Njė nga Artet mė tė bukur qė besoj se mund tė ekzistoj ėshtė ai i kanoēeve tė Spray-ve. Graffitti-it dhe Muralet janė rrymat mė nėntoksor dhe tė paligjshėm qė zhvillohen shumė nėpėr metropolet e botės perėndimore. Nė fakt ėshtė edhe mė tepėr si shprehje e jetės me kufi "lagjen", ku secili shgarravitės mundohet tė pėrvetsoj lagjen sa mė shumė duke shkruar emrin e tij ose tė sajin nė sa mė shumė mure qė tė ketė mundėsi. Ka tė tjerė qė nė grup i vihen punės sė pėrbashkėt duke pikturuar muret. Nė Romė kam bėrė shkollėn e mesme, dhe ēdo ditė bėja tė njėjtėn rrugė ku kaloja nė stacionin e trenit Tiburtina. Nė kėtė stacion kishte disa autostrada qė mbikalonin njėra-tjetrėn. Njė ditė pash gati 20 veta qė kishin pėrveshur mėngėt dhe po e transformonin murin nė njė "Artė tė Vėrtetė". Fillimisht ata lyen murin e betontė me tė bardhė, dhe mė pas filluan tė hidhnin ngjyrat. Mesa duket ngjyrat do tė dilnin mė mirė po tė kishin sfondin e bardhė.
Arti i kanoēeve ndahet nė dy pjesė kryesore:
- Nė Graffitt-et dhe nė Muralet
- Nė firmat e emrave tė zhgarravitėve. Kėta zakonisht janė tė rinj nė moshė, ose qė duan tė jenė "tė fortėt" e lagjes duke shėnuar emrin e tyre nė ēdo mur tė rrugės sė tyre.
Nė Tiranė gjeri kohėn e fundit qė kam qėnė s'kam parė shumė Graffitte, por mė shumė sloganet partiake. Nė Tiranė ka disa mbrapa piramidės, dhe tė tjera nė Universitetin e Tiranės, por megjithatė flas pėr ē'pash katėr vjet mė parė. Nė Prishtinė ėshtė mė e zhvilluar, ku nganjėherė has Graffitte.
Mė poshtė po postoj foto tė Graffitt-eve nė Qytetin e Ėngjujve (Los Angeles), dhe pikėrisht tė lagjes East L.A. Kėto foto do t'i pėlqejnė sė tepėrmi fansave tė Rage Against the Machine, Red Hot Chili Peppers, dhe tė tjerė, pasi sjell pajme tė rrugėve ku jetojnė ose nga ku kanė jetuar ata.
Shpresoj qė tė sjellim sa mė shumė foto, por me mė tepėr rėndėsi, foto nga qytet Shqiptare ku zhvillohet edhe si Art.
Shijo!
drini.
P.S. fotot janė shkrepur nga unė me aparat dixhital.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga drini_nė_TR : 28-03-2003 mė 20:21
(downtown L.A.)
Ėshtė po i njėjti parking i rrethuar me gardh. Ndėrtesa nė sfond ėshtė mė e larta nė qytetin e Ėngjujve. Kjo zonė ėshtė edhe njė nga mė tė pėrdorurat pėr tė filmuar filma. Kam pas punuar shumė pranė kėtij cepi, dhe ēdo javė shihja gati 2-3 filmime nė rrugė!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga drini_nė_TR : 28-03-2003 mė 04:02
(downtown L.A.)
S'jam i sigurt pėr ka shumė gjasa qė tė jetė Kalendari Aztek. Aztekėt janė populli i moēėm Meksikės qė tani kanė ngelur vetėm malsorė nėpėr disa maleve tė kėtij shteti. Shiko se muralja ka edhe njė dritė neoni qė ta ndriēoj natėn... :)
Krijoni Kontakt