturisė, luftėn vetėmbrojtėse dhe urtėsinė, madje tė sillem mirė me ty edhe kur ti mė rėndon pėr shkak tė besimit tim.
O ju tė padrejtė i frikėsohem ledhatimit tuaj, ndėrsa ofendimet vetėm se mė forcojnė dhe mė shtohet dashuria pėr All-llah.
Mė mjafton All-llahu si vėzhgues i punės dhe fjalės sime, smė duhet respekti yt dhe sdo ta kesh respektin tim, nuk i pasoj teket tua qė sjanė nė pėrputhshmėri me detyrimet qė i kemi para Zotit.
O besimtarė krenohuni qė jeni Musliman.
- Zoti juaj ėshtė njė Zot i vetėm! Ska zot tjetėr, pėrveē Atij, tė Gjithėmėshirshmit, Mėshirėplotit! Kuran 2:163.
Ruaju dreqit i cili tė nxit qė tė turpėrohesh me pėrkatėsinė tėnde fetare, pėrndryshe i turpėruar mund tė pėrfundosh nė xhehenem.
Besimtar, bėhu gati tu pėrballosh sulmeve tė mosbesimtarėve.
Ata sndalen, vėshtirė se ndryshojnė pėr tė mirė, ėshtė mase e qartė, padrejtėsia ka frikė drejtėsinė.
Sharjen e ultė tė mos ja kthesh njėjtė, ruaju tė mos bėhesh si ai.
Zoti tė tha vepro drejtė, nė zemrat tona ska vend pėr urrejtje.
All-llahu ėshtė me durimtarėt, vazhdo me urtėsi edhe atėherė kur janė mosmirėnjohės, e prej tyre ka mjaftė; pėrndryshe e largon mė tepėr, e largove, s'do ta afrosh aty ku ti ndihesh afėr.
Thuaj: Ah, sa mirė qė jam Musliman, ndjenjė e fortė, gėzim i papėrshkrueshėm, Insha All-llah svonon dita kur tė gjithė ta kenė kuptuar ēfarė kėnaqėsie ėshtė tė jetosh jetėn Islame.
- O besimtarė! Pranojeni Islamin me tė gjitha rregullat e tij dhe mos shkoni gjurmėve tė djallit, se ai ėshtė armiku juaj i pėrbetuar. Kuran 2:208.
Mburru qė je Musliman, bėhesh mė i guximshėm.
Ti e di qė shpėrblehesh me Xhennet kur nė emėr tė Zotit e mbron atdheun-mėmėdheun.
Sa mė afėr All-llahut pėr aq shumėfishohet vullneti pėr ta luftuar padrejtėsinė kudo dhe sido ēoftė ajo.
- Midis besimtarėve ka tė atillė qė e kanė mbajtur besėlidhjen me Allahun. Disa prej tyre kanė vdekur, kurse tė tjerėt presin pa ndryshuar asgjė nga besnikėria e tyre. Kur'an 33:23.
Samidin Xhezairi (Komandant Hoxha, Prizren) 04.05.2012
www.facebook.com/samidin.xhezairi
-
Regullat e Postimit
- Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
- Ju nuk mund tė postoni nė tema.
- Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
- Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
-
Rregullat e Forumit
Krijoni Kontakt