Close
Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 73 prej 73
    ariiii Maska e Arber gerguri
    Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809

Pėr: Ndihme nga feja per keto probleme shkencore

Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    hahhahaha qenke me keq seq mendoja ... ku thote qe eshte konvertuar ne islam apo qe kurani eshte liber hyjnor ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Postuar mė parė nga Arber gerguri
    Pikerisht per kete nuk kam sjellur emrat, sepse e kam ditur qe do te kete nje grumbull postimesh per te sulmuar sikur grajzit ne folene e tyre.
    Sa per demantimit te tyre, na sjell fjalet e tyre ne original, sepse kete doja te gjeja, andaj nuk i sillja emrat!...

E sa per ata astronom te cilet ishin ateist dhe pastaj u kthyen ne besimin se ka nje krijues ky univers, ke te atille perplote.

ps, Teoria e big bengut dhe e zgjerimit te universit e zbuluar ne kohen e fundit, nga astronom dhe astrofizicient, dikur ateist, ne kohen e fundit jan kthy ne besimin ne nje krijues.

Pra teoria e shperthmit te madh (big bang), nga kjo eshte bere nje univers i perkryer me shperndarje dhe levizje te trupave qiellor, ne menyre precize te kontrolluar dhe drejtuar ne menyre absolute, pastaj nje krijim te nje toke te pershtatshme me te gjitha elementet per jete, etj. Kjo ka bere qe autoret ateist te mendojn se ketu eshte dashur qe ne menyre te pa tjetersueshme te kete nje NDERHYRES, MENAGJUES, KONTROLLUES, I GJITHDIJSHEM, qe te Perkujdeset ne fillim per kete, dhe ne te ardhmen.

Keto teori te shperthimit te madh, dhe zgjerimit te universit ne forme te vazhdueshme, te zbuluara tashme vone, KUR'ANI FAMELARTE, i ka paraprire qe 1430.

A po ju vjen inati, plasni!....
    Ane shiko tekstin ne te kuq qe me ke cituar, ne kete rast nuk kam than se jan konvertuar ne islam, por kam than se nga ateizimi jan kthyer ne besimin se ka Zot dhe krijues te universit. E ky kthim nuk te ben musliman, pra duhet edhe kushte tjera te behesh musliman, perveq se pranon se Zoti eshte krijues duhet qe te pranosh se i tere adhurimi dhe perkulja me format e legjitimuara jane veq per Allahun.
    Te gjitha cilesite e larta dhe emrat me te bukur jane veq per Allahun dhe nuk i perngjason asgje nga krijesat e kesthu me radhe.

Pra nuk mjafton vetem besimi se Allahu eshte krijues dhe kaq, te behesh musliman, pa plotesuar edhe kushtet tjera.

Argument per kete eshte fjala e Allahut: Nese i pyet ata idhujtaret se kush eshte krijues dhe furnizues i qiejve dhe tokes, ata thone Allahu.... mire po ne adhurim ata i bashkangjitin ortak dhe bejn shirk (idhujtari).

Andaj perqendrohu ne ate se qfar citon dhe qfar kerkon.
    S'ka te adhuruar me te drejte, perveq Allahut

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar mė parė nga Arber gerguri Lexo Postimin
    Ane shiko tekstin ne te kuq qe me ke cituar, ne kete rast nuk kam than se jan konvertuar ne islam, por kam than se nga ateizimi jan kthyer ne besimin se ka Zot dhe krijues te universit. E ky kthim nuk te ben musliman, pra duhet edhe kushte tjera te behesh musliman, perveq se pranon se Zoti eshte krijues duhet qe te pranosh se i tere adhurimi dhe perkulja me format e legjitimuara jane veq per Allahun.
    Te gjitha cilesite e larta dhe emrat me te bukur jane veq per Allahun dhe nuk i perngjason asgje nga krijesat e kesthu me radhe.

Pra nuk mjafton vetem besimi se Allahu eshte krijues dhe kaq, te behesh musliman, pa plotesuar edhe kushtet tjera.

Argument per kete eshte fjala e Allahut: Nese i pyet ata idhujtaret se kush eshte krijues dhe furnizues i qiejve dhe tokes, ata thone Allahu.... mire po ne adhurim ata i bashkangjitin ortak dhe bejn shirk (idhujtari).

Andaj perqendrohu ne ate se qfar citon dhe qfar kerkon.
    Ti edhe ne forum ku cdo postim eshte i regjistruar ke paftyresine te mos e pranosh?

Postuar mė parė nga Arber gerguri
    N'varet qysh truri yt e percepton kete, sepse ndryshe nga ti, ata te zotet e mendjes, por edhe shkencetar astronom te feve jo islame, kan medituar rreth ketij ajeti, dhe disa e kane kuptuar dmth e tij, e disa te tjere edhe jane konvertu ne islam kur kan medituar rreth ketyre ajeteve madheshtore, qe sot shkenca i perafron me prova studimore.

La ilahe il lall llah (S'ka te adhuruar me te drejte dhe me te verteten, perveq Allahut)!.

ariiii Maska e Arber gerguri
    Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809

Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Ti edhe ne forum ku cdo postim eshte i regjistruar ke paftyresine te mos e pranosh?
    Arber:

ne kete rast nuk kam than se jan konvertuar ne islam, por kam than se nga ateizimi jan kthyer ne besimin se ka Zot dhe krijues te universit
    Ketu ka qene qellimi per ateist te kthyer ne besimin Se ka Zot, krijues, Por kjo nuk mjafton per te qene musliman. Per te qene musliman duhet qe te pranojm se Allahu eshte krijuesi dhe frunizuesi unik, i vetem, i tere adhurimi i takon veq Allahut, duke mohuar cdo idhujtari, dhe duhet pranuar se te gjitha emrat dhe cilesite me te larta dhe te persosura te permendura ne kur'an dhe sunet i takojn vetem Allahut pa ndonje perngjasim te krijesave.

Arber:
    e disa te tjere edhe jane konvertu ne islam
    E ketu kisha qellimin per ata astronom per te cilet eshte perfolur se jane konvertuar ne islam, per te cilet edhe ti je ne dijeni. Por wAllahu e'alem a jane konvertuar a jo!... Kjo s'na intereson neve, veq mund te them se, nese ata jane konvertuar ne islam, te lumet ata!...
    S'ka te adhuruar me te drejte, perveq Allahut

Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •